Φόβος, ο δούρειος ίππος της εξουσίας

από kapetanios

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε ακόμη μια φορά ,τα τελευταία 2 χρόνια, μάρτυρες ενός ωμού εκφοβισμού και εκβιασμού της κοινωνίας μας  με όπλο το ενδεχόμενο μιας  χρεοκοπίας μας. Με μπροστάρηδες τους συνήθεις ύποπτους ,  εγχώρια ΜΜΕ   με τους λογής λογής «δημοσιογράφους»   και  εντεταλμένους επαγγελματίες της πολιτικής σκηνής στην χώρα μας ,όπως αυτός ο Σαχινίδης  που τρομοκρατεί συνταξιούχους και εργαζόμενους με τις δηλώσεις του για αδυναμία καταβολής μισθών ,επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα σκηνικό τρόμου που θα παγώσει κάθε προσπάθεια αντίστασης ενός λαού που οδηγείται βίαια στην ανεργία και την φτώχια. Στην δημιουργία αυτού του  σκηνικού  συνηγορούν και διάφορες  δηλώσεις ή έμμεσες και πότε άμεσες απειλές περί αποπομπής της χώρας μας από την ΕΕ γνωστών  προσώπων  της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής όπως ο Όλι Ρεν, ο Τρισέ, ο Ρόμπαϊ, η Μέρκελ  και άλλοι. Πρόσωπα που εάν δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση της οικονομίας μας  τα τελευταία 2 χρόνια ήσαν αυτά που ανέδειξαν το ελληνικό πρόβλημα και το έφεραν στην πρώτη θέση της καθημερινής πολιτικής ατζέντας ,και όχι μόνο της Ευρωπαϊκής,  με τα γνωστά αποτελέσματα(την μετατροπή της κρίσης χρέους σε κρίση δανεισμού κλπ) . Και είναι αυτά τα πρόσωπα που ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε σε λίγες ώρες  ως σωτήρες μετά τις τηλεδιασκέψεις , τις συσκέψεις, τις συγκλήσεις , τις συνεδριάσεις τις συνουσιάσεις και ότι άλλο τέλος πάντως  κρίνεται  αναγκαίο για την περίπτωση με σκοπό την «νέα διάσωση μας»- ΡΕ ΟΥΣΤ !
*
Σχετικές αναρτήσεις

3 Σχόλια to “Φόβος, ο δούρειος ίππος της εξουσίας”

 1. εμ όταν σας τα έλεγα αντί να τους πιάσετε τότε απο το αυτί.. λέγατε εμένα ισοπεδωτικό.. και μου κάνατε δωρεάν μαθήματα οικονομικών.. 🙂 🙂
  λοιπόν μπορεί η βία να μην έχει δόσει ποτέ αποτέλεσμα.. αλλά δε βλέπω τρόπο απόδοσης δικαιωσύνης.. και μια και δεν έχω όνειρα.. παιδιά.. χρέη.. το μονο που περιμένω για να φύγω από αυτή τη ζωή είναι αυτό.. ας ελπίσουμε ότι δε θα φτάσω τα χρόνια της γιαγιάς μου.. 🙂 🙂
  την καλησπέρα μου 🙂 🙂

 2. μεσιέ κούλπα δεν έχεις χρέη?!! 😯
  Πάντως ο Σαρκοζί επιβεβαίωσε την ελληνογαλλική φιλία και δήλωσε ότι θα βάλει τα στήθη του μπροστά για να μας προστατέψει – πόρνη η Ελλάς

  *
  Πώς ενορχηστρώνουν το ρεσιτάλ του εκβιασμού
  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
  http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=309430
  Συνθήκες πανικού και τρόμου δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία και με τη συνδρομή των δανειστών μας, προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να κάμψει τις αντιστάσεις που προκαλούν τα σκληρά μέτρα, προεξάρχοντος εκείνου των απολύσεων στο Δημόσιο.

  Το «πολεμικό σκηνικό» έχει διαμορφωθεί με βασικούς μοχλούς πίεσης τις «αμφίσημες δηλώσεις των Γερμανών πολιτικών περί χρεοκοπίας», αλλά και τη στάση που τηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η συντονισμένη πίεση από Βερολίνο και Φρανκφούρτη, μετά τις μεγάλες αποκλίσεις στον προϋπολογισμό αλλά και τις παλινωδίες της ελληνικής κυβέρνησης, κορυφώνεται την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων.

  Η συμπεριφορά αυτή των εταίρων μας θα μπορούσε να θεωρηθεί αντιφατική, καθώς δυναμιτίζει έναν από τους βασικούς πυλώνες της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Και τούτο διότι οι τράπεζες, μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ή τις διφορούμενες της Ανγκελα Μέρκελ, που τάχθηκε κατά της «άτακτης χρεοκοπίας», θα όφειλαν να ρευστοποιήσουν εδώ και τώρα για να περισώσουν ό,τι μπορούν, αντί να περιμένουν το πρόγραμμα ανταλλαγής.

  Ομως στην πράξη αυτό είναι ανέφικτο γιατί στην ουσία δεν υπάρχει πλέον αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων. Είναι ενδεικτικό ότι στην ηλεκτρονική αγορά που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, εδώ και δύο εβδομάδες το «κοντέρ είναι κολλημένο στο μηδέν», γιατί δεν πραγματοποιείται ούτε μία συναλλαγή.

  Αν προχωρήσει με επιτυχία το πρόγραμμα ανταλλαγής, ο «μπαμπούλας της χρεοκοπίας» δεν μπορεί να επανεμφανιστεί. Επιπλέον, τα νέα αυτά ομόλογα που θα λάβουν οι ελληνικές τράπεζες θα είναι εγγυμένα από το EFSF, κόβοντας έτσι τον «ομφάλιο λώρο» της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ. Διαθέτοντας πλέον ομόλογα υψηλής διαβάθμισης (ΑΑΑ) στα χαρτοφυλάκιά τους, οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν ρευστότητα από τη διατραπεζική αγορά.

  Ο στραγγαλισμός

  Αντιθέτως, σήμερα η ΕΚΤ με την πολιτική της μπορεί να στραγγαλίσει ολόκληρη την ελληνική οικονομία, αφαιρώντας ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες. Η ΕΚΤ τις τελευταίες εβδομάδες έχει στρέψει την προσοχή της στην Ιταλία και την Ισπανία. Την προηγούμενη εβομάδα, για παράδειγμα, ξόδεψε 14 δισ. ευρώ για να στηρίξει τα ομόλογα των χωρών αυτών, ενώ όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΤτΕ δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ για ελληνικά ομόλογα, όπως μαρτυρά ο μηδενικός τζίρος στην αγορά.

  Ετσι, συμβαίνει το οξύμωρο να πέφτει η αγορά χωρίς δίχτυ ασφαλείας αλλά και χωρίς συναλλαγές. Ταυτοχρόνως παρατηρείται το παράδοξο, για το ίδιο δεκαετές ομολόγο η Τράπεζα της Ελλάδος να δίνει απόδοση στο 17,9%, ενώ ξένα πρακτορεία ανεβάζουν την απόδοσή του στο 21%.

  Εικονική πραγματικότητα

  Η εικονική αυτή πραγματικότητα όμως έχει μία άμεση αρνητική συνέπεια, πέραν των εντυπώσεων και της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του θέματος που επιχειρείται από εγχώρια και ξένα ΜΜΕ. «Ροκανίζει» ακόμη περισσότερο την αξία των ομολόγων τα οποία έχουν χορηγήσει στην ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες ως εγγύηση για τη ρευστότητα που τους έχει προσφέρει.

  Ετσι, παρόλο που τον Ιούλιο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ περιορίστηκε κατά περίπου 7 δισ. ευρώ, στα 96 δισ. ευρώ, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τους ζητήθηκε από τη Φρανκφούρτη ν’ αυξήσουν τις εγγυήσεις. Με τον τρόπο αυτό όμως η ΕΚΤ στραγγίζει την ελάχιστη ρευστότητα που έχει απομείνει στην ελληνική αγορά, επιτείνοντας έτσι το αδιέξοδο.

  Ο αντίκτυπος αυτός όμως περιορίζεται στο εσωτερικό της ελληνικής οικονομίας και δεν επηρεάζει ούτε κατ’ ελάχιστο την τήρηση των υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου προς τους δανειστές του. Η ΕΚΤ μάλιστα είναι εκείνη που καθορίζει το αν μία χώρα έχει κηρύξει στάση πληρωμών και χρεοκοπία.

  Ετσι, μπορεί να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες καθυστερήσεις στην εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου σε μισθούς, όμως την περασμένη εβδομάδα εξοφλήθηκε κανονικά δάνειο του ΟΣΕ (8 Σεπτεμβρίου), ενώ μέχρι το Δεκέμβριο δεν υπάρχει άλλη λήξη ομολόγων.

 3. χαχαχα από το «εγώ ή τα τανκσσ» του καραμανλη σινιορ έως του «πασοκ ή βαρβαρότητα» του GAP.. αξίζουμε χειρότερα από όσα μας κάνουν.. αυτοί που δεν τα αξίζουν.. είναι τόσο λίγοι που ευκολότερα πέρνουν τα μάτια τους και φεύγουν.. 🙂 🙂
  την καλημέρα μου 🙂 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: