Μανίλα-Φιλιππίνες

από kapetanios



*

*

*

*

ΠΗΓΗ

Σχετικές αναρτήσεις

8 Σχόλια to “Μανίλα-Φιλιππίνες”

  1. Και μετά κλαιγόμαστε για το Θερμαϊκό και στο λιμάνι στη Θεσσαλονίκη.

  2. Τόξερα εγώ πως είσαι της ….. καταστάσεως! 😆 🙂
    Ποιός θα τολμήσει τώρα να διαμαρτυρηθεί για τα καθημάς;
    Είδες το καρντάσι από πάνω; 😉 🙂

  3. τι είναι τούτα ορέ;σκουπίδια σε θάλασσα;
    ο χριστός και η παναγία!!!!!!!
    (ελα παλουκώσου επιτέλους σε μιά μεριά)
    δ

  4. Δημητρούλα μ (άσε με να τρέξω λίγο γιατί θα πάμε φυλακή στο τέλος)
    τα σκουπίδια βρίσκονται μέσα στα κανάλια που διαπερνούν την Μανίλα και φυσικά καταλήγουν στην μάνα θάλασσα 😦
    *

    Ο αποπάνω νικαλφα καλά θα κάνει να κρυφτεί γιατί τα έχω πάρει με τον δήμο του!
    *

    Καλά ρε Δημοσθένη , τι χαζά πράματα είναι αυτά με τους δυτικούς δήμους?
    Έστειλα το παιδί σήμερα στον δήμο Πολίχνης να πάρει μια βεβαίωση μη οφειλής του ΤΑΠ για να δώσω το ισόγειο. Αφού του έσπασαν τα νεύρα με τους αρμόδιους υπαλλήλους που δεν έβρισκε στο τέλος τον _και με_ τρέλαναν! Του έδωσαν μια βεβαίωση της τεχνικής τους υπηρεσίας ότι όλα στην οικοδομή βαίνουν καλώς και τον έστειλαν στον δήμο Σταυρούπολης για να πάρει λέει αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης για το ΤΑΠ και να γυρίσει πίσω στην Πολίχνη για να του δώσουν την βεβαίωση! Ρεπάμε καλά ρε ?!

  5. 😳 Όρέ ποιος με μάτιαξε πάλι σήμερα και με βάλατε στο σημάδι και οι δύο;

    Ποιο δήμο μου ορέ Κάπταιν;Εγώ είμαι πολύ πιο δυτικά ακόμη!Επαρχία λέμε!
    Αυτό το κομφούζιο σίγουρα δεν είναι μόνο στους δυτικούς δήμους και βέβαια είναι αποτέλεσμα του Καλλικράτη και όχι το μόνο βέβαια!Μέχρι να ενοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα και να μπεί κάποια σειρά ,που δεν θα μπει γιατί το μόνο που θα συμβεί θα είναι η αύξηση της γραφειοκρατίας ,θα γίνεται χαμός!
    ¨’Ολοι τραβάνε τα μαλλιά τους προσπαθώντας να βρουν άκρη με ένα νόμο που ψηφίστηκε με την συνήθη προχειρότητα και με μοναδικό στόχο να φανεί ότι επιχειρούνται τομές και μεταρρυθμίσεις μεγάλης εμβέλειας τάχα μου -τάχα μου για την αποκέντρωση και τον εκσυγχρονισμό, που θα διαψευσθούν πολύ γρήγορα όπως έγινε και με τον Καποδίστρια!
    Γιατί η λογική του νόμου είναι δυστυχώς
    πονάει κεφάλι (διάβαζε προβληματικές επιχειρήσεις,κακοδιαχείριση ,διαφθορά,παρασκηνιακές συναλλαγές και κακές υπηρεσίες προς τον δημότη)
    κόψε κεφάλι (διάβαζε κλείσιμο επιχειρήσεων αντί εξυγίανσης,διόγκωση μεγεθών υπηρεσιών με αδυναμία ελέγχων,περιθωριοποίηση κάθε ανεξάρτητης φωνής,ιδιωτικοποιήσεις ,πιο χοντρές μίζες ,μείωση πόρων και απολύσεις) !
    Αν το μέγεθος των δήμων ήταν το φάρμακο για την λύση των προβλημάτων ,αυτό βλέπουμε πόσο επαληθεύεται από την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης!Για να μην απεραντολογούμε δλδ!

    Αλλά μην ανησυχείς Κάπταιν μου,σε λίγο θα μπορείς να απευθυνθείς στο συντομότερο ανέκδοτο της Τοπικής αυτοδιοίκησης για να λύνεις τα όποια προβλήματα σου!

    Στον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

    Ο οποίος έχει όλες τις διασφαλίσεις ανεξαρτησίας και αποτελεσματικότητας ,εκ του νόμου ,για να επιλύει δίκαια όλα τα προβλήματα! 😆
    Ποιες είναι αυτές; Ακούστε:
    Κανένα τυπικό προσόν! Απολυτήριο δημοτικού αρκεί δλδ!
    Εκλέγεται με πλειοψηφία 2/3 του δημοτικού συμβουλίου,για να μη καταντήσει εμφανώς συμπαραστάτης του δημάρχου !Χο ! Διευρύνεται δλδ το σκηνικό της παρασκηνιακής συναλλαγής κατά 2-3-4 δημοτικούς συμβούλους!Κάποιοι θα τσιμπήσουν για να ενταχθούν στα πάρε δώσε της πλειοψηφίας!
    Σημειώστε εδώ ότι στο προσχέδιο προβλεπόταν εκλογή με απλή πλειοψηφία και έγινε το «στρίψιμο» μετά από την κατακραυγή του κόσμου στο οπενγκοβ!
    Αποτέλεσμα :
    Εξωφρενικές υποψηφιότητες και αδυναμία εκλογής στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων!Η προθεσμία έχει λήξει και κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει ο τραγέλαφος αυτός που έχει οδηγήσει στην ουσιαστική ακύρωση του θεσμού!
    Ευτυχώς για να γλιτώσουμε και κάποια λεφτουδάκια από ένα ακόμη κολλητό των δημάρχων! :mrgreen:
    Γιατί κάποτε μιλούσαμε ,προ Καποδίστρια , για μικρά και αναποτελεσματικά μεγέθη κοινοτήτων ,πράγμα αληθές και για απαλλαγή από χορηγίες και συντάξεις των χιλιάδων προέδρων ,και που καταλήξαμε μετά;
    ΟΙ αμοιβές των αιρετών, συνολικά ,να φτάσουν το 270% των αμοιβών προ Καποδίστρια! 👿
    Ε σε λίγα χρόνια θα δούμε αν θα φθάσουν οι του Καλλικράτη το 200% του Καποδίστρια!
    Τραγική ειρωνεία δε, η αντίδραση του δολοφονημένου κυβερνήτη που είπε ,όταν αρνήθηκε τον πενιχρό τότε μισθό του:»Εγώ διαθέτω τα προς το ζειν ,αυτή η πατρίδα ζει με δανεικά όμως!» Κάπως έτσι.
    Πόσες χιλιάδες χρόνια πέρασαν από τότε Καπετάνιε μου;Πόσες; 😦

  6. δε λέει εσένα ορέ επαρχιώτη
    τον ΔΕΙΜΟ λέει.
    :))
    δ

  7. Αχ… έτσι και σου κληρώσει ο Θεός να γεννηθείς εκεί…

    Μου θύμισε έντονα η φάση τα αγόρια και κορίτσια από τις Φιλλιπίνες που γνώρισα στο εξωτερικό. Όλα είχαν έρθει για να υπηρετήσουν στα σπίτια διαφόρων έγκριτων πολιτών…
    Βλέποντας τώρα τις φωτό, σκέφτομαι ότι δεν ήταν και τόσο άσχημα για αυτά τα παιδιά αν αναλογιστεί κανείς τι τους περίμενε εκεί πίσω…

Σχολιάστε