Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης, η αισιοδοξία θέμα θέλησης

από kapetanios

και το χαμόγελο αντίδραση είναι 😉

Καλές γιορτές

17 Σχόλια to “Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης, η αισιοδοξία θέμα θέλησης”

 1. Αν και θα είναι οι χειρότερες γιορτές που θα περάσουμε φέτος Καπετάνιε μου θα κάνουμε ακόμη μια φορά τα πικρά γλυκά και θα συμφωνήσουμε μαζί σου!
  Καλές γιορτές από καρδιάς σε σένα και τους(ες) αγαπημένους σου με την ελπίδα πως κάποια στιγμή ο καναπές θα πάψει να είναι ο αγαπημένος των ..Ελλήνων! 😉 🙂

  Εν τω με(ταξί) με το ..λεωφορείο και το βιντεάκι χαμογελάτε,κάνει καλό:

 2. Παρ όλα «τα κακά της μοίρας μας» Νικαλφα πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις , η ζωή δεν τελειώνει εδώ 😉

  σου (kai «σας» ) αφιερώνω και την παρακάτω ιστορία:
  Δύο πολύ σοβαρά άρρωστοι άντρες, ήταν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Στον έναν επιτρεπόταν να μένει καθιστός μία ώρα το απόγευμα γιατί τον βοηθούσε να φύγουν τα υγρά από τους πνεύμονες. Το κρεβάτι του βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο παράθυρο του δωματίου. Ο άλλος άντρας έπρεπε να βρίσκεται συνέχεια ξαπλωμένος σε ακινησία και ένας μεσότοιχος που βρισκόταν μεταξύ των κρεβατιών δεν του επέτρεπε να κοιτάει έξω από το παράθυρο.

  Οι άντρες κατέληξαν να μιλούν ατελείωτα. Μιλούσαν για τις συζύγους τους, τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους ,τις δουλειές τους ,την θητεία τους στον στρατό, ακόμα και για το που είχαν πάει διακοπές. Κάθε απόγευμα ο άντρας που του επιτρεπόταν να μένει καθιστός περιέγραφε στον συγκάτοικο του όλα όσα έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου.
  Ο άντρας που βρισκόταν σε αναγκαστική ακινησία άρχιζε να καταλαβαίνει πως ζει γι’ αυτές τις μοναδικές απογευματινές ώρες που η άποψη του μεγάλωνε και ζωντάνευε από όλη την δραστηριότητα και τα χρώματα του έξω κόσμου.

  Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια θαυμάσια λίμνη. Πάπιες και κύκνοι κολυμπούσαν εκεί, και τα παιδιά έπαιζαν με μικρά μοντέλα σκαφών στο νερό. Νεαρά ζευγάρια περπατούσαν πιασμένα χέρι χέρι μέσα στα υπέροχα λουλούδια που είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τεράστια παλιά δέντρα στέκονταν με χάρη επάνω στο έδαφος και μια υπέροχη θέα του ουρανοξύστη της πόλης φαινόταν από μακριά.
  Καθώς ο άντρας δίπλα στο παράθυρο εξηγούσε όλες αυτές τις όμορφες λεπτομέρειες, ο άντρας στο διπλανό κρεβάτι φαντάζονταν όλα αυτά που άκουγε. Ένα απόγευμα ο άντρας που ήταν δίπλα στο παράθυρο, περιέγραφε μια παρέλαση που περνούσε. Παρόλο που ο άντρας στο δίπλα κρεβάτι δεν μπορούσε να ακούσει τον ήχο της μπάντας ,μπορούσε και μόνο με τα μάτια του μυαλού του να δει τους κλόουν που χόρευαν, τα πολύχρωμα άρματα και τα όμορφα διακοσμημένα αυτοκίνητα και άλογα.

  Οι μέρες πέρασαν. Ο άντρας που δεν μπορούσε να δει από το παράθυρο άρχισε να επιτρέπει σπόρους έχθρας να αναπτύσσονται μέσα του. Όσο και να εκτιμούσε τις περιγραφές του συγκατοίκου του, εύχονταν μέσα του να ήταν αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δει την θέα από το παράθυρο . Άρχισε να αποστρέφεται στον συγκάτοικο του και στο τέλος ο πόθος του να είναι δίπλα στο παράθυρο τον έφερε σε απόγνωση.

  Ένα πρωινό η νοσοκόμα βρήκε τον άντρα δίπλα στο παράθυρο νεκρό. Είχε πεθάνει ειρηνικά μέσα στον ύπνο του. Λυπημένα κάλεσε τους νοσοκόμους και απομάκρυνε το πτώμα του.
  Μετά από ένα χρονικό διάστημα, για να μην θεωρηθεί και απρέπεια, ο δεύτερος άντρας ζήτησε να μετακινηθεί στο κρεβάτι που βρίσκονταν δίπλα στο παράθυρο. Η νοσοκόμα με προθυμία τον μετακίνησε και φρόντισε να είναι άνετος . Σιγά-σιγά στηρίχθηκε με πόνο στον αγκώνα του να σηκωθεί για να ρίξει μια ματιά στον έξω κόσμο. Η αγωνία και η χαρά του συνάμα δεν περιγράφονταν , επιτέλους θα μπορούσε να δει κι αυτός τον έξω κόσμο , μα η ματιά του τον απογοήτευσε! Αυτό που είδε «εκεί έξω» ήταν ένας μαντρότοιχος !
  Κάλεσε την νοσοκόμα και την ρώτησε: πως μπορούσε ο συγκάτοικος του να βλέπει όλα αυτά που του περιέγραφε; Πως μπορούσε να του μιλάει για τέτοια ομορφιά και με τόσες λεπτομέρειες, όταν αυτό που φαινόταν απ το παράθυρο είναι ένας παλιός και βρώμικος τοίχος;
  Και η νοσοκόμα του απάντησε : Ω θεέ μου, δεν το ξέρατε, ο πρώην συγκάτοικος σας ήταν τυφλός! Δεν μπορούσε να δει ούτε καν τον τοίχο…

 3. Χαίρομαι που είσαι καλά, τουλάχιστον, και χαμογελάς. Σε είχαμε χάσει πολύ καιρό και αρχίσαμε να αγωνιούμε.

 4. Ελπίζω Κάπτεν
  να μη δουν την απάντηση σου τα γνωστά …κέντρα και σε προσλάβουν στο Υπουργείο ….Προπαγάνδας,
  γιατί δεν θα τους …ξεφορτωθούμε ποτέ ύστερα! 🙂 🙂

  Νάσαι καλά φίλε!

 5. καλησπέρα παίδες και να μου επιτρέψετε μια ιδιαίτερη (ως προς το πρόσωπο 😉 ) αφιέρωση

 6. Κοίτα ναδεις, έχει και στη Χαλκιδική Μάνη (όλο εκπλήξεις είναι ο ..τόπος μας).
  Καλές γιορτές , υγεία , χαρά και μακροημέρευση, προσωπική και οικογενειακή.
  (ισχύει και για τους ..ιδιαίτερους) 🙂

 7. Χρόνια πολλά κι ό,τι καλύτερο για το 2012!

  Το χαμόγελο θα το κρατήσουμε μανιάτικο! 🙂

 8. Φίλε Καπετάνιε,

  Χρόνια Πολλά και Καλά για σένα και όλους τους δικούς σου! 🙂

  Τα λέμε

  ΥΓ Η ιστοριούλα με τους δυο ασθενείς εξαιρετική! Έγραψε, που λένε!

 9. Χρονια πολλα και καλα σ’ ολους μας, με υγεια και χαρα!


  🙂

 10. Captain my Captain, πραγματικά πολύ όμορφη η ιστορία σου… μπορώ να πω ότι ήταν για μένα κάπως σημαντική, έτσι ως γίγνεσθαι, σε σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση, εξού και το πολύ εύστοχο σχόλιο του Νικόλα Άλφα!.

  Χρόνια πολλά και καλές γιορτές αντεύχομαι, και πολλές καλές ψαριές!

  ΥΓ> Αν είναι Μάνη, είναι ο Γερολιμένας?

 11. Εκτός από την αισιοδοξία και η χαρά είναι θέμα θέλησης. 🙂

  Καλή χρονιά! Γεμάτη με πολλές στιγμές χαράς και ζεστασιάς, μαζί με τους αγαπημένους σου, Καπετάνιε

 12. Καλή χρονιά, υγεία χαρά και δημιουργικότητα.
  Δεν ξέρω αν κάποτε είμαστε και πιο δύσκολα, ξέρω όμως ότι όταν ξεκινήσαμε λέγαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και πιο δύσκολα και νομίζω (σοβαρά) ότι δεν ήταν νεανική ..επιπολαιότης.

  ΥΓ Έχει και στην Αμοργό ..Μάνη, της π@@@νας γίνεται από Μάνη 🙂

 13. καπετάνιε , καπετάνισσα και καπετανόπουλα
  να ζήσετε γεροί , δυνατοί, και αγαπημένοι.
  σας φιλώ όλους και θα τα πούμε από αύριο γιατί σήμερα γίνεται της πουτάνας.
  με αγκαλιά βεβαίως.
  δ

 14. ήθελα να χα μια αγκαλιά ,παίδες και κόρες, σαν θάλασσα μεγάλη…

  σας εύχομαι καλή χρονιά και να βρούμε τα πατήματα μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο αυτό που μας συμβαίνει σίγουρα δεν μας αξίζει. Αλλά και εμείς οφείλουμε να βρούμε/δημιουργήσουμε εκείνες τις στιγμές που θα κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη παρά τις πολλές αντιξοότητες

  (νικιπλε & αναγνώστη , κάπου στο ακρωτήριο Ταίναρο είναι παρμένη η φωτό αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς – εξ ου και «κάπου στην Μάνη» 😉 )

 15. Το 2012 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους μας αλλά θα τα καταφέρουμε, θα την βρούμε την άκρη. 😉

  Χρόνια πολλά και γεμάτα ευτυχία και υγεία σε σένα και όλους οσους αγαπάς.

 16. χρόνια πολλά Γιάννη
  μα κι αν ακόμη δεν τα καταφέρουμε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το 2012 θα έχουμε αποφασίσει ποιον δρόμο θα πάρουμε ο καθένας μας αλλά και συνολικά ως κοινωνία οπότε θα είναι η αρχή μιας καλύτερης μέρας -τουλάχιστον στο επίπεδο της προσδοκίας ρε αδερφέ

Trackbacks

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: