Πέθανε η Μαίρη Παπαγιαννίδου

από kapetanios

 Όχι , δεν «έχασε την μάχη με το AIDS » όπως συνηθίζεται να λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις . Η Παπαγιαννίδου (για χρόνια συντάκτρια του Βήματος)κέρδισε αυτήν την μάχη αλλά η ζωή δεν είναι αιώνια. «Έτσι κι αλλιώς κινδυνεύει η ζωή μας , κοινοί θνητοί είμαστε» απαντά αφοπλιστικά σε σχετική ερώτηση και η ίδια σε συνέντευξη που δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Το παιχνίδι του έρωτα στα χρόνια του AIDS»

Ο τίτλος της εκπομπής: «η ζωή είναι αλλού»

http://video.google.com/videoplay?docid=6517006416039276110

*

Ο καθημερινός της αγώνας,  στο προσωπικό της ιστολόγιο : «τα  κύματα του AIDS » (ΗivWave)

3 Σχόλια to “Πέθανε η Μαίρη Παπαγιαννίδου”

  1. Βέβαια αν διαβάσεις την αναπαραγωγή της ειδησης στα περισσότερα Μέσα, επιχειρείται σύνδεση των αιτιών θανάτου της (θρόμβωση με συνέπεια πνευμονική εμβολή) με το aids, λέγοντας απλά (και μάλλον άσχετα) ότι αποτελεί συχνό σύμπτωμα.
    Τι να πεις!!

  2. αναγνώστη
    δεν αμφισβητώ την αιτία θανάτου, αμφισβητώ την ήττα της από την ασθένεια γιατί πολύ απλά η ίδια δεν ένιωθε ηττημένη. Ο θάνατος ήρθε όπως μπορεί να έρθει για τον καθέναν μας ακόμη ακόμη εξαιτίας μιας ….. θρόμβωσης με συνέπεια την πνευμονική εμβολή. Για μένα ο θάνατος νικά όταν επιβάλλεται στην ζωή μας σε καθημερινή βάση. Στις ανίατες ασθένειες αυτός είναι ο κανόνας (πεθαίνει κανείς από λίγο και κάθε μέρα) αλλά αυτόν τον κανόνα η Παπαγιαννίδου τον έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια κι έζησε ίσως πιο έντονα από πολλούς από εμάς που παραμένουμε ακόμη ζωντανοί. Εάν επισκεφτείς το ιστολόγιο της θα νομίσεις ότι ζει ακόμη . Είναι τέτοια η θέληση και η πίστη στην ζωή που αναδύει το τσαρδί της που είναι αδύνατο για τον επισκέπτη να πιστέψει ότι αυτό το άτομο πέθανε από το AIDS. Πέθανε από θρόμβωση με συνέπεια την πνευμονική εμβολή ,όπως ακριβώς λέει το ιατρικό ανακοινωθέν. Και είμαι βέβαιος ότι το τσαρδί της,(σαν ένα κομμάτι από την ίδια) ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο θα εμπνεύσει και σε πολλούς άλλους την πίστη στην ζωή

  3. Συμφωνούμε απόλυτα!!
    Επίσης είναι πολύ κακή (το λέω ευγενικά) η υπόγεια (πάλι ευγενικά) προσπάθεια να θεωρηει ότι πέθανε από aids λόγω μιας γενικής συσχέτισης, ακριβώς όπως την έθεσες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: