Αδειάζει την Μέρκελ και τους 17 ο Γιούνκερ

από kapetanios

Δεν προσφέρει καμία προστιθέμενη αξία «το Σύμφωνο για το ευρώ» το οποίο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο στις 11 Μαρτίου και θα αποτύχει, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος τou Εurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, «το Σύμφωνο δεν προσφέρει προστιθέμενη αξία» σε σχέση με τα υφιστάμενα εργαλεία υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και υπέρ της εποπτείας των εθνικών οικονομικών πολιτικών. Τίποτε δεν προσθέτει «συγκριτικά με τα ήδη υπάρχοντα», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Με εντυπωσιάζει», ανέφερε επίσης, «που δημόσιες συζητήσεις ξεκινούν ακριβώς όπως τα κύματα σπάνε πάνω στις ευρωπαϊκές ακτές, χωρίς να βλέπουμε ότι τα κύματα δημιουργούν κύματα».

Ο Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ συνέδεσε το Σύμφωνο με την πολιτική επικαιρότητα στο εσωτερικό της Γερμανίας, όπου η καγκελάριος Μέρκελ είναι αντιμέτωπη με μία σειρά τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων και τις αντιρρήσεις της κοινής γνώμης, να δαπανώνται γερμανικά κεφάλαια για τα κρατικά χρέη άλλων κρατών.

Ως προς την προοπτική το Σύμφωνο να αποτύχει ο πρόεδρος της ευρωζώνης παρατήρησε ότι για τον ορθό χαρακτήρα μιας οικονομικής πολιτικής σε τελευταία ανάλυση φροντίζουν οι αρχηγοί ενός κράτους ή οι πρωθυπουργοί του, αναλόγως του Συντάγματος.

«Δε μου φαίνεται πρόδηλο ότι θα προχωρήσει το σύμφωνο…αυτό ξεπερνά τον ορίζοντα του εφικτού, δεν θα μπορούν οι επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας να εξετάζουν λεπτομερώς τις εθνικές οικονομικές πολιτικές», είπε και συμπλήρωσε: «Όμως κι αν αποφασιστεί με πείσμα το σύμφωνο αυτό να εφαρμοστεί, φοβούμαι ότι το ‘σύμφωνο για το ευρώ’ θα γίνει ακόμα ένα νεογέννητο, που πέθανε».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του  «Καρνάγιου» η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά από ολονύκτια συνεδρίαση  που τελείωσε πριν από λίγο, αποφάσισε μετά την Moody’s να καταγγείλει και τον κ Γιούγκερ (νομικοί σύμβουλοι του κινήματος έκαναν λόγο ακόμη και για μηνυτήρια αναφορά εναντίον του προέδρου του γιουρογκρούπ ). Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι των διθυράμβων της εθνικής μας επιτυχίας και της σιγουριάς που μας έδωσαν  πλέον οι επιτυχίες γιωργάπη  ο κύριος Γιούγκερ με τις δηλώσεις του:

– δίνει εκ νέου τροφή σε όλους αυτούς του κύκλους «εντος  της χώρας που είτε  δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα» είτε επιδιώκουν  την  χρεοκοπία της χώρας μας.

– ανοίγει διάπλατα την πόρτα στου διεθνείς οίκους να προχωρήσουν σε μια νέα υποβάθμιση της χώρας μας, κάνοντας πως δεν βλέπουν τις θυσίες και τις προσπάθειες  των Ελλήνων πολιτών

«Ντροπή και αίσχος» δήλωσε ο Πεταλωτής ενώ ο Πάγκαλος φέρεται ότι αποκάλεσε «κοπρίτη της Ευρώπης» τον κύριο   Γιούγκερ

2 Σχόλια to “Αδειάζει την Μέρκελ και τους 17 ο Γιούνκερ”

 1. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=104153157
  Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για περισσότερο χρόνο του αρχικώς εκτιμώμενου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΔΝΤ, το οποίο αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα διέλθει από το χειρότερο σημείο στη διάρκεια του δεύτερου εξάμηνου, εφέτος.
  Το ΔΝΤ εκτιμά, συγχρόνως, ότι η ελληνική οικονομία υφίσταται τις επιπτώσεις ενός σαφώς υπερτιμημένου σε σχέση με τις δυνατότητές της ευρώ.
  «Η ελληνική οικονομία θα διέλθει το χειρότερο σημείο στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου φέτος» σημειώνει το ΔΝΤ στην ενδιάμεση έκθεσή του για τον δανεισμό του προς την Ελλάδα. Στην ακριβώς προηγούμενη έκθεση, που δημοσιεύτηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο, το ίδιο σημείο τοποθετείτο χρονικώς «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011».
  Παραμένει ίδια η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εφέτος, δεδομένου ότι προβλέπει συρρίκνωση 3% του ελληνικού ΑΕΠ εφέτος κι υπογραμμίζεται στην έκθεσή του ότι πρόκειται για μία επίδοση, που η Ελλάδα μπορεί να την πετύχει.
  Πέρυσι, το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 4,5%. Αναλυτικότερα, στη διάρκεια του έτους η ύφεση προχωρούσε με τρόπο σταδιακό, δηλαδή με ρυθμό 1,9% για το πρώτο τρίμηνο του περυσινού έτους και ρυθμό 1,4% για το τέταρτο τρίμηνο του περυσινού έτους.
  Σύμφωνα με οικονομολόγους του ΔΝΤ, η Ελλάδα προχωρά μέσα σε ένα «πολύ δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον»: το ευρώ είναι για την Ελλάδα υπερτιμημένο, σε ένα ποσοστό που τώρα κυμαίνεται μεταξύ 20%-34%, ενώ πέρυσι τον Μάιο το ποσοστό αυτό εκτιμάτο ότι κυμαίνεται μεταξύ 20%-30%.

  Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ τρεις είναι οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία:
  1. Καθυστερήσεις στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών, λόγω πολιτικών πιέσεων ή δυσλειτουργίας στον κρατικό μηχανισμό.
  2. Αδυναμία της κυβέρνησης να επανενταχθεί στις αγορές ακόμα και εάν το πρόγραμμα βρίσκεται εντός στόχων.
  3. Η υπερβολικά γρήγορη αποεπένδυση από τις τράπεζες.
  Επισημαίνεται ακόμη ότι οι πιέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυξάνονται και ότι η μείωση του λειτουργικού τους κόστους, σε συνδυασμό με πώληση περιουσιακών τους στοιχείων (ιδιαίτερα θυγατρικές σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης) και ξεφόρτωμα περιφερειακών χαρτοφυλακίων δανειοδότησης, είναι επιτακτική ανάγκη για την βιωσιμότητα του συστήματος.

 2. Στέλιο
  έχω την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ μετα την Moody’s και τον Γιούγκερ πρέπει να καταγγείλει άμεσα και το ΔΝΤ !
  Πως λες κύριος ότι το δεύτερο εξάμηνο του 11 θα είναι το χειρότερο για την ελληνική οικονομία απ την στιγμή που στην κυβέρνηση λένε ότι στο τέλος αυτού του εξαμήνου και αρχές του επόμενου θα αρχίσει να φαίνεται η ανάκαμψη? Μέχρι και στις αγορές λένε ότι υπάρχει περίπτωση να βγουν σε αυτό το δεύτερο εξάμηνο του 11
  δλδ μια ενδεχόμενη συρρίκνωση 3% του ΑΕΠ για το 11 είναι για το ΔΝΤ «μια επίδοση που μπορεί αυτή η κυβέρνηση να την πετύχει» ?!
  Τι άλλο θα ακούσουμε δηλαδή άγιε μου φανούριε?

  Εάν το € ήταν υπερτιμημένο για την Ελλάδα πέρσι 20%-30%, και μετά από ένα καταστροφικό για την οικονομίας μας χρόνο παραμένει στα ίδια σχεδόν επίπεδα( 20%-30%) τότε αυτό που μας επιφυλάσσει το δντ και ο γιωργάπης ξεπερνά την φαντασία μας …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: