Διακαναλική και τα μυαλά στα κάγκελα ( ή αλλιώς: ένα μπιστόλι στο τραπέζι των δημοτικών εκλογών )

από kapetanios

Μας έλαχε να το δούμε ΚΑΙ αυτό. Σε αυτήν την θλιβερή διακαναλική , που εν τω μεταξύ δίνει έναν άλλον ορισμό περί ισοτιμίας και  πλουραλισμού στην ενημέρωση των πολιτών από τα ΜΜΕ , είδαμε:

 • από την μια μεριά έναν πανικοβλημένο  πρωθυπουργό να επιμένει στην πρόθεση του να μετατρέψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση
 • και από την άλλη τους δημοσιογράφους να προσπαθούν με τις ερωτήσεις/τοποθετήσεις τους να τον μεταπείσουν! Απίστευτο κι όμως Ελληνικό.

Καμία ερώτηση δεν αφορούσε στην αυτοδιοίκηση,  στην ανεύρεση πόρων που αυτή η μεταρρύθμιση  απαιτεί, στο μέλλον  των χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ,  στις   μεθόδους  οργάνωσης  που θα ακολουθηθούν, σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις/ παραινέσεις των δημοσιογράφων στον γιωργάπη να μην προχωρήσει σε εθνικές εκλογές μετά την βέβαιη   πανωλεθρία των υποψήφιων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έρχονται.

Ένας πρωθυπουργός που προσπάθησε ακόμη μια φορά (αδίκως κατά την γνώμη μου) μετά την ΔΕΘ να πείσει και τους ελάχιστους εναπομείναντες περσινούς ψηφοφόρους του

 • για την αναγκαιότητα του μνημονίου
 • για την κατανόηση και την φιλευσπλαχνία των μηχανισμών του ΔΝΤ και της ΕΕ από την μια μεριά και των αγορών από την άλλη στην  περίπτωση που ο λαός συναινέσει με την ψήφο του στην ολοκληρωτική καταστροφή του.

Ακόμη και στις ελάχιστες ερωτήσεις  των δημοσιογράφων για συγκεκριμένες δεσμεύσεις  του γιωργάπη είτε προς την κατεύθυνση της μείωσης  της έμμεσης φορολογίας  είτε της αύξησης των μισθών και των συντάξεων οι απαντήσεις κινήθηκαν ανάμεσα στο ναι μεν αλλά. Ίδιες μονότονες απαντήσεις δόθηκαν και στις ερωτήσεις για την ύπαρξη σχεδίων από την πλευρά της κυβέρνησης για νέα μέτρα. Σε κάποιο σημείο μάλιστα ο γιωργάπης ξεπέρασε τον εαυτό του δηλώνοντας ότι :«Ο κ. Όλι Ρεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει»

Είπε όμως ,παρ ότι ΔΕΝ ρωτήθηκε , κάτι πολύ συγκεκριμένο ο πρωθυπουργός μας: ότι οι ξένοι επενδυτές που του εκδήλωσαν επενδυτικό  ενδιαφέρον χρειάζονται ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον εννοώντας φυσικά  τον φορολογικό παράδεισο που υπόσχεται το φαστ τρακ που αφορά στην ειδική φορολόγηση των μερισμάτων, στην ειδική διαδικασία και χρόνο επιστροφής του πιστωτικού υπολοίπου του ΦΠΑ καθώς και ελάφρυνση ή απαλλαγή από τέλη, ειδικούς φόρους και δικαιώματα ή αμοιβές τρίτων.   Ακόμη και για προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος κάνει λόγο το νομοσχέδιο!

Όχι , για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό δεν έκανε λόγο…. ή  μάλλον έκανε, είπε ότι όλα αυτά θα διορθωθούν όταν ο Έλληνας φορολογούμενος αλλάξει νοοτροπία  και αποκτήσει φορολογική συνείδηση. Η οικονομία υπό το πρίσμα μιας   φροϋδικής  προσέγγισης

*

Μην ξεχάσω, το καρνάγιο σηκώνει το γάντι  και ψηφίζει δημοτικές εκλογές στην βάση του ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο και την κυβέρνηση του, και λέει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ-κι ας πάμε σε εκλογές αφού το επιθυμεί και ο κύριος Παπανδρέου

29 Σχόλια to “Διακαναλική και τα μυαλά στα κάγκελα ( ή αλλιώς: ένα μπιστόλι στο τραπέζι των δημοτικών εκλογών )”

 1. Να και ο Πρετεντέρης το παλικάρι μας
  (τελικά ένα «περίεργο» πράγμα, ΟΟΟΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι είναι υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής και της αναγκαιότητας του μνημονίου- ακόμη ένας σοβαρός λόγος να πάμε τελικά σε εκλογές )

  *

  Το ανέκδοτο µε τις εκλογές
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=136&artID=4600823

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ένα ωραίο ανέκδοτο. Πως αν καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στους δήµους και τις περιφέρειες, η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές!

  ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αυτό; Πολύ απλά. Θα εµφανιστεί στην τρόικα και θα ανακοινώσει ότι προτίθεται να προσφύγει στη λαϊκή ετυµηγορία. – Για ποιο λόγο; θα απορήσει η τρόικα. Δεν έχετε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή; Δεν είχατε εκλογές µόλις πριν από ένα χρόνο; – Ναι, θα απαντήσει η κυβέρνηση. Αλλά εν τω µεταξύ βγήκε ο Δηµαράς και έχασε ο Τατούλης!

  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ αναµφισβήτητα θα εντυπωσιάσει τους δανειστές µας και τις διεθνείς αγορές που παρακολουθούν, ούτως ή άλλως, µε ιδιαίτερη αγωνία την αναµέτρηση Περγαντά – Χειµάρα στη Στερεά. ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ακούσουν για εκλογές, θα κάνουν αυτό που µας έχουν προειδοποιήσει ότι θα κάνουν αν κάνουµε εκλογές: θα διακόψουν τη χρηµατοδότηση του µηχανισµού στήριξης. Και η χώρα θα χρεοκοπήσει πριν ακόµη διαλυθεί η Βουλή και αρχίσει η προεκλογική περίοδος.

  ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το ανέκδοτο και γελάµε (ή κλαίµε…) κατά προτίµηση!

  ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ δεν είναι ότι κυκλοφορούν τέτοιες ανοησίες, αλλά ότι υπάρχουν κουφιοκεφαλάκηδες που τις πιστεύουν, όταν δεν τις εισηγούνται… Που επιχειρούν να µετατρέψουν µια τρέχουσα δηµοτική εκλογή σε εθνική δοκιµασία.

  ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις που χάνουν τοπικές εκλογές, αλλά συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Σαρκοζί δηλαδή, που έχασε την περασµένη άνοιξη όλες τις περιφέρειες της Γαλλίας πλην της Αλσατίας, τι έπρεπε να κάνει; Να κατεβάσει τα τανκς;

  ΤΟ 1986, στη µέση ενός άλλου σχεδίου οικονοµικής σταθεροποίησης, οι ψηφοφόροι µαύρισαν το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Πώς αντέδρασε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Δεν αντέδρασε. Εκανε µια δήλωση ότι «νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση» και πήγε να κοιµηθεί. Κυβέρνησε απρόσκοπτα άλλα τρία χρόνια. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, λοιπόν, τι συµφέρον έχει η κυβέρνηση να δραµατοποιεί µια εκλογική αναµέτρηση, η οποία από µόνη της δεν είναι ιδιαίτερα δραµατική. Ακόµη περισσότερο που σε αυτές τις εκλογές είναι εύλογο και φυσιολογικό να εκφραστούν πάσης φύσεως ενστάσεις, αντιρρήσεις, δυσφορίες και δυσαρέσκειες – δεν είναι δυνατόν να περιµένει κανείς ότι η ελληνική κοινωνία θα τραβάει όσα τραβάει χωρίς να βγάζει κιχ!

  ΕΚΤΟΣ κι αν οι κουφιοκεφαλάκηδες που έλεγα έχουν βαλθεί να µετατρέψουν µια δηµοτική εκλογή σε «µητέρα όλων των µαχών». Οχι επειδή κάτι τέτοιο συµφέρει τη χώρα, την κυβέρνηση ή το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή συµφέρει τους ίδιους. ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ενδεχοµένως ότι οι ίδιοι µπορεί να γίνουν τα εξιλαστήρια θύµατα µιας ήττας. Και αντί να πέσουν εκείνοι, προτιµούν να πέσουµε όλοι µαζί. Είναι κι αυτό µια στρατηγική.

 2. καλημέρα…

  Δεν θα έλεγα πανικόβλητος… θα έλεγα όμως δυσκίνητος… Ήταν ελάχιστος και μάλιστα προς τιμήν του ελάχιστοι δημοσιογράφοι εξέφρασαν συγκροτημένη άποψη (Τρέμη), ενώ κάποιοι άλλοι (Κοσιώνη) με έβαλαν σε απορίες ακόμη και για τα τυπικά προσόντα τους… Οι ερωτήσεις της πρώτης συγκεκριμένες χωρίς πολλές δυνατότητες αποφυγής, της δευτέρας κυρίας του πάνελ γενικόλογες και ξάστοχες… Οι κύριοι, μάλλον επέδειξαν ευγένεια … κυρίων…

  Κατά τα άλλα…

  ευτυχώς που δεν ήρθε κανένα μπουγιουρντί…

  η όλη εικόνα ήταν θλιβερή… και δεν το λέω με σκοπό να απαξιώσω τον ΓΑΠ, αλλά τουναντίον, προς τι το διάγγελμα για όλα αυτά? και μάλιστα διακαναλικό?

 3. Την προηγουμενη φορα που ειχε μπιστολι πυροβολησε εναντιον μας .Ειθισται η χαριστικη βολη

 4. Απειλεί ή έχει ήδη αποφασίσει να πάει σε εκλογές ? Το διάβημα μοιάζει κατ αρχήν απονενοημένο αλλά εάν θυμηθούμε το παράδειγμα του ΚΑΚ που σαν είδε τα σκούρα προτίμησε τον δρόμο της φυγής υπάρχει μια εξήγηση : τα πράγματα να είναι πολύ πιο χειρότερα με το μνημόνιο και ήρθε η ώρα να αφήσει και αυτός με την σειρά του την βόμβα να σκάσει στα χέρια του επόμενου.

 5. καλημέρα,
  κατά πρωτον νά πω πως πρέπει κάποιος να θυμίσει στον Γιωργαρο, οτι αυτο το κόλπο με το πιστόλι, να το αφήσει, διότι με ένα μαγικό τρόπο, απο το τραπέζι, και ενώ το πιό κοντινό σημείο ήταν ο κρόταφός του, αυτό πήγε και χώθηκε στον πάτο ολονών μας.
  Οπότε πρωί πρωί μη μου μιλάτε γιά πιστόλια , γιατί ήδη περπατάω χοροπηδητά.
  κατά δεύτερον,
  ετούτος δεν είναι που έσκουζε μέρες τώρα πως ο καλλικράτης είναι απλώς αυτοδιοικητικές εκλογές ;
  τώρα άλλαξε γνώμη ε, παιδί είναι κι αυτό, και απόχτησε χροιά δημοψηφήσματος;
  και τρίτον
  που το είδε γραμμένο ο κοσμογυριζμένος, να μη φτάνουν 11 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο γιά να κάνει ισχυρή κυβέρνηση.
  Καραμανλής η τάνκς πίσω πίσω; Τσχχχχχχχχ ισχυρή κυβέρνηση και ξερατά.
  άει στα τσακίδια κλαψοπαπάρα που νομίζει πως μιλάει σε ηλιθίους.
  Το ότι βγήκε πρωθυπουργός με πλαστή ταυτότητα, δεν το συζητάει κανείς .
  Και πάντα έχω την περιέργεια να μάθω, ποσα θα ήταν τα ποσοστά των δύο μεγάλων
  κομμάτων, αν ξέραμε πριν τις εκλογές του περασμένου νοέμβρη, αυτά που ήξεραν οι αρχηγοί τους.
  δ
  δ

 6. Είναι σαφές ότι το μπιστόλι στρέφεται και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι που δέχτηκαν το χρίσμα με το ζόρι , είχαμε ακόμη και απουπουργοποιήσεις στελεχών που το αρνήθηκαν.
  Μια μεγάλη ήτα θα αποσταθεροποιήσει το ΠΑΣΟΚ και εκ των έσω. Ήδη ακούγονται αρκετές φωνές που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις επιλογές του ΓΑΠ και του Παμπούκη.
  Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κέρδισε με 11 μονάδες διαφορά την ΝΔ αλλά βλέπουμε ότι ο ΓΑΠ δεν πολυπιστεύει πλέον στο λαϊκό του έρεισμα, τουλάχιστον ως ασπίδα προστασίας έναντι όλων ==> γι αυτό και χρησιμοποιεί τον εκβιασμό
  Τα κόμματα της αριστεράς σε συνδυασμό με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που προδόθηκε ακόμη μια φορά και τα στελέχη που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων οφείλουν ένα ηχηρό μήνυμα και στον ΓΑΠ αλλά κυρίως σε αυτούς που κυβερνούν αυτήν την χώρα==>και είμαι σίγουρος ότι θα δοθεί

 7. Εγώ καλοί μου φίλοι αντίθετα θεωρώ ότι όλο το χθεσινί σόου ήταν για καθαρά επικοινωνιακούς και μικροκομματικούς λόγους. Ο Γιωργάπης , ακόμα και να συντριβεί στις 7 Νοεμβρίου δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές γιατί δεν θα τον αφήσουν οι προτέκτορες. Θα επιχειρήσει να τελειώσει τις «μεταρρυθμίσεις» , να ξεπουλήσει ό,τι απομένει από τη δημόσια περιουσία , να παραδώσει κάθε εργασιακό και πολιτικό μας δικαίωμα ως άθυρμα στα μεγάλα συμφέροντα. Δυστυχώς το παίγνιο δεν παίζεται στην επίσημη πολιτική και στα διάφορα φόρα. Το παίγνιο θα παιχτεί στη κόψη της απελπισίας , δηλαδή στους δρόμους….

 8. καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά στην Δημητρούλα

  νικιπλε
  ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι το σκηνικό θα εξελιχτεί σε έναν διαρκή και μονότονα επαναλαμβανόμενο μονόλογο του γιωργάπη ανεξαρτήτως ερωτήσεων των τηλεαστέρων.
  Κάποια στιγμή μάλιστα είπε, δεν θυμάμαι σε ποιον, ότι η ερώτηση του ήταν πολύ ορεα αλλά δεν του απάντησε καθόλου. Σε κάποιον άλλον είπε ότι χαίρεται για την αισιοδοξία του -επίσης δεν του απάντησε.
  Εξάλλου με 7 δημοσιογράφος και μπαμπούλα τον Πεταλωτή να «οργανώνει» την συζήτηση δεν περίμενες τίποτε καλύτερο ε?

  *

  Δήμητρα Στέλιο και παπούλη

  οι εκλογές είναι βέβαιες είτε λόγω του βάρους των εκλογικών αποτελεσμάτων είτε λόγω του βάρους των μέτρων που θα επιβληθούν. Σκεφτείτε ότι δεν έχει και πολύ καιρό που ακόμη και το ίδιο το ΔΝΤ έκανε παράπονα για την μικρή υποστήριξη κομμάτων τε και πολιτών στο πρόγραμμα του στην χώρα μας.
  Είναι η μόνη ευκαιρία του γιωργάπη να ρίξει την ευθύνη των εκλογών στην αντιπολίτευση, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να σκαρφιστεί κάτι άλλο μεσούντος του 11 πχ την κοινωνική αντίδραση κλπ.
  Το θέμα είναι εμείς τι θα κάνουμε και πως θα απαντήσουμε σε αυτήν την πρόκληση. Η γνώμη μου είναι ότι ο πολίτης ΜΟΝΟ να κερδίσει έχει από την αθρόα συμμετοχή του σε αυτές τις εκλογές και την αρνητική του απάντηση απέναντι σε όλους αυτούς που τον οδήγησαν εδώ σαν πρόβατο επί σφαγή -και μάλιστα του ζητάνε να μην ακουστεί και ο επιθανάτιος βρόγχος του! Μην κοροϊδευόμαστε, οι εκλογές-αργά ή γρήγορα- είναι βέβαιες. Η κατάσταση της οικονομίας μας είναι πολύ άσχημη και θα γίνει πολύ χειρότερη στο άμεσο διάστημα που ακολουθεί των δημοτικών εκλογών. Ας δώσουμε τουλάχιστον ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν.
  Μαύρο στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔουλας που μας έφεραν εδώ.
  (αλήθεια, πότε είναι η επόμενη δόση του μηχανισμού 😉 – ξυπνάτε ρεεεε ) )

 9. http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1902438&pg=3

  Στα γραφεία των κομμάτων γνωρίζουν καλά τις πιθανότητες του κάθε υποψηφίου. Έχουν στα χέρια τους δημοσκοπήσεις. Οι πληροφορίες, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικοί υποψήφιοι δεν θα περάσουν ιδιαίτερα καλά στις επικείμενες εκλογές ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις. Το ερώτημα είναι τί εξυπηρετεί μία «απειλή» εκλογών από τον κ. Παπανδρέου με τις πιθανότητες να είναι ήδη εναντίον των εκλεκτών του; Κι όταν μάλιστα διατρέχει τον κίνδυνο να εξαγριώσει τους ψηφοφόρους και να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών του κόμματός του.

  Μήπως πίσω από αυτή την επιλογή κρύβεται μία στρατηγική επιλογή; Μήπως ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, πιστεύοντας ότι θα ανανεώσει την λαϊκή εντολή; Είναι πιθανόν να τον έχουν πείσει οι σύμβουλοί του ότι τώρα θα κερδίσει εύκολα τους πολιτικούς του αντιπάλους και ότι με μία νέα εκλογική νίκη θα ξεγράψει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

  Η αλήθεια είναι ότι οι πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση από το εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος είναι ισχυρές. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία. Εκτός και αν! Εκτός και αν τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι πιστεύουμε και ο κ. Παπανδρέου έχει ζηλέψει τις επιλογές του προκατόχου του…

 10. “Δυστυχως εχετε πολιτικους που ευχαριστως τονιζουν το αισθημα των πολιτων oτι ειναι αβοηθητοι και δεν εχουν αλλη επιλογη” Ναομι Κλαιν: το δογμα του ΣΟΚ

 11. http://aristerovima.gr/blog.php?id=836

  «η κυβέρνηση αυτή παράγει καθημερινώς φόβο, απειλές, εκβιασμούς, διλήμματα, μίσος, ενοχή, τρόμο, ευφημισμούς, συκοφαντία, απαξίωση, επικοινωνιακές φενάκες, γενικεύσεις, αλληλοαπόρριψη, αναλγησία, ραγιαδισμό, κόμπλεξ, υποταγή στη Διαπλοκή και τη Διαφθορά, παράλυση του πολιτεύματος, νεποτισμό, ηγεμονισμό, οικογενειοκρατία, καταρράκωση του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας, κυνισμό, αμοραλισμό, πονηρία, τότε τι γίνεται; τι κάνουμε;»

 12. Ο συμπαθης αλλα γραφικος Δημαρας τιναξε την μπανκα στον αερα και ριχνει στον Καιαδα τον πολιτικο του χωρο. Ο πρωτος βουλευτης που διαγραφηκε με SMS στελνει το δικο του μηνυμα(δημοσκοπησης) με MMS

 13. ευέλικτε σχολιαστή, τσάκω ένα σύντομο ανέκδοτο:
  δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος 😆

 14. Σ ευχαριστώ πολύ καπετάνιο μου
  και συ να χαίρεσαι τις δύο πριγκηπέσσες σου.
  🙂

 15. Το μπιστολι ειναι στραμμενο εναντιον μιας διεφθαρμενης χωρας.

 16. Πάγκαλος:
  http://www.star.gr/politics/65885

  «Κράτησε περισσότερο από ότι έπρεπε», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε «προς το τέλος με κούρασε. Δεν το είπα μόνο εγώ, αλλά και άλλοι»!
  Ο κ. Πάγκαλος έκανε κριτική και στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι ο καθένας ρώταγε ότι ήθελε, ενώ παραδέχτηκε ότι ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ήθελε να πει!

  «Πολλές φορές ακούσαμε παρεμβάσεις που δεν ήταν ερωτήσεις, αλλά λογύδρια και ο πρωθυπουργός απάντησε όπως είχε την πρόθεση να απαντήσει», είπε και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές και για τον κ. Παπανδρέου «Δεν νομίζω ότι φαντάζεται κανείς ότι κάποιος σαν τον πρωθυπουργό που έχει μια τεράστια πολιτική πείρα ήδη –παρόλο που δεν είναι εκ των γηραιοτέρων σε αυτή την Βουλή και δεν έχει μια πολιτική πείρα σαν την δική σας (εννοώντας τον κ. Παπαδάκη) ή σαν την δική μου– θα παρασυρόταν από τις ερωτήσεις και θα έλεγε άλλα από αυτά που ήθελε να πει».

  Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το οποίο άφησε ανοιχτό χθες ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος… το διέψευσε!

  Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την τρόικα για πρόωρες εκλογές, ενώ τόνισε «είμαι εναντίον των πρόωρων εκλογών για λόγους αρχής και πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν την τετραετία τους».
  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές θα πρέπει να προβληματίσει το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε «αν δεν υπάρχει συμμετοχή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».
  Τέλος, ο κ. Πάγκαλος επέμεινε στην θέση του: μαζί τα φάγαμε, λέγοντας ότι εννοεί την πελατειακή πολιτική και τους διορισμούς.

 17. Προς κύριον Πάγκαλο, ενταύθα:

  -Δεν έχω ενοχή, δεν έφαγα τίποτε…
  -Δεν διορίστικα και όλοι μου οι φίλοι που το έκαναν το έκαναν μέσω ΑΣΕΠ. Τους συμβασιούχους εσείς τους φτιάξατε δικά σας παιδιά είναι… βρείτε τα… (όχι στη δική μου πλάτη όμως:
  – Τα εισοδήματά μου της τελευταίας 18ετίας απλά έβγαλαν τα έξοδά μου και δεν υπήρξα σπάταλος. (Εξαιρώ εκείνα τα 8 έτη της εσπερίας, αλλά αυτό είναι άλλου ιερέως ευαγγέλιο που δεν εμπλέκεστε στο παραμικρό. Τουναντίον κάνατε ότι μπορείτε για να με ξεφορτωθείτε εκεί…)

  Αντίθετα, έχω ευθύνη γιατί:
  -ενίοτε φέρομαι ως κωλόπαιδο στο αυτοκίνητο στο δρόμο. Αλλά δεν έσυρα εγώ το 80% των Ελλήνων στα Λεκανοπέδια Αττικής-Θεσσνίκης, ώστε να μη χωράμε.
  Το BBC προβάλει ένα χρήσιμο documantaire για ηλίθιους που δείχνει τα ποντίκια που μεταβαίνουν από αγαστή σχέση και σχέση αλλυλεγγύης στο να τρώει το ένα το άλλο όταν γίνονται πολλά και δεν χωρούν.

  -έβαλα μέσον για να «τρέξω» υποθεσούλες μου, αλλά πιστέψτε με έτσι όπως τα κάνατε δεν είχα άλλη επιλογή. Εννοώ ότι το κράτος σας δεν κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται διαφορετικά…

  Επισης χαίρομαι ιδιαίτερα και γεμίζω με την ικανοποίηση της προσφοράς στην Πατρίδα μου:

  -για κάθε ευρώ που γλυτώνω από τα νύχια της εφορίας. Γιατί το επενδύω σε πραγματικά ανταποδοτικά ωφέλη για την κοινωνία, αγοράζοντας από συμπολίτες μου. Αντίθετα λυπούμαι για κάθε € που κλέβει από την κοινωνία η συμμορία σας μέσω της εφορίας.
  -για κάθε φτύσιμο που σας ρίχνω οπόταν μου δίνεται η ευκαιρία…
  -που δεν σας έχω ανάγκη… Ακόμη κι αν σας ανασκολοπήσουν οι αυθέντες σας, θα χειροκροτώ με βαθύτατη γαλήνη και αίσθημα δικαίου…
  -που πλέον δεν περνάω ούτε απ’έξω από την εκλογική σας περιφέρεια (και ένα μέρος της καταγωγής μου ως αρβανίτης) καθώς συμβάλλατε στο να γίνει ένας όμορφος τόπος όπως η Ελευσίνα, συσσωμάτωμα κοπράνων και ξερατών.

  Επίσης

 18. νικιπλε
  από το πρωί προσπαθούν αγωνιωδώς να μαζέψουν τις απειλές του γιωργάπη ότι τάχαμου δεν τα είπε έτσι ακριβώς ότι αλλά εννοούσε που δεν τα καταλάβαμε και τα τοιαύτα
  Ε δεν παίζονται οι αθεόφοβοι! Ούτε έναν εκβιασμό της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν 😀 Τζάμπα η διακαναλική, τζάμπααα

 19. Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλά σε όλους(ες) και φυσικά στη Δήμητρα, που το ξέρουμε 😀 .

  Θα ήθελα να πω ότι η άποψή μου παραμένει ότι αυτές οι εκλογές , πρέπει να διεκδικείται να μείνουν αυτοδιοικητικές.
  Δεν θεωρώ σκόπιμο ή/και επωφελές για την Κοινωνία που ταλαιπωρείται να ακολουθήσει τις πολιτικές ηγεσίες , που αποφάσισαν να μεταβάλλουν οποιαδήποτε διαδικασία σε θέατρο (μικρό – παρα)πολιτικών διαξιφισμών.
  Και μάλιστα με έναν τρόπο ιδιαίτερα απαξιωτικό ως προς τη σημασία των διακυβευμάτων που υφίστανται και με μια ευκολία αυτά να μηδενίζονται για να τεθεί το , υποτίθεται, «μείζον».
  Τελικά ο Δημόσιος Βίος έχει καταντήσει ένα σήριαλ (μην πω ριάλιτυ), η δε ατζέντα του καθορίζεται χωρίς κανόνες, ανάλογα με το τι είναι hot.
  Hot για τον καθένα «ντισίζιον μέικερ», ο οποίος σε λίγο θα θεωρεί ότι δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες ατζέντες, οπότε μπορεί να τις καθορίζει κατα το δοκούν.

  Σέβομαι τις απόψεις που θεωρούν τις προσεχείς Εκλογές ως ευκαιρία έκφρασης δυσαρέσκειας, όμως πιστεύω ότι αυτό αφενός θα γίνει ούτως ή άλλως, στα πλαίσια της δεδομένης «πολιτικότητας» μιας ψήφου, αφετέρου δε η διαφύλαξη της αυτονομίας της «λαϊκής έκφρασης» είναι για μένα το μείζον.

  Συμφωνούν(με) όλοι ότι η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη. Και σε επίπεδο Οικονομίας (φυσικά), αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας των θεσμών που εγγυώνται τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα.
  Από την άποψη αυτή , νομίζω, ότι έχει σημασία τα αγαθά αυτά να τύχουν μιας προσοχής.
  Εν ολιγοις θεωρώ ότι οι «τελικές μάχες», μεταξύ «τακτικών στρατών» και μέχρι τελικής πτώσεως, δηλαδή ανευ όρων (και θεσμών) ΔΕΝ θα είναι ωφέλιμες ή/και αποτελεσματικές σε σχέση με τους στόχους τους.

  Εν πάσει περιπτώσει σχετικά με τα χθεσινά να πώ ότι:
  Δεν πιστεύω ότι είναι απλή μπλόφα, νομίζω ότι είναι ενδεικτικό μέρος μιας κίνησης για το «πολιτεύεσθαι» από εδώ και μπρος.
  Εύχομαι να αλλάξει η όλη προσέγγιση διότι είναι επιβλαβής και μάλιστα η πιθανή κλιμάκωσή της και επικίνδυνη για τη Χώρα.

  Τέλος, τις αιτιάσεις ότι κανείς δεν θέλει εκλογές «τις ακούω βερεσέ».
  Σήμερα μπορεί να μη θέλει , αλλά όταν τα «κενά» συμπληρωθούν και εναλλακτικές σχηματοποιηθούν (ο Μητσοτάκης πάντως πεσμένος μου φάνηκε χθες), μια χαρά προεκλογική περίοδο θα έχουμε.
  Δεν θα ξεχάσω ότι κάνα χρόνο πρίν τις εκλογές του 2009, οι Βουλευτές της ΝΔ λέγαν στους ΠΑΣΟΚους όταν έθεταν θέμα επίσπευσης εκλογών «πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται να έρθει το Πάσχα» και φαινόταν σε όλους προφανές 😉

 20. Ο Γιωργάπης , ακόμα και να συντριβεί στις 7 Νοεμβρίου δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές γιατί δεν θα τον αφήσουν οι προτέκτορες. Θα επιχειρήσει να τελειώσει τις “μεταρρυθμίσεις” , να ξεπουλήσει ό,τι απομένει από τη δημόσια περιουσία , να παραδώσει κάθε εργασιακό και πολιτικό μας δικαίωμα ως άθυρμα στα μεγάλα συμφέροντα.

  Θα συμφωνήσω με τον Παπούλη, αλλά και θα διαφωνήσω στο σημείο για τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτά τα έχει ήδη κατεδαφίσει. Για τα πολιτικά, φροντίσανε ήδη μέσα στο καλοκαίρι να περάσουν την κατάλληλη νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα να ενοχοποήσουν διαδηλωτές ως τρομοκράτες και οσονούπω το έργο τους με τις νέες ντιρεκτίβες που θα προέλθουν από τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης θα ολοκληρωθεί.

  Αυτό που μένει είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας* (το οποίο κατά τη γνώμη μου ήταν εξαρχής ο πραγματικός στόχος) και οι απολύσεις χιλιάδων Δ.Υ. επειδή δεν τους βγαίνουν τα νούμερα των εισπράξεων. Επίσης, επειδή ένα μέρος των ελλήνων επιχειρηματιών έχει αρχίσει να αντιδρά, αντιλαμβανόμενοι ότι θα καούν και αυτοί και θα αλωθούν από την επέλαση του ξένου κεφαλαίου, νομίζω ότι το χθεσινό σόου απευθυνόταν περισσότερο σε αυτούς και εν μέρει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

  Εκτός και αν… τα πραγματικά αφεντικά έχουν αποφασίσει ότι ο γιωργάπης δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο που του αναθέσανε και έχουν ήδη ετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση μέσω της οποίας θα ολοκληρωθεί το πρότζεκτ. Εντύπωση μου προκάλεσε ότι όταν έκανε τις περίφημες δηλώσεις του ο κ. Γιουνκερ με τις οποίες ουσιαστικά ξεβράκωσε και «κάρφωσε» τον γιωργάπη, κανένας δεν αναρωτήθηκε γιατί τις έκανε. Για μένα είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι τέτοιοι τύποι παθαίνουν κρίσεις ειλικρίνειας, ή τους ξεφεύγουν κατά λάθος λόγια. Επομένως η κίνησή του αυτή μπορεί να εκληφθεί περισσότερο ως αρχή της αποκαθήλωσης του γιωργάπη.

  * Εκτός της δημόσιας περιουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν βάλει σε κίνδυνο και τις καταθέσεις των ιδιωτών. Ελπίζω να διαβάσατε το τελευταίο άρθρο του Π. Παναγιώτου όπου αποκαλύπτεται αυτός ο κίνδυνος. Άρα τα λεφτά είναι πολλά και δε νομίζω ότι τα αφεντικά θα παραιτηθούν τόσο εύκολα από τους στόχους τους

  υγ. Καπετάνιε χαρά στο κουράγιο σου να καθήσεις να δεις την διακαναλική 😉

 21. KnowDame

  ναι αλλά υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας που παρ ότι δεν έπαιξε πολλές φορές σημαντικό ρόλο εν τούτοις παραμένει πάντοτε απρόβλεπτος 😉
  Όπως υπάρχει και το ενδεχόμενο(το οποίο παρουσιάζει πολλές πιθανότητες να επαληθευτεί)ο γιωργάπης να καταστεί δέσμιος των ίδιων του των απειλών(όπως έπαθε και στην περίπτωση της απειλής με το ΔΝΤ )

  Σκέψου δηλαδή την κλιμακούμενη πίεση που θα δεχτεί από κόμματα και πολίτες εάν παρά την καταβαράθρωση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ κάνει τον κινέζο.

  Θα επιμείνω, μετά και το χθεσινό του λάθος οι εκλογές είναι ζήτημα χρόνου- ίσως και να έχουν ήδη αποφασιστεί (το κλίμα και η σχετική πότε φημολογία και πότε επιχειρηματολογία θυμίζει έντονα τις ημέρες των ευρωεκλογών του 09, τότε που όλοι περίμεναν τον ΚΑΚ να ανακοινώσει διπλές εκλογές )

 22. αναγνώστη

  θα ξέρεις φαντάζομαι ότι εγώ ΘΕΛΩ τις εκλογές και το λέω εδω και αρκετό καιρό 😉
  Δεν βλέπω καμία επικινδυνότητα σε μια τέτοια εξέλιξη , το αντίθετο. Εάν οι πολίτες θέλουν έστω και αυτήν την ύστατη ώρα να επανακτήσουν τον λόγο που τους αφαιρέθηκε εδώ και έναν χρόνο ΠΡΕΠΕΙ να σύρουν οι ίδιοι στις κάλπες τα πολιτικά κόμματα και το πολιτικό προσωπικό επαναξιολογώντας τους και αμείβοντας τους με ότι τους αξίζει –με πραγματικά δεδομένα αυτήν την φορά.

  Τι έχουν αλήθεια να φοβηθούν οι πολίτες πέραν από τον ίδιο τους τον φόβο?
  Τι να φοβηθεί ο μισθωτός των 600€-700€ του ιδιωτικού τομέα που περιμένει την σειρά του για να απολυθεί?
  Τι ο συνταξιούχος των 450?
  Τι να φοβηθούν 900χιλ άνεργοι?
  Τι οι μικροεπαγγελματίες?
  Τι οι μικρομεσαίοι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων , ο οικοδομικός κλάδος, ο κλάδος του τουρισμού, οι αγρότες , οι κτηνοτρόφοι , οι μεταφορείς, οι ΔΥ .

  Ποιος από αυτούς μπορεί να φοβηθεί τις απειλές του γιωργάπη? Κανείς και αυτό θα το δούμε στην κάλπη. Άλλοι πρέπει να φοβούνται – και η συνέντευξη του γιωργάπη επιβεβαιώνει τον μεγάλο τους φόβο

  Οι εκλογές από την άλλη θα λειτουργήσουν αναζωογονητικά ακόμη και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δίνοντας ενδεχομένως φωνή σε όλα εκείνα τα στελέχη αλλά και την βάση του κόμματος που παραμερίστηκαν απ όλα αυτά τα κωθώνια όλους αυτούς «τεχνοκράτες» που στρογγυλοκάθισαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν ( κάποια από αυτά δεν τα ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους) στον σβέρκο τους/ μας απροσκάλεστοι

  Βεβαίως δεν ήθελα ντε και καλά να μπουν στο τραπέζι με αφορμή τις δημοτικές- εξ ου κι αν πρόσεξες δεν έχω ανεβάσει κανένα ποστ με περιεχόμενο που να συσχετίζει άμεσα αυτά τα δυο.
  Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι κατά κύριο λόγο πολιτικό και εθνικό

  Ο «Καλλικράτης» παρ ότι αποτελούσε προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ εν τούτοις επιβλήθηκε «βίαια» σε εχθρούς και φίλους της κυβέρνησης.
  -Ποιος γνωρίζει οτιδήποτε για αυτήν την μεταρρύθμιση.
  -Ποια διαβούλευση έγινε πριν την ψήφιση του?
  Για τον πολίτη η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο.

 23. Καπετάνιε,
  δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις Εκλογές, ούτε με ενδεχόμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ.
  Ούτε κάποιος έχει να φοβηθεί τίποτα (σε αυτό συμφωνούμε).

  Το πρόβλημά μου είναι άλλο.
  Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε αλλαγή «αντικειμενικά» θα οδηγήσει τα πράγματα σε κάτι καλύτερο, όπως και δεν ξέρω αν θα τα οδηγήσει σε κάτι χειρότερο.
  Η μόνη προϋπόθεση θα ήταν οι Εκλογές , απλώς να επικύρωναν μια πολιτική Πρόταση που θα εξέφραζε την κοινωνική δυναμική.
  Όμως , εκτιμώ ότι σήμερα τα διλήμματα και , άρα, τα διακυβεύματα , καθορίζονται χωρίς την ανωτέρω συμμετοχή και έτσι η «επανάκτηση του λόγου από τους Πολίτες» δεν είναι δυνατή με οποιαδήποτε «τοποθέτηση» στα σημερινά διλήμματα και , μάλιστα, με εκβιαστικούς όρους. Εννοώ ερήμην πολιτικής εκπροσώπησης.

  Είναι όμως ζητούμενο.
  Άρα, αυτό που εγώ θα έβλεπα ως θετικό, είναι επί της ουσίας «γύρισμα της πλάτης» στη βίαιη και μικροπολιτική κίνηση «βαφτίσματος» των διαδικασιών και την αυθαίρετη νοηματοδότησή τους, σα να μην τρέχει τίποτε.
  («δε βαριέσαι τι λέγαμε μόλις χθές για την Αυτοδιοίκηση» για κάποιους ή «εντάξει μωρέ η Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι Πυλώνας του προγράμματός μας» για τους αντιπάλους).

  Γνωρίζω ότι είναι ανεπαρκές για το πρόβλημα. Θεωρώ όμως ότι είναι θετική η συγκρότηση ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών σε θέματα υπεράσπισης διαδικασιών και δικαιωμάτων επί της ουσίας.
  Αύριο δεν θα μιλάμε μόνο για τον Καλλικράτη (τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, κακώς ταυτίζουμε με το θέμα της Αυτοδιοίκησης, επειδή, εν ου παικτοις, το θέτει η Κυβέρνηση).
  Θα μιλάμε για τα κοινωνικά συμβόλαια τα οποία δεν θα ισχύουν.
  Και εκεί καλό θα είναι να υπάρχουν κοινωνικές συμμαχίες όσο το δυνατόν πιο στέρεες και ευρείες.
  Δυστυχώς σήμερα οι περισσότερες ορατές αντιδράσεις είναι «γενικές», και στη σφαίρα της ιδεολογικής προσέγγισης.
  Αν είναι να ξεκινήσουμε από κάπου ως Κοινωνία ας είναι από την ουσία. Το ότι ο χρόνος πιέζει, καλό είναι να μην το αφήσουμε να λειτουργήσει εκβιαστικά.

 24. Δεν είναι ουσιαστικός για την έκβαση του λαϊκού κινήματος ο συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων?
  Δεν είναι ουσιαστική μια καταδικαστική ψήφος στον τρόπο που ασκείται και προβλέπεται να ασκηθεί η κυβερνητική πολιτική (με υπουργούς υπεράνω της βουλής κλπ) στο άμεσο μέλλον ?
  Είναι ή δεν είναι προϋπόθεση η συναίνεση των πολιτών για την θετική έκβαση της προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση -στο βαθμό που μας αφορά?
  Σε μια εποχή που θα σημαδέψει ,αρνητικά, την πορεία της χώρας έχουμε το δικαίωμα, ελλείψει ικανής εναλλακτικής πολιτικής πρότασης _ως ολοκληρωμένης πολιτικής αφήγησης _να ζητούμε από τον πολίτη να παραμείνει θεατής των εξελίξεων?
  Σε ότι έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές δεν υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης μιας οι ανεξάρτητοι ή αν θες αντιμνημονικοί υποψήφιοι και συνδυασμοί είναι και πολλοί και εξίσου ικανοί με τους υπόλοιπους . Ο αναβαθμισμένος δε πολιτικός ρόλος που επιφυλάσσει ο «Καλλικράτης» είτε για την θέση του δημάρχου είτε ακόμη περισσότερο για την θέση του περιφερειάρχη δίνει έμμεσα από την επόμενη ημέρα μια καταπληκτική δυνατότητα διεκδίκησης καλύτερων όρων στην άσκηση της πολιτικής αυτής της επικίνδυνης για τον τόπο ,αγαπητέ αναγνώστη, κυβέρνησης.

  Σε ότι έχει να κάνει με τις εθνικές εκλογές το αίτημα για μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι πιο επίκαιρο και πιο καίριο από ποτέ . Αλλά ακόμη και στην ατυχή περίπτωση που μας προκύψει εκ νέου μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αυτή, πίστεψε με , δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την σημερινή. Σε μια χρονική στιγμή που όλα γύρω μας καταρρέουν καθετί που ανακόπτει έστω και λίγο αυτήν την πορεία είναι θεμιτό-και αναγκαίο θα έλεγα.

  Το μνημόνιο είναι εδώ, αλλά θα μείνει εδω μόνο στην περίπτωση που ο λαός το επιτρέψει. Υπάρχει διέξοδος ( με την έννοια ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα) αλλά αυτή θα είναι ορατή μόνο στην περίπτωση που ανακόψουμε την πορεία αποανάπτυξης και ξεπουλήματος του πλούτου αυτού του τόπου.

  Η κρίση ΔΕΝ είναι δική μας , ΟΧΙ στο βαθμό που υποστηρίζουν.
  Είναι εισαγόμενη και αφορά το σύνολο των Ευρωπαϊκών λαών- και η διέξοδος δεν μπορεί παρά να μας αφορά συνολικά

 25. Καλησπέρα Καπετάνιε, να κάνω κάποιες διευκρινήσεις:
  φυσικά και είναι ουσιαστικός ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων για την έκβαση του λαϊκού κινήματος.
  Όμως , αφενός αυτό δεν είναι θέμα βούλησης (το ξέρω ότι συμφωνείς, δεν κομίζω γλαύκες), αφετέρου το να θεωρηθεί πολιτικό σύνθημα και πρόταγμα το να ψηφίσει κάποιος «αντιμνημονιακά» δεν πιστεύω ότι επηρεάζει το σημερινό συσχετισμό.

  Ίσως εδώ να είναι και η βασική διάσταση των μεταξύ μας απόψεων.
  Δηλαδή ισχυρίζομαι ότι η ενίσχυση των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είναι υποχρεωτικά
  «καταδικαστική ψήφος στον τρόπο που ασκείται και προβλέπεται να ασκηθεί η κυβερνητική πολιτική».
  Είναι περισσότερο ψήφος έκφρασης δυσαρέσκειας , κάτι με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά απέχει από το να αποτελέσει αβελτηρία για τη συγκρότηση κοινωνικής και πολιτικής διαμαρτυρίας.
  Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που η αποδοκιμασία της διακυβέρνησης της ΝΔ με το 11% διαφορά, δεν άφησε τέτοια παρακαταθήκη.
  Είναι επίσης ενδιαφέρον, αλλά και χαρακτηριστικό, ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς μετά από τις μάχες που έδωσαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης αυτής , αντί να παρουσιάσουν προτάσεις για το γενικό πρόβλημα, κατέληξαν (ελπίζω προσωρινά) σε πολιτική απουσία (κατακερματισμός κλπ).

  Δεν ζητάω από τους Πολίτες να παραμείνουν αμέτοχοι , λόγω έλλειψης ολοκληρωμένης πολιτικής αφήγησης.
  Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποδεχθούμε ότι το πεδίο έκφρασης της όποιας αντίδρασης θα πρέπει να είναι οι προσεχείς Εκλογές με τρόπο μάλιστα ως να είναι «η μητέρα των μαχών». Και μάλιστα επειδή ο πολιτικός κόσμος (έστω ένα μεγάλο μέρος του) αποφάσισε να το θέσει εκβιαστικά.
  Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ δεν ηττηθούν εκλογικά, αυτό θα σημαίνει ότι υπάρχει κοινωνική συναίνεση στο Μνημόνιο και όσα θα ακολουθήσουν;;
  Λάβε δε υπόψιν ότι δεν «τοποθετούμαι από θέση αρχής».
  Δηλαδή δεν λέω ότι δεν θα μπορούσε να τεθεί ως θέμα, λέω ότι δεν τέθηκε (σωστά ή λάθος, θεωρώ ότι είναι άλλο ζήτημα)

  Αγαπητέ Καπετάνιε , θα επιμείνω ότι η αποδοκιμασία στην περιφρόνηση των θεσμών που συντελείται είναι ουσιαστικό ζήτημα και θα μπορούσε να διαμορφώσει όρους πολιτικής συμμετοχής για στρώματα της Κοινωνίας που είναι (ουσιαστικά) παρατηρητές.

  Γνωρίζω βέβαια ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μην έχει τρόπο να μετρηθεί ως αποτέλεσμα.
  Όμως και μια και μιλάμε για αντιπροσώπευση, υπό άλλες καλύτερες συνθήκες θα είχε ενδιαφέρον το πώς θα δικαιολογούσαν όλοι αυτοί που ενώ εμφανίσθηκαν ως «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί» , κατέληξαν να εκπροσωπούν «την ευθύνη» οι μεν και την «αποδοκιμασία» οι δε. Η δε μετάλλαξη έγινε «νύχτα» και δια νυκτερινού διαγγέλματος.

  Ως επιμύθιο να (ξανα)διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στο αν μία ψήφος έχει το νόημα της έκφρασης δυσαρέσκειας ή/και αντίδρασης, και άρα λέω ότι «όποιος ψηφίζει αντιμνημονιακά» σφάλλει, αλλά στο κατά πόσο είναι συμφέρουσα η πολιτική πρόταση για μετατροπή των Εκλογών σε Δημοψήφισμα.

 26. Καπετάνιε εξακολουθείς να πιστεύεις ότι όλα αυτά γίνονται κατά λάθος; Ότι όλα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο έγιναν κατά λάθος; Πόσες αποδείξεις πρέπει να βγουν στη φόρα για το αντίθετο για να πειστείς; Η ομολογία Σαχινίδη για το ότι ήταν προαποφασισμένη η προσφυγή στο ΔΝΤ από την επαύριο των εκλογών, τα παιχνίδια της ΤτΕ με τα ομόλογα είναι μόνο μερικά από τα πιο κραυγαλέα.

  Θεωρείς ότι υπήρξαμε κάτι άλλο εκτός από προκτετοράτο και ότι όλα αυτά είναι λάθη του γιωργάπη και όχι εντολές που εκτελεί;

  Επί μήνες σας έβλεπα στην Καλύβα να προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τις πράξεις του γιωργάπη και να τις αποδίδετε άλλοτε σε ηλιθιότητα και άλλοτε σε ανικανότητα. Το γεγονός ότι απλώς υπηρετεί πιστά τα αφεντικά του δεν μπορείτε να το δεχτείτε;

  btw σε συζήτηση στης Cynical σχετική με την αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και πράξεων του, η ιστολόγος Ανατολή (εξειδικευμένη εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής) δίνει μία εξήγηση που νομίζω ότι από λίγους έχει περάσει από το μυαλό.

  Φίλοι, ήθελα να γράψω κι εγώ επ’ αυτού, πολύ καιρό τώρα. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία. Θα ήθελα να φωνάξω σε όλους σας: «μπράβο, εντοπίσατε το πρόβλημα, έχετε όλοι καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά (από τα συμπτώματα), όμως οδηγείστε σε λάθος συμπέρασμα. Δεν σας αδικώ. Δεν είσαστε ειδικοί.΄Εχετε καταλήξει ότι πρόκειται για ψυχική νόσο. Δεν είναι όμως αυτό. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, γι’ αυτόν τον άνθρωπο που έβαλαν να μας κυβερνήσει. (Αν ήταν ψυχική διαταραχή, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή). Ο Celin «έπιασε» κάτι (γεια σου Celinάκο, είσαι γάτα!): «γυαλιζει λιγο το ματι του!!», «επικεντρωθειτε οχι μονο στα λογια του αλλα στα ματια του,τις εκφρασεις του προσωπου του κ στις κινησεις των χεριων του.», «υπαρχει μια αναντιστοιχια στο λογο του κ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ,»
  Και η Κυνική είναι γάτα επίσης: «Αυτος εδω, δειχνει να μην εχει καμια συναισθηση, σαν το οχι να ταυτιζεται οντως με το ναι.», «Δεν δειχνει να ταραζεται καθολου».
  Φίλοι μου ο άνθρωπος αυτός πάσχει ΑΠΟ ΑΥΤΙΣΜΟ. ΥΨΗΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΙΣΜΟ. Αλλά για να σου μπει αυτή τρομερή υποψία στο μυαλό, πρέπει να έχεις εμπειρία με άτομα αυτής της κατηγορίας, όπως εγώ. Δεν θέλω να επεκταθώ. Ο αυτισμός δεν είναι ούτε ψυχική νόσος, ούτε νοητική στέρηση, είναι κάτι χειρότερο. (Διάχυτη Αναπτυξ. Διαταραχή). Αυτό το «άδειο βλέμμα», ξέρετε πόσες φορές το έχω δει στη δουλειά μου; Και αναρωτιέμαι: Τι κάνουν οι επιστήμονες, οι ψυχολόγοι, οι παιδοψυχολόγοι, οι ειδικοί τέλος πάντων; Γιατί σιωπούν; Θα μου απαντήσουν: «δεν κάνουμε διάγνωση εκ του μακρόθεν, από τηλεοράσεως, αν δεν εξετάσουμε τον ασθενή κλπ κλπ».
  Εμπειρία χρειάζεται μόνο και μυαλό που να κόβει. Έλεος. Ο άνθρωπος εκτελεί εντολές. Έχει «προγραμματιστεί», για να κάνει ότι κάνει, πώς να σας το πω αλλιώς; Μόνο «παγώστε» την εικόνα στο βίντεο, ή παρακολουθήστε προσεκτικά κοντινά πλάνα του. ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν θέλω να επεκταθώ, όλο το χρόνο το συζητούσα με του συναδέλφους. Ο «Μ». έχει το βλέμμα του Παπαντρέου, Θέε μου συγχώρα με, ο άνθρωπος είναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ και είναι ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της χώρας!
  Αν διαβάζει τις γραμμές αυτές κάποιος ειδικός ας πει τη γνώμη του επιτέλους!

  Προσωπικά, αυτή την αναντιστοιχία μεταξύ των λόγων και των ματιών του την είχα προσέξει όταν είχε βγάλει διάγγελμα
  στον ελληνικό λαό στις 27.08.2007. Ήταν τότε που όλοι μας είχαμε συγκλονιστεί για τους νεκρούς και την απίστευτη καταστροφή από τις φωτιές που έκαιγαν ακόμα. Μιλούσε για βαθύτατη θλίψη, με ένα πρόσωπο που έλεγες τώρα θα κλάψει… αλλά τα μάτια του ήταν ΝΕΚΡΑ Τόσο νεκρά, που από τότε κατάλαβα ότι είναι επικίνδυνος και έκτοτε αναρωτιέμαι πως δεν το πρόσεξαν και άλλοι

 27. αναγνώστη
  έχοντας υπόψη ότι ΜΗ απάντηση δεν υφίσταται , η αρνητική απάντηση στο εκβιαστικό δίλημμα πρέπει να αξιολογηθεί με βάση τις συνέπειες μιας θετικής απάντησης (ή σιωπηλής συναίνεσης ) Εφόσον ο πολιτικός κόσμος στο σύνολο του καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο δεν μπορεί παρά να πάρουν οι εκλογές αυτήν την μορφή, του δημοψηφίσματος. Μια άρνηση των πολιτών κρύβει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους για το ίδιο το πολίτευμα μας και τους θεσμούς απ ότι μια συμμετοχή του.
  Πάντως σε κάθε περίπτωση οι πολίτες σήμερα έχουν την δυνατότητα να δώσουν μια διπλή απάντηση , και για τους τοπικούς άρχοντες αλλά και για το μνημόνιο.
  (κατά την γνώμη μου η ήτα της ΝΔουλας με 11 μονάδες διαφορά έπαιξε κορυφαίο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, όπως κορυφαίο ρόλο έπαιξε και η ελάχιστη πλειοψηφία της ΝΔ τον καιρό της διακυβέρνησης της- σε σχέση πάντα με το λαϊκό κίνημα )

  *
  KnowDame
  ε εντάξει δεν μιλάμε και για το υψηλότερο αηκιου . Πάντως θα συμφωνήσω (δεν διαφωνούσα και ποτέ) για την δουλειά που του έχουν αναθέσει είναι μια χαρά έξυπνος 🙂
  (οι επαγγελματίες της πολιτικής διακατέχονται και από το σύνδρομο του χειρούργου , σε πετσοκόβουν λέγοντας αναμεταξύ τους ανέκδοτα 😉 🙂 )

  καλημέρα σε όλους

 28. jesus giorgakis superstar!!! 😆 😆 😆 😆

  Κάπταιν η φωτογραφία … του Ιησού απλά σκίζει! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: