Σωθήκαμε!!

από kapetanios

Είναι «κρυφό» μυστικό ότι ένα από τα μεγάλα (μάλλον και το μεγαλύτερο..) αγκάθια στην σχέση μας με την τρόικα ήταν η απαίτηση της για την άμεση και σε  εξευτελιστικές τιμές πώληση της δημόσιας περιουσίας έως το ύψος (κατ αρχήν)  των 50δις ευρώ. Από τον Οκτώβριο του 2010 ,λίγους μόνο μήνες μετά την πρώτη μας «διάσωση» , είχε αρχίσει και η «σχετική αλληλογραφία» αλλά η  δυσκολία της υπηρεσιακή κυβέρνησης Παπανδρέου να προχωρήσει στο εσωτερικό επικοινωνιακά  το θέμα έφερε την πρώτη  (προσχηματική ίσως) διένεξη της   με την κυβέρνηση. Μια διένεξη  η οποία πήρε δημόσιο χαρακτήρα  όταν ο Τόμσεν σε συνέντευξη τύπου τον Φεβρουάριο του 11 , λίγες μέρες πριν την εκταμίευση της τέταρτης δόσης  εξέθεσε τον γιωργάπη και έβγαλε προς τα έξω τις συμφωνίες που είχαν εν τω μεταξύ  υπογραφεί μεταξύ τους με το τότε επικαιρομένο μνημόνιο 2 , στην οποία πρώτη φορά οι έλληνες πολίτες άκουσαν για τα 50δις που θα προέλθουν από τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση δημόσιας περιουσίας.

(κλαυσίγελο προκαλούν οι θύμησες με τον Πεταλωτή και τον Καρχιμάκη να βγαίνουν και να κάνουν αυστηρές συστάσεις στην τρόικα )

Να λοιπόν που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου : παίρνει επιτέλους μπρος η μηχανή των αποκρατικοποιήσεων  με την μεταβίβαση στο «Ταμείο Περιουσίας» των πρώτων πέντε Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές. Πρόκειται για τα ΕΛΠΕ, την ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ και τις εταιρίες Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε και Ελληνικό ΑΕ.
Παράλληλα, στην εταιρία περνούν 35 ακίνητα του Δημοσίου που μέχρι τώρα την διαχείριση ασκούσε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Σχετικές αναρτήσεις:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: