Σοροπιαστά τριανταφυλλάκια!

από αερικό

Έτσι για να γλυκαθούν φίλοι και γνωστοί!  🙂

Η συνταγή διατίθεται σ’ όποιον θέλει να πειραματιστεί με τις «καλλιτεχνικές» του ανησυχίες! 😀

Αερικό

Advertisements

43 Σχόλια to “Σοροπιαστά τριανταφυλλάκια!”

  1. Aααx και πάλι αχχχχ
    (να γιατί κοντεύουμε τα 150 κιλά λέμεεε)

  2. καλημέρα αερικό
    ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
    τα χτυπάω και τα πέντε αύτανδρα.
    🙂
    (καπετάνιο, ξές τι καλά πάνε αυτά με το ιαματικό νερό!!!!!)
    δ

  3. Και τελευταία μούχει πέσει το ζάχαρο … 🙂

  4. Να υποθέσω ότι είναι του κουταλιού, δηλαδή σερβίρονται … ομού όλα τους και ο καλεσμένος με ένα κουτάλι παίρνει όσα θέλει;;

  5. Καπιτανο
    αφου δεν συμμορφωνεσαι στο «απ’ ολα και με μετρο» το ταψι θα παει στη μανα μου! ! (..απειλη! )

    Δημητρουλα μου
    τι να κανω η ερμη, ειχα καλλιτεχνικες ανησυχιες κι εφτιαξα ενα γκιουλ μπαχτσε! 🙂

    Παπουλη
    Για τις υπογλυκαιμιες ειναι οτι πρεπει κι οχι οτι κι οτι ! 😉
    4 ποτηρια ζαχαρη στα 5 ποτηρια νερο εχει το σιροπι του κι αυτο ισα που αρκει για 25 τριανταφυλλακια!! 😉

    Αναγνωστη μου Αθηναιε
    Ετσι οπως τα λες ειναι ! ! 😉
    Για να μη τρυπηθει κανενας εβγαλα και τ αγκαθακια απ τα κοτσανια! ;-D
    ( θυμηθηκα τωρα εκεινο το ποιηματακι που λεγαμε μικρα στο δημοτικο :
    » τριανταφυλλο κλειστο ειδε ενα παιδακι
    ηταν τοσο γελαστο χαρωπο και μυριστο το τριανταφυλλακι..
    ‘ θα σε κοψω δεν βαστω» ειπε το παιδακι
    ‘ αν μου κοψεις σου κεντω το μικρο χερακι’ ..»
    καπως ετσι δεν ητανε;; 🙂 )

  6. καλημέρα σε όλους και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
    (εγώ πάντως ίσα που πρόλαβα και χτύπησα δυο -τρία στα γρήγορα γιατί όπως θα καταλάβατε η απειλή δεν έμεινε απειλή 😦 )

  7. Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς οι …βόρειοι, αλλά εμείς ..εδώ χάμου, όταν τα ταψιά «πάνε στη μάνα τους», το θεωρούμε ευκαιρία να τα τσακίσουμε και χωρίς ενστάσεις και γκρίνιες (συνήθως εκεί δεν ακούμε : μαζέψου, θα σκάσεις στο τέλος, έ όχι και να μείνω χήρα γιατί έχεις μείνει έφηβος και δεν καταλαβαίνεις, και τι θα λέω μετά όταν μου λένε ότι δεν σε πρόσεχα … και τέτοια …ορεκτικά).
    Και να σκεφτείς ότι εδώ έχουμε και πρόβλημα με τις αποστάσεις (ξέρεις τι σημαίνει για να φας ένα ταψί «στη μάνα της» να πρέπει να φας τη κίνηση της μισής Αθήνας;;)

    Καλημέρα και καλό μήνα

  8. ναι αλλά εμείς εδω πάνω έχουμε τους Χαλκιδικιώτες που δεν συμπαθούν και τόσο τους γαμβρούς 😀
    (καλά εδω ήρθε να φάει, σε μας τα έφερε ή… κλπ κλπ )

    καλό μήνα αναγνώστη
    (τα τριανταφυλλάκια ήταν κόλαση, 2 φορές καλύτερα από τα ροξάκια -και στην ζύμη τους αλλά και στην γλύκα τους . Οι Τούρκοι τελικά έχουν παράδοση !

  9. Καπιτανο
    Την αλλη φορα που θα θες, φωναξε καμια Τουρκαλα να στα φτιαξει τοτε! 😉

    Αναγνωστη Αθηναιε
    Καλο μηνα να χουμε!
    Για τις πεθερες στο χωριο μου εχει ενα δικιο που λεει «τωρα σε μας τα φερε ήηη…»

    Ομως η δικια σου πεθερα σου πε ποτε ετσι Καπιτανο??? !@#$%^&*!@#$%

  10. καλημερούδια…και καλό μήνα!αλλαγές βλέπω.. και βλέπω κάαααααατι πειρασμούς..ωχ αμάν!!!
    και μόνο από τη φωογραφία πέφτεις στα πατώματα για να δοκιμάσεις
    ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΛΕΕΕΕΕΕΜΕΕΕΕΕΕ… 🙂

  11. ωχχχ!
    (αναγνώστη, κάθε βοήθεια -γιατί άμα περιμένω από την Δημητρούλα χάθηκα- ευπρόσδεκτη γιατί όπως βλέπεις δέχομαι βαριά πυρά )

    *
    λοιπόν διαβάτη χίλια χρόνια θα ζήσεις ! Μόλις διάβαζα εκείνο το ποστ σου για την ανάβαση στον Μύτικα (με έχουν πιάσει τα νεύρα μου με το μέγεθος των φωτο που δεν μπορώ να συμμαζέψω) και είχα σκοπό να σε πάρω 🙂

  12. Τι με ρωτάς Καπετάνιε;;
    Αφού τα ξέρεις, αυτά που λες για τα ….πολιτικά αλλού, ισχύουν παντού 😉
    Όλο το θέμα είναι να καταστήσεις τον άλλον συμμέτοχο σε «παγαποντιά» και μετά ‘οντας (ούσα) συνένοχος , θα σε «ψηφίζει» ..αενάως.
    Απλό είναι, εμφανίζεσαι στο «ξεκούδουνο», και μετά από (σκόπιμα) άστοχες εισαγωγές και λίγες περιστροφές , μπαίνεις στο ψητό «αχ αυτά τα τριανταφυλλάκια, έμεινε τίποτε από αυτά που σου ‘στειλε η κόρη σου»;;
    Όλο το θέμα είναι ΕΔΩ.
    1ον Αμέσως εκμυστηρεύεσια «δεν το ξέρει ότι ήρθα , τώρα δεν μπορώ να πιέσω να το κρατήσεις μυστικό ΒΕΒΑΙΑ …»
    και
    2ον και κυριότερον «να ξέρεις ότι είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ που δεν της είπα , τον τελευταίο καιρό, από ότι θυμάμαι».

    Φρονώ ότι οι ωφέλειες θα είναι πολλαπλές αφού το μήνυμα είναι πολυσήμαντο (ρώτα και τη Δήμητρα 😉 )

  13. Διαβατη
    Ελα εσυ και γω θα φτιαξω ενα ταψι να παρεις! :-*

    Αναγνωστη μου Αθηναιε
    Διακρινω μια συνομωσιολογια.. 😉

  14. Αερικοτάτη

    το τραγουδάκι για το τριανταφυλλάκι σε μουσική Σούμπερτ για να μη ξεχνάμε και τη καταγωγή μας με πιάνο και γαλλικά 🙂

  15. Σεβασμιωτατε παπούλη
    Επιτρεψτε μου σημερα να προτιμησω μια συνεργασια πιανου και σαξοφωνου..:-)

  16. τι έκανα ρε παιδιά;
    τι έχασα;
    πάω να διαβάσω τα από πάνω
    δ

  17. χα χα χα χα
    θα σας το χαλάσω, πρώτον γιατί εγώ θα τους είχα ορμήξει με τα χέρια,
    και ουχί με τα κουταλάκια , αναγνώστα.
    και δεύτερον , δεν μιλάω στη πεθερά μου χα χα χα
    Ως συμπέρασμα,
    :ΤΟ ΤΑΨΊ ΚΑΙ ΣΤΙΣ «ΡΟΕΣ » καπετάνιο .
    δ

  18. Τον φανταζομαι με το ταψι στις Ροες να οργανωνει την επανασταση των απανταχου διαβητικων με σενα συνδεσμο που ξερεις και την περιοχη καλυτερα..:-D

  19. χα χα χα
    καλημέρα αερικό και ομάδα

    Και με δεδομένο οτι εγώ ως έχουσα μόνο χοληστερίνη , θα τον φέρω σε επαφή
    και με καινούριες ομάδες αντίστασης..
    Η οργάνωση θα έχει έδρα την ζεστή πλευρά του ποταμού.
    (θερμή παράκληση, να βρειτε πατέντα στο ταψί να επιπλέει)
    :)))
    δ

  20. χοληστερίνη? τι είναι αυτό ? χο χο χο

  21. ένα πράσινο , που μοιάζει με το ΓΙωργάκη;

    (έχεις κι απ αυτό ορέ 😉
    δ

  22. nda, nda – μην κοιτάς που δεν με φαίνεται, είναι που είμαι ψηλός 😆

  23. τί να σε κάνω αδελφούλη μου; 🙂
    μπορώ κάπως λές να σε βοηθήσω με αυτές τις φωτο;
    πολλές καλημερίτσες

  24. ναι αμε, όταν ανέβεις (αυτό το ΣΚ?) φέρε και το σιντι 😉 🙂
    καλημέρα

  25. πώς τα λες έτσι βρε παιδάκι μου 🙂
    ευτυχώς που γελάς κιόλας, χεχε..
    όταν (λέμε τώρα) ανέβω θα το φέρω!

  26. Ελα διαβατη και σε περιμενουμε! :-*

    Δημητρουλα μου
    να σκεφτεις οτι εχει ενα πακετο βουτυρο κι ενα ποτηρι λαδι μεσα!! Ο χορος των λιπαρων ! 😀

  27. Τη συνταγή, τη συνταγή! 🙂 Σιλβουπλέ!! 🙂

  28. αβεκπλεσιρ μοναμι! 😀
    1. Ανακατευουμε 250γρ λιωμενη μαργαρινη με 2 αβγα, 1 στραγγιστο γιαουρτι , 1 φλυτζανα σιμιγδαλι, 1 φλυτζανα αραβοσιτελαιο, 3 βανιλιες και 2 φακελακια μπέικιν. Πινουμε μια μονο γουλιτσα «μαυρο προβατο» Καμπερνε μεριας και συνεχιζουμε.
    2. Προσθετουμε λιγο λιγο αλευρι για ολες τις χρησεις και ζυμωνουμε μεχρις οτου αποχτησουμε μια ζυμη μαλακη που να μην κολαει στα χερια και να μπορει να ανοιχτει σε φυλλο παχους 1 εκατοστου. Σ’ αυτο το φυλλο κοβουμε κυκλακια με κουπ πατ ,επιστρατευουμε την καλλιτεχνικη-χειροτεχνικη μας δεξιοτητα και φαντασια και φτιαχνουμε τα τριανταφυλλακιααααα…
    3. Τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψακι τα κομψα μας καλλιτεχνηματα και τα ψηνουμε στους 180ο Κελσιου παντα για περιπου 20΄μεχρι να ροδισουν ελαφρα. Εδω μας αξιζει ενα ολοκληρο ποτηρακι «μαυρο προβατο» που καταφεραμε σχεδον να τελειωσουμε αυτο που αρχισαμε!
    4. Οταν ψηθουν τα τριανταφυλλακια μας θα πρεπει να εχουμε ετοιμο ζεστο το σιροπι για να τα περιχυσουμε (παντα λιγο λιγο με την κουταλα) ετσι οπως ειναι καυτα.
    Αυτο το σιροπι το ετοιμαζουμε με 5 φλυτζανια ζαχαρη, 6 φλυτζ. νερο , χυμο μισου λεμονιου και κανα δυο γαρυφαλακια για να μοσχομυρισουν. Καλο θα ειναι να το βρασουμε για 9 λεπτακια για να χουμε το τελειο αποτελεσμα.
    5.Αφηνουμε να περασει καμμια ωριτσα για να πιουν και τα τριανταφυλλακια οσο σιροπι θελουν κι εμεις παιρνουμε ολοκληρο το μπουκαλι «μαυρο προβατο» , μια πιατελιτσα με ικανο αριθμο απ τα σοροπιαστα μας τριανταφυλλακια κι απολαμβανουμε με ή χωρις παρεα τη γλύκα τους. 🙂

  29. Μερσί μποκού! Θα εκτελεστεί εντός της εβδομάδος ε ζε βου ντιραί κουά. Ως τότε, πίνω στην υγειά σας και στην καταπληκτική σας δεξιοτεχνία (γιατί το βλέπω, στο ντεκουπάζ θα τα κάνω θάλασσα… Θα τα φτιάξουμε μισά μισά με το έτερον ήμισι, για να δούμε ποιός θα έχει καλύτερο χέρι 🙂 )

  30. @ Μαυρο προβατο
    Για να χετε σιγουρη την επιτυχια στην κατασκευη :



    ζατοντρε;-)

  31. toujours…

    γειά σου αερικό ντερμπεντέρισα και σένα Μπλακσίπιε λεβέντη

  32. @ papoylis
    προτιμω αυτη την εκτελεση 🙂

  33. Αντε κι αυτη με τον Rossi 🙂

  34. απα πα πα , με τα γαλλικά και τα πιάνα σας, Τίποτα σε ιταλικό νεορεαλιζμό δεν έχετε;
    Δεν καταλαβαίνω χριστό.
    αερικό, όταν φορτίσει το ρημάδι το ασύρματο,χτύπα ένα τηλέφωνο, γιατί από ό,τι είδες, με περιλαβαίνει ο πορτιέρης και εξαντλούμε τις μπαταρίες
    δ

  35. εχμ γκου-χου γκούχου
    άσε, με τα Ιταλικά που είπες θυμήθηκα εκείνο το «καψουροτράγουδο» το: α καζα ντι ρενε 🙂 🙂

    ( ε ναι , μια Γαλλική μόρφωση και παιδεία την έχει το αερικό δεν μπορώ να πω 😉 )

  36. ναι ναι , σε πνίξαμε …..
    εμείς λόγω γειτονίας , την καψούρα την φέρναμε απ την ιταλία
    :))
    δ

  37. κατατοπιστικότατες οι φωτο! ευχαριστούμε πολύ, θα τα φαμε α βοτρ σαντέ 🙂

  38. αλαβοτρ μουτον νουαρ 🙂

    Δημητρουλα μ’ σας την εφερνε ο πουνεντες ;; 🙂 🙂 🙂

  39. λέω εγώ τώρα..μήπως, λέω μήπως, θα μπορούσαμε να τα δοκιμάσουμε και εμείς; 😉

  40. @ Διαβατη μου
    Εγω θα λεω εσυ θα φτιαχνεις , να παρεις και το κολάι! 😉

  41. Κάπταιν

    θα διαπιστώσεις συν τω χρόνω ότι αυτό το ποστ του Αερικού θα γίνει διαχρονικό χιτ

  42. ..να γλυκαινόμαστε όποτε μας παίρνουν τα φαρμάκια και οι πίκρες
    καλημέρα παπς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: