Αστακός γιοκ

από kapetanios

Στις 7 Οκτωβρίου 2010 Ο ΥΦΥΠΕΞ Σπύρος Κουβέλης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας για θέματα Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ Δρα Mohamed Saleh Al-Sada, σημειώνοντας πως «από ελληνικής πλευράς έχουν γίνει τα αναγκαία βήματα για την προώθηση της επένδυσης» . Με την επιστολή ( για την οποία ο Παμπούκης ενημερώθηκε εκ των υστέρων ) καλεί τον Mohamed Saleh Al-Sada να ακολουθήσουν «τα υπογραφέντα στα Μνημόνια Συνεργασίας ακολουθώντας συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την υλοποίηση των πεσυμφωνημένων υποχρεώσεων τους όπως αυτές διατυπώνονται στα Μνημόνια» με στόχο την υλοποίηση των συγκριμένης επένδυσης . Η αρχή του τέλους μιας επένδυσης που δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί έχει σημάνει. Μια ευχάριστη εξέλιξη για την τοπική κοινωνία, που είχε άρει από τον προηγούμενο μήνα την συναίνεση της για την υλοποίηση του έργου (μιας και ανακάλυψε ότι οι  1500 νέες θέσεις εργασίας  ήταν τελικά 140 απ τις οποίες μόνο οι 40 αφορούσαν τον ντόπιο πληθυσμό -που θα πλήρωνε όμως εξ ολοκλήρου τις  περιβαλλοντικές συνέπειες ) αλλά και την χώρα μας γενικότερα που θύμισε στην προκειμένη περίπτωση μια χώρα ξέφραγο αμπέλι  που μπαίνουν σκύλοι και λογαριασμό δεν δίνουν.

Στο καλό λοιπόν και να μας γράφετε

13 Σχόλια to “Αστακός γιοκ”

 1. και στα fast track μετεξεταστεοι

 2. Η διαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο.Κάποιος μίλησε για βρώμα των σχολιαστών , ορίστε και η δυσωδία, απο τότε, των πεπραγμένων
  Για την διαπλοκή και την διαφθορά υπάρχουν μόνο αποχρώσες (προς το παρόν) ενδείξεις

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/06/2010&id=174951
  Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

  Σκιές στην επένδυση του Αστακού

  Την ώρα που ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης, χαρακτηρίζει την επένδυση του Αστακού «απάντηση στο φάντασμα της ύφεσης», αρκετά στελέχη της κυβέρνησης κρατούν αποστάσεις στο παρασκήνιο, όπως η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, της οποίας οι συνεργάτες επισημαίνουν ότι η ίδια έχει υπογράψει μόνο για το ένα από τα δύο σχέδια (τη μονάδα που αφορά το φυσικό αέριο) και ότι το άλλο υπέγραψε ο Σπ. Κουβέλης (τη μονάδα υγροποιημένου αερίου πετρελαιοειδών).

  Ποιοι θα υλοποιήσουν, όμως, την πολυδιαφημισμένη επένδυση; Βασικός επενδυτής είναι η QPI (Qatar Petroleum International) που συμμετέχει, ωστόσο, μόνο με 33%, ενώ με το ίδιο ποσοστό (33%) συμμετέχει και η Shabbagh & Khoury SAL, του κατασκευαστικού κολοσσού της CCC – δύο εταιρείες με διεθνή φήμη.

  Παλιοί, καλοί φίλοι

  Ο τρίτος εταίρος (με το άλλο 33%) αποτελεί μάλλον έκπληξη, καθώς πρόκειται για μία άγνωστη εταιρεία, με την επωνυμία Rosebud Energie Deutschland GmbH και εκπρόσωπό της τον, επίσης όχι γνωστό επιχειρηματία, Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη. Πρόκειται για μία εταιρεία που δεν διαθέτει ιστοσελίδα και τη μόνη πληροφορία που μπορεί να βρει κανείς για το επενδυτικό παρελθόν της είναι ένα πρότζεκτ για καύσιμα από φύκια στο Ισραήλ.

  Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει έδρα τη Φραγκφούρτη της Γερμανίας, ενώ η σύσταση του ελληνικού παραρτήματός της έγινε μόλις πριν από τρεις μήνες. Σε αίτημα της «Κ.Ε.» για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με το βιογραφικό του Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, αλλά και το ιστορικό της εταιρείας, λάβαμε τις εξής -γενικόλογες- πληροφορίες: «Ο κύριος τομέας ενασχόλησης της εταιρείας είναι η ανάπτυξη, κατασκευή, διαχείριση και λειτουργία έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (κυρίως αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα) και έργων περιβάλλοντος, καθώς και συμβατικών έργων. Η εταιρεία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο κύριος Ι. Αντωνιάδης, γενικός διευθυντής της εταιρείας, τα τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες στον τομέα της ενέργειας, έχοντας στο ενεργητικό του τόσο πράσινα, όσο και κάποια συμβατικά έργα».

  Ρωτήσαμε τον Ι. Αντωνιάδη Σπορίδη εάν έχει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (και κάτι) που απαιτείται για να συνεισφέρει ως εταίρος (κατά το ένα τρίτο). Απάντησε ότι δεν χρειάζεται να διαθέσει χρήματα, καθώς θα αναθέσει το έργο σε υπεργολάβο. Οι υποψήφιες εταιρείες για να το αναλάβουν είναι τρεις: η Mitsubishi, η General Electric και η Siemens. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του πρώην επικοινωνιακού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου και φίλου του αδελφού του Νίκου, Γιώργου Σεφερτζή, ως εκπροσώπου της κοινοπραξίας.

  Ο Γ. Σεφερτζής εμφανίζεται να συνεργάζεται στενά με τον Ι. Αντωνιάδη Σπορίδη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι άνθρωποι που κινητοποίησαν τις διαδικασίες για τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών. Εκείνοι, δηλαδή, που κινούν την «ελληνική μηχανή».

  Ο Γ. Σεφερτζής μιλώντας στην «Κ.Ε.» δήλωσε ότι τον επέλεξαν οι άραβες επενδυτές και όχι η ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό έργο. «Οι άνθρωποι του Κατάρ ήθελαν κάποιον που να γνωρίζει το ελληνικό πολιτικό τοπίο για να τους βοηθήσει και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία».

 3. κρίμα γιά τις 40 (σαράντα ολογράφως ) θέσεις ντόπιων που χάθηκαν , αλλά δε μπορώ παρά να χαρώ που την έκαναν με μικρα πηδηματάκια οι καταραίοι απ ‘ τον Αστακό, αφού θα βρώμιζαν μιά από τις πιό όμορφες περιοχές του ιονίου.Όσο γιά τους υπηρεσιακούς;Αρχίζουν να γίνονται εμφανώς επικίνδυνοι.

  δ

 4. «..«Θέλουμε από πλευράς μας να τονίσουμε τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση ενός έργου που, πέραν των 3,2 δις. που είναι η αρχική επένδυση, θα αποφέρει στην εθνική οικονομία ένα ετήσιο όφελος που ξεπερνά τα 2,5 δις.»(γκλουπ!)

  Μπέρνυ
  η ROSEBUD ενδιαφέρεται για την εθνική μας οικονομία! 🙂
  (πάντως να σε πω την αμαρτία μου διαβάζοντας την ανακοίνωση της ROSEBUD ήταν σαν να διάβαζα τις δηλώσεις του Σπ Κουβέλη όλο αυτό το διάστημα (αυτά έλεγε κι αυτός και τον κοιτούσαν όλοι με μισό μάτι )

  *
  μανδαμ D

  πάνω στην συγκεκριμένη έκταση , αλλά και σε όλη την γύρω περιοχή έχουν ασελγήσει διαδοχικά πολλοί απ αυτούς που σήμερα τάζουν λαγούς με πράσινα πετραχήλια (καθρεφτάκια στους ιθαγενείς) στον ντόπιο πληθυσμό . Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι άνθρωποι αυτοί ξύπνησαν και σήμερα θέτουν τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων. Διάβασε λίγο την ιστορία του όλου «πρότζεκτ» απ τον καιρό του ….. Παπαφλέσα σχεδόν για να δεις το μεγάλο φαγοπότι που έπεσε από τους «αδιάφθορους» 😉

 5. Πού είσαι μεγάλε Όρσον….

  Πάντως μη στεναχωριέστε , και χωρίς αστακό , πάλι μερικοί θα φάνε γαρίδες νο 0 το βράδυ…

 6. «Οι υποψήφιες εταιρείες για να το αναλάβουν είναι τρεις: η Mitsubishi, η General Electric και η Siemens. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του πρώην επικοινωνιακού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου και φίλου του αδελφού του Νίκου, Γιώργου Σεφερτζή, ως εκπροσώπου της κοινοπραξίας»

  Οχι αλλο φως, κλειστε τα φωτα τωρα η παρασταση αρχιζει μετα το κλεισιμο των φωτων, στο σκοταδι

 7. Πως λέγονται αυτοί που δρομολογούν και υπογράφουν συμφωνίες και μνημόνια δισεκατομμυρίων με «μη σοβαρούς» επενδυτές ;; .Τι άλλο θα ακούσουμε απ αυτήν την κυβέρνηση !

  Παμπούκης:
  «Δυστυχώς, η κοινοπραξία αυτή απεδείχθη μη σοβαρή: Τους εγκαλώ και είμαι ιδιαιτέρως οργισμένος»

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=362001&dt=20/10/2010

 8. μαλάκες να το πω;;;
  δοσίλογους να το πω;;;;
  ασε, είμαι μελό τύπος… ας τους πώ μόνο εγκαταλελειμένους τους καημένους.

  (αν και προσωπικά πολύ το φχαριστήθηκα διότι ήταν έτοιμοι να χώσουν μία μπόμπα στο ιόνιο )
  δ

 9. Στέλιο
  τελούν υπό πλήρη σύγχυση 😯

  *

  Δήμητρα(και Στέλιο εμμέσως)
  ο Παμπούκης, σαν ιδιώτης , διατέλεσε ως σύμβουλος επενδύσεων για μερικούς από τους αρκετά μεγάλους επενδυτικούς ομίλους αρκετό καιρό πριν αναλάβει (και επίσημα) πολιτικό ρόλο. Νομίζω ότι η επένδυση αυτή δεν πέρασε από τα χέρια του και μάλλον του επιβλήθηκε από τις τράπεζες στις οποίες ανήκει η συγκεκριμένη έκταση. Δεν τον χρεώνω λοιπόν ανικανότητα για την συγκεκριμένη περίπτωση (στην οποία έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα με όλον αυτόν τον συρφετό)Έλλειψη ψυχραιμίας σίγουρα , διαβάζοντας τις δηλώσεις του
  (ότι είναι ικανός να μας πουλήσει όλους σε μια νύχτα, είναι. Ικανότατος θα λεγα , ας μην τον κατηγορήσουμε ότι δεν τα κατάφερε αυτήν την φορά… )

  Πάντως τέλος(?) καλό όλα καλά – για μας 😉

 10. μα τον συγκεκριμμένο τον έχω στην δεύτερη κατηγορία.Σ αυτους που ξέρουν οπωσδήποτε τι κάνουν.Και όλοι μαζί πάνε στην τρίτη.
  για το τελευταίο …
  ωωωωωωωωω ναιιιιιιιιιι!!!!!
  αν όντως είναι τέλος ,,, πάγκαλο θα έλεγα.
  :))

 11. Μαλάκες και δοσίλογοι;
  Τόσο μόνο;
  Πες τους ότι τραβάει η ψυχή σου.
  Τζάμπα είναι άλλωστε.

  Όπως (τζάμπα είναι) και άλλα σπορ που εμφανίζουν τελευταία ευρύτατη εξάπλωση, σαν:
  *πρωτάθλημα με βελάκια στη φωτογραφία ΓΑΠ & υπουργών
  *Αποπληροφόρηση, (μετά μένους, πάθους & οργής, ή χωρίς
  *Εκτόνωση επί τρισδιάστατων κυβερνητικών ειδωλίων,
  α)στο όνομα της πιο πρόσφατης ματαίωσης στη ζωή μας, ή
  β)για όλες μαζί τις ματαιώσεις μας με το σύστημα «βρήκαμε παπά να θάβαμε πεντ-έξι…»
  (Στο τελευταίο αυτό, ειδικά μπόνους κατόπιν ειδικής συμφωνίας, στη βάση της αρχής «όσο πιο πολλές οι ματαιώσεις, τόσο πιο πολλά τα μπόνους…»).
  -Και η ανακούφιση, επιμένουν ενθουσιασμένοι χρήστες…

  @κάπτεν, επαινετή η προσπάθεια να συμμαζέψεις κομμάτι τα ασυμμάζευτα, για Παμπούκη
  Το γραφείο του με κείνη τη μουσίτσα τη Σιούτη

  -ιδού πεδίο δικαιότατου ξεφωνήματος με την ανάθεση -έστω και αν σχεδόν αμέσως σουταρίστηκε- σ αυτήν την…μην την πω, κρίσιμων αρμοδιοτήτων, στη νομική επεξεργασία θεμάτων του πρωθυπουργικού Γραφείου-,

  είναι το πιο αξιόπιστο για τα μεγάλα ντιλς, στη θέση που ήταν παλιότερα η φίρμα «ΚΟΥΤΑΛΙΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»),
  αλλά βλέπεις…δε συμμαζεύονται τα ρημάδια.

  Επί τη ευκαιρία, μάλλον ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ, παρέλειψες να αναφέρεις στο ποστ για τη NESTLE
  *την πρόσφατη, (ελάχιστο καιρό προ του θανάτου του) τελική απόφαση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ δικαιοσύνης για τον αείμνηστο Δρίτσα, που τον δικαιώνει 100% και του επιδικαζει μια κολοσιαιου ποσου αποζημιωση απο την nestle.
  H OΠOIA ΝΕΣΤΛΕ, δεν φαντάζομαι,
  (ειδικά μετά από αυτήν την πρώτη μεγάλη νομική ήττα της σε ευρωπαϊκό έδαφος, -ευνοούμενη γαρ των πάντων σαν η ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΡΟΤΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-,
  να τρέφει και τα πιο γλυκά αισθήματα, για την ελληνική πολιτεία.

 12. @καπετανιος
  Εμείς θα κρατάμε πάντα το τελευταίο==> χθες ο Παμπούκης ανέφερε ότι όσα ελέχθησαν δεν ισχύουν , αύριο βλέπουμε.

  http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1900916&nid=1072045

  «Οι σχέσεις είναι άριστες και όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό δεν ισχύουν» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Χάρης Παμπούκης, ενώ από την πλευρά του ο αξιωματούχος του Κατάρ δήλωσε «ευτυχής που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και όχι τελευταία».

  «Επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον μας για επενδύσεις και μελετάμε διάφορες προτάσεις και πώς θα προχωρήσουμε σε αυτές. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν πολύ επιβοηθητική (helpfull) και το κλίμα θετικό. Η επόμενη συνάντηση συμφωνήσαμε να γίνει στην Ντόχα στα τέλη Νοεμβρίου» ανέφερε ο Αχμέντ Αλ Σαγιέντ, ενώ ερωτηθείς για το ενδιαφέρον του Κατάρ να επενδύσει στο πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού, απάντησε: «δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, μελετάμε εναλλακτικά σχέδια».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: