Αγαπάς την ελληνική ιθαγένεια , απόδειξε το

από kapetanios

Παρακολούθησα κι εγώ όλον αυτόν τον καιρό την ιστορία με την απεργία πείνας των 300 μεταναστών  αλλά από απόσταση– πα να πει  χωρίς να πάρω ξεκάθαρη θέση. Η κατάληξη της όμως έβαλε κάποια πράγματα στην θέση τους και με ώθησε να κάνω κάποιες δεύτερες σκέψεις .

Αυτό λοιπόν που έγινε σαφές είναι ότι για την  απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας σήμερα αξίζει κανείς να  μείνει νηστικός για 44 μέρες κοιμώμενος χειμώνα καιρό μες στο κρύο και στ αγιάζι αλλά όχι και να πεθάνει. Παίρνοντας αυτό σαν δεδομένο λοιπόν το καρνάγιο προτείνει την   αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας με βάση τα παραπάνω

Και εξηγούμαι

Όπως γνωρίζουμε η  απόκτησης της  ιθαγένειας  έως σήμερα θεμελιώνεται  στην γέννηση από Έλληνες γονείς. Το καρνάγιο λοιπόν προτείνει ως βασική  προϋπόθεση απόκτηση της ιθαγένειας το μέγεθος της αυταπάρνησης και της  αυτοθυσίας για χάρη της. Δηλαδή να άρεται  η ελληνική ιθαγένεια σε οποιονδήποτε δεν είναι διατεθειμένος για χάρη της να κάτσει 44 μέρες νηστικός σε μια σκηνή πχ στον σύνταγμα ή σε άλλες κεντρικές πλατείες των πόλεων  χειμώνα καιρό.

Προσέξτε, δεν ζητάμε να πεθάνει κανείς για να τον ονομάσουμε  Έλληνα , αρκεί μόνο να περάσει οικειοθελώς των παθών του τον τάραχο όπως οι μετανάστες  τις προηγούμενες ημέρες. Γνωρίζουμε  ότι η πρόταση μας δεν είναι ούτε δίκαιη, δεν βασίζεται δηλαδή στο δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες ανάμεσα στους γεννηθέντες στην χώρα μας και στους ξένους υπηκόους, ούτε και ορίζει ίδια μέτρα και σταθμά ανάμεσα στους μεν και στου δε . Αυτοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και θα περάσουν   το τεστ «εθνικής συνείδησης &ΕΛηνικότητας» δεν θα υπαχθούν σε καθεστώς ανοχής για ένα εξάμηνο όπως οι 300, αλλά για πάντα.

Αγαπάς την Ελληνική ιθαγένεια , απόδειξε το — κι αν την πάρουν  οι μισοί εμένα να με φτύσετε

Σχετικά άρθρα:

3 Σχόλια to “Αγαπάς την ελληνική ιθαγένεια , απόδειξε το”

  1. Με βάση το σκεπτικό σου και το μνημόνιο όλοι, Έλληνες και ξένοι, θα αποκτήσουμε την ιθαγένεια.

  2. 😀
    δείμε
    λες η φτώχεια να μας φέρει πιο κοντά ?

    Φαντάζεσαι τον Βενιζέλο από την μια και τον Πάγκαλο από την άλλη την 3 μέρα πχ της απεργίας πείνας? Μέχρι και δήλωση τους βλέπω να υπογράφουν ότι η πραγματική τους καταγωγή κρατά από Μογγολία μεριά και κατά λάθος ήρθαν εδώ (είδαν φως και μπήκαν) 🙂

  3. Ο ΚΑΚ θα περνουσε σιγουρα το τεστ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: