Της διάσωσης το κάγκελο

από kapetanios

Ζούμε σε εποχές που μια οικονομική “διευκόλυνση” ή “διάσωση” ισοπεδώνει, με την ανοχή του «κοινοβουλευτικού» μας πολιτεύματος, κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου και έννομης τάξης.
Εάν αυτό γίνει κατ αρχήν κατανοητό και στην συνέχεια σιωπηρά αποδεκτό από την πλειοψηφία των πολιτών τότε η επιλεκτική επίκληση του νόμου από τα επίσημα όργανα της πολιτείας για ο,τι αφορά τον πολίτη και τις υποχρεώσεις του απέναντι στην πολιτεία και το σύνταγμα θα προκαλεί την ειρωνεία και τον γέλωτα.

Οι εποχές που ο κάθε πολίτης, έχοντας ως  παράδειγμα την στάση και συμπεριφορά του ίδιου του κράτους και με αποκλειστικό γνώμονα το οικονομικό αλλά και προσωπικό του συμφέρον θα καθορίζει και την σχέση του με τα διοικητικά όργανα, δεν αργούν.
Τα φαινόμενα διαφθοράς και ανομίας θα γενικευτούν και κανείς δεν θα νομιμοποιείται στην συνείδηση των πολιτών να αρθρώσει καταδικαστικό λόγο. Η προσωπική οικονομική διάσωση ή διευκόλυνση θα βρίσκεται πρώτη και πάνω απ όλα.

Χρέη οι χώρες έχουν από τότε που δημιουργήθηκαν και δη η Ελλάδα. Το χρέος ως χρηματιστηριακό παιχνίδι είναι το καινούργιο , το χρέος ως οικονομικό εργαλείο και όχι ως εργαλείο πολιτικής επιρροής . Οι αγορές βρήκαν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν και οι ίδιες  ο,τι εκμεταλλεύονταν οι παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες για πολλά χρόνια στο παρελθόν- και αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί κανείς να τους το πάρει από τα χέρια πλέον. Εκτός εάν ανακαλύψουμε εκ νέου ( εάν υπήρξε ποτέ δηλαδή) την πολιτική ως ανεξάρτητη αρχή όλων ,ακόμη και αυτών των οικονομικών συμφερόντων – το άλλο με τον τοτό το ξέρετε…
Όλο και πληθαίνουν οι φωνές από την ΕΕ που ζητούν από τον πολιτικό μας κόσμο να συναινέσουν

 • στα νέα μέτρα που δεν θα έπαιρναν
 • στο νέο , μετά την πλήρη αποτυχία του προηγούμενου, οικονομικό πρόγραμμα
 • στις ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων οργανισμών , με έμφαση στους κερδοφόρους
 • στην πώληση Ελληνικής δημόσιας περιουσίας , την οποία ουδέποτε ζήτησαν αλλά κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της σκιώδους κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε κλπ

Δηλαδή περνώντας μας για μαλάκες , εδώ και μέρες ,από τότε που η αποτυχία των μέτρων ήταν αδύνατον πλέον να κρυφτεί, τα φερέφωνα της κυβέρνησης συνεπικουρούμενα από τους τροικανούς οικονομικούς φωστήρες βάλθηκαν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε αυτοί για την αποτυχία του προγράματος τους (που ο Αλάχ να το κάνει πρόγραμα) αλλά εμείς. Δηλαδή δεν είναι η αποανάπτυξη και η ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδος που επεχείρησαν η αιτία του κακού αλλά η καθυστέρηση ή η ελλειπής εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων – όπου «μεταρρυθμίσεις» κατά τους φωστήρες είναι το άνοιγμα των ανύπαρκτων σήμερα επαγγελμάτων και η πώληση της δημόσιας περιουσίας !  Άιντε ρε πααίνετε από δώ χάμω!
Το «νέο», που δεν είναι νέο αλλά το παλαιό σε γρήγορη εκτέλεση πρόγραμμα, συνοψίζεται σε τρεις λέξεις για να μην «μακρηγορούμε  φλυαρώντας   επιστημονικώς» , Πούλα Πούλα Πούλα!  Ε, εαν εμεις πράγματι πουλήσουμε  και μάλιστα το βιός που ΔΕΝ μας ανήκει  θα δικαιώσουμε αυτούς που μας θεωρούν απλώς μαλάκες .

Δεν λείπουν βέβαια και οι ξυπνητζήδες , (σαν εθνικό  μας προϊόν ένα πράμα) που βάλθηκαν να ρωτούν,  νοιαζόμενοι τάχαμου δήθεν μου για το μέλλον μας, όποιον τολμά να εκφράζει μια άλλη πολιτική άποψη,  που θα βρούμε τα λεφτά εάν οι ευρωπαίοι δανειστές μας ( αναρωτιέμαι τον τελευταίο καιρό γιατί δεν το μετονομάζουν το μαγαζί και από Ευρωπαϊκή Ένωση να το πουν Ένωση Δανειστών ) δεν μας δώσουν.

Λίγο ντροπή ρε! Αυτό το ερώτημα πρέπει να το κάνετε σ΄ αυτούς που μας έφεραν σ΄ αυτήν την θέση  παρ ότι σε κάποιους μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε  απ την αρχή αυτής της περιπέτειας ότι μας οδηγούν σε έναν επικίνδυνο δρόμο αποκλείοντας μας από τις αγορές ! Αλλά τέλος πάντων το ξεπερνώ μιας και πάντα μας βάζουν να απαντάμε με την πλάτη στον τοίχο, η απάντηση νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολη εάν μας πουν και τι τα θέλουν τα λεφτά. Και όταν λέω τι τα θέλουν εννοώ με χαρτί και με μολύβι αλλιώς προσωπικά δεν τους εμπιστεύομαι  ούτε για  να ψωνίσουν στο γειτονικό μπακάλικο τα καθημερινά μιας τετραμελούς οικογένειας , όχι να εγγυηθώ με την υπογραφή μου να πάρουν δανεικά δισεκατομμυρίων! Ο καιρός που η κοινωνία υπέγραφε  λευκή επιταγή μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο  έχει ,κι αν δεν έχει πρέπει ,να  περάσει. Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι χρειαζόμαστε τα λεφτά για να πληρώσουμε μισθούς  και συντάξεις γιατί το παραμύθι αυτό δεν έχει λύκο λέμεεε

3 Σχόλια to “Της διάσωσης το κάγκελο”

 1. Και να πεις ότι δεν τα λέγαμε και δεν τα προβλέπαμε από τότε ρε Κάπταιν … 🙂

  Το μοναδικό που θα πετύχουν είναι πράγματι η διόγκωση κάθε είδους παραοικονομίας και εγκληματικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

  Ας μας πουν τουλάχιστον το εξής :

  Αφού τόσο καλά τα σχεδιάζουν , τα ζυγίζουν και τα υπολογίζουν όλα ποιό προβλέπουν να είναι το 2015 το ωρομίσθιο βάσης στην Ελλάδα για τον απασχολήσιμο σε συνδυασμό με το ποιά προβλέπουν να είναι η τιμή του ψωμιού. Κάθε άλλη κουβέντα που λένε πρέπει να πετάγεται στα σκουπίδια.
  Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ένα μουνί δημοσιογράφος με αρχίδια ( οξύμωρο έ 😉 ) να ρωτήσει είτε τους γιωργάπηδες ( που έχουν σχέδιο ) είτε τους πάτρονές τους ( κο Τόμσεν και σια που είναι και εμπειρογνώμονες ειδικοί )

 2. παπς
  το Σπίγκελ διαβάζοντας χθες το καρνάγιο έσπευσε σήμερα να μας διαψεύσει διευκρινίζοντας ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα δεν συνοψίζεται στις τρείς λέξεις Πούλα Πούλα Πούλα που γράψαμε αλλά στις «Ιδιωτικοποιήστε, ιδιωτικοποιήστε, ιδιωτικοποιήστε!» 🙂

  *
  http://www.xrimanews.gr/oikonomia/7832-spiegel-idiwtikopoihste-idiwtikopoihste-idiwtikopoihste

  Συνεχίζονται οι πιέσεις του διεθνούς τύπου για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών δημοσίων επιχειρήσεων, με τη γερμανική εφημερίδα Spiegel να απευθύνει σαφή έκκληση προς την Ελλάδα, σε ένα δημοσίευμα με τίτλο «Ιδιωτικοποιήστε, ιδιωτικοποιήστε, ιδιωτικοποιήστε!»

  «Το μήνυμα της ΕΕ στην Ελλάδα είναι σαφές: Τέλος στη δωρεάν βοήθεια δισεκατομμυρίων. Η γερμανική κυβέρνηση κατά κύριο λόγο, πιέζει για την ευρείας κλίμακας πώληση δημόσιας περιουσίας της χώρας, η οποία είναι υποψήφια για χρεοκοπία. Μέχρι σήμερα, δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.

  Αυτές τις μέρες, τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να αισθάνονται όπως οι ανυπάκουοι μαθητές, αφού πολύ συχνά οι ευρωπαίοι εταίροι τους γκρινιάζουν και τους «κατσαδιάζουν».

  Το πρόγραμμα λιτότητας των Ελλήνων είναι ελλιπές. Η εξυγίανση του προϋπολογισμού, ανεπαρκής. Όπως φωνάζει η γερμανική κυβέρνηση, η χώρα δεν έχει σημειώσει καμία πρόοδο όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις.

  Είναι γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες μέχρι τώρα, με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ωστόσο, το Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι θα εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, με την πώληση μερισμάτων του Δημοσίου.

  Λόγω της τεράστιας ανάγκης χρημάτων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι θα υπάρξει στροφή στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων: Οι πωλήσεις τίθενται άμεσα στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

 3. Ναι κάπταιν… φαίνεται τώρα είναι η ώρα για το ξεπούλημα. Με τις χρηματιστιριακές αξίες στιο minimum ώστε να βγάλουν και κάτι για το κόπο τους οι άνθρωποι..:)

  Με ποιό ποσό αγοράζει κανείς σήμερα το 51% όλων των ετιαρειών του 29άρη ;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: