Γερμανικός τύπος: εντολές παίρνετε και από εμάς

από kapetanios

Του Γιώργου Δελαστίκ
ΠΗΓΗ

Περιφρονητικά αντιμετώπισε ο γερμανικός Τύπος τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην απαράδεκτα υπεροπτική, αποικιοκρατική νοοτροπία των εκπροσώπων της τρόικας ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ στη διαβόητη πλέον συνέντευξη που έδωσαν στην Αθήνα την Παρασκευή. Οι τρεις οργανισμοί των δανειστών-δυναστών προσπάθησαν τουλάχιστον να σώσουν τα προσχήματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους ότι «ο ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών» και ότι «είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση».

Οι γερμανικές εφημερίδες όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα από διπλωματικές ευγένειες και αβροφροσύνες – ιδίως την εποχή αυτή που η γερμανική αυτοπεποίθηση και αλαζονεία βρίσκεται στο απόγειο.  «Βραχυπρόθεσμα, δεν είναι να παίρνει κανείς και τόσο σοβαρά τις φραστικές βολές που κατευθύνει εναντίον του ΔΝΤ ο Ελληνας πρωθυπουργός» γράφει ευθύς εξαρχής σε σχόλιό της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και συνεχίζει ειρωνικά:

«Το πάθος του Παπανδρέου απευθύνεται στους συμπατριώτες του. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός του πως »παίρνει εντολές μόνο από τον ελληνικό λαό»» τονίζει ωμά η γερμανική συντηρητική εφημερίδα, το κατεξοχήν πολιτικό έντυπο του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου. Ψυχρά, κυνικά, η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» επιθυμεί να καταστήσει εκ νέου σαφές σε όλους ότι τώρα πλέον ο Ελληνας πρωθυπουργός παίρνει εντολές και από αλλού – από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αφού η Ελλάδα είναι πλέον χώρα περιορισμένης οικονομικής εθνικής κυριαρχίας.

Επικριτική απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ήταν και η «Χάντελσμπλατ», η μεγαλύτερη ημερήσια οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας. Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2015 δεν προέκυψαν από προτάσεις και υπολογισμούς της τρόικας, υποστηρίζει. «Σε αυτό το ποσό έχει υπάρξει πολλές φορές συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί μάλιστα ρεαλιστικό αυτό τον στόχο, προφανώς όμως δεν ήθελε να τον δημοσιοποιήσει ακόμη» γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που έχουν πλήρη γνώση διαρκώς των συζητήσεων της τρόικας με την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» δεν διστάζει να γράψει στο σχόλιό της ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να χρωστάει και… ευγνωμοσύνη (!) στους εκπροσώπους της τρόικας για όσα λένε και κάνουν εναντίον διαφόρων επαγγελματικών ομάδων στη χώρα μας.

«Μυστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι προς το ΔΝΤ για τις ιδιωτικοποιήσεις του ακριβώς τόσο ευγνώμων όσο και για τις επιθέσεις του εναντίον των προνομίων των γιατρών και των φαρμακοποιών» γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

«Οι ελεγκτές (σ.σ. έτσι αποκαλεί τους εκπροσώπους της τρόικας) επέκριναν την ελλείπουσα μεταρρυθμιστική ετοιμότητα τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού» γράφει η εφημερίδα με ύφος αποκαλυπτικό της νοοτροπίας των Γερμανών απέναντι στη χώρα μας. «Φαρμακοποιοί, οδηγοί λεωφορείων και γιατροί διαμαρτύρονταν επί εβδομάδες με απεργίες και διαδηλώσεις εναντίον των αλλαγών στις συνθήκες εργασίας τους. Το ΔΝΤ τώρα τους κατηγόρησε δημοσίως ότι με την επιμονή τους σε προνόμια εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις και φορτώνουν ένα μεγάλο βάρος στην κοινωνία συνολικά» προσθέτει με ικανοποίηση.
Αυτό είναι το κλίμα το οποίο καλλιεργείται στην κοινή γνώμη της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα. Ενα κλίμα περιφρόνησης, απαξίωσης, υποτίμησης που διαρκώς βαθαίνει.

Μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν οι κατά καιρούς ισχυρισμοί του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι δήθεν «αποκαταστάθηκε το διεθνές κύρος της χώρας».
Τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. Το Μνημόνιο έχει καταρρακώσει την Ελλάδα στα μάτια όλου του πλανήτη και αυτό σταδιακά θα έχει επιπτώσεις και στα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που δεν σχετίζονται άμεσα με την οικονομία.

Κανένα κράτος που βρίσκεται στην κατάσταση της Ελλάδας δεν εμπνέει σεβασμό στη διεθνή σκηνή, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η υπεράσπιση των δικαίων και των συμφερόντων του.

9 Σχόλια to “Γερμανικός τύπος: εντολές παίρνετε και από εμάς”

 1. Αυτή η τελευταία πρόταση Καπετάνιε :

  «Κανένα κράτος που βρίσκεται στην κατάσταση της Ελλάδας δεν εμπνέει σεβασμό στη διεθνή σκηνή, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η υπεράσπιση των δικαίων και των συμφερόντων του. »

  .. είναι όλα τα λεφτά.

 2. Καλά εσύ περίμενες να συμφωνήσουν με τον ελληνικό τύπο; Πέρα από την ανθελληνική προπαγάνδα, το ζήτημα έχει άμεσα να κάνει με τις γερμανικές επιδιώξεις στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών και της επιθετική τακτική της γερμανικής-υπερεθνικής βιομηχανίας. Ή μόνο εμείς (τα δικά ΜΜΕ) θα κρίνουν άλλους πρωθυπουργούς και προέδρους;

 3. Η αληθεια ειναι που ενοχλει

 4. ωστόσο δεν ξέρω να δίνουν τον …..προνομιακό μισθό των 1500 ευρω στους γιατρούς τους οι γερμανοί , εκτός κιάν θεωρούν γιά άλλη μιά φορά, πως οι έλληνες γιατροί είναι τετάρτης κατηγορίας .
  Το θέμα είναι καπετάνιο, πως αυτοί βαράνε , κι ο παπάρας ο υπηρεσιακός μαζί με όλο το θίασο, χορεύει.(και μας χορεύουν)
  δ

 5. παπούλη
  εμ βέβαια , ποιός να μας σεβαστεί, που αντί να βγάλουμε και να υποστηρίξουμε έναν καλό κύριο Χίτλερ να ματοκυλήσει τον κόσμο, πήραμε τα βουνά γιά να μην τον αφήσουμε να περάσει,…..
  Κι αν θύμάμαι καλά, ούτε που καλούνται οι έλληνες στους εορτασμούς γιά το τέλος του β παγκοσμίου πολέμου.Που παρευρίσκονται όλα τα άλλα καλά παιδιά.
  Ποιός να μας σεβαστεί, αφού οι κυβερνήσεις μας δεν σεβάστηκαν ποτέ ούτε τους νεκρούς ούτε τους ζωντανούς μας.

  δ

 6. παπς
  μας τα είχαν κάνει καρούλια με την ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπιστίας

  *
  Γιατί το λες αυτό ρε Δείμε, αφού ο γιωργάπης είναι ο μόνος που υποστηρίζει(παρ ότι μας καταδικάζει ως οικονομία) σθεναρά το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ?

  *
  πολίτη
  κάθε επίκληση της αλήθειας στην πολιτική γίνεται εκ του πονηρού. Άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα

  *
  Δημητρούλα μ
  οι Γερμανοί μια χαρά κάνουν, προστατεύουν με κάθε τρόπο την οικονομία τους και τις _γιατί όχι , πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να τις ονοματίζουμε_ εθνικιστικές ελίτ τους. Εμείς με την διαφαινόμενη στροφή του γιωργάπη προς την Γερμανική πλευρά (γιατί εάν θυμάσαι ο λεβέντης με το που βγήκε έτρεξε να πάρει την ευχή το ομπάμια) είναι που δεν ξέρουμε τι διάολο κάνουμε και που το πάμε.

  *
  αμαν ρε Στέλιο που τον βρήκες πάλι αυτόν 🙂

 7. To σχόλιο του Χάρρυ Κλυνν

  Η ΕΙΔΗΣΗ
  Γερμανία: «Πουλήστε νησιά για να μειώσετε το χρέος»
  Τρόικα: «Πουλήστε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΤ και λιμάνια!»
  Σερβάς Ντερούζ «Πουλήστε παραλίες, Ελληνικό, ΔΕΗ»
  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Πουλήστε 50 δις για να μειώσετε το χρέος»
  Προς πώληση «σπρώχνει»12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών

  ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
  Οι 156άρηδες, πολιτικοί «σκουπιδοφάγοι» του «ναι σε όλα» και oi υπουργοστελεχάρες της «κατραπακιάς» τους στυλ Παπακωνσταντινοδιαμαντορεποκατσελοκαρχιμάκη κλαίνε και οδύρονται για την καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας… Λες και μας απέμεινε ίχνος απ’ αυτήν, μετά την ξευτιλότσαρκα του «νεραϊδοχτυπημένου» ζήτουλα πρωθυπουργού του «λεφτά υπάρχουν» και τα ξεφωνητά του περί «διεφθαρμένης χώρας» και δε συμμαζεύεται…
  Ρε δε με τραβάτε τα βυζιά να κατεβάσω γάλα…
  Εσείς ρε μούσμουλα δεν ψηφίσατε δαγκωτό το μνημόσυνο, μνημόνιο πως το λένε;
  Εσείς ρε μυαλόρηχοι δεν κηρύξατε την χώρα υπό κατοχή;
  Εσείς ρε αμερικανοτσολιάδες δε δώσατε στα αρπαχτικά του ΔΝΤ και στις τοκογλυφάρες της Ευρώπης το μαχαίρι και το πεπόνι;

  Μέχρι και το «καμένο τσιπάκι» ο γελωτοποιός της αυλής των Ευρωτοκογλύφων σήκωσε μαϊμού παντιέρα, «Θα προτείνω νόμο για να μην μεταβιβάζεται ή πωλείται ελληνική γη»
  Σιγά ρε Γιωργάρα, μη βγάλεις κανένα δάχτυλο…
  Ρε δεν κόβετε το θέατρο της πείνας λέω εγώ;
  Δεν αφήνετε κατά μέρος τους λεονταρισμούς του κώλου που μας το παίζετε άντρες με κατεβασμένα παντελόνια;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: