Ναι ή όχι σε ένα«Διευθυντήριο»στην Ευρώπη

από kapetanios

Οι ειδυλλιακοί περίπατοι της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ και του κ. Νικολά Σαρκοζί στη φθινοπωρινή παραλία της Ντοβίλ επανέφεραν τον «μπαμπούλα» του Διευθυντηρίου στην Ευρώπη- τη φορά αυτή για τον αυστηρό έλεγχο των μελών της ευρωζώνης που ρέπουν προς τις δημοσιονομικές... αμαρτίες, κατά τη νέα ορολογία που εισήγαγε η γερμανίδα καγκελάριος

Στην σημερινή συζήτηση της  συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες  θα τεθεί, με πρωτοβουλία της Γερμανίας ,  πιο πιεστικά και εκβιαστικά  από ποτέ το ζήτημα της αναθεώρησης της συνθήκης της Λισαβόνας στο σημείο εκείνο που αφορά στο σύμφωνο σταθερότητας.  Όπως καταλαβαίνετε το θέμα μας αφορά όχι γιατί κατά πως συνηθίζεται να λέγεται σήμερα –και ενδεχομένως έτσι καταγραφεί και στην ιστορία!- η Ελλάδα ήταν αυτή που δημιούργησε την δημοσιονομική κρίση στην ΕΕ (με τα γκρικ στατιστικς και όλες τις άλλες ανοησίες που αρέσκεται να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση γιωργάπη) αλλά γιατί   αφορά το σύνολο σχεδόν των χωρών που απαρτίζουν την ΕΕ …. εκτός της Γερμανίας. Είναι δηλαδή μια σύνοδο που θα αποφασίσει ανάμεσα στο

 • να επικυρώσει και επίσημα τον ρόλο της Γερμανίας ως ΚΥΡΙΑΡΧΗ χώρα επιτρέποντας της να ποδηγετήσει στο σύνολο της την ζώνη του €
 • ή στο να επιβεβαιώσει την απαρέκκλιτη προσήλωση της ΕΕ στο πνεύμα και την φιλοσοφία της Ευρώπης των λαών και την πορεία της , γιατί όχι , ακόμη και προς την δημοσιονομική της ένωση  με στόχο να πάψει  να διευρύνεται συνεχώς η ανισορροπία εντός της Ε.Ε.

Μέσα στις προτάσεις της Γερμανίας για τις χώρες με κακό χαρακτήρα (έλεος!)  ξεχωρίζουν- δίνοντας το στίγμα της:

 • η  οργανωμένη πτώχευση και ο εξαναγκασμός σε «εθελούσια» έξοδο από το €
 • οι αυτόματες οικονομικές και πολιτικές (για το θεό τους !)κυρώσεις
 • η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου (εδώ δίνω τα ρέστα μου) στις «κακές» χώρες  κλπ

Παρά την φημολογία ότι η Γερμανία θα πάει για το όλα ή τίποτε δυναμιτίζοντας την σύνοδο αλλά και την ίδια την ΕΕ,  δεν είναι λίγα εκείνα τα δημοσιεύματα που θέλουν την Μέρκελ να υποχωρεί στην 3η απαίτηση της και να κάνει πίσω στην αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου
Ίδωμεν

υγ
Όπως πολύ σωστά υποθέτετε, η ελληνική κυβέρνηση παρ ότι την αφορά άμεσα και με δεδομένες τις μαζοχιστικές τάσεις που την διακρίνουν ούτε εξέφρασε κάποια θέση ούτε και σκοπεύει να θέση βέτο σε μια άσχημη ενδεχομένως εξέλιξη για μας. Ακόμη μια φορά θα περιοριστεί στον ρόλο του σιωπηλού  θεατή παίζοντας πόλεμο με τους κερδοσκόποι /κατακτητές μας κραδαίνοντας  το πλαστικό  μπιστόλι (από τα τζάμπο) που της πήρε δώρο στην γιορτή της η θειά της η Μαρκέλα.

*
μπλακ χιούμορ: ο γιωργάπης στην θέση του Κολοκοτρώνη και του Ανδρούτσου κηρύσσει τον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας.

Ή με αφορμή το «Αλβανικό έπος»:  ο γιωργάπης στον σχιζοφρενικό(λόγω του εξαναγκασμού του να «πολεμήσει» τα ινδάλματα του)  ρόλο του Μεταξά  που βροντοφωνάζει το ΟΧΙ στα στρατεύματα της γκόλτμαν σακς που απειλούν να μπουν στην χώρα μας και να μας υποδουλώσουν,  αέρααααα ρεεεεε

Χρόνια πολλά, χρόνια ελεύθερα

7 Σχόλια to “Ναι ή όχι σε ένα«Διευθυντήριο»στην Ευρώπη”

 1. Φαντάζομαι ότι μπήκαν να στρίψουν και καμμιά μπίλια στο εκεί ξακουστό Καζίνο

 2. καλησπέρα… η όλη ανάρτηση όπως και η προηγούμενη, αλλά κυρίως τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ΕΕ, μου θύμισαν την ελληνική ταινία με τον Βέγγο ως κουρέα στην πλάκα όπου οι Γερμανοί … ξανάρχονται ως … Τουρίστος

 3. ωπ.. είχα έλθει μερικές φορές και είχα χαθεί.. :):)
  τι να πεις.. τα έχουμε χάσει.. η ουισώδης ερώτηση είναι.. σε μια συνεργαζόμενη αγορά.. όταν ό ένας τα μαζεύει όλα.. δε δείχνει κάποια δυσλειτουργία.. μάλον τη γεμανία θα τιμωρούσα.. γιατί μη λέμε υπερβολές.. είμαστε κλεφτες μπιξοι διξοι.. αλλά είμαστε ένα μικρό ποσοστό.. αν οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για να ευνοούν τους γερμανούς.. δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα.. εμείς είμαστε πρόβλημα για εμάς.. που 30 χρόνια ζούμε με δανικά.. και τώρα φοβόμαστε μη μας πάρουν οι τράπεζες το σπίτι.. :):)
  το άλλο μου ερώτημα είναι γιατί πρέπει μια διαδικαστική οργάνωση όπως μια τράπεζα να έχει κέρδη.. αλλά δε μπρέι κάποιος να μου απαντήσει.. :):)
  την καλησπέρα μου καλώς σας ξαναβρήκα :):)

 4. καλώς τον μεσιε Κούλπα (χαθήκαμαν βρε -πας καμιά βόλτα για το έριξες στις στεριανές ασχολίες ?)

  *
  καλησπέρα παιδιά
  ένα μικρό πρόβλημα με κρατά μακριά από το πισι αλλά από αύριο μεθαύριο θα ξαναγίνουμε ενεργοί (μπλογκερς & πολίτες)

 5. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=40378949

  Ασφυκτική επιτήρηση

  1. Στο προληπτικό σκέλος θα απευθύνονται προειδοποιήσεις στα κράτη – μέλη που εμφανίζουν διόγκωση ελλείμματος και χρέους. Για πρώτη φορά, οι κυρώσεις, με τη μορφή δεσμευμένων τραπεζικών καταθέσεων, θα μπορούν να αποφασίζονται για προληπτικούς λόγους, δηλαδή πριν καν μια χώρα υπερβεί το ευρωπαϊκό όριο ελλείμματος, 3% του ΑΕΠ, σε περίπτωση που το έλλειμμα αυτό εμφανίζει εξαιρετικά αυξητική τάση.

  2. Οταν διαπιστώνεται απόκλιση, τότε η χώρα θα τίθεται σε διαδικασία υπερβολικής ανισορροπίας και θα καλείται να παρουσιάσει πρόγραμμα διορθωτικών μέτρων. Η αποτυχία λήψης μέτρων θα οδηγεί στην επιβολή κυρώσεων.

  3. Οι χώρες που θα αποκλίνουν από τον στόχο του 3% για το έλλειμμα και του 60% για το χρέος θα καλούνται να καταθέτουν εντόκως σε λογαριασμό το 0,2% του ΑΕΠ τους.

  4. Στη συνέχεια, και εφόσον το κράτος-μέλος εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται, η έντοκη κατάθεση θα γίνεται άτοκη, ενώ το επόμενο στάδιο είναι η παρακράτηση του ποσού.

  5. Προβλέπει ενισχυμένη επιτήρηση των εθνικών οικονομικών επιλογών, καθώς και νέες κυρώσεις από ό,τι προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

  «Σήμερα λάβαμε σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της ζώνης του Ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου. «Προτείνουμε έναν ισχυρό και αξιόπιστο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων για να διασφαλίσουμε την χρηματο-οικονομική σταθερότητα στο σύνολο της Ευρωζώνης».

  «Περάσαμε τα βασικά μας σημεία»

  «Μπορώ να πω εκ μέρους της Γερμανίας ότι περάσαμε τα βασικά μας σημεία» δήλωσε σήμερα η Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες ήταν «σκληρές και εκτενείς». Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε: «Όλοι είμαστε σύμφωνοι ότι είναι απαραίτητη η περιορισμένη αναθεώρηση της συνθήκης της Λισαβόνας. Ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση βρίσκεται σε κίνδυνο η σταθερότητα του ευρώ συνολικά».

 6. που σημαίνει με λίγα λόγια ότι οι μεγάλες χώρες κρατούν το πεπόνι και το μαχαίρι και κόβουν όπως γουστάρουν…

  υπονοώντας ότι πέρα απο τις αγορές και τα τραπεζικά παραφερνάλια, η ουσία παραμένει:
  Δεν μπορώ να εισάγω-πουλήσω-αγοράσω κινέζικο αυτοκίνητο χωρίς ευρωπαϊκούς δασμούς γιατί δεν συμφέρει τις μεγάλες ισχυρές παραγωγικές χώρες Ενδεικτικά το κινεζικό smart θα το αγόραζα 3000€ περίπου.

  Δεν έχω καμία τύχη να μπουν ευρωπαϊκοί δασμοί σε ανταγωνιστικά με αυτά τα ολίγα που παράγω εγώ, γεωργικά, κτηνοτροφιά κλπ. Έτσι η ΕΕ δεν μου προσφέρει τίποτε επι τοις ουσίας, απλά μου βάζει εμπόδια…

  Το μνημόνιο βεβαίως, βεβαίως θα ροκανίσει κάθε ελπίδα μας μέχρι να πτωχεύσουμε και να φθάσουμε στην de facto έξοδό μας από την Union που σαφώς θα προηγηθεί της de jure.

Trackbacks

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: