Παιχνίδι στις πλάτες της Ελλάδας παίζουν ΔΝΤ και ΕΕ

από kapetanios

Με μια ειδική νότα προειδοποιεί το ΔΝΤ την κυβέρνηση να μην πάρει την δόση  υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε αργό θάνατο της οικονομίας και ότι μοναδική σωτηρία είναι μια συνολική λύση του προβλήματος, με νέο κούρεμα χρέους. Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι αν η Ελλάδα πιέσει και πετύχει εκταμίευση της δόσης, θα διασπάσει την τρόικα, το ίδιο θα αναγκασθεί να αποχωρήσει και η τύχη της χώρας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις της Γερμανίας. Παράγοντες κοντά στις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι αν η Ελλάδα λάβει τη δόση τότε εκμηδενίζονται οι πιθανότητες για νέο κούρεμα και το νέο πακέτο διάσωσης που θα επιβάλλει η Γερμανία θα οδηγήσει τη χώρα σε εξάντληση και βαθύτερη ύφεση.

Δεν μπορεί παρά να μας βάζει σε σκέψεις αυτή η θέση του ΔΝΤ η οποία δείχνει ότι γνωρίζει ίσως κάποια πράγματα παραπάνω απ αυτά που δρομολογούνται μέσα στην ΕΕ –και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Το χουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές και οι εξελίξεις μας δικαιώνουν  Εξάλλου γι αυτόν τον σκοπό  δημιουργήθηκε ο ESM , για να μπορούν οι Ευρωπαϊκές χώρες να χρεοκοπήσουν παραμένοντας μέσα στην ίδια την ΕΕ και την πολιτική και οικονομική επιρροή της Γερμανίας. Υπήρξε  μάλιστα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο καταρτίστηκε από συμβούλους της κυβέρνησης της Άγκελα Μέρκελ, με επικεφαλής τον Μάρτιν Βίτιγκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Roland Berger πέρσι τέτοιο καιρό υπό τον κωδικό  Eureca.Σε αυτό προβλεπόταν  να συγκεντρώσει η Ελλάδα όλα τα περιουσιακά στοιχεία της (τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες κλπ) σε έναν φορέα παρόμοιο με την Treuhandastalt η οποία δημιουργήθηκε το 1990 στη Γερμανία για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση περίπου 8.500 εταιρειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Ο συγκεκριμένος φορέας στη συνέχεια θα εξαγοραζόταν  από ένα ευρωπαϊκό όργανο που θα χρηματοδοτούταν  από τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Το όργανο αυτό θα αναλάμβανε  να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να ολοκληρώσει το έργο του μέχρι το 2025. Δεν ξέρω εάν το έχετε καταλάβει αλλά ο Ελληνικός αυτός φορέας είναι ήδη γεγονός ονομάζεται   ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο μετά από την προχθεσινή ψήφιση του 3ου μνημονίου περνάνε πλέον ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας – ακόμη και αυτά που θα προκύψουν στο μέλλον.

Το ΔΝΤ λοιπόν αντιλαμβάνεται , ή μάλλον ξέρει ότι  με την Ελλάδα μέσα στο  ESM θα χάσει  ένα μεγάλο κομμάτι από την μοιρασιά ( στην ενέργεια έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και το έχει κάνει γνωστό σε όλους τους τόνους όπως έγραψα τις προάλλες)  και αντιδρά.

Για μας μένει η επιλογή ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη

Σχετικές αναρτήσεις

Σχετικά άρθρα

One Comment to “Παιχνίδι στις πλάτες της Ελλάδας παίζουν ΔΝΤ και ΕΕ”

  1. «..Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι στην ελληνική πλευρά ασκείται τώρα πίεση για ένα νέο θέμα: την ανάληψη δεσμεύσεων για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο επιθυμεί η τρόικα να δεσμευθεί η Αθήνα για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά είναι σίγουρο ότι θέλει διασφαλίσεις, δεδομένου ότι τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις (25 δισ. ευρώ έως το 2020) θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του δημόσιου χρέους..»

    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4766333

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: