ΠΑΣΟΚ:Ζήστε το μύθο σας στην Ελλάδα

από kapetanios

Καμαρούλα μια σταλιά για το ΔΝΤ
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=12115

ΚΑΜΑΡΟΥΛΑ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ δύο επί τρία νοίκιασαν οι εκπρόσωποι/ελεγκτές του ΔΝΤ που θα μένουν μόνιμα ή κατά διαστήματα στην Ελλάδα. Μόνο 9.100 ευρώ το μήνα κοστίζει η υπερπολυτελής μεζονέτα των 250 τ.μ., με θέα την Ακρόπολη, που κλείστηκε με τριετές συμβόλαιο μέχρι τις 30/9 του 2013 και με δικαίωμα παράτασης για άλλη μια διετία.
Τα golden boys ήρθαν εδώ για να μείνουν, για να «ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα».

*μα γιατί δεν τους αγόρασαν μια μεζονέτα στην Γλυφάδα  με 800-900χιλ ευρώ ? Σε 7-8  χρόνια:
-θα τους μείνει  το ακίνητο(για παν ενδεχόμενο…)
-θα τονώσουν και την αγορά

46 Σχόλια to “ΠΑΣΟΚ:Ζήστε το μύθο σας στην Ελλάδα”

 1. «μα γιατί δεν τους αγόρασαν μια μεζονέτα στην Γλυφάδα με 800-900χιλ ευρώ ? »

  Ένας φίλος που ασχολείται με real estate, μου είπε ότι για να αγοράσει κάποιος ακίνητο πρέπει να είναι σίγουρος ότι είναι ελεύθερο βαρών.

  Μπορεί οι άνθρωποι, όσο πρόλαβαν να το ψάξουν, να φοβήθηκαν μην το αγοράσουν και μετά εμφανισθεί κανας χρηματοπιστωτικός οργανισμός (όμιλος, ίδρυμα κλπ) και τους πει «τι λέτε ρε παιδιά αυτό είναι δικό μου από την εποχή της «αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας».

  Μη σας φαίνεται παράξενο και τους αδικείτε. Γίνεται καμιά φορά…..

 2. Αυτό ήταν.
  Το μεγάλο μυστικό του ΓΑΠ και των συν αυτώ , τρόπος ειπείν , συντρόφων του , αποκαλύφθηκε στο Καρνάγιο.
  Δεν πειράζει όμως.
  Ο κύβος ερρίφθη και οι του δουνουτου εκπρόσωποι , σαγηνεύθικαν – ήδη – από τους ζωήρρυτους και καπάτσους παλαιονεοπασόκους..
  Εικάζω , ότι σε λιγότερο από 5-6 μήνες θα έχουν αποκτήσει πλήρη νέο-Ελληνική συνείδηση και παιδία , καθώς και έως την δύση του 11 , το καλό αυτό ταμείο , θα μας χρωστά κιόλας.
  Καλά είχε κόψει τις φάτσες τους η πεθερά μου , κατά την πρώτη τους επίσκεψη.
  Καλέ , μας έλεγε γελώντας , παρατηρείστε τα πρόσωπα.
  Αυτοί , σα να είναι από τα Τρίκαλα , μοιάζουν.

 3. καλώς ήρθες στο καρνάγιο knowdame

 4. Έρχομαι τακτικά Καπετάνιε 😉
  αλλά όπως θα κατάλαβες, μιλάω σπάνια και μόνο αν έχω κάτι ουσιαστικό να πω

 5. Πριν από έναν χρόνο η χώρα όδευε στις εκλογές αμέριμνη και ανυποψίαστη για όσα θα ακολουθούσαν.

  Ο κ. Καραμανλής που ήξερε τι άφηνε πίσω του ψέλλισε κάτι λίγα ελπίζοντας να αφήσει ελάχιστη παρακαταθήκη ειλικρίνειας για το μέλλον.

  Αγνοήθηκαν όμως οι τελευταίοι λόγοι του, δεν διέθεταν βάρος ούτε αξιοπιστία, είχε καταρρεύσει πολιτικά, δεν έπειθε τα πλήθη.

  Ο επερχόμενος κ. Παπανδρέου είχε ακούσει και ενημερωθεί για την κρισιμότητα των περιστάσεων, υπέθετε τις δυσκολίες, αλλά υποτίμησε τις συνθήκες και προτίμησε να κλειδώσει τη νίκη παρά να προστατεύσει την αξιοπιστία του.

  Oσα ακολούθησαν ήταν σκληρά και μαζί οδυνηρά, δεν άφηναν περιθώρια αμφισβητήσεων, δεν επέτρεπαν ολιγωρίες και αναστολές.

  Οταν τον περασμένο Μάιο ετέθη το δίλημμα χρεοκοπία ή διάσωση με οποιοδήποτε τίμημα, άπαντες, ακόμη και η αμήχανη Αριστερά, αποδέχθηκαν το μοιραίο, δεν είχαν τη δύναμη ούτε το θάρρος να αντιτάξουν άλλες διεξόδους, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχαν ανέξοδες επιλογές και λύσεις.

  Αν τον περασμένο Μάιο η χώρα χρεοκοπούσε, μία επιλογή και μόνη είχε: να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επαναφέρει τη δραχμή αποδεχόμενη μια υποτίμηση της τάξεως του 50% ή και περισσότερο.

  Ουδείς από το τρέχον πολιτικό προσωπικό μπορούσε να αναλάβει τέτοιο βάρος και τέτοια απόφαση. Γιατί απλούστατα η μόνη άλλη λύση πέραν του μνημονίου και του δανείου της τρόικας θα σήμαινε βύθιση στη φτώχεια και στη δυστυχία για πολλά χρόνια.

  Τότε λοιπόν όλοι βολεύθηκαν με την επώδυνη διάσωση και βγήκαν στο κλαρί μόλις ένιωσαν σχετικά ασφαλείς ότι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

  Τώρα σχεδόν όλοι παριστάνουν τους αντιστασιακούς, λένε εύκολες και ανέξοδες κουβέντες, κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν τη μόνη λύση που σιωπηρώς αποδέχθηκαν τον περασμένο Μάιο, χωρίς να νοιάζονται για το επόμενο πρωί.

  Ο κ. Σαμαράς δυστυχώς υποπίπτει στο μόνιμο λάθος της ελληνικής πολιτικής.

  Εναντι της εξουσίας θυσιάζει την όποια αξιοπιστία διαθέτει.

  Με αυτά που λέει σήμερα μπορεί κάποτε να πάρει μια εξουσία κλονισμένη και υπονομευμένη εξαρχής. Την οποία θα κινδυνεύει να χάσει ανά πάσα στιγμή.

  Αυτός ο κύκλος της διαρκούς πολιτικής ανυποληψίας πρέπει να σπάσει το ταχύτερο. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν κάποιοι πολιτικοί θέσουν το συμφέρον της χώρας πάνω από τις φιλοδοξίες και τις επιδιώξεις τους. Αλλιώς η χώρα θα σέρνεται, θα χάνεται, μέχρι που οι πολίτες θα εξεγερθούν και θα ξεπατώσουν κόμματα και πρόσωπα όπως έγινε πριν από περίπου 100 χρόνια.

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=362132&dt=21/10/2010

 6. αυτός ο Καρακούσης ( τον διάβαζα αραιά και που στην Ε πριν πολλά όμως χρόνια )σε ποια χώρα ζούσε και σε ποιον κόσμο πριν ένα χρόνο άραγες?
  Τι δημοσιογραφικές αθλιότητες, δίκην κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι αυτές ? – που σε ρε ΕΣΗΕΑααααα

  Η χώρα όδευε στις εκλογές αμέριμνη , ανυποψίαστη και ο γιωργάπης κάτι είχε ακούσει αλλά δεν ήξερε ακριβώς αλλά ανέλαβε το βάρος που και η αριστερά από μέσα της καταλάβαινε ότι δεν είχε άλλες επιλογές και η δεξιά αυτό ή εκείνο κλπ κλπ. 🙄

  Πέθαναν αυτά κύριε Καραγκούση , ευτυχώς ο κόσμος παρά την άγνοια του , παρά την πλύση εγκεφάλου , παρά τα αισθήματα συνενοχής που του δημιούργησαν, παρά τους πληρωμένους και εγκάθετους γραφιάδες ( σιγά να μην τους πω και δημοσιογράφους!) της παραπληροφόρησης , έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι το δίλλημα δντ ή χάος ήταν κατασκευασμένο.
  Ξύπνα κ Καρακούση, το 65% του κόσμου έχει απαντήσει ήδη στο ψευτοδίλημμα – το ποτάμι δεν γυρνά πίσω πλέον, το τέλος δεν αργεί…

  γεια σου βρε Μπέρνυ, μ έφτιαξες το απόγεμα λέμε 😆

 7. σου πέρασε η εμπύρετος καπιτάνο;
  δ

 8. το γέλιο ρίχνει και τον πυρετό 😀

  αλήθεια , θυμάσαι τι έγραφα στο άλλο αλλά και σε αυτό εδω το μπλογκ πριν 2 και βάλε χρόνια για την κρίση που ερχόταν ? Ε, λέω να τα κάνω ένα δέμα και να τα στείλω στον Καρακούση μήπως και αντιληφθεί τις κουτουράδες που γράφει- όχι ότι δεν τις αντιλαμβάνεται βέβαια αλλά σου λέει όλο και κάποιος θα τσιμπήσει μέρες εκλογών που ρχονται

  – Δες εδω τι έγραφα για τις τράπεζες τον Σεπτέμβριο του 2008 (έχω και ωραία φωτο από το αερικό 😉 )

  – κι εδω

  – Θυμήσου και την συζήτηση που χαμε με αφορμή μια αγγελία τον Οκτώβρη του 2008

  Διάβασε και «το γράμμα σε έναν φίλο» με το οποίο έκλεισα αυτό το μπλογκ τον Δεκέμβρη του 2008, γιατί δεν είχα άλλα λόγια να γράψω γι αυτά που έβλεπα ότι έρχονται.

  Α ρε Δημητρούλα , πλάκα πλάκα τα λέμε αρκετά χρόνια στην γειτονιά του μπλογκοχωριού ( που σε έβαλα σχεδόν με το στανιό να ανοίξεις δικό σου σπιτικό 🙂 ) οι δυό μας

 9. ό,τι ανοίγεις καλό είναι καπετάνιο μου.
  ακόμα και το στόμα .
  δ

 10. Πάντως μανδαμ D ο Καραγκούσης έχει και ένα δίκιο.
  Τον Γενάρη του 2009 ο γιωργάπης είτε
  συγκρουόταν με τα συμφέροντα είτε ασχολούταν με τις

  Πεοπαλμικές παλινδρομήσεις

  (από τις οποίες αντιγράφω ένα σχόλιο μου)
  _____________________________

  [] Ρε παιδιά
  Αυτά τα πέντε διακυβεύματα είναι που με τρομάζουν αλλά και με στεναχωρούν ταυτόχρονα .
  Λυπάμαι αφάνταστα όταν βλέπω να χρησιμοποιείται ένας λόγος απ τον οποίον λείπει ολοσχερώς η πολιτική βούληση και ο σχεδιασμός , σε αντίθεση με τον λαϊκισμό και την ανοησία που ξεχειλίζει από παντού!
  Αναρωτιέμαι δηλαδή πλέον που μπορεί να φτάσουμε τελικά σαν χώρα και σαν πολίτες. Τι μέλλον μας επιφυλάσσουν διάολε?

  Πόσο ηλίθιους μας νομίζουν αλήθεια?
  Δεν ξέρω, ίσως είμαι και λίγο υπερβολικός λόγω της κατάστασης που βλέπω να εξελίσσεται γύρω μου.
  Μπορεί να είναι και αυτό, δεν ξέρω.
  Αλλά ποια 5 διακυβεύματα και 6 κύκλους μας λέει τούτος ο αψηλός και άχαρος μωρέ και να μην λαμπαδιάζω από τα νεύρα μου, τα οποία θα αλλάξουν την καθοδική πορεία της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας μας ?

  1ο διαπωςτολέει ( το οποίο βρίσκεται μετά από 13 σελίδες , ναι, 13 σελίδες ακριβώς ,ακατάσχετης λογοδιάρροιας και απόλυτα κενές νοήματος αντιπολιτευτικές διατυπώσεις και διαπιστώσεις)
  συλλογικότητα και ενότητα όλων των παραγωγικών και δημιουργικών στρωμάτων
  Μάαααλιστα!! ( άνευ σχολίων)

  2ο αποτέτοιο
  Κι αυτό απαλλάσσεται οποιασδήποτε κριτικής και αποθηκεύεται ως υλικό για τις θεατρικές επιθεωρήσεις του μέλλοντος, απ’ την στιγμή που περιλαμβάνει σαν βασικό μήνυμα την : “τιμωρία του κάθε ενόχου όσο ψηλά κι αν βρίσκεται
  Έτσι ακριβώς το λέει ρε παιδιά.
  Δηλαδή εδώ είναι που αναρωτιέμαι για το μέγεθος της ηλιθιότητας που μας προσάπτουν.

  3ο απαυτό ( έχει και υποκατηγορίες τούτο)
  • Παροχή ρευστότητας στην αγορά
  • Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
  • Ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων και στήριξη ασθενέστερων και κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων
  • Αντιμετώπιση της ανεργίας
  • Δημοσιονομική εξυγίανση και εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων

  Απ τα 5 μαγικά , που ευτυχώς μας τα λένε και ανοίγουν και εμάς τα ματάκια μας , κρατώ , έτσι για μαγιά, την παντελή έλλειψη αναφοράς στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες , όπως και την επίμονη αναφορά του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο καιρό( εντάξει ρε παιδιά , το πήραμε το μήνυμα!) στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων!
  Τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα δεν έχουν ανάγκη ΚΑΜΙΑ ενίσχυση της αγοραστικής τους δύναμης ! Επιτέλους ας σοβαρευτούμε!
  Αυτά μπορούν να αγοράσουν ότι θέλουν και όποτε το θέλουν και δεν έχουν ανάγκη από συσσίτια και ελεημοσύνες του ΠΑΣΟΚ και των αφεντάδων του!

  4ο διακύβευμα
  Εδώ τα πράγμα θέλει λίγο προσοχή.
  Και εννοώ τις αναφορές στην “νέα οικονομία με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη” απ την μια , και “ το τεράστιο ενεργειακό απόθεμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας“ από την άλλη.
  Τα οποία εκτός ότι τονίζονται, αναφέρονται και ως “συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας“ !!!
  Δηλαδή?
  Δηλαδή, πως ρε αδέρφια μπορεί να προκύψει για τον Έλληνα πολίτη και εργαζόμενο η νέα αυτή οικονομία η οποία θα τον βγάλει απ την μιζέρια του, την ανεργία που τον μαστίζει, και θα τον αποσυμφορήσει απ τις δανειακές του υποχρεώσεις που κοντεύουν να τον πνίξουν ??
  Ποια “πράσινη ανάπτυξη”( τρίχες κατσαρές, και πράσινα άλογα) μπορεί να απασχολεί έστω και έναν εργαζόμενο παραπάνω , πέραν του επενδυτή, άντε και 2 συντηρητών που κρίνονται απαραίτητοι στην όποια επένδυση σε ΑΠΕ?
  Και γιατί δηλαδή το τεράστιο ενεργειακό απόθεμα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα στην χώρα μας ?
  Για ποιους αποτελεί πλεονέκτημα?
  Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το πλεονέκτημα στην προσπάθεια να περιοριστούν τα αρνητικά αποτελέσματα της επερχόμενης αλλά και αυτής που υφίσταται οικονομικής κρίσης?

  5ο διακύβευμα, που κατά τα λεγόμενα τους, διαφοροποιεί μια προοδευτική από μια νεοσυντηρητική πολιτική!
  Να πείσουμε την ΕΕ και τις διεθνείς αγορές να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ
  Αυτό κι αν είναι διακύβευμα !

  Δεν μπορώ να γράψω άλλα γιατί θα παρασυρθώ και θα αρχίσω τα 12 ευαγγέλια , που δεν μου φταιν και σε τίποτα δηλαδή![]
  ___________________

  αυτά λέγαμε τότε (αλλά κανείς δεν μας άκουγε ή ίσως δεν μας πίστευε ) και το σημερινό μας χάλι είναι αποτέλεσμα όλων αυτών . Ο κ Καρακούσης όμως ως δημοσιογράφος φαίνεται ότι αγρόν ηγόραζε εκείνο το διάστημα, μιας και κατα την γνώμη του η χώρα ήταν τριαλαρί τριαλαρό και «όδευε στις εκλογές αμέριμνη και ανυποψίαστη»

 11. Ο Καρακούσης καπετάνιε, και μερικοί άλλοι γραφιάδες με τσίπα (από τους όχι και τόσο πολλούς που απόμειναν) ζούσαν και έγραφαν
  (και ευτυχώς για την τιμή της χώρας μερικοί το συνεχίζουν σαν αποκοτιά)
  στην ίδια χώρα όπου,
  και την ίδια στιγμή που:

  Ένας αφύσικα μεγάλος (για κανονικά λειτουργούσα χώρα) συμπολιτών μας, διπλανών μας,
  (αν έχεις ΑΚΟΥΣΤΑ),
  βολεμένοι σε ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» «παροχής υπηρεσιών διαμεσολαβητή-μεσάζοντα, που στην παραγωγική διαδικασία παρεμβαίνουν σαν υπεργολάβοι με αποκλειστικό σκοπό να
  -συμπιέζουν τις προσόδους από μισθούς μεροκάματα ή αμοιβές των από κάτω, και να
  -μεγεθύνουν τις προσόδους-κέρδη των από πάνω,

  σώρευαν εισοδήματα και περιουσίες αδιανόητες…
  Και
  ΤΩΡΑ,
  (θορυβημένοι-σοκαρισμένοι όλοι τους, και έξαλλοι & «οργισμένοι»οι πιο θορυβώδεις & υποκριτές απ’ αυτούς)
  ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥς ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ-ΥΠΟΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ(!!).
  Μη μπορώντας να χωνέψουν, ότι η θλιβερά κακόγουστη χλιδή της προσωπικής τους ζωής,
  ΜΠΟΡΕΙ,
  (αν είναι ποτέ δυνατόν!, Ιεροσυλία!)
  και να πάρει την κάτω βόλτα.
  Και έτσι να στερηθούν και τις «τσάρκες» τους!
  (Εδάφους, αέρος τε και υδάτων…)
  (Επανάσταση αλήτισσα, γιατί με κυνηγάς;)

 12. Βαγγέλη όχι σε μένα αυτά.
  Στους ομοίους του Καρακούση και σε όσους πιάνουν 😉
  (κι άν θέλεις ντε και καλά να πιάσεις συζήτηση για θέματα που αγνοείς (επιχειρήσεις κλπ) κάντο σοβαρά διατηρώντας ένα επίπεδο- δεν είμαστε όλοι ερασιτέχνες και θεωρητικοί)

 13. Η συμπιεση των μισθων προς τα κατω η αυξηση κερδων και η δημιουργια αδιανοητων περιουσιων ανηκουν και με την βουλα στο παρελθον. Εμπρος αδερφια για τον τεταρτο δρομο προς τον σοσιαλισμο

 14. @Κάπτεν καλέ μου, σε βεβαιώνω, απολύτως κανέναν νταλγκά δεν έχω να ανοίξω κουβέντα για οτιδήποτε…
  Πόσω μάλλον με ανθρώπους,
  που κι’ αυτούς και μένα, μεγάλο κόπο μας κάνει, και μόνο να διαβάζουμε τις απόψεις αλλήλων, όχι να στήνουμε και κουβέντα από πάνω.
  Κι όσο για την άγνοια και τη γνώση, κάνε τον κόπο να προσθέσεις στα στοιχεία σου (αν δεν τα είχες ήδη), πως τουλάχιστο,
  από τον δικό μου τον μπεζαχτά, σε καιρούς μεν «Παρατηρητή» πέρναγαν ίσα με 38 το μήνα, (με πολύ ελάχιστους ανειδίκευτους),
  ενώ τον καιρό του «ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ» μόνο ο θίασος, μετρούσε άτομα 52, σε καιρούς (1984) που η πρώτη σκηνή του Εθνικού απασχολούσε 45 στις μεγάλες παραγωγές.

  Θα περιμένω το λοιπόν με ειλικρινή αγωνία & οξυμμένη περιέργεια, αφηγήματα από τις δικές σου εργοδοτικές περιπέτειες, που σου δίνουν, ας πούμε, έναν αέρα «επαγγελματία» που συνδιαλέγεται με «ερασιτέχνες-θεωρητικούς».

  Όσο για «το επίπεδο» γενικά, @κάπτεν μου, κάλλιον εμού γνωρίζεις,
  ότι
  «…τα πράγματα έχουν πολλάς απόψεις,
  όπως τα σύγχρονα υποκάμισα,
  ιδιοτύπους λαιμοκόψεις…»!

 15. που να φτουρήσουμε εμείς ρε Βαγγέλη, οικοδόμοι πράμα, μπροστά σε τέτοιες περγαμηνές
  (αφου λέω στο εξής, πριν κάνω οτιδήποτε, να σε παίρνω τηλέφωνο )

 16. Τελικά , έχουν δίκιο οι φραγκολεβαντίνοι.
  Όσο πιο ψηλά ανεβαίνουν οι μαϊμούδες , τόσο πιο άσχημα φαίνεται ο κώλος τους…

 17. @καπετανιος
  Δυστυχώς η περίπτωση του «δημοσιογράφου» Καρακούση και των συναδέλφων που τρέχουν να υπερασπίσουν το «δικαίωμα» του να εκφράζει την υποστήριξη του στην κυβερνητική πολιτική δεν είναι η μόνη.
  Ένα πολύ ωραίο άρθρο έγραψε και η Ματίνα Παπαχριστούδη στον «Δρόμο» στο οποίο θίγει και μια άλλη πλευρά της σκοτεινής αυτής υπόθεσης, τον κατάλογο των δημοσιογράφων που εργάζονται παράλληλα και στο δημόσιο και έχει στα χέρια της η ΕΣΗΕΑ αλλά δεν τον δημοσιοποιεί.

  http://e-dromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2801:%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1&Itemid=62

  «Η καταγγελία του Εποπτικού οργάνου, διατηρώντας χίλιες μύριες ισορροπίες στο χώρο, απλά υπενθύμισε πως «πρωταρχικό καθήκον είναι η αντικειμενική ενημέρωση, ο πλουραλισμός στην παρουσίαση θέσεων και απόψεων και ο σεβασμός στην είδηση, ώστε να μην εμφανίζεται ο δημοσιογράφος ως φερέφωνο, προκαλώντας την αγανάκτηση του κοινωνικού συνόλου». Έννοιες δηλαδή τόσο γενικές που σε διαφορετική περίπτωση, θα περνούσαν απαρατήρητες. Δεν πέρασαν αδιάφορες ούτε για τη δημοσιογραφική αγορά και για την κοινωνία.
  Στη μεν τηλεόραση, στους σχολιαστές δηλαδή του Mega και του Alter, η υπενθύμιση ενόχλησε. Τι να πουν όμως; Όταν οι ίδιοι οι πολίτες τους χαρακτηρίζουν ευθέως ως «μέλη του επικοινωνιακού μηχανισμού της κυβέρνησης Παπανδρέου», όταν κυκλοφορεί ως ανέκδοτο ότι «αντιπρόεδρος του Mega είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος». Παραδόξως οργισμένα αντέδρασαν δημοσιογράφοι εφημερίδων που ξιφούλκησαν εναντίον της πρωτοβουλίας του Εποπτικού οργάνου, διεκδικώντας ευθέως το δικαίωμα τους να προπαγανδίζουν –και όχι να ενημερώνουν- υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής ως τη μόνη διέξοδο για τη χώρα. Προφανώς και είναι δικαίωμα τους η άποψη αυτή. Αλλά τότε δεν είναι δημοσιογράφοι, πέρασαν απέναντι και λειτουργούν στα Μέσα τους ως «φερέφωνα» αυτής της πολιτικής.»

 18. εκτός από βλάχος , είσαι και μπετατζής ρε;
  δ

 19. Τουλάχιστο οι μαϊμούδες, «γενναίε» υβριστή με ψευδώνυμο @αβρόχοις, τον κώλο τους τον δείχνουνε (σε κάτι τύπους σαν και του λόγου σου, φυσικά και στη βροντώδη άγνοια που εκπροσωπούν)
  μόνο όταν σκαρφαλώνουν ψηλά.
  Ενώ η ανοησία που ξεχειλίζει στον λόγο κάποιων άλλων, φαίνεται από παντού.
  Άνω, κάτω & πλαγίως.
  Όπου και να πάνε, με όποιο χαριτωμένο ονοματάκι κι αν εμφανίζονται.

  @Στέλιος: Όταν δλδ εκφράζεται μια άποψη για τα οικονομικά της χώρας που (όπως στην περίπτωση Καρακούση, που ποτέ δεν έκανε ούτε μιάμιση δουλειά, όχι δύο) συμβαίνει να βρίσκεται στην ίδια κατευθυντικότητα με την κυβερνητική πολιτική
  (στο προκείμενο ούτε αναδιάρθρωση ούτε εθελούσια χρεοκοπία & επιστροφή στη δραχμή, αλλά μέχρι τέλους επιμονή στο ευρώ)
  τότε έχουμε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
  Ενώ σε ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ προφανώς πρόκειται περί ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
  Δε σου ακούγεται κι εσένα κομμάτι σόλοικο όλο αυτό, @Στέλιο;
  Όσο για ΕΣΗΕΑ του γελωτοποιού -δυστυχώς- κυρ-Σόμπολου, στη θέση μεγάλων διανοουμένων-γραφιάδων του παρελθόντος, (Βλ. Γαβριηλίδης, Α. Χουρμούζιος),
  άστο καλύτερα, απ όπου και να αγγίξεις, τα χέρια σου θα λερώσεις.

 20. Μια αποψη για τα οικονομικα της χωρας που συμβαινει να βρισκεται στην ιδια κατευθυντικοτητα με την κυβερνητικη πολιτικη λ ε γ ε τ α ι φιλοκυβερνητικη αποψη. Βλεπω μια καποια μικρη δυσκολια στην κατανοηση η κανω λαθος ;;

 21. @Β.Δ. Καργούδης
  Ο Καρακούσης δεν αναλύει την οικονομική κατάσταση της χώρας==>δεν υπάρχει ούτε μια λέξη γι αυτήν! «Αναλύει» την πολιτική κατάσταση ολισθαίνοντας σε σοβαρά δημοσιογραφικά ατοπήματα( υποθέτοντας , αποδίδοντας προθέσεις κλπ σε κόμματα και πολιτικούς ) με μοναδικό σκοπό τον επηρεασμό του αναγνώστη λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.
  Εάν αυτό λέγεται δημοσιογραφία τότε βρίσκεστε στην λάθος μεριά του δρόμου.
  Υπάρχει και η περίπτωση να υπεραμύνεστε αυτόν τον τρόπο άσκησης της δημοσιογραφίας γιατί τον έχετε υιοθετήσει και προσωπικά Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι ο συνεχής έλεγχος της εξουσίας και όχι να μετατρέπει τον εαυτό του σε θλιβερό πασαδόρο (θέαμα που βλέπουμε κάθε μέρα στην δημοσιογραφική αθλιότητα που λέγεται δελτία ειδήσεων) για να προπαγανδίζουν ασύστολα οι επαγγελματίες της πολιτικής τις πομπές τους .

  Όπως και να έχει η συζήτηση για τον ρόλο και την σχέση διαπλοκής των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων με τα πολιτικά κόμματα και την εκάστοτε κυβέρνηση έχει ανοίξει.
  Όσο και να προσποιείστε ότι τέτοια δημοσιεύματα είναι αθώα δεν θα καταφέρετε να κρύψετε την βρώμα(για να χρησιμοποιήσω κι εγώ έναν χαρακτηρισμό που διάβασα προχθές) και την δυσοσμία που αναδύεται απ τον χώρο του τύπου και της τηλεόρασης. Όσοι έχουν μάτια βλέπουν και όσοι έχουν μνήμη κρίνουν , οι περιπτώσεις που «ανεξάρτητοι» υποτίθεται δημοσιογράφοι βρέθηκαν σε μια νύχτα σε κυβερνητικούς θώκους είναι πολλές και στα δυο κυβερνητικά κόμματα. Το δημοσιογραφικό σούργελο που λαμβάνει χώρα στα κρατικά ΜΜΕ με τα δημοσιογραφικά κομματικά παπαγαλάκια που ξεπερνούν τα 1500 είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Κρίνω άσκοπο να αναφέρω ονόματα αλλά θυμίζω ότι ουδείς μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του όσο χοντρό και να είναι .

  Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της δημοσιογραφικής αλητείας που όλως τυχαίως ανακαλύπτει:
  πότε πολίτες που χαρίζουν τον μισθό τους ==>όταν ο ΓΑΠ ετοιμάζεται να τους πετσοκόψει,
  πότε πολίτες που χαρίζουν την σύνταξη τους ==>όταν ο ΓΑΠ ετοιμάζεται να τις μετατρέψει σε επιδόματα ,
  πότε ανυποψίαστους δήθεν πολίτες(φαντάζομαι ότι τους βρήκαν από αγγελία ή από κάποιον άσχετο μεσίτη στον οποίον παρουσιάστηκαν ως Ελβετοί έμποροι ή μαυραγορίτες ) που ζητούν μειωμένη τιμολόγηση από τους άγνωστους δήθεν τεχνοκράτες του ΔΝΤ ==> όταν ο ΓΑΠ ετοιμάζει την «κάθαρση»
  Δημοσιογραφικό αίσχος, τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Και έρχονται σήμερα αυτοί οι κόπροι του Αυγεία και ζητούν ρύθμιση και κανόνες δεοντολογίας στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

 22. Θα δεχτώ πως οι τόνοι και οι χαρακτηρισμοί σας @Στέλιο, δεν είναι παρά έκφραση καλόπιστης αγωνίας για την έκβαση κάποιων πραγμάτων, κι αυτό, μόνο & μόνο για να μπορώ να σας απαντήσω
  (Πράγμα που, φυσικά, δεν μπορούν να κάνουν πρόσωπα και καταστάσεις που τόσο έμπλεος ιερής οργής αποφαίνεστε τόσο τελεσίδικα επ αυτών, κάποιες φορές στα όρια της συκοφαντίς, πρέπει να πω, έτσι τουλάχιστο που εγώ τα βλέπω).
  Ας είναι όμως…

  1)Το δικό μου λοιπόν το είδος της δημοσιογραφίας (στο κομμάτι της δουλειάς μου που αφορά επώνυμα σχόλια) μπορείτε @Στέλιο να το δείτε καθημερινά στην ιστοσελίδα του ΑΘΗΝΑ 984,
  χωρίς ποτέ να προσποιείται το «ουδέτερο» ή τo «αθώο»!
  (μπορεί να σε βεβαιώσει γι αυτά που αναφέρω και ο @κάπτεν που ξέρω πως τα παρακολουθεί, και, βέβαια, κάθε άλλο παρά συμφωνεί με τις απόψεις μου.
  Αυτή, άλλωστε η επίπλαστη και κατασκευασμένη τυπική-«δεοντολογική» «ουδετερότητα», αυτό το ολωσδιόλου ψεύτικο είδος της «πολιτικής ορθότητας», «ένδειξη» -τάχαμου- αυτού του ύπουλου υβριδίου, του «πολιτικού πολιτισμού»,
  (λες και οι πολιτικές συγκρούσεις είναι ίδιο βαρβαρότητας, και όχι ο πυρήνας-προϋπόθεση της δημοκρατίας)
  είναι -κατά τη γνώμη μου- που έσκαψε το λάκκο της
  -δια της επωνυμίας και της υπογραφής-,
  ανάληψης της ευθύνης στη διατύπωση δημόσιου λόγου).

  2 ή 3 τις πιο πολλές, φορές τη βδομάδα, χρησιμοποιώ για βάση του σχολιασμού μου, αναφορές κατ αρχή από WALL STR. JOURNAL, (Europe’s edition), ή N.Y.TIMES, Ή (αραιότερα) το αμερικάνικο (μοναδικό έγκυρο) αριστερό «THE NATION», αλλά και «LE MONDE», ή «DER SPIEGEL»,
  πάντα ΒΕΒΑΙΑ με παράθεση μεταφρασμένου ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ της αναφοράς.

  Και φυσικά, όλα αυτά, από την εποχή ακόμα του Γενάρη ή Φλεβάρη
  (μιλώντας για έργα αυτής της κυβέρνησης),
  τότε που όλοι αυτοί, έσερναν τον αναβαλόμενο ΚΑΙ στη χώρα ΚΑΙ την κυβέρνηση,
  και όχι μόνο εδώ και κανένα δίμηνο που μας κανακεύουν.

  Το περίεργο όμως @Στέλιο, είναι πως όσοι εξεγείρεστε με το ποσοστό φιλικής προς το κυβερνητικό έργο δημοσιογραφικής ύλης,
  Α)Δεν παίρνετε υπ όψη πως το ποσοστό αυτό, ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ σε σχέση με τα ποσοστά στήριξης που έχει η κυβέρνηση ή το έργο της σε σχέση με τις διατυπωμένες εναλλακτικές τους στιον γενικό πληθυσμό, και
  Β)εξεγείρεστε ΤΩΡΑ, που για κάθε άνθρωπο που στοιχειωδώς παρακολουθεί τα πράγματα του Τύπου με στοιχεία, η κατάσταση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το «καθεστώς» ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
  (Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΌΚΩΣΤΑ, ΜΕ ΟΝΤΩς τεραστιο εργο!!)

  Όταν δλδ. η επιχείρηση άλωσης των ΜΜΕ,
  (το μεγαλύτερο εγχείρημα του τύπου αυτού σε πανευρωπαϊκή κλίμακα),
  ξεκίνησε από τον ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ σε 18 μήνες (2005-2007)των καθημερινών ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ εφημερίδων,
  επεκτάθηκε με τον ΕΞΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ της κρατικής διαφήμισης (σε εποχή όχι παχειών αγελάδων) σε ΕΝΤΥΠΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ των 300 έως 1100 φύλλων ημερησίως (κι αυτά με καπέλο),
  ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να
  «υπάρχουν σε ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ αναρτημένοι τίτλοι με 8άρια ξύλινα γράμματα…» (από συμφωνία ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΕΛΘΕΙ),

  και ολοκληρώθηκε (διαμάντι του Στέματος)
  με τους «αραβώνες» Σουφλιά-MEGA.

  Τότε λοιπόν, όταν η φόρα-παρτίδα μονοκρατορία της κυβερνώσας Δεξιάς σκανδάλιζε ακόμα και τους (καθόλου λίγους) σοβαρούς ανθρώπους που γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν πολιτικά μέσα στην Συντηρητική παράταξη, δεν είδα τον κόσμο της μπλογκόσφαιρας γενικά να έχει κανέναν χοντρό νταλγκά για όλα αυτά.

  Πολιτικοποιήθηκε φαίνεται πολύ ξαφνικά, σε χρόνο dt, σε έναν ιδιότυπο ρόλο «Φίλου του Λαού»
  (που με τέτοιου είδους φίλους δεν χρειάστηκε ποτέ να αναζητήσει ΚΑΙ εχθρούς)

  Και αθροίζουν τις (πραγματικά) ποικίλες φωνές του, με αυτές που ξεκινώντας «από κάθε καρυδιάς καρύδι»
  σπεύδουν, σχίζοντας με κάθε τρόπο τα -(άλλωστε διαφανή πλέον)- ιμάτιά τους να συμβουλέψουν τη χώρα και το λαό της να πει
  «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»,
  να… «ορθώσει ανάστημα απέναντι στους Ευρωπαίους εκμεταλλευτές του», και
  «να γυρίσει ξανά στον μοναχικό αλλά περήφανο δρόμο της παλιάς-καλής δραχμούλας»
  Πιστεύοντας φαίνεται, πως
  -για να «βοηθήσεις κάποιον» πρέπει
  να του δώσεις μια στο κεφάλι, νά πάει πρώτα στον πάτο, και μετά
  «να εκτιναχτεί προς τα πάνω…»(;)
  Αν έτσι νομίζετε,»έτσι πρέπει και να είναι», που λέει κι ο δόλιος ο Πιραντέλλο.

 23. Βάγγο

  σε ένα πράγμα μόνο απο αυτά που γράφεις παραπάνω θα διαφωνήσω. Και την εποχή του δάμαλου εκ Ραφήνας σε πολλά μπλογκ ηκριτική και η καταγγελία για τα έργα των τότε κυβερνώντων ήταν έντονη και σκληρή . Η μοναδική διαφορά με τη σημερινή κατάσταση ήταν ότι η ξένη κηδεμονία , αν και υπαρκτή από πολύ παλαιότερα , δεν ήταν δημόσια συμφωνημένη δια μουνημονίων ( μη συζητήσουμε τώρα για αυτό , εδώ μόνο την ειδοποιό διαφορά επισημαίνω ) . 😉

 24. Αγαπητέ Παπούλη
  Εδω θα διαφωνήσω εγω. Στη μπλογκόσφαιρα σε ορισμένα μπλόγκς οταν το ΠΑΣΟΚ ηταν αντιπολίτευση, οι επιθέσεις ,οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον ΓΑΠ και το πασοκ ηταν ανευ προηγουμένου.
  Οταν υπήρχε ενα θέμα επικαιρότητας οι συζητήσεις ηταν μια σφοδρώτατη κριτική πρός ΓΑΠ προσωπικά, για οποιοδήποτε θέμα. Ας πούμε οταν στη βουλή παρουσίασε ενα e-book χρησιμο για τούς μαθητές, η λοιδωρία που υπέστη απο τα μπλόγκς δεν ……ξεχνιέται ευκολα.
  Αλλά και οσοι σχολιαστές υποστήριζαν θέσεις πασοκ, τότε ως αντιπολίτευση, ουδεμία διαφορά υπήρχε στην αντιμετώπισή τους απο τη σημερινή που, οπως λές, εχουμε κατάσταση μνημονίου. Τις ιδιες λοιδωρίες, αδικες επιθέσεις, απίθανους προσωπικούς χαρακτηρισμούς υφίστανται. Καμία διαφορά.
  Το πασοκ ηταν στο στόχαστρο πάντα και το περίεργο ηταν οτι ηταν συνήθως αδιευκρίνιστη η πολιτική τοποθέτηση πολλων, οι οποίοι ηταν απλως αντιΓΑΠ αλλά αδιευκρίνιστα που υπερ.
  Για να λέμε τα πράγματα οπως ειναι και οχι οπως τα ερμηνεύει ο καθένας.

 25. Πάντως , όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση (ειδικά μετά το 2007) οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον ΓΑΠ προέρχονταν κυρίως από ΜΕΣΑ από το ΠΑΣΟΚ. 😉
  Οι δε λοιδωρίες επίσης (μέχρι ανέκδοτα έβγαζαν διάφορες ….τάσεις).

  Σοβαρά τώρα, αγαπητή Ενη επίτρεψέ μου να σου πω ότι αυτό που αναφέρεις:
  «Το πασοκ ηταν στο στόχαστρο πάντα και το περίεργο ηταν οτι ηταν συνήθως αδιευκρίνιστη η πολιτική τοποθέτηση πολλων, οι οποίοι ηταν απλως αντιΓΑΠ αλλά αδιευκρίνιστα που υπερ», δεν μου ακούγεται καλά.
  Κυρίως ως προς το «περίεργο», διότι μοιάζει σαν έκφραση «συνδρόμου καταδίωξης», που αναπτύσσεται σε ένα πολιτικό χώρο.
  Αν δε και ο χώρος είναι «κυβερνών», τότε θέλει προσοχή σε αυτά τα σύνδρομα, διότι το επόμενο στάδιο (μπορεί να) είναι η αντικατάσταση του «περίεργου» από το «ύποπτο».
  Χωρίς να λέω ότι έχει παγιωθεί , πάντα οι κυβερνώντες πρέπει να προσέχουν το λεγόμενο «σύνδρομο της Φρειδερίκης».
  Και το πρώτο βήμα είναι να νοιώθει κάποιος το χώρο του ως «ανάδελφο» και ότι αποτελεί αντικείμενο διώξεων από αδιευκρίνιστους «εχθρούς», δηλαδή εν δυνάμει όλους….

 26. Η σφοδροτατη κριτικη προς ΓΑΠ προσωπικα , οι λοιδοριες, οι επιθεσεις, οι απιθανοι προσωπικοι χαρακτηρισμοι, π ρ ο ε κ λ ο γ ι κ α, δεν ηταν καθολου αδικες, οπως εντελει απεδειχθη. Τα blogs παρ οτι δεν εισακουστηκαν εν τουτοις δικαιωθηκαν πανηγυρικα, δυστυχως

 27. Κα Ένη μου ,
  φτάνει πιά με αυτό το παραμύθι , μήπως λυπηθούμε το καημένο το γιωργάπη.
  Είμαι στο διαδίκτυο πολλαπλάσιο χρόνο από αυτόν που έχετε εσείς και μπορώ να σας πω ότι οι επιθέσεις , κριτική , σχόλια εναντίον του δάμαλου υπήρξε σφοδρή και οξεία από πάρα πολλούς διαδικτυακούς τόπους. Τα έζησα επί έτη και τα ξέρω.

  Παράλληλα και τα κόμματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης ήταν στο στόχαστρο και μάλιστα τακτικά .

  Για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τις άδικες επιθέσεις που λέτε , πράγματι ο γιωργάπης τραβάει τι σφαίρες σαν μαγνήτης , είναι το τούτο του και προπάντων η διαρκής του προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τα πεπραγμένα των διαφόρων κυβερνήσεων στις οποίες μετείχε και να αναδειχθεί ο μόνος άσπιλος , άμωμος και ανεύθυνος , ο μοναδικός εγγυητής του νέου εκσυγχρονισμού που τώρα μας προτείνει. Και βέβαια το γεγονός ότι ελέω Κινέζου , έλαβε το δακτυλίδι το 2004 και πήγε σε εκλογές που έχασε παταγωδώς , ακόμα περισσότερο έχασε και τις εκλογές του 2007 με αποτέλεσμα να φορτώσει στη πλάτη του δύο διαδοχικές ήττες , πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί σε ηγέτη της «δημοκρατικής» ( my ass ) παράταξης .
  Και είναι και ο τρόπος που μιλάει τα ελληνικά συν τοις άλλοις , τα ζεϊμπέκικα και άλλα γραφικά που δεν μας αφήνουν ν’ αγιάσουμε. Θυμηθείτε όμως ότι τις ίδιες και χειρότερες πλάκες έκαναν και με το Κινέζο , θυμηθείτε τα ποδόσφαιρα , τα ταψιά με τα αρνιά και τις σούβλες , το playstation και άλλα ορέα για το δάμαλο. Άδικες επιθέσεις προς όλους , δεν λέω , αλλά ο γιωργάπης επιπροσθέτως είναι ο μόνος έλλην που επιχείρησε να βάλει την αλυσίδα του ποσηλάτου στη θέση της εν κινήσει. ( με τα γνωστά αποτελέσματα )

  Ο πολιτικός διάλογος με επιχειρήματα και τα λοιπά δημοκρατικά τερτίπια είναι καλά και άγια όσο είναι προσχηματικά. Όταν όμως το μαχαίρι ξύνει κόκκαλο οι κύριοι αυτοί ( που ευαγγελίζεσθε ) τη διαβούλευση , τα επιχειρήματα , την αλήθεια και την εντιμότητα την έχουν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. και επειδή τυχαίνει να κατέχουν την εξουσία , τα γκλομπ , τα δακρυγόνα και άλλα ισχυρά επιχειρήματα , πολύς κόσμος που κινείται στο διαδίκτυο μεταχειρίζεται το μόνο μέσο που του απομένει , τη λοιδωρία και το σκώμμα , κατά το τρόπο των αρχαίων ( πιθανόν ) προγόνων μας. Και ως στόχοι επιλέγονται οι εκάστοτε πιό πρόσφοροι.

  Τελειώστε λοιπόν με τη γκρίνια και το παράπονο , όταν οι κάθε φορά πολιτικάντες και ηγέτες σταματήσουν να μας δουλεύουν , τότε θα σταματήσει ( χλωμό το βλέπω ) και αυτό το «απαράδεκτο» φαινόμενο.

 28. Aγαπητέ Αθηναίε
  Στη μπλογκόσφαιρα η δική μου εμπειρία ειναι από το 2008.
  Οταν λοιπόν αντίκρυζα σφοδρώτατη αρνητική κριττική περισσότερο πρός το αντιπολιτευόμενο πασοκ και οχι πρός την κυβέρνηση ΝΔ, αναρωτιόμουνα, ωραία οι κριτικάροντες , λοιδορούντες τον ΓΑΠ για σοβαρούς και μη σοβαρούς λόγους,, γιατί δεν μπορεί κανείς να διακρίνει που συγκεκριμένα βρίσκεται η θετική τους αποψη? (κάτι που δεν ίσχυε βέβαια για ολους)
  Yπήρχε ομως τοτε (δλδ. πασοκ στην αντιπολίτευση) μια σύμπνοια απόψεων ενάντια σ’αυτούς που΄υποστήριζαν τις θέσεις πασοκ και ευρισκαν υπερβολικές τις λοιδορίες προς τον ΓΑΠ. Αν αυτό συμβαίνει και σήμερα δικαιολογείται ,οτι εναντιώνεται κάποιος στην κυβερνητική πολιτική και μάλιστα στα θεματα της οικονομίας κυρίως σε σχέση με το μνημόνιο. Ομως πως διακαιολογείται για το πρίν, μια εμμονή ενάντια σε μια πολιτική δύναμη σε αντίθεση με μια πολύ πιο χαλαρή αντίδραση προς την τότε κυβέρνηση της ΝΔ,εκτός απο κάποιες απόψεις που, εξισώνοντας τα δύο κόμματα ,μιλούσαν για ΝΔΣΟΚ.

 29. Αγαπητέ Παπούλη
  Ασφαλώς και η εμπειρία σου στη μπλογκόσφαιρα ειναι πολύχρονη και δεν εχει καμια σχέση με τη λιγόχρονη δική μου.
  Ομως η εικόνα που εγω εισέπραττα ηταν μια μεμονωμένη σκληρότατη κριτική οχι μονο προς πασοκ αλλά και ενάντια σ’ αυτούς που τολμούσαν να το υποστηρίζουν. Ως γνωστόν τα cripta manent.
  Eπίσης δεν διέκρινα το ιδιο πάθος ενάντια στην ηδη κυβέρνηση της ΝΔ οσο ενάντια στο αντιπολιτευόμενο πασοκ. Η μόνη εξηγηση που μπορούσα να δώσω ηταν οτι πολλοι οι οποίοι ηταν εναντια στις τελευταίες διακυβερνήσεις απο το πασοκ ειχαν…….παντελώς ξεχάσει τις δεκαετίες των διακυβερνήσεων της Δεξιας η δεν τις ειχαν ζήσει ως νεώτεροι και οι αναμνήσεις τους ξεκινούσαν απο το 1981!!!!!
  Σε οτι αφορά αυτό καθαυτό το πρόσωπο του Παπανδρέου, που ενάντια σε οποιο παρελθόν ειτε θετικό ειτε αρνητικό του πασοκ, προτείνει εναν εντελώς αλλο τρόπο διακυβέρνησης, με ολες τις δυσκολίες που ανακύπτουν, για να μπορέσει κάποτε η χώρα να λειτουργήσει ως σύγχρονο κράτος και οχι με τον αραμπα, δεν μπορεί κανείς να διακιολογήσει επίσης την απαξίωση στο πρόσωπό του ως πολιτικού.
  Βέβαια, η συγκυρία της θέσης της Ελλάδας να κρέμεται σε μια κλωστή αν θα χρεοκοπήσει η οχι και αν υπάρχει εστω ιχνος της αξιοπιστίας της, ηταν ο,τι χειρότερο για μια κυβέρνηση που αναλάμβανε τη διακυβέρνηση με την πιο πάνω εκτεθείσα φιλοδοξία. Οι επόμενοι χειρισμοί λοιπόν , μνημόνιο και οδυνηρά μέτρα, βρίσκονται σε μια συνεχή διαπάλη ,για την υλοποίηση του κεντρικού σχεδίου των ριζικών μεταρρυθμίσεων του κράτους. Δεν δειχνει και ευκολη υπόθεση γι αυτούς που βρίσκονται μέσα στο χορό, σε σύγκριση με τους κριτικάροντες που μπορούν να λένε τα δικά τους ανέξοδα……
  Σε ο,τι αφορά κάποια κριτική σου για τον Παπανδρέου νομίζω οτι ειναι κατώτερα του δικού σου επιπέδου ως σχολιαστή και του δικού σου βεληνεκούς πολιτικου σχολιασμού.

 30. Ένη , αν σκεφτείς γιατί σε εποχές παντοδυναμίας του Ανδρέα Παπανδρέου λοιδορήθηκαν επιλογές του ΠΑΣΟΚ που τύγχαναν της γενικής αποδοχής του «δημοκρατικού κόσμου» τότε (πχ επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παρόλο που «γκρέμισε τον Καραμανλισμό 😉 ), θα έχεις ένα μικρό μέρος της εικόνας για την απάντηση στο ερώτημά σου.

  Πάντως η άποψή μου για το πρόβλημα η Κυβέρνηση να εμφανίζει αιτιάσεις «μας την πέφτουν όλοι» παραμένει ότι είναι σοβαρό και είναι υπόθεση όλων (των ενασχολουμένων) να μην επιτρέψουν defacto δημιουργία «στρατοπέδων». 😉

  ΥΓ αθηναίος σου λέω, όχι Αθηναίος, όταν δοθεί η ευκαιρία (λέμε τώρα) θα τα μαζέψω από δω

 31. Αναγνώστα και προσωρινά αθηναίε !
  Κατ αρχήν οι δικές μου παρατηρήσεις περιορίζονται σ τη μπλογκόσφαιρα και οχι στο γενικό πολιτικό πλαίσιο.
  Πολύ απλά εννοω οτι σε ενα χώρο οπου διεξαγεται ενας δημόσιος διάλογος., δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην κριτική και οχι στην καταθεση και προτάσεων. Αυτό εννοω οταν λέω οτι ειναι αδιευκρίνιστες ποιές ειναι οι θετικές απόψεις των συζητητών. Δεν γίνεται διάλογος μόνο με κριτική και οχι και με προτάσεις, διαφορετικά ειναι καταγγελίες μονομερείς.
  Η απορία μου στο θέμα επικεντρώνεται στην εποχή που το πασοκ ηταν αντιπολίτευση και ολοι οι αυστηροί κριτές και προς αυτούς που υποστήριζαν τις θέσεις του πολιτικού φορέα και πρός την ιδια την πολιτική δύναμη, ηταν οτι δεν υπήρχε πεδίο διαλόγου αλλά μόνο επίθεση. Ο διάλογος εχει δύο μέρη που καταθέτουν απόψεις και προτάσεις προς συζήτηση.
  Ειναι πολύ απλος συλλογισμός χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και ερμηνείες, νομίζω.

 32. Αυτά τα περί βεληνεκούς μου αφήστε τα καλύτερα κα Ένη μου , αν το γνωρίζετε ( που το γνωρίζετε το βεληνεκές μου ) προς τι η αιχμή ;;

  Να συμπληρώσω ότι κατά δήλωσιν σας και όπως τυχαίνει να γνωρίζω η θητεία σας στη μπλογκόσφαιρα είναι από το 2008. Αυτό και μόνον αρκεί για να σας τονίσω ότι δεν μπορείτε να ξέρετε τι μεταχείριση επιφύλαξε το διαδίκτυο και σε άλλους επίδοξους εθνοσωτήρες πέραν του γιωργάπη . Ο τελευταίος βεβαίως έχει την επιβαρυντική περίπτωση της οικογενειοκρατίας σε τρίτη γενιά και άλλα πολλά που ανέφερα παραπάνω και δεν χρειάζεται να επανέλθω.

  Το υπόλοιπο του σχολίου σας μου θυμίζει στυλ κυβερνητικού εκπροσώπου που , φαντάζομαι , είναι κατώτερο του δικού σας βεληνεκούς ( το οποίο τυχαίνει να ξέρω ) 😉

 33. Παπούλη,
  Επειδη σε γνωρίζω και εχω αποψη και του βεληνεκούς σου, ανεξάρτητα απο την μπλογκόσφαιρα, ειναι αδιανόητο να σκεφθείς οτι επρόκειτο για αιχμή, το εντελώς αντίθετο.
  Τώρα βέβαια η δική σου αιχμή ,για στύλ κυβερνητικού εκπροσώπου, αυτό ειναι οπωσδήποτε κατώτερο του δικού σου επιπέδου κουβέντας ,που θυμίζει κάτι αλλους που δεν αξίζουν ουτε καν να ασχοληθεί κανείς μαζί τους.
  Εν πάση περιπτώσει η δική μου ενσταση ειναι οτι ο διάλογος χρειάζεται αμφότερες απόψεις και οχι μόνο κριτική δίκαιη η αδικη.

 34. Μα ποιός σας στέρησε αυτό το δικαίωμα κα Ένη μου , να υποστηρίζετε τις απόψεις και τις πολιτικές σας επιλογές , αλλά παρακαλώ μη κλαίγεστε για το αιχμηρό και σκληρό της κριτικής που ασκείται , ούτε να επικαλείσθε το βεληνεκές ( διαδικτυακό ή πραγματικό ) του αντιφωνούντος 😉 🙂

 35. @Β.Δ. Καργούδης
  Άδικα προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο μαύρο. Τον πολίτη που ζητά ενημέρωση δεν τον απασχολεί η διαμάχη των δύο κομμάτων εξουσίας για το ποιο απ τα δύο ασέλγησε περισσότερο στην δημοσιογραφία εκπορνεύοντας την.
  πχ διαβάσατε ποιοι «δημοσιογράφοι» θα κάνουν «ερωτήσεις» (δλδ τον θλιβερό πασαδόρο) στην συνέντευξη ΓΑΠ ; Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ANT1), Αιμίλιος Λιάτσος (STAR), Αντρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Πέτρος Δούκας (ΝΕΤ)
  Τα σχόλια περιττεύουν ==>το θέαμα δε που θα παρακολουθήσουμε απαιτεί προληπτικά δραμαμίνες

 36. A μα πιά Παπούλη, οταν κάποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει κατα συρροήν, τοτε οχι διάλογος δεν γίνεται αλλά ευρισκόμεθα στο αστερισμό του παραλόγου.
  Παπούλη μου, εγω τις απόψεις μου τις καταθέτω, εχω υποστηρίξει συγκεκριμένες πολιτικές, εχω υποστεί σκληρότατη κριτική και προσωπικές αιχμές (οχι υποχρεωτικά εδω), ΑΛΛΑ δεν εχω ακούσει απο την άλλη πλευρά (που με κριτικάρει) ,πλην της κριτικής της , τη δική της ΠΡΟΤΑΣΗ.
  Με αλλα λόγια περιμένω την πρόταση οποιουδήποτε με κριτικάρει. :mrgreen:

 37. @ένη μου, λυπάμαι, αλλά θα περιμένεις για πάντα…
  Προτάσεις, ενοοώ, από την πλευρά των απολίτικων ανοησιών που διατυπώνονται στη θέση της πολιτικής κριτικής.
  (Μεταξύ μας, ΔΕΝ περιλαμβάνω εδώ,
  -θα τους αδικούσα άλλωστε, άρρωστοι άνθρωποι καθώς είναι-,
  τα εμέσματα κάποιων, όπως πχ. ένας πανάθλιος, χρόνιος εμπαθής-υβριστής εικονολόγος)
  Που φαίνεται να λησμόνησαν περί τίνος ακριβώς πρόκειται, (η πολιτική κριτική), ασχολούμενοι τόσα χρόνια με αλλότρια,
  και αφυπνιζόμενοι κάθε φορά που η Κεντροαριστερά αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας.

  Δεν βλέπεις που ο φίλτατος @Στέλιος δεν πείθεται από κανέναν έλληνα δημοσιογράφο, μήτε φιλο- μήτε αντι-κυβερνητικό (απ αυτούς τουλάχιστο που πληρώνονται για να κάνουν τη δουλειά τους),
  και περιμένει -φαίνεται-να νετάρει απ τον Ισπανικό Εμφύλιο το φάντασμα του Χεμινγουέϊ, και να κάνει κουμάντο στη σημερινή (25/10) διακαναλική..
  Περίμενε, το λοιπον….
  Αλλά μόνη..
  Να με σχωρνάς, που δε σου κάνω παρέα, αφού ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, λυπάμαι, αλλά πια
  ΔΕΝ περιμένω ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ!
  Τίποτε (εννοώ με πολιτικό χαρακτήρα) και από κανέναν τους…
  Μόνο μιζέρια και άγνοια…

  Καλό σου κουράγιο το λοιπόν στην (άκαρπη κατα πως εγώ το βλέπω) αναμονή…

 38. Αγαπητέ Βαγγέλη
  Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Ομως δεν περιμένω προταση απο τούς εμπαθείς απολίτικους και χρόνιους οπως λες (πριν δεν τους ηξερα εγω), διάφορους ακαταλόγιστους.
  Η δική μου ελπίδα ειναι κάποτε να ακούσω την πρόταση του πολιτικά ωριμου και ψύχραιμου συνζητητή, τον οποίο εκτιμώ και ο οποίος μέχρι τώρα επιδίδεται στην κριτική του, αλλά δεν «αποκαλύπτει «τη δική του θέση και πρόταση.
  Αυτό περιμένω φίλε Βάγγο, με υπομονή.
  Εκει ισως φανεί και κατά πόσον οι απόψεις μας αποκλίνουν σε σημαντικό βαθμό, η ισως και να υπάρχει περίπτωση μιας κάποιας σύγκλισης. 🙂

 39. καλησπέρα
  Το ότι δεν γίνονται προτάσεις δεν είναι καθόλου αληθές.
  Προσωπικά εδω και 2 χρόνια που με γνωρίζει η Ενη έχω ανοίξει δεκάδες συζητήσεις για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα αλλά και για θέματα αρχής (πολιτικής). Σε άλλον δικτυακό τόπο παρακολουθήσαμε μαζί λεπτό προς λεπτό την κρίση δανεισμού και οι θέσεις μου ήταν και συγκεκριμένες και διατυπωμένες καθημερινά.
  Μα και σε αυτό εδω το μπλογκ κάθε κριτική συνοδεύεται από ανάλογα άρθρα προτάσεων.
  Στην πρώτη σελίδα δε του μπλογκ αυτήν την ώρα υπάρχουν
  – 2 σοβαρές συνεντεύξεις αντιπολιτευόμενων
  – δυο ποστ που αναδεικνύουν το πρόβλημα(φάρμακα και φορολογία)
  – δυο ποστ με συγκεκριμένες ενστάσεις/απόψεις για θέματα επικαιρότητας(φορολογικό απόρρητο, ανωνυμία στα μπλογκς)
  -και ένα με τον αστακό που στα σχόλια του βρίσκεται ένα σημαντικό λινκ που βρίθει προτάσεων για την αξιοποίηση του
  Για τον κλάδο μου δε (κατασκευαστικό, τουρισμού και ολιγον μεταφορών) είναι αμέτρητες οι φορές που έχω φέρει είτε θέσεις /προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ είτε του ΤΕΕ είτε των συνδικαλιστικών οργάνων
  Άλλο λοιπόν είναι ότι δεν μας αρέσουν αυτές οι προτάσεις και θέσεις που εκφράζονται και άλλο ότι δεν υπάρχουν , το δεύτερο είναι αναληθές 1000%

 40. Τις προτάσεις μου κα Ένη τις κατέθεσα προεκλογικά στον ιστοχώρο όπου συναντιόμασταν παλαιότερα. Είπα ( και το αιτιολόγησα ) προ 3 μηνών και βάλε ότι ΔΕΝ θα βγούν τα έσοδα με τη πρόσθετη φορολογία και τώρα το διαπιστώνει και ο Γιωργάπης . Έτσι που γίνηκαν τα πράγματα θέλετε και προτάσεις ;;;

  Χρεωκοπία και έξοδο από το ευρώ αν πω ( τώρα πλέον ) θα με αποκαλέσετε απολίτικο και ανόητο , αλλά σας διαβεβαιώ ότι εγώ και τα παιδιά μου δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά από μια τέτοια εξέλιξη. Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί για πολλούς λόγους που δεν έχουν σχέση με μας και τη χώρα μας , αλλά και γιατί δεν συμφέρει καθόλου αυτούς που κρατούν την εξουσία και το χρήμα , και επειδή εγώ ούτε το ένα ούτε το άλλο έχω και κανείς ποτέ δεν ήρθε να με ρωτήσει για τις προτάσεις , τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου , ελπίζω να μου κάνετε τη χάρη τουλάχιστον να με αφήσετε να λέω και εγώ καμμιά μαλακία…. 😉

 41. παπς
  δεν το χρειάζεσαι αλλά επιβεβαιώνω τον λόγο σου

  καλησπέρα

 42. Εγώ πάντως , ως ευγενής 🙂 , θα ήθελα πρώτα να δω την πρόταση του Βαγγέλη και της Ένης.
  Επίσης, θα με ενδιέφερε και η πολιτική κριτική τους (κριτική για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης και στην Πολιτική, όχι κριτική στις κριτικές 😉 ).
  Όχι τίποτα άλλο , αλλά για να αποκτήσουμε και «μέτρο», ώστε να βελτιωθεί ο λόγος γενικότερα.
  Και δεσμεύομαι , ως ευγενής πάντα, να ακολουθήσω.
  Κατά τα λοιπά , ας μην επαναλαμβάνομαι….

 43. καπετάνιο

  με συγκίνησε ο παπούλης ειδικά εκεί που λέει πως δεν έχει τίποτα να χάσει αυτός και τα παιδιά του.
  μου επιτρέπεται να στοιχίσω και η δικιά μου μαλακία ΄πίσω απο του παπούλη;

  δ

 44. apropos μάλλον σήμερα το βράδυον ο Γεωργάκης-άπης-άπης-άπης θα μας διαγγείλει κάνα μπουγιουρντί γιατί δεν νομίζω να σπαταλήσει διακαναλικώς δυό ώρες από το χρόνο μας για να μας λέει πόσο όμορφος είναι ο Παμπούσκης ή ο Πενταλωτής…

  αναμένομεν, κύριε πρωθ-υπουργέ τους….

 45. … και όμως Νίκιπλε ακριβώς αυτό έκανε στη διακαναλική. Τίποτε το καινούργιο. Και το όλο σκηνικό ήταν μια επικοινωνιακή μπλόφα : να πείσει δηλαδή τη τελευταία στιγμή και να τρομοκρατήσει τους φουκαράδες που θα πάνε να ψηφίσουν .
  μνα συμπληρώσω εδώ ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου σκέφτομαι ή να απόσχω ή ( όγω συγκίνησης και επειδή δε μου βγαίνει δάκρυ ) να ακολουθήσω το παράδειγμα του Θείου ισίδωρου και να ξερριζώσω δύο κωλοτριχές μου που θα εσωκλειστούν ανά μία στους δύο φα ( σ ) κέλλους

Trackbacks

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: