Ενδοσκόπιση στις κατασκεύαστριες εταιρείες ΧΥΤΑ Κερατέας

από kapetanios

ΠΗΓΗ

 • ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.

– Προεδρεύων της εταιρείας είναι ο κ. Διονύσιος Γεωργόπουλος (πηγή[i]), που έχει την δεύτερη πατέντα βιολογικής ξήρανσης, την άλλη την έχει ο κ. Μπόμπολας. Ο κ. Γεωργόπουλος είναι πρώην έταιρος του κ. Ανδρέα Λουκάτου στο Δ.Σ. της εταιρείας ΕΠΕΜ Α.Ε. (πηγή: [ii]), ο κ. Λουκάτος είναι πρόεδρος της εταιρείας ΕΠΕΜ Α.Ε. με ποσοστό της τάξεως του 30%. Ο κ. Λουκάτος είχε γίνει αφορμή σχολιασμών και προβληματισμού για το κατα πόσον οι διαγωνισμοί ανάληψης έργων του δημοσίου είναι ηθικοί, καθώς ο ίδιος φέρεται να ήταν έστω και άτυπα υπουργικός σύμβουλος της Μπιρμπίλη κατά την αρχή της θητείας της καθώς και μέλος της άτυπης επιτροπής για τα σκουπίδια, γεγονός που ο ίδιος αρνείται (πηγές: [iii]).  Πέραν των προαναφερθέντων ο επιχειρηματίας κ. Λουκάτος ορίστηκε τον περασμένο Αύγουστο ως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στον εθνικό φορέα για την ανακύκλωση (ΕΟΕΔΣΑΠ, Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Αλλων Προϊόντων) με τη «βούλα» της τότε υπουργού Λούκας Κατσέλη (πηγή: [iv]). Τέλος να σημειώσουμε πως το 40% των μετοχών της εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. ανήκει στην τράπεζα Eurobank και τον όμιλο Λασκαρίδη (πηγή: [v]).

 • ΠΡΟΕΤ Α.Ε. – Η ΠΡΟΕΤ Α.Ε.

-Αποτελεί 100% θυγατρική της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. (πηγή [i]), της οποίας δεύτερης προεδρεύων είναι ο κ. Λεωνιδας Ιωάννου – μη εκτελεστικός σύμβουλος. Αναπληρωτής πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κουβαράς (πηγή: [ii]), που φαίνεται να είναι πρόεδρος της ΣΤΕΑΤ (πηγές: [iii] & [iv]).

 • EDRACO A.T.E.

– Η εταιρεία είναι κατά 87% θυγατρική της ΕΔΡΑΣΗΣ. Προεδρεύων είναι ο κ. Αλέπης Μιχαήλ (πηγή: [i]), πέραν τούτου ο κ. Αλέπης φαίνεται να είναι τακτικό μέλος του ΤΣΕΜΕΔΕ (πηγή: [ii]), μη εκτελεστικό μέλος της ΕΔΡΑΣΗΣ (πηγή: [iii]) και τέλος μέλος της μόνιμης επιτροπής θεμάτων κατασκευαστών δημοσίων έργων – ΤΕΕ (πηγή: [iv]).

7 Σχόλια to “Ενδοσκόπιση στις κατασκεύαστριες εταιρείες ΧΥΤΑ Κερατέας”

 1. Να προστεθεί στην εικόνα η αδιάκριτη και εκτεταμένη καταστολή που άσκησε η αστυνομία εις βάρος των κατοίκων της Κερατέας. Και σαν μην έφταναν τα οσα έχουν κάνει είχαν και το θράσος να φωνάζουν στους κατοίκους (οι οποίοι έχουν και κάθε δικαιωμα να διαμαρτύρονται εφόσον η περιοχή τους κινδυνεύει με ανυπολόγιστη υποβάθμιση) «έρχεται η χούντα».

  Να τους χαιρόμαστε…

 2. Ο Καποδίστριας έφυγε και ήρθε ο Καλλικράτης
  μα τίποτε δεν άλλαξε στο κράτος της απάτης!
  Ανώνυμου.

  Φάτε πιείτε μωρέ αδέλφια
  πράσινοι και μπλε
  όλο να είσαστε στα κέφια!

 3. καλησπέρα Νίκο και απ το καρνάγιο!
  λεφτά πάντα υπήρχαν και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν- τα κονε είναι που αλλάζουν, κι αυτό το έργο το έχουμε δει πολλάκις- ακόμη και σε μια Ελλάδα με τους μισούς πολίτες της κατεστραμμένους.

 4. Καλώς σε βρήκα και καλό ξημέρωμα ορέ κάπτεν και πάντα
  να φέρνεις καινούργια στοιχεία στο φώς όπως το συνηθίζεις!

 5. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/12/blog-post_4690.html
  Βασίλης Παπακωνσταντίνου
  «Ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Ντρέπομαι να με κυβερνάει μια κυβέρνηση η οποία είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία της Γερμανίας και της Αμερικής. Ντρέπομαι να με κυβερνάει μια κυβέρνηση η οποία είναι εισπράκτορας των τραπεζών. Ντρέπομαι να με κυβερνάει μια κυβέρνηση που είναι τσιράκι των εργολάβων. Κερατέα μην το βάζεις κάτω»

Trackbacks

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: