Τι ζητάει τώρα η τρόικα

από kapetanios

ΠΗΓΗ
Με τηνοικονομική  φιλοσοφία «όποια τρύπα βρεθεί πρέπει να καλυφθεί από μέτρα άμεσα» η έκθεση της Τρόικας θα είναι σκληρή –με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης– και θα επικεντρώνεται στους τομείς που κολλάνε λόγω κοινωνικών αντιδράσεων.

Οι εντολές που θα αφήσουν οι ελεγκτές αφορούν στα εξής:

1. Επίσπευση της εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων στην αγορά εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο η τρόικα θεωρεί ότι θα μειωθούν οι μισθοί και στον ιδιωτικό τομέα, θα εφαρμοστούν η ευέλικτη εργασία και τα κυλιόμενα ωράρια και η κατάργηση του 8ωρου με ανταλλαγή ρεπό, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις.

1α. Στο πλαίσιο της αύξησης της ανταγωνιστικότητας στην οικονομία, αναμένεται να ζητηθεί η εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων.

2. Επίσπευση της κατάργησης των κρατικών οργανισμών, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 140.000 θέσεις. Μάλιστα, λόγω του εκτροχιασμού των στόχων, παρά τα μέτρα, η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την τρόικα, αφήνει να διαρρεύσει ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο ενδέχεται να γίνονται κατά αναλογία 1:8, αντί 1:5 που είχε αποφασιστεί μέχρι τώρα.

3. Πλήρης εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, που θα παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο, μέχρι το καλοκαίρι.

4. Ανάλογα με το πόρισμα των αναλογικών μελετών ενδέχεται να μπει νέο μαχαίρι στις δαπάνες της ασφάλισης (εφάπαξ, επικουρικές συντάξεις).

5. Νέες δραστικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες έως και το 2014.

6. Χάθηκε το στοίχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής το 2010. Η τρόικα έχει έντονες ανησυχίες για τον κρατικό μηχανισμό -δεν έχει αναδιαρθρωθεί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και την είσπραξη εσόδων για το 2011-, πάνω στον οποίο βασίστηκε το σκέλος των εσόδων όταν συντάχθηκε η μνημονιακή σύμβαση. Οι έλεγχοι -αναμένεται να λέει το πόρισμα- πρέπει να εντατικοποιηθούν και τα πρόστιμα να εισπράττονται.

7. Επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων ώστε να βρεθεί εναλλακτική οδός στα έσοδα, καθώς οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι η ύφεση το 2011 αναμένεται να κυμανθεί στο 3,5%, με την αγορά και την κατανάλωση να μην κινούνται λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

8. Εφαρμογή του νέου φορολογικού συστήματος και ενιαίου μισθολογίου.

9. Ολοκλήρωση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, μέχρι το καλοκαίρι.

10. Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για αποφυγή της κερδοσκοπίας και της αύξησης των τιμών, ώστε να αποφευχθεί νέα άνοδος του πληθωρισμού.

Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του ΔΝΤ αναφέρει ότι υπάρχει φόβος πως τα νέα μέτρα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ύφεση, ίσως φέρουν στασιμοπληθωρισμό, ο οποίος μπορεί να εκτροχιάσει το ελληνικό πρόγραμμα. Μάλιστα, σε συζητήσεις του με δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι «είναι ώρα οι ελληνικές τράπεζες να κάνουν το καθήκον τους και να ανοίξουν τη χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Όσο για τα μέτρα της τριετίας 2012 – 2014, αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν όταν διευκρινιστεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα του 2010.

22 Σχόλια to “Τι ζητάει τώρα η τρόικα”

  1. καλημέρα καπετάνιο.

    δεν είμαι πολύ καλή σ αυτά , όπως ξέρεις.
    Γιά το μόνο που άκουσα με τα αυτάκια μου είναι αυτό με τους δημόσιους υπάλληλους.Τα μάτια της δικιάς μας Έλλης είπαν γιά 1/7, στο δελτίο των 9 προχτές.
    δ

  2. Αυτο με τις τραπεζες και το καθηκον τους, μονο σε συζητηση του με ελληνες δημοσιογραφους θα μπορουσε να το πει ο υψηλα ισταμενος αξιωματουχος του ΔΝΤ

  3. Τι πίνει και δε μας δίνει ο υψηλός αξιωματούχος του ΔΝΤ 🙂

    Η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους 10 μήνες είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του στασιμοπληθωρισμού. και με βάση τις ίδιες τους τις προβλέψεις για όλο το 2011 θα έχουμε μια από τα ίδια..

  4. Ο μυθος των πολλων ΔΥ καλα κρατει εξυπηρετωντας εχθρους και φιλους http://www.ilo.org/public/english/bureau/stat/download/wp_pse_e.pdf
    Με 5% πληθωρισμο και -4% αναπτυξη ο μονος που δεν αντιλαμβανεται τον στασιμοπληθωρισμο ειναι ο ο υψηλα ισταμενος

  5. Δημητρούλα μ
    ας τους διώξουν όλους, ας το κλείσουν το μαγαζί τελείως αφού δεν μπορούν να το διοικήσουν-μήπως να μας άδειαζαν και την γωνιά αφού δεν το χουν?!

    *
    πολίτη
    αυτό με τις τράπεζες καταντάει τραγικό. Τα πακέτα στήριξης πάνε και έρχονται αλλά για το μόνο που χρησιμοποιούνται είναι στην εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους. Οι τράπεζες είναι οι μόνες επιχειρήσεις σήμερα που στηρίζονται αποκλειστικά από το δημόσιο κορβανά
    (το λινκ όλα τα λεφτά ,θα το διαβάσω με την ησυχία μου )

    *
    παπς
    γιατί λένε για μαύρη τρύπα ρε συ στα έσοδα του 2010? αφού δεν υπάρχει -για τους γιωργάπηδες 🙂
    Να δεις στο τέλος ότι θα πουλάνε κοψοχρονιά τα ασημικά και το πλήθος από κάτω θα ζητωκραυγάζει. Δύσκολη τέχνη να κυβερνήσεις τον λαό-εξού και λέγονται «τεχνοκράτες» 😉

    *
    μεραααα

  6. Κάπταιν

    μόνο 150 εκ ήταν λέμε η διαφορά στα έσοδα
    ( αφού πρώτα ο στόχος αναθεωρήθηκε δύο φορές )

    Θυμάμαι την αφεντομουτσουνάρα μου να προβλέπει τον Ιούνιο ότι τα έσοδα θα πέσουν έξω πάνω από 2,5 δις , στη πραγματικότητα και σε σχέση με τον αρχικό στόχο του μουνιμονίου έπεσαν κοντά στα 4 δις. 🙂

  7. Κάπταιν καλημέρα
    Είχα γράψει πριν λίγο καιρό,με θέμα την περαίωση, στου Ρο ,να μη χαίρονται αυτοί που θα προσέρχονταν να κλείσουν τα βιβλία τους και να μη βαυκαλίζονται, μέσω της θαλπωρής της περαίωσης, ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει το παλιό καλό παιχνιδάκι ,της ανοχής της φοροδιαφυγής της μεσαίας τάξης,τραβώντας τον κατήφορο που έχει επιλέξει ,της αποδοχής των απαιτήσεων των πιστωτών και των νταβάδων!!Τα ψιλά της περαίωσης θα φτάσουν για το χαρτζηλίκι των αφεντικών της για 2-3 μήνες ακόμη!
    Μετά τα αρπακτικά θα ξαναπέσουν λαίμαργα πάνω στα τρυφερά κωλαράκια τους!
    Πράγμα που γίνεται σήμερα και θα ενταθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σε μια απέλπιδα προσπάθεια για το σκέλος των εσόδων που είναι αδύνατο να ισοσκελισθεί ,όσο το δημόσιο ταμείο
    αιμορραγεί ακατάσχετα με τον τεράστιο όγκο των τοκοχρεωλυσίων που καλείται να πληρώσει!
    Αν προσθέσουμε και ότι οι δημόσιες υπηρεσίες που συρρικνώνονται σταδιακά η ακριβαίνουν ,όπως στα νοσοκομεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αναγκάζουν όλο και περισσότερους να προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα για να ικανοποιήσουν ανάγκες διαβίωσης τότε βλέπουμε το εκρηκτικό σκηνικό που στήνεται στην κοινωνία!
    Οι Γιωργάπηδες πρέπει να τετραγωνίσουν τον κύκλο και αν δεν υπάρξουν κάποια βήματα στην Ευρωπαική σκηνή, έστω για να κερδηθεί χρόνος ,τώρα που το μαχαίρι αρχίζει να κόβει τους μικροαστούς ελευθεροεπαγγελματίες με τα μαγαζάκια και τις μικροβιοτεχνίες θα δούμε πολλά ευτράπελα στο επόμενο δίμηνο!
    Οι εκλογές με στόχο να επισημοποιηθεί η συμμαχία των προθύμων και ευπειθών οφειλετών θα είναι ένα παρακινδυνευμένο άλμα στο κενό!Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο Γιώργος θα πρέπει να εξηγήσει και να πείσει τον σκληρό πασοκικό πυρήνα γιατί ρισκάρει την εξουσία,θα βρεθεί δλδ στην θέση του κουρασμένου του 2009 που αγωνιζόταν να πείσει τους Νουδίτες για το άλμα στο κενό που επιχείρησε!Και δεν το κατάφερε!
    Παρακολουθώντας χθες το σκηνικό διάλυσης που εμφάνιζαν για την Αθήνα με τις τετράωρες στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ τα κανάλια του καθεστώτος ,έφτασα στο συμπέρασμα ότι η κατασκευή των ενόχων για την επαπειλούμενη ακυβερνησία,που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την προσφυγή στις κάλπες, θα είναι το αγαπημένο παίγνιο για την περίοδο που έρχεται!

  8. καλημέρα παίδες

    παπς
    θα έχουμε ανάπτυξη αφού ,κιόλα θα γίνουν όπως πρώτα 🙂
    Να βγάλουμε αυτόν τον χρόνο και τον άλλο και θα δεις , μέχρι και 6% πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε θα δεις που σε λέω ..

    *
    Νικολή
    και από πολιτικής άποψης (σε σχέση πάντα με τους στόχους της) αυτή η κυβέρνηση δεν το χει. Έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα και δεν μπορεί να φυλαχτεί από πουθενά. Γιατί μια αλήθεια είναι ότι και οι εισπρακτικοί μηχανισμοί θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο ! Δεν γνωρίζουν οι βλάκες ότι ουδείς μπορεί να κυβερνήσει με τον πολίτη απέναντι του
    Κατά τα άλλα αυτό που συμβαίνει είναι μια στάση πληρωμών απ όλους . Η πολιτεία δεν πληρώνει τους ιδιώτες και οι ιδιώτες δεν πληρώνουν την πολιτεία. Το ΟΑΕΕ πάει να τα τινάξει με τις οφειλές σε εισφορές των επαγγελματιών, ο ΦΠΑ δεν αποδίδεται , οι οφειλές από φορολογητέα ύλη δεν αποδίδονται και πάει λέγοντας. Που θα οδηγήσει αυτή η ιστορία δεν ξέρω, με την έννοια ότι και αύριο το πρωί σε ένα υποθετικό σενάριο ρε παιδί μου ότι η κοινωνία στο σύνολο της συναινεί με αυτήν την πολιτική, πως θα βρεθεί άκρη ,πως θα οργανωθεί από την αρχή όλο το σύστημα, και πόσος καιρός θα χρειαστεί?
    Η άποψη μου ότι δεν την γλυτώνουμε με τίποτε ενισχύεται και από αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα. Βέβαια πάντα υπάρχει η λύση να σπρώξεις τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλί για να μην φαίνονται ( η οικονομική επιστήμη έχει αυτήν την δυνατότητα) αλλά αυτή δεν είναι και η καλύτερη για το μέλλον του τόπου και των πολιτών του σαν οργανωμένη κοινωνία . Που πάμε ρε?

  9. … στο άγνωστο με βάρκα την απελπισία Κάπταιν
    Αυτοί θα φύγουν με τα ελικόπτερα , εμείς τι θα κάνουμε δε ξέρω 🙂

    Τι να το κάνεις ορέ το πρωτογενές πλεόνασμα όταν θα έχεις δευτερογενές έλλειμμα 10 με 15 δις επί χρόνια. Και με ποιό τρόπο θα επιτευχθεί αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 3% , πέτρες θα τρώμε ;;;

  10. είναι πολλές οι φορές που με πιάνει απελπισία με την αδυναμία μου να σκεφτώ έναν οικονομικό κλάδο που να αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για το προσεχές αλλά και το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον.

    Το ζήτημα παπς με απασχολεί σφόδρα γιατί ο υιός αύριο απολύεται λέμεεε 🙂
    Εχω καταλήξει ότι ενώ σε άλλες περιπτώσεις η κρίση ευνοεί την συσσώρευση στην περίπτωση των σουπερμαρκετ η κρίση αντιμετωπίζεται με τον κατακερματισμό της αγοράς(έτσι λένε τα βιβλία τουλάχιστον) . Μένει να γίνει αυτό το ραντεβού που έχω κλείσει ( θες πίστεψε το θες όχι βρίσκομαι στην 135 σειρά! – γίνεται χαμός με τις «επιχειρήσεις ανάγκης» ) με τους υπεύθυνους ανάπτυξης της Carrefour για να το επιβεβαιώσω 😉

    Στον κλάδο σου τι βλέπεις?

  11. να πάνε να τσακιστούνε , που μούχουνε κάνει τα νεύρα δαντέλα κοπανέλι.
    Τις μέρες που χάθηκα, να δεις τι κατωρθώματα γίνανε προς τα μπρός !!!
    δ

  12. http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=249803
    ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ‘Η ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ 3-5 ΔΙΣ.
    Επανεξετάζουν 980 φοροαπαλλαγές
    Στην κατάργηση φοροαπαλλαγών και φορολογικών κινήτρων προσανατολίζεται η Κυβέρνηση.

    Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Σκάϊ ο υφυπουργός Oικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης τόνισε πως υπάρχουν φορολογικά προνόμια που ενδεχομένως η κοινωνία να θέλει να τα αξιολογήσει εάν σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης θα πρέπει να παραχωρούνται.

    Όπως είπε ο υφυπουργός υπάρχουν πάρα πολλές φορολογικές απαλλαγές οι οποίες επιχορηγούνται από την πολιτεία με τη μορφή κινήτρων και εάν καταργηθούν στο σύνολό τους, μπορεί να αποφέρουν 5 δισ. ευρώ, ενώ εάν διατηρηθούν οι μισές μπορεί να αποφέρουν εξοικονόμηση 3 δισ. ευρώ.

    Ο ίδιος εμμέσως ανάφερε πως όλες οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν σήμερα οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα θα επανεξετασθούν από μηδενική βάση και θα κοστολογηθούν. Πάντως διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα άμεσης κατάργησης ή περικοπής φοροαπαλλαγών.

    « Δεν είπα ότι θα πάρουμε πρωτοβουλία να καταργήσουμε τις φορολογικές απαλλαγές. Aλλά, δεν είναι σωστό η κοινωνία να συζητά για τον οδικό χάρτη της μείωσης των ελλειμμάτων και να αγνοεί αν σήμερα το επίπεδο των δημοσιονομικών εσόδων είναι της τάξης των 52 δισ. και δεν είναι της τάξης των 55 ή των 56 δισ. ή ενδεχομένως και περισσότερο. Aυτό εν πολλοίς οφείλεται στο γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε θεσπίσει και λειτουργεί το φορολογικό μας πλαίσιο επιτρέπει την παρουσία ορισμένων φορολογικών απαλλαγών» ανέφερε.
    Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» απαριθμεί τις 980 απαλλαγές, που κοστίζουν πάνω από 7,87 δισ. ευρώ και οι οποίες σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών , όπως έχουν αποτυπωθεί στον Προϋπολογισμό του 2011, έχουν ως εξής:

    -Περισσότερα από 3,4 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι κοστίζουν οι 248 εκπιπτόμενες δαπάνες και ειδικές απαλλαγές που απολαύουν τα φυσικά πρόσωπα. Από ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα και ιατρικά μέχρι το αφορολόγητο των μισθωτών – συνταξιούχων, των προστατευόμενων παιδιών, διατροφή μεταξύ συζύγων και άλλες ειδικές απαλλαγές (κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, αγροτικά εισοδήματα κ.λπ.).

    -Στα 2,4 δισ. ευρώ υπολογίζεται η απώλεια του προϋπολογισμού από τις απαλλαγές ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ενεργειακά προϊόντα, βιομηχανοποιημένα καπνά, αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά.

    -Κόστος 972 εκατ. ευρώ έχουν στον προϋπολογισμό οι απαλλαγές σε πρώτη κατοικία, κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές και γενικώς μεταβιβάσεις ακινήτων ή από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων. Η απαλλαγή της πρώτης κατοικίας κοστίζει 620 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, οι απαλλαγές από το φόρο κληρονομιών περίπου 68 εκατ. ευρώ και από το ΕΤΑΚ κοντά 165 εκατ. ευρώ.

    -Στα 564 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η απώλεια του προϋπολογισμού από τον ΦΠΑ (μειωμένοι συντελεστές, απαλλαγές ειδικών κατηγοριών).
    -Στα 292 εκατ. ανέρχεται το κόστος του προϋπολογισμού από το φόρο εισοδήματος 19.427 νομικών προσώπων. Αφορούν σε μείωση φορολογικού συντελεστή από δραστηριότητα σε νησιά κάτω από 3.000 κατοίκους, εκπτώσεις αναπτυξιακών νόμων κ.λπ.

    – Στα 117 εκατ. ευρώ υπολογίζεται κάθε χρόνο το κόστος από τις απαλλαγές στο τέλος ταξινόμησης για όσους αποκτούν οχήματα (πολύτεκνοι, ανάπηροι, ταξί, τρίτεκνοι κ.ά.).
    -Σε περίπου 99 εκατ. ευρώ εκτιμάται το ποσό που χάνει το Δημόσιο από τις απαλλαγές που δηλώνουν 191.256 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Απαλλαγές που αφορούν φόρο εισοδήματος από πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, εκπτώσεις αναπτυξιακών νόμων, μείωση φορολογικού συντελεστή για δραστηριότητες σε νησιά κάτω από 3.000 κατοίκους.

  13. Μαύρα χάλια και αδιόρθωτα βλέπω Κάπταιν. Οι μεγάλες εταιρείες του χώρου έχουν σοβαρό πρόβλημα , με εξαίρεση κάποια ελάχιστα ιδιωτικά έργα δεν κουνιέται φύλλο

  14. Αν είναι για καρφουρ κάπταιν έχω εντοπίσει ένα κενό στην αγορά! 🙂
    Για τις φοροαπαλλαγές που λέει ο Στέλιος είμαι περίεργος πως υπολογίσανε τα απολεσθέντα έσοδα!
    Αν ανατρέξεις στις 562 σελίδες (ναιιιί) των Φορολογικών Δαπανών ,έτσι ονομάζονται οι Φ.απαλλαγές ,του Προυπολογιμού,θα δεις ότι εκαντοντάδες από αυτές δεν έχουν αποτιμηθεί και υπολογιστεί στην στήλη απολεσθέντα έσοδα! Άρα πως μπορείς να βγάλεις άκρη ποιες είνια πραγματικά οι απώλειες του δημοσίου;΄Εχει πολύ ζουμί το θέμα αλλά χρειάζεται ολόκληρη μελέτη ,σε επαγγελματική βάση, για να βρεθεί άκρη!Και βέβαια εκεί όπου κανείς δεν έκανε τον κόπο να υπολογίσει τα απολεσθέντα έσοδα φιγουράρουν οι απαλλαγές για τα αγαπημένα παιδιά όλων των κυβερνήσεων .Οι εφοπλιστές μας!
    http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100530.htm
    Ένα μικρό δείγμα:
    «»-Απαλλάσσονται ακόμα και τα δάνεια αλλά και οι καταθέσεις των μετόχων.

    -Απαλλάσσονται και οι αλλοδαπές εταιρείες αν εγκατασταθούν ή ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

    -Απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος τα κέρδη αλλά και τα μερίσματα που διανέμει εταιρεία που έχει υπαχθεί στο Ν.27 και διαχειρίζεται πλοία με ελληνική ή ξένη σημαία!

    Για την ενίσχυση της ναυτιλίας κι αυτά! Αρκεί ένα δυάρι ξένης ναυτιλιακής εταιρείας νοικιασμένο στον Πειραιά και τέρμα η φορολογία. Το ίδιο και πολλαπλάσιο ισχύει και για τα ανακαινισμένα πειραιώτικα νεοκλασικά των ελλήνων εφοπλιστών, που μπορεί μέχρι και επιδοτήσεις να πήραν για την ανακαίνιση.

    Ακόμα και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης απαλλάσσονται με διατάξεις του προϋπολογισμού και οι πλοιοκτήτες, για να αγοράζουν φτηνό ουίσκι και πούρα.

    Σκανδαλώδης τέλος είναι η απαλλαγή τους από ΦΠΑ των αγορών στην Ελλάδα προϊόντων που προορίζονται για τις τροφοδοσίες στα πλοία τους. Υπάρχουν καταγγελίες ότι ακόμα και τα πάγια έξοδα των γραφείων τους «φορτώνονται» στα απαλλαγμένα από ΦΠΑ έξοδα των πλοίων.

    56 φοροαπαλλαγές λοιπόν για τους έλληνες εφοπλιστές με τα υπέρογκα κέρδη, την ώρα που το «ταλαίπωρο» το ΣΔΟΕ ψάχνει τους φοροφυγάδες.

    Δίκαια τέλος θ’ αγανακτήσουν τα παιδιά του κάθε φορολογούμενου Έλληνα μαθαίνοντας ότι, ενώ όταν ο δικός τους πατέρας πεθάνει θα κληθούν να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς, αυτό δεν ισχύει για τους κληρονόμους των εφοπλιστών: «Απαλλάσσονται από το φόρο κληρονομιάς πλοία χωρητικότητας άνω των 1500 κόρων, μερίδια πλοίων, μετοχές ημεδαπών ή αλλοδαπών εταιρειών που είναι πλοιοκτήτριες τέτοιων πλοίων».

    Το ίδιο ακριβώς καθεστώς ισχύει και για τις μεταβιβάσεις ή εκποιήσεις επιβατικών πλοίων και πλοίων που είναι πάνω από 500 και μέχρι 3000 κόρους, με μόνη προϋπόθεση τα πλοία την πρώτη (μόνο) φορά να τίθενται υπό ελληνική σημαία. Ο νέος ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει μόνο το χαρτόσημο. Φυσικά, και πάλι η στήλη με το κόστος απωλειών για το δημόσιο δεν είναι συμπληρωμένη. »
    Για την υγειά τους ρε γαμότο!

  15. Ο υπολογισμος ειναι ο κλασικος , ξεκινας με ενα πιασαρικο νουμερο :7δις θα γλυτωσουμε σε περιοδο που δεν εχουμε εσοδα. Τ ακουει ο αλλος , και τα μισα να αληθευουν ειναι ενα σεβαστο ποσο. Πετιεται ο τριτος, δηλαδη και 1δις το χρονο να εξοικονομησουμε θα μας πεσει λιγο. Δεν λεω δικιο έχουν, αλλα το κρατος σημερα δεν έχει να δωσει. Οι υπολοιπες λεπτομερειες της τεκμηριωσης ειναι δουλεια των δημοσιογραφων του Μεγγαλου καναλιου

  16. Γιατί το Μεγγάλο κανάλι Πολίτα μας νομίζει για Μογγόλους

  17. Στην περιπτωση αυτη το Μεγγαλο καναλι θα μας τιμουσε Οι Μογγολοι θα αναδειχθουν ως οι μεγαλοι ρυθμιστες στον αιωνα μας. Το πιθανοτερο ειναι να μας περνα για χαχολους

  18. το τέλος του κοινωνικού κράτους Στέλιο
    *
    και πως ρε παπούλη θα επανέλθουμε σε κανονικές συνθήκες απ την στιγμή που κανένας κλάδος δεν βλέπει φως στον ορίζοντα?
    ίσως γι αυτό τους έχει πιάσει πρεμούρα για την αύξηση των εξαγωγών πάση θυσία , η εσωτερική κατανάλωση και άρα και η αγοραστική ικανότητα του έλληνα είναι πλέον παρελθόν -και με την βούλα.
    *
    Νικολή
    βρε τζάνουμ δεν με ενδιαφέρει να κάνω Carrefour , είπαμε αλλά όχι κι έτσι 🙂
    Απλά με ενδιαφέρει το franchisee που έχει αναπτύξει στην Αθήνα και πρόκειται να αναπτύξει στην πόλη μας με αυτά τα «O.K.! Anytime Markets» και τα “Smile Markets”
    Για τα μπαπόρια είναι μια ολόκληρη κουβέντα αλλά πάντως ο ιός βρίσκεται πολύ πίσω από τις εξελίξεις . Σήμερα η Ελληνική σημαία τείνει να εξαφανιστεί και τα βαπόρια μας τα πατρονάρουν οι Κινέζοι (με τον Αγγελικούση να γίνεται το αγαπημένο τους παιδί) . Α, και που σε , σαν καλύτερο ανέκδοτο του 2010 ξέρεις πιο αναδείχτηκε? Η άρση του καμποτάζ θα φέρνει 1 δις ευρώ έσοδα στο κράτος, μπουαχαχαχα
    *
    πολίτα που λέει και ο παπς
    για τους Μογγόλους εκ Μογγολίας λέει ο παπούλης και όχι συλλήβδην τους απογόνους του Τζένγκις Χαν

  19. (ήθελα να γράψω και ένα ποστ για τον φόβο προχθές αλλά δεν πρόκαμα και έφυγε η «τιμώμενη μέρα» -χώρια που χει χαθεί και ο οίστρος μου στην γραφή )

  20. ορέ Νίκάλφα, τώρα που βρήκες μερικές μεριές που βρίσκονται λεφτά,
    πάρτον πασάκα μου αυτόν τον χλιμήτζουρα απ’ το χεράκι, να του δείξεις,
    γιατί έχει βρεί την τσέπη της μάννας μου και χώθηκε, και δε βγαίνει άλλο .
    🙂
    δ

  21. μανδαμ D σας βλέπω ολίγον φορτωμένη 🙂

  22. 🙂
    τα εις – μένη , επίθετα τριγενή και τρικατάληκτα είναι κατάλληλα διά την περίπτωσήν μου.
    πολυ φοβούμαι και γιά την δική σου. χα χα
    δ

Σχολιάστε