Μνημόνιο2 και το λουρί της μάνας τους

από kapetanios

Και αφού είδε και απόειδε η τρόικα και οι ευρωπαίοι  πολιτικοί ότι ο γιωργάπης δεν σκαμπάζει από πολιτική ανέλαβαν να καθαρίσουν αυτοί την μπουγάδα για πάρτη του: ζητούν από τον Σαμαρά ή να υπογράψει το μνημόνιο 2** ή να πάει με ευθύνη του την χώρα σε εκλογές. Τώρα εάν αυτό συνιστά ευθεία εκβιαστική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος, τι να σας πω θα σας γελάσω! Πάντως δεν θα εκπλαγώ καθόλου εάν κάποιοι ΠΑΣΟΚοι  χαρούνε  κιόλας  με αυτήν την εξέλιξη γιατί τους βγάζει από την δύσκολη θέση να εξηγήσουν τα ανεξήγητα – ούτως ή άλλως  η Ελλάδα  έφτασε σε αυτό το αδιέξοδο εξαιτίας και της  φτηνής, ξεδιάντροπης  και ξεφτιλισμένης  οπαδικής  τους  αντιπαράθεσης (ΠΑΣΟΚ vs NΔ)

** είχαμε ξανασυζητήσει παλαιότερα για την έξυπνη παγίδα που στήνουν στην χώρα μας γύρω από την κύρωση της δανειακής μας σύμβασης  και την αποδοχή των όρων του μνημονίου. Παρά την μη κύρωση λοιπόν ,που αποτελούσε προαπαιτούμενο,  ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί η τρόικα προχωρούσε στην εκταμίευση του δανείου απ την στιγμή που εξέλειπε ένας από τους πλέον βασικούς όρους της συμφωνίας .Όπως και τότε έτσι και τώρα η γνώμη μου είναι ότι οι  δανειστές μας  έχοντας την πλήρη συμπαράσταση της  σκιώδους κυβέρνησης  προχώρησαν στην εκταμίευση γιατί παρά την άρνηση της βουλής  ήταν 100% εξασφαλισμένοι . Γνωρίζοντας ότι σε πρώτη φάση δεν θα περνούσε η συμφωνία από την βουλή αυτό που  έπρεπε να δρομολογήσουν  ήταν η πάση θυσία και χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις εκταμίευση ενός αρκετά ικανού (ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εκβιασμού)  ποσού από το συνολικό πακέτο δανεισμού μας , πράγμα που έγινε. Όπως παρακολουθήσαμε όλοι μας,  και παρ ότι οι δανειστές μας έδειχναν που και που τα δόντια τους, τα λεφτά δίνονταν σχετικά εύκολα με την  σκιώδη κυβέρνηση  να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων φίλων αποκαθιστώντας ,κατά τον Πεταλωτή και τα άλλα πρόθυμα παιδιά,  την χαμένη αξιοπιστία μας . Και να σου που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και το ποσό που έχουμε πάρει (~ 38δις ευρώ)  μπορεί πλέον να παίξει τον εκβιαστικό ρόλο του. Σήμερα λοιπόν τίθεται το εξής ζήτημα στο σύνολο του πολιτικού μας προσωπικού αλλά της κοινωνίας ολόκληρης:  Ή υπογράφετε τηρώντας κάθε νομιμότητα (βλπ διεθνείς συμβάσεις κλπ)  το μνημόνιο 2 που θα αντικαταστήσει το ανυπόγραφο μνημόνιο 1 ( η κυβέρνηση μάλιστα ήδη ανέθεσε σε νομικές υπηρεσίες της γηραιάς Αλβιόνας να δέσουν νομικά όσο το δυνατόν καλύτερα  την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης με βάση τα νέα δεδομένα  ) ή σας κόβουμε προς το παρόν την ρευστότητα και πάτε σε εκλογές. Γιατί προς το παρόν?

Γιατί ακόμη και στην περίπτωση που εκλεγεί ο Αντωνάκης  ( για τον γιωργάπη δεν τίθεται θέμα..) το μνημόνιο 2 θα υπογραφεί βρέξει χιονίσει. Και αυτό γιατί  στην περίπτωση που δεν υπογραφεί η τρόικα με το ΔΝΤ θα κάνουν χρήση του όρου της συμφωνίας που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν άμεσα απαιτητά τα χρήματα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα (που όπως είπαμε είναι ικανά πλέον να κάνουν στο παίγνιο την διαφορά)  με την δικαιολογία ότι δεν τηρούνται οι βασικές προϋποθέσεις του μνημονίου 1.

Και ξέρετε, οι δανειστές μας έχουν ακόμη και το δικαίωμα να πουλήσουν το χρέος μας εάν τους κάνουμε τον καμπόσο και δεν τους επιστρέψουμε τα χρήματα  άμεσα και χωρίς πολλά πολλά. Εκτός αυτού ποιος μου λέει εμένα ότι δεν έχουν ασφαλίσει (βλπ CDS) ακόμη και την πιθανότητα να μην φανούμε φερέγγυοι κονομώντας τα διπλά και τρίδιπλα εις βάρος των κορόιδων των Βαλκανίων! Μα θα μου πει μια ψυχή δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και τζάμπα τρομοκρατείς τον κόσμο. Αμ δεν είμαι εγω που τρομοκρατώ τον κόσμο ρε σεις! Αυτοί θα το κάνουν (αναλύοντας ολημερίς και ολονυχτίς στα ΜΜΕ αυτά τα σενάρια ) για σας πείσουν(και είμαι βέβαιος ότι θα πειστείτε)  ότι εάν δεν συμφωνήσετε_ λέγοντας και ευχαριστώ από πάνω στους σωτήρες σας_   με  τους όρους του μνημονίου2  θα χρεοκοπήσετε και θα  σας αγοράσουν …….. οι Τούρκοι

2 Σχόλια to “Μνημόνιο2 και το λουρί της μάνας τους”

 1. Τι να κάνουν τρομάρα τους?
  Το Ελληνικό Δημόσιο έχει φεσώσει όποιον μιλάει ελληνικά…
  Ας πληρώσουν φόρους, ΔΕΚΟ, οφειλές σε ιδιώτες…
  θέλουμε και μνημόνιο2…

 2. καλημέρα νικιπλε
  ήταν κοινό μυστικό ότι τα χρήματα του μηχανισμού , οι δόσεις στον χρόνο που εκταμιεύονταν αλλά και το σύνολο των χρημάτων δεν έφταναν να καλύψουν τις συνολικές ανάγκες ( τοκοχρεολύσια, ελλείμματα, ταμειακές υποχρεώσεις, συμμετοχές σε αναπτυξιακά προγράμματα κλπ) χρηματοδότησης της χώρας μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα είτε μέρος των εσόδων του κράτους να καλύπτει αυτές τις τρύπες είτε να προχωρά σε βραχυχρόνιους δανεισμούς (έντοκα γραμμάτια) που απ την μια μεριά αυξάνει το κόστος του χρήματος και από την άλλη απαιτεί περισσότερα ελάχιστα διαθέσιμα στο σύστημα . δλδ όταν κάποιος έχει να πληρώσει 100 δραχμές σε 1 μήνα είναι υποχρεωμένος να κρατά για λόγους ασφαλείας πχ τις 20 δραχμές στην άκρη , πρακτική που δεν απαιτείται όταν η αποπληρωμή των δανείων είναι σε ένα βάθος χρόνου. Και όπως γνωρίζουμε όλοι μας τα έντοκα γραμμάτια κυμαίνονται ανάμεσα στους 3 και στους 6 μήνες – χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε εάν μέσα σε αυτούς τους μήνες καλύψουμε ακόμη και τις βασικές μας ανάγκες ρευστότητας μέσα από τον μηχανισμό (με τους ευρωπαίους να αυξάνουν με την στάση τους και την συμπεριφορά τους –κυρίως βέβαια εξαιτίας των οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπούν- αυτήν μας την αβεβαιότητα. Με λίγα λόγια συμφωνώ απόλυτα με την καθυστερημένη εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τρίτους, έστω κι αν αυτή η καθυστέρηση δυσχεραίνει το γενικότερο οικονομικό κλίμα. Θα ήθελα μάλιστα αυτή η καθυστέρηση στις καταβολές των χρωστούμενων να αφορά και τους δανειστές μας 😉 Το γαμώτο είναι ότι τα καθυστερούμενα προς τρίτους πάνε στους δανειστές μας και αυτό είναι ότι χειρότερο.
  Η χώρα μας όσο περνά ο καιρός θυμίζει τον χαρτοπαίχτη/τζογαδόρο που ενώ είναι ταπί δανείζεται διαρκώς ,αυξάνοντας μάλιστα το στοίχημα/ρίσκο , με την ελπίδα οτι κάποια στιγμή θα ρεφάρει – συνήθως βέβαια καταλήγει να πουλήσει ακόμη και την ίδια του την μάνα ή ακόμη χειρότερα και τα ίδια του τα παιδιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: