Δυστυχώς επτωχεύσαμε – στο εσωτερικό

από kapetanios

(Στην φωτο : νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε από τους μαχητές του ΔΣΕ στο Μπουλκές)

Δεν ξέρω εάν έπεσε στην αντίληψη σας αλλά στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Παπακωνσταντίνου και στο άρθρο  45 παράγραφος  12 προβλέπεται ότι: « το δημόσιο θα μπορεί (και μάλιστα αναδρομικά από την 12.12.2010) να εξοφλεί παντός είδους υποχρεώσεις του, σε εθνικό («εθνικό»  λέμεεε) ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων, ή εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού, στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού»

Όπερ σημαίνει :

 • «προσωρινή»  στάση πληρωμών προς τρίτους
 • εκδίδει επιταγές-ομόλογα με τα οποία θα αποπληρώνει τις υποχρεώσεις  του αγίου κούκου
 • επιχειρεί να προχωρήσει, σε μια αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων του δημοσίου, με «κούρεμα» των οφειλών προς τρίτους, που μπορεί να φτάνει μέχρι και 30%, ανάλογα με την περίπτωση και τη σχετική Υπουργική απόφαση!
 • δημιουργεί μια νέα ,πράσινη αυτή την φορά , σχολή γκρικ στατιστικς  μιας και στους προϋπολογισμούς θα εγγράφονται ως δαπάνες μόνο οι δεδουλευμένοι τόκοι των εκδιδόμενων επιταγών- ομολόγων, πράγμα που σημαίνει (μπράβο βρε που το καταλάβατε, αρχίζετε και μπαίνετε στο πνεύμα της νέας εποχής) θα επιφέρει τη λογιστική, και μόνο, μείωση των ελλειμμάτων, μεταφέροντας στο μέλλον τα όποια βάρη

Το «καρνάγιο» πιστό στην συνήθεια  του να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στα  προβλήματα μας  έχει για σήμερα τις  εξής _συμπληρωματικές_ φαεινές ιδέες.

 1. επέκταση του μέτρου και στους μέχρι σήμερις δανειστές μας.
 2. άμεση έκδοση ενός νέου τύπου υποσχετικής/νομίσματος  με την ονομασία (τιμής ένεκεν στον Κέννεντυ) gunan States notes με οποία θα αποπληρώνει στο εξής **άτοκα** κάθε υποχρέωση της στους φίλους μας εταίρους (για τα 110δις ο λόγος)
 3. άμεση έκδοση χάρτινου νομίσματος που στην μια του πλευρά θα φέρει τον λογότυπο του € και στην άλλη προτομή του γιωργάπη με το οποίο θα πληρώνει στο εξής τους  Δ.Υ , αφού βέβαια το κόψει παρουσία τους στην μέση δίνοντας τους το μισό και το υπόλοιπο σε ισόποσης αξίας νομίσματα στην νέα τους (βλπ gunan States notes) έκδοση. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσει από την μια μεριά την συνέχιση της ιστορίας του τόπου και από την άλλη μια πρωτοφανή για τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα  μείωση του πληθωρισμού στην χώρα μας.

31 Σχόλια to “Δυστυχώς επτωχεύσαμε – στο εσωτερικό”

 1. Yunan ορέ, παρεκτός κιαν το θες σύνθετο με το Γκιαουρης οπότε καλώς Γκιουνάν.
  Κάτσε καλός ντε, μη βάζεις ιδέες στους τραπεζίτες.
  Και μας κάνουν αντί γιά τροπαιοφόρο,σκέτο δολοφονημένο …Κι όχι τίποτα άλλο, θα γίνει και μάρτυρας ο μαλάκας…………..

  Αυτή η επέκτασις κουρέματος και πληρωμών προς τα φιλαράκια μας θα είναι η καλύτερη φαντασίωσή μου όπως καταλαβαίνεις, μετά από τη λατρεία που τρέφω γιά δαύτους.
  Τέτοια λέω και γω στην κυρά Αννα, που έχει κατατρομάξει από χτες .
  Γιά να την ησυχάσω της υποσχέθηκα πως από το μπαξέ μου , που θα καλλιεργουμε όλοι μαζί , θα φυτεύουμε και πατάτες και δεν υπάρχει περίπτωση να πεινάσουμε.

  υ.γ
  πρότασις
  η προτομή να μπει στο πίσω μέρος , και να φιλοτεχνηθεί με πράσινο μελάνι, που είναι και το πρέπον γιά την ιστορία.
  δ

 2. Η δική μου γνώμη είναι Καπετάνιε ότι πέρυσι τέτοια εποχή ,σε μια ενδεχόμενη αναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού χρέους με στάση πληρωμών μια έκδοση ομολόγων αυτής της μορφής θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο εσωτερικό, του πρωτογενούς ελλείμματος ,αν εφαρμοζόταν για τα χρέη των νοσοκομείων όπου το κούρεμα βέβαια θα έπρεπε να ήταν της τάξης του 80% (και όχι 15%) και τα χρέη προς τους μεγαλοεργολάβους,συνδυαζόμενο με έκδοση ευέλικτων λαικών ομολόγων μικρής αξίας που θα έδιναν προστασία και τόκους στους μικροκαταθέτες που θα έμεναν στην εσωτερική αγορά τονώνοντας την ζήτηση και ενισχύοντας από την άλλη τα έσοδα του δημοσίου!Τουλάχιστον οι 5 δις τόκοι από 20 δις που πληρώσαμε πέρυσι θα μπορούσαν να μείνουν στην εσωτερική αγορά από τα λαικά ομόλογα!Είχα μετρήσει πέρυσι, όταν Δεκέμβριο(του 09) και Ιανουάριο γινόταν μια συζήτηση για τα Λαικά Ομόλογα δεκάδες «άρθρα» στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που ωρύονταν οι συντάκτες τους για την δήθεν τεράστια καταστροφή που θα έφερναν αυτά στην ρευστότητα των τραπεζών,δλδ στα κέρδη των τραπεζιτών!Και βέβαια όταν η πραγματική κυβέρνηση ,των τραπεζιτών με τα όργανα του καθεστώτος δημιούργησε τέτοιο κλίμα για τα λαικά ομόλογα ,οι εκλεγμένοι μας κυβερνήτες έκαναν γαργάρα τα όποια «σχέδια» τους είχαν ξεφύγει και πήραν το κανό για το Καστελόριζο!
  Και τι είδαμε στην συνέχεια ; Έντοκα βραχυπρόθεσμα γραμμάτια δημοσίου με το εξοντωτικό 11% ετησίως ,αγορασμένα από τις τράπεζες ,αθρόα χρηματοδότηση τους με ρευστό και εγγυήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την διατήρηση των επιτοκίων καταθέσεων σε χαμηλά επίπεδα ,κάτω του πληθωρισμού ,την εκροή 30 δις στο εξωτερικό από τους μεγαλοκαταθέτες που είχαν βέβαια την δυνατότητα να αμυνθούν με αυτό τον τρόπο και την συνέχιση της καταλήστευσης των λαικών αποταμιεύσεων με μηδενικά επιτόκια!Κιεγώ όταν μου δίνουν τζάμπα χρήμα Κάπταιν μου ,το ίδιο θα έκανα με τους τραπεζίτες μας,τους καταθέτες θα παρακαλούσα ;
  Τέτοια πολιτική εις βάρος των πολλών και υπέρ των ολίγων θα γίνει αντικείμενο μεταπτυχιακών για τα παιδιά της σχολής του Σικάγου!
  Και για να το συνδέσω με το «διαφθορά και επιχειρηματικότητα» στο άλλο ποστ Κάπταιν μου ,αν χαρακτηρίσουμε την διαφθορά σαν πλουτισμό ορισμένων με παράνομο τρόπο ,εδώ βλέπουμε τον τερατώδη πλουτισμό με νόμιμους τρόπους ,που είναι πολλαπλάσιος από τους παράνομους και δείχνει ότι η συζήτηση περί ¨διαφθοράς¨είναι συζήτηση περί όνου σκιάς!

 3. από το «γκιαούρης» μανδαμ D μέσα είσαι 😉
  Και πες στην κυρα Άννα να μην φοβάται τίποτα, μα με πολλά μα με λίγα, θα ζήσουμε αυτό που μας αναλογεί

  *
  Νίκο
  εάν διάβαζες καλύβα θα βλεπες ότι και εμείς το ίδιο λέγαμε για τα λαϊκά ομόλογα-ρώτα και τον παπούλη ή τον αναγνώστη
  Όταν πλέον το αποφάσισε η ΓΑΠοκυβέρνηση το κλίμα εμπιστοσύνης είχε είδη διαταραχθεί και τα πράγματα έκτοτε δεν ξέρω πως κύλησαν. Ακόμη και τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων με μια μικρή επιβάρυνση είχαμε προτείνει αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι το μέτρο στην Ιταλία απέδωσε κοντά 90δις.
  Για τα 30 δις που εκταμιεύτηκαν τα 15 είναι αυτά που πήραν το δρόμο σε αμερικανικές και αγγλικές επενδυτικές τράπεζες και μάλιστα με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο, τα υπόλοιπα κάλυψαν τις έλλειψης που υπήρξαν αυτά τα δύο χρόνια. Και αυτές οι εκταμιεύσεις των 15 περίπου δις έγιναν μέσα στον χαμό που αυτή η κυβέρνηση φρόντισε με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις της από την επομένη της εκλογής της να δημιουργήσει. Τα έντοκα τα είχα προτείνει κι εγώ κάπου εκεί κοντά στον Δεκέμβριο του 2009 ,έστω κι αν μας στοίχιζαν λίγο παραπάνω ,κι αυτό γιατί την σακουλεύτηκα ότι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες αδυναμίας δανεισμού και βγήκα ανοιχτά και το κατήγγειλα. Έχω κρατήσει αρκετά ποστ απ εκείνη την εποχή αλλά δεν έχω τον χρόνο να τα ψάξω για να δεις τι μου έλεγαν τότε τα μικροπαπαγαλάκια του γιωργάπη. Με την έκδοση κρατικών χρεογράφων κατά αρχήν συμφωνώ με την βασική προϋπόθεση βεβαίως ότι το μέτρο θα επεκταθεί και στους δανειστές του δημοσίου. Ειδάλλως δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η μετάθεση χρεών προς τρίτους στους επόμενους προϋπολογισμούς για να καλυφθούν ,λογιστικά και ταμειακά, τα τοκοχρεολύσια ομολόγων- το πρώτο είναι απλά μια απάτη και το δεύτερο είναι απλά μια μαλακία.
  ΝΑΙ στο νομοσχέδιο αλλά ΟΧΙ στην μονόπλευρη εφαρμογή του.

 4. μήπως μεταξύ των άλλων σου έλεγαν, πως στο δεύτερο εξάμηνο του δύο έντεκα , θα άρχιζε να χαράζει η ανατολή;
  Μήπως σου έλεγαν πως είσαι στόκος, και δεν αντιλαμβάνεσαι την δεινή ισορροπία του Πρωθυπουργού μας, που παλεύει να σε σώσει; Παρά έχεις εμμονές που δεν παλεύονται;
  Μήπως πως είσαι γραφικός;
  (Σου είπαν κι άλλα, αλλά βαριέμαι να θυμηθώ τώρα ..)

  υ.γ
  μωρέ μόλις άκουσε γιά πληρωμές με χαρτούρα του ελληνικού δημοσίου, άρχισε να θυμάται τα παλιά.Είδα κι έπαθα να την σιγουρέψω πάλι.Είναι που είμαι πειστική ….:))
  δ

 5. Εγώ ξέρω ότι από το Μάη, το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει πληρώσει κανέναν στο εσωτερικό… Κοινώς έχει κηρύξει στάση πληρωμών…

  τα ομόλογα μάλλον προέκυψαν μετά από έντονη διαμαρτυρία μικρών (γιατί οι μεγάλοι θα φαν με χρυσά κουτάλια) στους τροϊκανούς, οι οποίοι έδωσαν σχετικές συστάσεις…

  Αυτά τα ολίγα…

 6. καλό μήνα παίδες και κόρες ( ξανθούλα μου μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά)

  *

  Νικιπλε καλημέρα
  θα δεχόμουν αυτήν την εκδοχή (να το ζήτησαν οι ίδιες οι επιχειρήσεις) μόνο στην περίπτωση που η πολιτεία είχε συμφωνήσει με τις τράπεζες να δεχτούν τα ομόλογα αυτά ως εγγύηση σε αντάλλαγμα ρευστότητα και μάλιστα άτοκη.
  Το σενάριο αυτό δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό- μάλλον απίθανο θα έλεγα
  Το πιθανότερο είναι να προωθήθηκε σε συνεργασία με την τρόικα το ΝΣ αυτό με σκοπό τον ωμό εκβιασμό των επιχειρήσεων και την μετάθεση χρεών του αγίου κούκου.
  Είναι σχεδόν βέβαιο (εφόσον βέβαια δεν έχουμε διαφορετικές συνθήκες με την σύνοδο κορυφής τον Μάρτη, δεν πάμε σε εκλογές κλπ) ότι με μέτρα σαν και αυτά και με την αναθεώρηση, προς τα πάνω ,του τραγικού σήμερα ΑΕΠ μέσα από τον συνυπολογισμό της παραοικονομίας (~30%) θα θελήσουν να δείξουν ότι το πρόγραμμα τους λειτουργεί . Η ευημερία των αριθμών είναι το φόρτε τους – είναι η τεχνογνωσία του ΔΝΤ που λέγαμε

 7. καλό μήνα καπετάν καπετάνιο.
  (εγώ όσο μεγάλη κιαν την κάνω την αγκαλιά , δε χωράς )
  🙂
  δ

 8. αυτά λες και θα με περάσουν για χοντρό 🙂

 9. Δεν υπάρχουν χοντροί Κάπταιν!
  Υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τα παιδιά της Αιθιοπίας και ..τρώνε το φαί τους και αυτοί που δεν τα σέβονται και κάνουν ..δίαιτα!

  Απ την σημερινή εκπομπή του Λαζόπουλου!
  Στο χαλλλαρά με τον Σταρόβα:

  Σταρόβας :-Καλά ρε μαλάκα αν είμαι λίγο γεμάτος ,η …μαμά μου φταίει.
  Λαζόπουλος:-Τι φταίει η μαμά σου ρε;
  Στ.- Να όλο μούλεγε να τρως το φαί σου ,ξέρεις πόσα παιδάκια στην Αιθιοπία δεν έχουν να φάνε , κιεμείς θα πετάμε το φαγητό ;Ντροπή δεν είναι;
  Λαζ.-Ε και;
  Στ.-Ε τι ε και! Από ..σεβασμό στα παιδάκια κιεγώ , τότρωγα το ..φαί μου!
  Λαζ.-Ααα,όλο αυτό (δείχνει την κοιλιά του Σταρόβα) ..σεβασμός είναι; 😀 😀

  Συμφωνείς Κάπταιν μας ; 😉 🙂

 10. 🙂
  (μανδαμ D πάρε θέση λέμεε)

  καλημέρα Νίκο

 11. κάτσε πασά μου.
  εσείς είστε πολύ πρωινοί, κι εγώ από τσίπουρα.
  Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν..
  ΔΕΝ εννοώ ορέ πως είσαι χοντρός, , απλως εγώ είμαι μικρή και τριανταφυλλένια, και συ δίμετρος.
  (σε άρεσε όπως εκφράστηκα; )
  🙂
  δ

 12. Ένα φίλο κάποτε , κάποια, η οποία ήταν γενικώς το «αντικέιμενο του πόθου» για τους άρρενες της Εποχής, αντί για δίμετρο, τον είχε πει «σφιχτοδεμένο».
  Μέχρι εδώ καλά, αν εξαιρέσουμε το σχετικό δούλεμα που ακολούθησε από …άλλους!!
  Το πρόβλημα είναι ότι αυτός το πίστεψε (ή έκανε ότι το πίστεψε) και …αναστενάξαν οι ταβέρνες !!.
  Αργότερα βρέθηκε μια άλλη που τον έστρωσε στη δίαιτα (κυκλοφόραγε μονίμως στα φιλικά σπίτια σα το μυρηκαστικό με μια γαβάθα τίγκα στο λάχανο και στο μαρούλι), αλλά …δεν αδυνάτιζε.
  Το μυστήριο λύθηκε μια μέρα όταν συνελήφθη οκτώ η ώρα το πρωί στο Καπάνι να τρώει λαχαντολμάδες μαζί με φέτα και ψωμί και να κοπανάει και κρασάκια με διάφορους συνδαιτυμόνες (φυσικά τέτοια ώρα στην Αγορά ήταν εργαζόμενοι , οι οποίοι μπορεί να έτρωγαν, αλλά μετά το έκαιγαν) …

  Αφού σας ενημερώσω ότι στο βερμούτ πάει και μια δόση τζιν (για να νοστιμήσει), να ευχηθώ καλό βράδυ σε όλους και όλες 🙂

 13. Καλημέρα δεν είπαμε σήμερα ,ας πούμε καληνύχτα παίδες και κόρες.
  Κάτι με απασχολεί όμως εν μέσω της νυχτός!
  Πως το …μάζεψε το πράγμα η Ντοματίτσα και τι δουλειά έχουν οι Αθηναίοι με το …Καπάνι;! 🙂
  Απορίες που θα μείνουν απορίες μου φαίνεται εκτός και αν υπάρχει κάποια εξήγηση στο ..μνημόνιο 4!
  Θα το κοιτάξω! 😉

 14. Καλημέρα, μόνο δύο (2) δεν έχουν προσέξει ότι το αθηναίος είναι με μικρό α και όχι με Α (Αθηναίος).
  Τυχαίο;; δεν νομίζω 😉
  Τούτου δοθέντος, το «αθηναίος» δεν έχει θέση επιθετικού προσδιορισμού (ως τέτοιος νοείται το επίθετο όταν προσδίδει ΜΟΝΙΜΗ ιδιότητα στο ουσιαστικό που συνοδεύει).
  Τέλος πάντων, θα βρεις αναλυτική περιγραφή στο Μνημόνιο 4, μην επαναλαμβάνομαι (εκεί μπορεί να μην αναφέρομαι ονομαστικά, αλλά εννοείται η αφεντομουτσουνάρα μου στην Αρχική Σύμβαση στο άρθρο για τους «προστηθέντες», …….τουλάχιστον 🙂 ) (*)

  (*) Άκουγα στο ραδιόφωνο το πρωί για μια κυρία που συστηνόταν σε διάφορους ως στέλεχος Πρεβείας στο Λονδίνο και …..είχε βγάλει ένα σκασμό χρήματα για να ..τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους και μου φάνηκε περίεργο, αλλά ..ενδιαφέρον 😉 🙂

 15. Αναγνώστη

  «Η σχέση προστήσεως, λόγω της ευρύτητάς της, μπορεί να καλύπτει κάθε εκούσια χρησιμοποίηση υπό τινός ετέρων προσώπων και είναι αδιάφορα εάν η σχέση επί της οποίας στηρίζεται είναι νόμιμη ή παράνομη, διαρκής ή ευκαιριακή, καθώς και εάν ο προστηθείς αμείβεται ή όχι. Εάν δε ο προστηθείς αναθέσει την υπηρεσία σε υποπροστηθέντες, αυτοί θεωρούνται προστηθέντες, του αρχικού προστήσαντα, ο οποίος φέρει και την ευθύνη. Ο προστήσας ευθύνεται, εφ΄ όσον η πράξη του προστηθέντα ευρίσκεται σε αιτιώδη συνάφεια με την εκτέλεση της ανατεθείσας σε αυτόν υπηρεσίας.»

  Βρες γρήγορα την κυρία διότι ως προστηθείς εις την Αρχική σύμβαση
  (εκουσίως ως συνάγεται εκ του αποτελέσματος των …Δημοτικών εκλογών)
  όχι μόνο δεν αμείβεσαι αλλά καλείσαι να πληρώσεις και από πάνω 😉 κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και της ισχύουσας νομολογίας ,της ισχύουσας νομολογίας λέγω,οπότε μία λύσις θα ήτο να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας διά της παραπλεύρου αμειβομένης οδού, όπως είναι κατοχυρωμένο εθιμικώς εις το δίκαιο μας ,άλλωστε όπως βλέπεις από πάνω ο προστήσας ευθύνεται διά τις πράξεις του προστηθέντος εφόσον υπάρχει αιτιώδης συνάφεια και η τακτοποίηση υποθέσεων κάθε πολίτη συνάπτεται πάντοτε με τις …υποχρεώσεις του!
  Έτσι αποφεύγουμε και το «και κερατάς και δαρμένος» καθώς η περίπτωσις μας υπάγεται (κατά το άρθρο 4) στο
  «ούτε γάτα ,ούτε ζημιά»!

  ΥΓ Αν καταλαβε κανείς τίποτε θα γίνω κιεγώ …αθηναίος! 🙂 🙂

  Καλημέρα είπαμε;

 16. ε, εντάξει, δεν καταλάβαινα που δεν καταλάβαινα τίποτε( και δεν έβγαζα τσιμουδιά μέχρι να μου ανοίξει κανένας τα μάτια και να πεταχτώ να πω: κι εγώ το ήξερα κύριε) αλλά μετά το τελευταίο σχόλιο του Νίκου τα βλέπω όλα ροζ 😀
  (αχ βρε ξανθούλα μου και τριανταφυλλένια άχ,τι μέκανες )

  καλησπέρα

 17. Κάπταιν
  για να σε β(ο)ηθήσω έτι περαιτέρω εις την…. διαφυγούσα έννοια του σχολίου μου
  (καθώς εξήλθε τρέχουσα της σχολικής αιθούσης) 😉
  θα σου πω ότι όταν λέμε σχέση προ-στήσεως εννοούμε τον ..Πλατωνικόν έρωτα μη προτιμητέος έναντι της παραπλεύρου αμειβομένης οδού που με την κάθε 5 χιλιόμετρα πληρωμή διοδίων μετεβλήθη εις αμειβομένη εταίρα μετά μπάρας ,κοινώς έγινε της …πουτάνας το κάγκελο οπότε εκ ….τούτου τα βλέπεις όλα …ροζ,αγαπητέ μου! 😀 😀
  Μετά από αυτό δεν πιστεύω να ….τολμήσει κανείς άλλος να εκφράσει απορίες ,εντάξει; 😉

  Καλησπέρα

 18. Λοιπόν, αυτό με τους προστηθέντες έχει μεγάλη πλάκα.
  Συνήθως όταν συμβάλλονται 2 μέρη αναφέρονται διάφορα θέματα για «το προσωπικό» τους «Συνεργάτες του Μέρους» κλπ.
  Καμιά φορά όμως , συνήθως σε παραρτήματα για τους «όρους εμπιστευτικότητας» , ειδικά αν εκεί υπάρχει ψωμί 😉 εμφανίζεται και ο όρος ως Προσωπικό , Συνεργάτες ΚΑΙ προστηθέντες που για χάριν συντομίας θα καλούνται (όλοι;;) «προστηθέντες» (κάτι σε τρισυπόστατο μου κάνει και σε αυτές τις περιπτώσεις όσο καλών προθέσεων και να είσαι το μυαλό πάει στο «εκπορεύετα κάτι από τα τρισυπόστατα γενικώς).
  Ξέρω έναν (γενικά είχε τη φήμη …ζωηρού) που όταν του το εξήγησε ένας δικηγόρος, αφού έξυσε το κεφάλι του στη λογική «και δηλαδή πώς αυτός εμπλέκεται χωρίς να είναι Προσωπικό ή Συνεργάτης;;» , στο τέλος αναφώνησε ..ενθουσιασμένος : «ρε με κάνεις εμένα …προστηθέντα για μια βδομάδα;; και σου λέω εγώ!! »

  Τώρα ο Νίκος δίδει αναλυτικό και επιστημονικό , θα έλεγα, ορισμό!!
  Δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ, αν και μου μένει μια απορία για το πώς ένας τέτοιος δεν θα αμοίβεται, αλλά σκέπτομαι ότι μάλλον προσεγγίζει την Κεντροαριστερά από τη σκοπιά του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς γενικότερα, οπότε λογικό μου φαίνεται 😀 😀
  Φυσικά στα Μνημόνια δεν έχει τέτοια πράματα, μ@@@κία μου ήταν η αναφορά

 19. Αναγνώστη δώσε βάση:
  πρόστηση
  η, Ν [προΐστημι]· (νομ.) ανάθεση τής διεξαγωγής μιας υπηρεσίας με ευθύνη και εξάρτηση από τις οδηγίες τού αναθέτοντος, χαρακτηριστικό στοιχείο τής οποίας είναι η ύπαρξη σχέσης εξάρτησης αυτού που αναλαμβάνει την εκτέλεση τής υπηρεσίας, και που λέγεται προστηθείς, προς εκείνον που τού αναθέτει την υπηρεσία αυτή και λέγεται προστήσας.

  http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=15615.0#ixzzobaG3f8Ld

  Εφ όσον η τρόικα έχει αναθέσει δια του μνημονίου την αποπληρωμή των δανείων εις την κυβέρνηση και αυτή έχει προ-στήσει τον Ελληνικό λαό (στα γόνατα)για την εκτέλεση της υπηρεσίας τότε χαλλαρά βγαίνει το συμπέρασμα ότι με το μνημόνιο ,όλοι μας είμαστε προστηθέντες ! 😉
  Άρα είχες δίκιο στην αρχική σου τοποθέτηση και δεν έπρεπε να αποστείς από αυτήν πριν συνεδριάσουν τα όργανα ,και πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι είχες υποχρέωση να φέρεις το θέμα στο Πολιτικό Γραφείο για να λάβουμε τις δέουσες αποφάσεις!Τις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνά ο τόπος σύντροφε δεν επιτρέπεται να αποδυναμώνουμε το συλλογικό χαρακτήρα του κινήματος με προσωπικές πρωτοβουλίες ,δίκην Τσουκάτου και να ρίχνουμε νερό στον μύλο της αντίδρασης!
  Επειδή όμως πληροφόρησες το Πανελλήνιον για τις ευεργετικές ιδιότητες συνδυασμού τζιν με το κεντρικό εργαλείο προσέλκυσης των μαζών εις το κίνημα ,του βερμούτ,θα προταθείς διά την απονομή σχετικής ευφήμου μνείας για την προσήλωση σου εις το καθήκον ,αντί να κληθείς εις απολογίαν για αυτό το μικρό σου λάθος τακτικής!
  Εύγε λοιπόν Αναγνώστη ,Εύγε! 😀

 20. ως μέλος της κεντρικής επιτροπής του βερμουτικού κινήματος διαφωνώ ως προς την συγκεκριμμένη εύφημον μνεία .
  Σημασία έχει να το τιμάμε σύντροφοι , όχι να το αναμιγνύουμε με κεντροδεξιά τζιν και φις .
  Άμα είναι να αναθεωρήσουμε και την χύμα γεύση του, τουλάχιστον , αυτή ,ας γίνει προς τη μεριά της εμφιαλωμένης υπάρχουσας. Κόκκινης ή λευκής.(και εδώ θα πρέπει να αποδοθεί η εύφημος στον αναγνώστη , που ανακάλυψε κάβα με βερμούτ)
  Αλλιώς αν αλλιώσουμε τις αναμνήσεις ,πως θα φέρουμε κοντά μας τους απανταχού ακαζαντιρένηδες,μοναμούρηδες, και τομπελανέζες; Γιά να μην αναφερθώ και στους εζεκριέδες .
  (παρεμπιπτόντως, έχω την εντύπωση, κάποιος μας παρακολουθεί διότι άκουσα συνεχή διαφήμηση με παλιές επιτυχίες του Ανταμό )
  Στην προκειμένη περίπτωση , προτείνω τον Νίκο γιά το παράσημο του βερμούτ, διότι, αυτή η εις βάθος ανάλυση της πρόστησης , τουλάχιστον μας διαβεβαιώνει πως , ως προστημένοι, δεν θα μείνουμε και έγκυοι.Μόνον φερέγγυοι και παλληκάρια (σύμφωνα με το γνωστό ανέκδοτο) .

  τομέλος
  δ
  🙂

 21. ΄Νίκος
  Τι μάζεψα καλέ;
  Εγώ τοποθέτησα τα πράμματα στις αρμόζουσες διαστάσεις τους .
  Απλώς υπενθύμισα την διάσταση που εσείς οι δυό (εσύ και ο άλλος ο εκδρομικός ) ξεχάσατε:Το ύψος.
  :))
  Αλήθεια, πέστε με και μένα, τι είναι καπάνι;
  δ

 22. Ζητώ τον λόγον δια να τονίσω μόνον επί της διαδικασίας ότι :

  α)Εκκρεμεί η τοποθέτηση των άλλων μελών της Κ Ε !
  β) Θεωρώ αρμοδιότερον τον Καπετάνιο να ενημερώσει για το Καπάνι! (Και να μη λουφάρει χαρακτηριστικά) 😉
  γ)Επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ επί της ουσίας στην …δευτερολογία μου!
  δ)Αιτούμαι ολιγόωρη διακοπή εργασιών και εύχομαι καλή μας …όρεξη! 🙂

 23. (δεν λουφάρω κύριοι , κυρία πρόεδρος, έχω πάθει απλώς μια ψυχολογία με αυτά που διαβάζω γι αυτό το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ετοιμάζω σχετική ανάλυση/εισήγηση εντός ολίγου 😉 )

 24. Α) Τοποθέτησις επί θεμάτων προ ημερησίας:

  Α.1 Το Καπάνι, στα χρόνια μου, ήταν ο χώρος της Κρεαταγοράς στη Θεσσαλονίκη. Είχε καναδυο (μπορεί και ένα) μαγέρικα, όπου σερβίρονταν «σούπα» (και πατσάς), καθώς και διάφορα μαγειρευτά. Το βράδυ πήγαιναν διάφοροι ξενύχτηδες, αλλά και τύποι της περιοχής (τότε στην περιοχή από Αριστοτέλους και δυτικά δεν υπήρχαν Μύλοι και Λαδάδικα, οπότε ..με αντιλαμβάνεστε) και το πρωί , εκτός από εργαζόμενους πριν από τη βάρδια τους, μαζεύονταν και κάποιοι φοιτητές πριν από τη …βάρδια τους (δηλαδή εξορμήσεις σε συγκεντρώσεις του ΕΚΘ για να ανοίξουν τα στραβά των Εργατών που απεργούσαν , μοιράζοντάς τους φυλλάδια, τουλάχιστον τετρασέλιδα με εμβριθείς επιστημονικοθεωρητικές αναλύσεις 🙂 .
  Η αλήθεια είναι ότι οι «νέοι και ωραίοι Ρηγάδες, δεν πολυπήγαιναν, τουλάχιστον το πρωί. Ποιος ξέρει γιατί 😉

  Α2. Νίκο σου εξήγησα ότι έχω μια ..διαίσθηση ότι οι προστηθέντες στις περιπτώσεις που συζητάμε πληρώνονται και μάλιστα πρώτοι (πολλές φορές είναι και οι μόνοι).
  Αυτούς που αναφέρεις εσύ είναι άλλη κατηγορία στην οποία , όπως ανέλυσε η Δήμητρα, όσοι ανήκουν ονομάζονται «οι προστημένοι» (δηλ απόδοση του φαινομένου σε παθητική φωνή).
  Όντως, αυτοί, συνήθως, στα Δημόσια και Ιδιωτικά Έργα ταυτίζονται με το Προσωπικό και τους Συνεργάτες (..συλλήβδην), αλλά δεν τους γράφουν έτσι, γιατί τσινάνε και δουλειά δεν κάνουνε και κατηγορούν και τους άλλους για ..ομοφοβικούς.

  Β) Θέμα Ημερησίας Διατάξεως (κορ μπίζνεσ)
  Υπάρχει ένα θέμα με το κίνημά μας, αν πρέπει να ανοιχτεί στις πλατιές μάζες, έστω και αναμιγνύοντας το βερμούτ ή πρέπει να υπερασπισθεί το «ανόθευτο», με κίνδυνο όμως να μείνουμε στην σκιά άλλων ρευμάτων (επίκνδυνους θεωρώ τους ¨σκωτσάκηδες» και , ειδικά τώρα με την κρίση, τους «τσιπουράκηδες» )
  Διακρίνω ότι στην ΚΕ υπάρχουν διιστάμενες απόψεις.
  Αφενός η Δήμητρα αντιμετωπίζει το θέμα πιο συναισθηματικά και είναι υπέρ της αντίστασης στη νόθευση, αφετέρου ο Νίκος είναι υπέρ του ανοίγματος και γενικώς της …ώσμωσης 😉 .
  Όπως καταλαβαίνετε από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά μου, εγώ θα τεθώ υπέρ της εισήγησης της Δήμητρας, διότι πιστεύω ότι ο άλλος ρέπει προς το ρεφορμισμό (σε άλλο ποστ του παρόντος μπλογκ εισηγείται συγκυβερνήσεις με το ΠΑΣΟΚ) και στο τέλος θα μας πει να ρίξουμε στο βερμούτ και …γκρεναδίνη 🙂

 25. Α) α κατάλαβα,
  το καπάνι ήταν κάτι σαν την βαρβάκειο, την Φωκίωνος Νέγρη ,και το κουλούρι της ομόνοιας, όπου ,μετά βαρειά νυχτερινή εργασία, ήτοι, την πρότελευταία επικάλυψη των αφισσών των κνιτών,( η τελευταία πάντα επανέφερε τα πράμματα στην προτέρα κατάσταση), οι οι ωραίοι και σέξυ νέοι καλλιεργούσαν τις κοινωνικές τους επαφές με νέες και ωραίες ρηγίτισσες 🙂
  Ίσως αυτό απαντάει και στην δήθεν ερώτηση
  ,τι να κάνουμε, αρχίζαμε λίγο αργότερα τη μέρα μας, χα χα χα .
  Τιμή μας και καμάρι μας.

  Β)Στο βαθμό που οι σκωτσάκηδες, ή οι τσιπουράκηδες, δεν επιδιώξουν εισοδισμο, ως ρεύματα δεν νομίζω πως είναι δυνατόν να κάνουν σκιά.
  Είμεθα πολυπληθέστεροι απο τους σκωτσάκηδες, και εμπειρότεροι από τους τσιπουράκηδες.Οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω, άμα δουν καλό μεζέ παραδίνονται συμπούρμπουλοι.. σε αντίθεση με μας, που μεγαλουργήσαμε με μεζέ φυστίκι αράπικο.

  υ,γ
  και προστημένοι !!!!!!!!! και ωσμωμένοι;;;;;;;;;.
  (πίπερμαν μόνο να μη προτείνει .)
  δ

 26. Δημητρουλα μ΄
  σημερα στο Καπανι αντι για φοιτητες που μοιραζαν φυλλαδες στους εργατες υπαρχουν οι Ρωσοποντιοι που μοιραζουν (επι πληρωμη φυσικα;-) ) λαθραια τσιγαρα και μολις κανουν οτι πλησιαζουν οι μπ@τσοι εξαφανιζονται στο πιτς φυτιλι!
  Τωρα δε ξερω πως το φανταζεσαι το Καπανι αλλα μια βολτιτσα θα σου ξεκαθαρισει το θολο τοπιο! :-))

 27. Καταρχάς σύντροφοι να απαντηθούν οι διευκρινιστικές ερωτήσεις:

  α)Δήμητρα είχες δίκιο ότι δεν το ..μάζεψες το πράγμα,το…άπλωσες ,εις ..ύψος! 🙂
  β)Εκτός από πατσά που είναι διαχρονικό εμβληματικό φαγητό στο Καπάνι ,υπήρχαν και υπάρχουν φαντάζομαι και τα κουλούρια για τους …μπατίρηδες που κατέβαιναν όχι για να μοιράσουν φυλλάδια αλλά για να πάρουν λίγο ..αέρα από το ολονύκτιο διάβασμα σε περιόδους εξετάσεων!

  Επί των θεμάτων προ ημερησίας διατάξεως:
  Α1. Αναγνώστη υπάρχει και η άποψη ότι ο»προστηθείς» είναι τύπος μιξοκαθαρεύουσας ισοδύναμος με το προστημένος αλλά σε τελική ανάλυση εμείς και το αρμόδιο τμήμα λεξιπλασίας και ..λεξιλαγνείας του κινήματος θα προσδιορίσουμε το σημαινόμενο σύμφωνα με τις επικοινωνιακές απαιτήσεις των καιρών! 😉
  Α2. Ως υπεύθυνος οργανωτικού εισηγούμαι εκτάκτως για την ενημέρωση των νέων μελών ,που συνωστίζονται έξω από τα γραφεία του κινήματος, να προετοιμάζονται κατάλληλα για τα νέα τους καθήκοντα απευθυνόμενοι στο
  http://miadomatadenferneitinanoixi.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html,όπου θα βρουν όλες τις πληροφορίες για το πως μια ….μέρα πούβρεχε, πούβρεχε μονότονα,μπήκαν οι βάσεις για την δημιουργία του κινήματος μας! (όλα αυτά τα τετριμμένα εγώ θα τα σκέφτομαι πάντα) 😡

  Επί της ημερησίας διατάξεως:
  Προ του κινδύνου να δημιουργηθούν τάσεις εις το κίνημα μας όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις εισηγήσεις διαφόρων μελών ,στις κρίσιμες αυτές στιγμές που οι μάζες το αγκαλιάζουν με πάθος και πυκνώνουν τις τάξεις του,με κίνδυνο να ..πάθει κάτι ,…κάπως σαν τον …ΣΥΡΙΖΑ ,
  το Πολιτικό Γραφείο αφού συνεδρίασε εκτάκτως έλαβε τις εξής αποφάσεις:
  1)Εφόσον η ..ώσμωση επιτυγχάνεται όχι με το ..όλον ΠΑΣΟΚ αλλά με το …καλό ΠΑΣΟΚ είναι επιθυμητή για την μαζικότητα του κινήματος και την πορεία του προς την εξουσία! 😉
  2)Βάσει μελετών του γραφείου τεκμηρίωσης και προπαγάνδας επιτυχής μέθοδος διαχωρισμού και αναγνώρισης Καλού και Κακού ΠΑΣΟΚ είναι αφενός μεν δια το Κακό η ροπή προς τους Σκώτουςκαι τον καμπανίτην και αφεδύο δια το Καλό ΠΑΣΟΚ, η ροπή προς το πατριωτικό,..σόρυ ,πατροπαράδοτο τσίπουρο! 😉
  3) Σε όλα τα νέα μέλη του κινήματος επιβάλλεται η υποχρεωτική παρακολούθηση 3 ολονυκτίων πάρτυ με βερμούτ και κεφτεδάκια ,στα οποία θα προσέρχονται με μία μπουκάλα βερμούτ ..παραμάσχαλα άπαντες! 🙂
  Αφού επετεύχθη η αναγκαία σύνθεσις όλων των απόψεων που εξασφαλίζει την πορεία μας χωρίς ταλαντεύσεις και παραλυτικούς κλυδωνισμούς σας ενημερώνω ότι στην επομένη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής θα συζητηθεί το θέμα των συμβόλων και της σημαίας του κινήματος μας!Παρακαλούνται όλοι οι σύντροφοι να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους μετά των απαραιτήτων προσχεδίων και μακετών! 🙂 🙂

 28. ( εμμμ γκούχου γκού-χου, παρεμπιπτόντως να θυμίσω στους συντρόφους ότι πάνε πολλά χρόνια-ήμουν νιος και γέρασα- που περιμένουμε το καλό ΠΑΣΟΚ για να τα βρούμε/συνεργαστούμε )

  δεν ξέρω και πολλά για το καπάνι στα χρόνια μου
  Εγώ σαν ήρθα πρώτη φορά το 78 στην σαλονίκη «για καφέ»(και κάθισα σχεδόν 6μήνες) δυο μέρη είχα ακουστά : την σεχραζάτ, ένα κωλάδικο που μέχρι την Αθήνα είχε φτάσει η χάρη του κοντά τα δικαστήρια και το ίγγλις ένα κουτούκι στην πάνω πόλη , Ε, 6 μήνες σε αυτά τα δυο την έβγαλα και ζήτημα να βγήκα δυο φορές μέρα στην υπόλοιπη πόλη .Κι αυτές δεν τις θυμάμαι και πολύ καλά γιατί τον καιρό εκείνο μόνο λίγες ώρες της ημέρας δεν ήμουν τούρνα — όταν κοιμόμουν 😐
  (και απ όσο θυμάμαι δεν αντιμετώπιζα και ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα με τον τύπο ή την ποιότητα των «ροφημάτων» – από το «ρούφεν» και καλώ τους λεξηγνώστες να επιβεβαιώσουν την προέλευση της λέξης )

  καλημέρααα

 29. 😳 Κατάλαβα…., το επόμενο βήμα είναι η πρόταση ….διαγραφής!

  Η λέξη ρουφεν είναι περισσότερο γνωστή ως συνθετικό άλλων λέξεων όπως:
  ντρίκενρουφεν, ουζενρουφεν, ρουφενμπύρεν και ο Φον ρουφεν ,ο πρόεδρος των βαρελοφρόνων! 😆

  Το ΙΓΓΛΙΣ :

  http://www.tavernoxoros.gr/img/l/P3gXqIjNHDMj
  Σύντομο ιστορικό που αναγράφεται στον κατάλογο του καταστήματος (Οκτώβριος 2009)
  Καλημέρα!

 30. Νίκο μην ανησυχείς , όσοι θητεύσαμε σε πιο ..οργανωμένα μαγαζιά (εκεί που ξυπνούσαν τα πρωινά 😉 , ανεξαρτήτως των βραδυνών τους ασχολιών) εκτός από τη διαδικασία της διαγραφής , είχαμε και τη διαδικασία της «διαρροής» (ήταν κάτι σαν άδεια άνευ αποδοχών , με την ελπίδα ότι ο παραπλανημένος , κάποια στιγμή θα ..ανέβλεπε και θα ξαναγυρνούσε).
  Φυσικά μπορεί να μην του σφάζαν το μόσχο το σιτευτό , αλλά το Καπάνι τα πρωινά θα βαριόταν να το βλέπει (όσοι δεν είχαν παραπλανηθεί …πρόσκαιρα πήγαιναν με βάρδιες).
  Οπότε δεν υπάρχει φόβος για την αντικινηματική σου στάση
  Εντάξει κάποιες συνέπειες θα υπάρξουν , όπως να αναλάβεις τις προμήθειες του βερμούτ, όχι σαν ποινή, αλλά ως διαδικασία συνειδητοποίησης (ακόμη πιο πλέριας), διότι αν οι διαρροές μπαινοβγαίνουν …έτσι, θα καταντήσει το κίνημά μας σα τον ρουφου (*) της Μεταπολίτευσης, της Δεύτερης μετά το 81 🙂 .

  (*) οι γερμανοτραφείς ή/και όσοι έχουν μετέλθει της γερμανικής κουλτούρας τον λέγανε και ρούφεν 😆

 31. Καπετάνιε οι προτάσεις σου δεν εισακούστηκαν.
  Θα ήθελα την άποψή σου, αν κάνω λάθος κάπου στα συμπεράσματά μουΚαι το κούρεμα του χρέους σε βάρος των αδυνάτων;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: