Στη γραμμή Τσοχατζόπουλου η κυβέρνηση

από kapetanios

ΣΠΑΤΑΛΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΥΠΟΥ 214
Γιώργος Κύρτσος
26-10-2010

Εκτός απροόπτου, θα αποδειχθεί ότι η σημερινή εξουσία δεν μπορεί να ξεφύγει από το διαχειριστικό παρελθόν της και τις κακές συνήθειες που τόσο συνέβαλαν στην υπερχρέωση του ελληνικού Δημοσίου.

Επιμένουν στην υπογραφή

Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου προωθείται η υπογραφή της σκανδαλώδους σύμβασης που θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από 1 δισ. ευρώ και θα εξασφαλίσει τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά από τους αποτυχημένους Γερμανούς επενδυτές σε ένα αμφίβολης αξιοπιστίας επενδυτικό σχήμα από το Άμπου Ντάμπι, στο οποίο κυριαρχεί Γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας με ειδίκευση στην αξιοποίηση προβληματικών καταστάσεων, ανάλογες με εκείνες του Σκαραμαγκά.

Η κυβέρνηση Σημίτη – Τσοχατζόπουλου έδωσε «προίκα» στους Γερμανούς επενδυτές, που οδήγησαν το ναυπηγείο σε πλήρες αδιέξοδο, παραγγελία γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 συνολικού κόστους 2,5 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παραγγελία θεωρήθηκε υπερεπείγουσα το 2000-2001, το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε ως προκαταβολή το 80% του συνολικού ποσού -γύρω στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ- και το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει παραλάβει ακόμα τα υποβρύχια τύπου 214 εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και καθυστέρησης στη ναυπήγησή τους.

Αντί να διδαχθεί από το δαπανηρό φιάσκο των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωράει στην παραγγελία ακόμη δύο υποβρυχίων αυτού του τύπου, προκειμένου να εξασφαλίσει κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. ευρώ στους επενδυτές από το Άμπου Ντάμπι, με δαπάνες, εννοείται, του σκληρά δοκιμαζόμενου φορολογούμενου λαού.

Μαύρο χρήμα

Η παραγγελία των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 επί κυβέρνησης Σημίτη – Τσοχατζόπουλου αποδεικνύεται ιδιαίτερα ζημιογόνα για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Επιταχύνθηκε η πορεία του ελληνικού Δημοσίου προς την υπερχρέωση, απέτυχε παταγωδώς η πολυδιαφημισμένη ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και το Πολεμικό Ναυτικό δεν προμηθεύτηκε ένα πολεμικό σύστημα το οποίο υποτίθεται πως ήταν εντελώς απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών της εθνικής άμυνας.

Όλος αυτός ο διαχειριστικός παραλογισμός εξηγείται, με βάση δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου και διαπιστώσεις των αρμόδιων γερμανικών Αρχών, από το γεγονός ότι η παραγγελία του 2000-2001 συνοδεύτηκε από μίζες ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ που καταβλήθηκαν σε «άγνωστους» Έλληνες αξιωματούχους οι οποίοι προώθησαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την επίμαχη συμφωνία.

Απαράδεκτες διευκολύνσεις

Διευρύνοντας μία σκανδαλώδη συμφωνία της περιόδου Σημίτη – Τσοχατζόπουλου, η κυβέρνηση Παπανδρέου διολισθαίνει σε απαράδεκτες διευκολύνσεις προς τους παλιούς και νέους επενδυτές.

Ψαλιδίζει με προκλητικό τρόπο τα πρόστιμα που επέβαλε το ΣΔΟΕ στους Γερμανούς για την έκδοση αμφίβολης ποιότητας τιμολογίων κατά την περίοδο που διαχειρίζονταν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αναλαμβάνει, επίσης, τη δέσμευση ότι δεν θα στραφεί εναντίον των εκπροσώπων των Γερμανών επενδυτών σε περίπτωση που προκύψουν ποινικές ευθύνες για την ιδιοτελή κακοδιαχείριση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που ανατέθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η τακτική που ακολουθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος, προφανώς καθ’ υπόδειξιν του Μαξίμου, οδηγεί σε μία σκανδαλώδη τακτοποίηση διαχειριστικών και ποινικών εκκρεμοτήτων ξένων επενδυτών που έβλαψαν με τα λάθη και τις παραλείψεις τους τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Απαράδεκτες διευκολύνσεις παρατηρούνται και σε ό,τι αφορά τους επενδυτές από το Άμπου Ντάμπι. Η Βουλή ενέκρινε τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά στην εταιρεία Άμπου Ντάμπι Μαρ, στη συνέχεια, όμως, αποφασίστηκε να μεταβιβαστούν σε άλλη εταιρεία που ελέγχεται από τα ίδια συμφέροντα, δεν έχει, όμως, την ίδια οικονομική επιφάνεια ούτε προσφέρει στοιχειώδεις εγγυήσεις αξιοπιστίας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ελληνικό Δημόσιο επιδοτεί με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ την αλλαγή ιδιοκτησίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, χωρίς να έχει παρουσιαστεί από τους νέους επενδυτές βιώσιμο business plan ούτε να έχουν δοθεί εγγυήσεις για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης, στο όνομα των οποίων γίνονται από το 2000 όλα τα διαχειριστικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των φορολογουμένων.

ΠΗΓΗ

8 Σχόλια to “Στη γραμμή Τσοχατζόπουλου η κυβέρνηση”

 1. Καλέ μου @καπετάνιε, καλημερούδια (και σε όλους)
  Όλα καλά, και κατανοητό, ακόμα και το οι «εξεγερμένες»-αντικυβερνητικές ονειροφαντασίες-εμμονές σου, να έχουν οδηγήσει και σένα και (κυρίως) κάποιους ομοδόξους, στη σύμπηξη ενός γραφικού «περιοδεύοντος θιάσου» που «διαδηλώνει» την αγανάκτησή του στο διαδίκτυο στο ρόλο του «Φίλου του Λαού» που παριστάνει την «κοινή γνώμη».
  (Άμα έχει ο Λαός τέτοιους -και κυρίως τόσους, πεντ-έξι δλδ- φίλους, κρόϊδο είναι να ψάχνει για εχθρούς;)
  Καμιά εικοσαριά είστε στην πραγματικότητα όλοι κι όλοι, και ουδείς ψόγος για το πώς ο καθείς διαθέτει τον ελεύθερο(;) χρόνο του)

  Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι να σου διαφεύγουν (εσένα προσωπικά, επιμένω, γιατί ξέρω ότι αποκλείεται να τα αγνοείς)
  οι σχέσεις-δεσμεύσεις του πρώην Κνίτη(;) Κύρτσου με το πανίσχυρο ελληνικό εφοπλιστικό Κομίτυ του Λονδίνου, που εν πολλοίς υπαγορεύει και την ατζέντα του, αυτό ειλικρινά δεν το περίμενα.

 2. Κάπταιν

  αντιλαμβάνομαι από την ανωτέρω παρέμβαση του φίλτατου Βαγγέλη , που τελευταία τον έχω χάσει , ότι προκειμένου να εξασφαλισθεί η αμυντική δυνατότητα της χώρας θα είναι σκόπιμο να παραγγελθούν άλλα οκτώ 214 , ώστε με τα άλλα 5 ( γιατί το πρώτο γέρνει ) να αποτελέσουν ένα αξιόμαχο στολίσκο υποβρυχίων.

  Σκέφτομαι επίσης να προτείνω και τη ναυπήγηση πυρηνικού αεροπλανοφόρου καθώς και 4 πυραυλοφόρων καταδρομικών με δυνατότητες ΑΑ άμυνας περιοχής , αλλά φαντάζομαι ότι αυτές οι ναυπηγήσεις θα πρέπει να αποφασιστούν αφού εξασφαλίσουμε και τη τρίτη δόση από το ΔΝΤ… 😉

  ( Να πετάξω ακόμα πιό μακρυά τη μπάλα ή αυτό αρκεί ;;; )

 3. @Παπούλη μου καλέ,
  (επί τη ευκαιρία, το «χασιμο» δεν είναι μόνο δικό μου, όπως αμοιβαία, σε βεβαιώνω, παραμένει και η εξ αυτού -του χασίματος δλδ- μελαγχολία. Δεν έχεις λοιπόν παρά να τλφ, εσύ είσαι ο διαρκώς μετακινούμενος)
  είπα μόνο πως
  στη θέση του @καπετάνιου, θα το σκεφτόμουν δύο & τρεις φορές, πριν για το ζήτημα Σκαραμαγκά, συστήσω κείμενο κάποιου, που είναι λίγο-πολύ
  «μία από τις δημόσιες φωνές»
  μουστερήδων που διεκδικούν για πάρτη τους ναυπηγο-επισκευαστική υποδομή στη ΝΑ Ευρώπη.

  Όσο για τα «άλλα» τα δικά σου, τα πυρηνικά αεροπλανοφόρα, καλά είναι, κι αν μας τάλεγες και σε έμμετρη ομοιοκαταληξία,
  θα ήταν ακόμα καλύτερα.
  Μόνο που εδώμιλάμε για την…ταμπακέρα.
  Ή εγώ τουλάχιστο έτσι πιστεύω.
  Μπορεί όμως να κάνω και λάθος…

 4. γιατί ρε παπούλη είσαι τόσο ρατσιστής;
  δηλαδή τί έχουν τα υποβρύχια που γέρνουνε.
  Δεν έχουν διακαίωμα στη διαφορετικότητά τους;
  δ

 5. Βαγγέλη
  δεν καταλαβαίνω ποια ταμπακιέρα εννοείς. Τι σχέση μπορεί να έχει η υπόθεση του Σκαραμαγκά με τις ΝΕΖ στην ΝΑ Ευρώπη ? (και επί τη ευκαιρία , τι θα γίνει με εκείνο το σχέδιο των τεσσάρων πυλώνων της Κατσέλη στην δική μας ΝΕΖ ?)

  Για τον αναγνώστη η «ταμπακιέρα» είναι το 1δις γιουρο και ότι:

  – Ψαλιδίζονται με προκλητικό τρόπο τα πρόστιμα που επέβαλε το ΣΔΟΕ στους Γερμανούς για την έκδοση αμφίβολης ποιότητας τιμολογίων κατά την περίοδο που διαχειρίζονταν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

  -Αναλαμβάνουμε , τη δέσμευση ότι δεν θα στραφούμε εναντίον των εκπροσώπων των Γερμανών επενδυτών σε περίπτωση που προκύψουν ποινικές ευθύνες για την ιδιοτελή κακοδιαχείριση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που ανατέθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

  και οτι με την τακτική που ακολουθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος, προφανώς καθ’ υπόδειξιν του Μαξίμου, οδηγεί σε μία σκανδαλώδη τακτοποίηση διαχειριστικών και ποινικών εκκρεμοτήτων ξένων επενδυτών που έβλαψαν με τα λάθη και τις παραλείψεις τους τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

 6. Κάπταιν

  το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο είναι τα προγράμματα αναβάθμισης οπλικών συστημλατων ( F4 , i Hawk , U212 , Μ109 μεταξύ άλλων ) μικρομεσαίες έως μεσαιομεγάλες δουλειές όπου το παιχνίδι γίνεται εύκολα και σχεδόν χωρίς να το καταλάβει κανείς , γιατί δεν πρόκειται για τις περιλάλητες ΑΓΟΡΕΣ του ΑΙΩΝΑ.

  Βάγγο , σούστειλα χαιρετίσματα , αλλά επί της ταμπακέρας ΔΕΝ θέλεις να γράψω ποιήμα….

Trackbacks

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: