Όλη η Ελλάδα ένα πρωινάδικο

από kapetanios

Ποιος πρωθυπουργός ήταν αυτός που με αποκλειστικό γνώμονα την πολιτική του καριέρα και την προσωπική του ανάδειξη απαξίωσε το σύνολο του πολιτικού προσωπικού και την χώρα μας ψιθυρίζοντας διάφορα στο αυτί του Γιούνκερ-μαν  ?

Φήμες μάλιστα  φέρουν τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό να υιοθετεί το σύνθημα των φίλα προσκείμενων αντιεξουσιαστών «να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή»

Πάντως ο «.. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άφησε να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός που δήλωσε στο επικεφαλής του Eurogroup ότι κυβερνάει ένα διεφθαρμένο κράτος, ήταν ο Κώστας Καραμανλής. «Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές, ακόμη και χωρίς την λέξη «πρώην» ότι ο κ. Junker δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, άλλα σε προηγούμενο Πρωθυπουργό. Και όλοι, νομίζω, μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου...»

Το «καρναγιο» δεν έχει άποψη…

( εάν στην θέση του Γιούνκερ ήταν ο Μπαρόζο θα είχαμε 😉

Καλημέρα και καλή βδομάδα

13 Σχόλια to “Όλη η Ελλάδα ένα πρωινάδικο”

 1. ο Σημίτης στάθηκε ακόμη μια φορά τις τελευταίες ημέρες στο ύψος του δηλώνοντας ότι: «Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη, ή όχι»

 2. Καλημέρα
  Ο Ελεύθερος Τύπος στο πρωτοσέλιδο του αναφέρει ξεκάθαρα τον ΓΑΠ
  http://www.e-typos.com/

  Με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να την απασχολούν. Άλλοτε με τα σκάνδαλα, πότε με το ντιβιντι ,πότε με τις σεξουαλικές επιδόσεις διευθυντών οργανισμών ο πολίτης σπρώχνεται διαρκώς στον ρόλο του παθητικού και αηδιασμένου θεατή αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο δράσης στα λαμογια, πολιτικά και οικονομικά

 3. Κάπταιν έχει λυθεί το θέμα. Ο πρωθυπουργός στον οποίο αναφερόταν ο Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός που του είπε πως κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα είναι ο ΓΑΠ.

  http://www.irishtimes.com/newspaper/finance/2010/1009/1224280699632.html

  Mr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’.

  Από το παραπάνω απόσπασμα φαίνεται ξεκάθαρα πως ο πρωθυπουργός στον οποίο αναφέρθηκε ο Γιούνκερ είναι ο ΓΑΠ. Ο οποίος ΓΑΠ, επειδή εκτός από δειλός είναι και βαθιά ανήθικος, προσπάθησε, μέσω του υπ. οικονομικών, να περάσει την άποψη πως δεν ήταν αυτός ο ίδιος που έκανε την επίμαχη δήλωση αλλά ο Καραμανλής.

  Και βέβαια άχνα δεν βγάζει ο ΓΑΠ για το γεγονός πως το κόμμα του (στο οποίο κατείχε και κατέχει πολύ σημαντικά αξιώματα) έχει τεράστιες ευθύνες για όλη αυτή την διαφθορά, για την οποία ο υποκριτής ΓΑΠ έρχεται τώρα και παραπονιέται…

 4. καλημέρα ( από συννεφιασμένη την Χαλκιδική) παιδιά

  Στέλιο έχεις απόλυτο δίκιο και στο πρώτο και στο δεύτερο σκέλος του σχολίου σου

  *
  Γιάννη ,τώρα ακούω στην ερτ μια προσπάθεια να φέρουν στα ίσια το σούργελο που χει γίνει με τις δηλώσεις ένθεν κι ένθεν. Αλλά ακόμη κι αν συνεφέρουν την κατάσταση η χώρα μας ακόμη μια φορά θα βγει χαμένη και πληγωμένη στο επίπεδο της διπλωματίας, της θέσης της στην ΕΕ και της πολιτικής γενικότερα. Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε απολέσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας και κάθε ελπίδα να αποκτήσουμε θέση κι άποψη στα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Κρίμα γιατι η πορεία μας στην Ευρώπη απ την αρχή δεν ήταν εύκολη και ό,τι είχαμε καταφέρει το είχαμε καταφέρει με κόπο. Ακόμη μια φορά αποδείχτηκε στην πράξη ότι από τον χειρότερο υπάρχει και ο χείριστος. Αυτό που εύχομαι τώρα πλέον είναι να τελειώσουμε οριστικά με τους κληρονόμους της πολιτικής -όπως ακριβώς τελειώσαμε στην μεταπολίτευση με τους γόνους/κληρονόμους του στέμματος. Υπό αυτήν την έννοια ότι γίνεται θα έχει τουλάχιστον ένα όφελος για τις επόμενες γενεές στην συλλογική ιστορική μνήμη

 5. @kapt.,(δεν μοιράζω καλημέρες, πήρε να σουρουπώνει κιόλας) νάσουνα κανένας απομονωμένος εκ πεποιθήσεως επαρχιώτης με άγνοια του διεθνούς ενημερωτικού γίγνεσθαι, ακόμα και του πιο στοιχειώδους, να έλεγα «δε γαμείς, τόσο μπορεί, τόσο νογάει».
  Αλλά να, μια βολτίτσα να κάνεις ανά τα διεθνή μέντια,
  -αν όμως πρώτα φροντίσεις να απαλλαγείς από κάποιες άρρωστες εμμονές σου, ατταβιστικής σύμπλευσης με οτιδήποτε δεξιό και συντηρητικό, από ΚΑΚ μέχρι ΝΔ-,
  θα αντιληφθεις και συ όπως και κάθε λογικός άνθρωπος, ότι η ΔΙΕΝΗΣ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ κλιμακες ολόκληρες αναβαθμισμένη σε σχέση με την περίκλειστη περιπέτεια απομόνωσης που ξεκίνησε με το εθελούσιο κλείσιμο της χοντρής πριγκηπέσσας στο Μπούργκενστοκ, και έκτοτε….αγνοείτο η τύχη της.
  Μην το παρατραβάς και παραλογίζεσαι, αδικείς και μερικές άλλες απόψεις σου, που μπορεί να είναι μέχρι και ενδιαφέρουσες…

 6. @Κύριε Στέλιο μας τι τρέεεχει;
  Μας πειράξανε τον επίλεκτο χοντρο-Κωστάκη και εξερράγημεν;
  Η δημοσιογράφος των Ιρλανδέζικων Τάϊμς που μπαίνεις στον κόπο να λινκάρεις, ήταν τόσο παρούσα στη συνομιλία Γιουνκέρ-δημοσιογράφων, όσο ήταν και οι δικοί μας.
  Δηλαδή καθόλου, αφού ο κ. Ζ.Κλ.Γ. συζήτησε ΜΟΝΟ με Γάλλους δημοσιογράφους.
  Η εκδοχή που αναφέρεις
  (αυτή των Ι.Τ, για προφανείς λόγους αφού η Ιρλ. έρχεται με βήμα γοργό να μας υποκαταστήσει στο ρόλο του τέλειου στόχου)
  είναι η 3η διαφορετική μέχρι τώρα, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΣΚΕΥΗ!
  Και βέβαια ΚΑΘΟΛΟΥ εξειδίκευση ή ξεκαθάρισμα της προηγούμενης. Πρόκριται για σύνηθες γνωστότατο τρικάκι, ανάλογο με το «παρερμήνευσαν οι δημοσιογράφοι»
  Αφού αντί για την ιδιαίτερη συνομιλία με Έλληνα πρωθυπουργό και την κατ ιδίαν «εξομολόγηση»,
  (στην οποία σαφέστατα αναφερόταν η 1η εκδοχή).
  λανσάρει σαν αναφορά τις γνωστές ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΓΑΠ, περί «μεγάλων προβλημάτων διαφθοράς στη χώρα του», που ακόμα κι έτσι, και ένας καθόλου ειδικός θα καταλάβαινε πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την «διεφθαρμένη χώρα»
  (που σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, περιλαμβανόταν στην «κατ’ ιδίαν εξομολόγηση Έλληνα πρωθυπουργού»)
  Να είστε του λοιπού προσεκτικότερος, γιατί είμαι βέβαιος πως ΔΕΝ ΗΤΑΝ στις προθέσεις σας η παραπληροφόρηση…
  Να είστε γερός, και μακριά από παγίδες…
  Στο μέλλον..

 7. Παρατηρώ πως σκίζονται ένθεν κακείθεν οι διάφοροι εκπρόσωποι για να πείσουν το κοσμάκη σχετικά με το ποιός είναι ο συνομιλητής πρωθυπουργός του κου Γιουνκέρ ( ah mon coeur ).
  Πρόκειται για το γνωστό επικοινωνιακό παίγνιο της παραπλάνησης και του μικροκομματικού συμφέροντος.

  Θεωρώ ότι είτε του το είπε ο δάμαλος ΚΑΚ είτε ο μικρός ΓιωρΓΑΠης μικρή σημασία έχει για την ουσία. Το ‘κύρος» της χώρας είναι μια έννοια ανύπαρκτη πλέον , που δεν αντικατοπτρίζεται ούτε στα spread ούτε στις εκτιμήσεις των διαφόρων «οίκων» , ούτε στις επικοινωνιακές διαμάχες των εκπροσώπων. Είμαστε υπό κηδεμονία και αυτός είναι ο μόνος παράγων κύρους για σήμερα και για τη συνέχεια. Το ποιός φταίει το γνωρίζει ο κάθε Γραικός που θα σκεφτεί για λίγο ειλικρινά ή θα δει μια φωτογραφία του κου Πάγκαλου ( ως εξαπλωμένης διαπαραταξιακής και κυνικής μπαγιαντέρας ) . Τα λοιπά είναι για να περνάει η ώρα. 🙂 😉

 8. Να μην αγνοήσουμε εδώ και τις διαχρονικές ευθύνες των εταίρων μας που σε αγαστή συνέργεια μασούσαν σε μετρητό αυτά που δανειζόταν εδώ ο κοσμάκης σε πλαστικό χρήμα για να καταναλώνει.

  Θεωρώ ότι το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό όνειρο» των σοσιαλδημοκρατών της δεκαετίας του 80 έχει οριστικά αποβιώσει . Περί αυτού θα αναρτήσω σύντομο ποστ στο μαγαζάκι μου σήμερα.

 9. Εμένα , το παιχνίδι της κολοκυθιάς , μου αρέσει.
  Μετά θα παίξουμε (όλοι μαζί , πολιτικοί και λαουτζίκος) , αμπάριζα….

 10. καλησπέρα…

  Αν μη τι άλλο αυτή η δήλωση «διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα» είναι πέρα από κάθε φαντασία.

  Δεν γνωρίζω επί του παρόντος αν ο κος Γιούνκερ είναι «κρασοκανάτας» ή μυθομανής ώστε να παρουσιάζει ως λεχθέν αυτό που σήμερα παπαγαλίζουν τα μίντια (ότι τάχα είναι ο ΓΑΠ που είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά- και αυτή η δήλωση δήθεν παρεννοήθει από τον Τύπο). Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά και ο ΚΑΚ το έλεγε και ο Σημίτης και θα είναι το μότο της επόμενης δεκαετίας, οποτεδήποτε αυτοί που μας έχουν ανέβει στην καμπούρα σε αγαστή χορωδία με τους γηγενείς μπαταχτσήδες πολιτικούς (όχι όλους να εξηγούμαστε) φροντίζουν να μας αποπροσανατολίζουν για τα δεινά μας…

  Η διαφθορά, δεν προέκυψε, ανατράφηκε συνειδητά από το εγχώριο πολιτικό σύστημα, και την εγχώρια κάστα που διοικεί από το παρασκήνιο. Οι Ευρωπαίοι απλώς δεν την εμπόδισαν καθώς εξυπηρετούσε συμφέροντά τους. Και γιατί να το κάνουν?

 11. καλησπέρα,
  με όλα αυτά, δεν ξέρω γιατί, αλλά θυμήθηκα τον ….Οσιμ (προπονητής του Παναθηναϊκού που άμα τον παραζορίζανε γιατί όλο χάνουνε, έλεγε «με αυτούς τους παίκτες που έχω τι θέλετε να κάνω;;).
  Σημειωτέον ότι αν και ΑΥΤΟΣ το κατείχε το άθλημα, τελικά έφυγε νύχτα….

 12. «άρρωστες εμμονές»
  ατταβιστικής σύμπλευσης
  «μέχρι και ενδιαφέρουσες απόψεις»
  «παραλογίζομαι»
  κι άλλες τζούφιες στρακαστρούκες!
  άσε μας βρε Καργούδη βραδιάτικα! (μόλις γύρισα)
  Που την βρίσκεις μωρέ την όρεξη δεν καταλαβαίνω για τέτοια παιδιαρίστηκα σχόλια που στόχο έχουν τον συνομιλητή σου και ουχί την άποψη του?!

  Ρε Βαγγέλη δεν μιλάς με παιδάκια ή εν πάση περιπτώσει εγώ δεν σκοπεύω να σε ακολουθήσω σε ένα τέτοιο δρόμο προσωπικών αντεγκλήσεων, προσβολών, απαξιωτικών χαρακτηρισμών και άλλα νόστιμα που δεν καλλιεργούν τον διάλογο ούτε και βοηθούν στην αντίληψη της πραγματικότητας. Είμαι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι για να δίνω βάση -πόσο μάλλον να συμμετέχω- σε τέτοια δικτυακά παιχνιδάκια 😉

  Στο θέμα μας :
  απ την μια μεριά υπάρχουν οι δηλώσεις και απ την άλλη οι πολιτικοί και επικοινωνιακοί χειρισμοί . ΚΑΙ στους τρεις αυτούς τομείς η κυβέρνηση πρωταγωνίστησε αρνητικά , με το κόστος μάλιστα _εκτός των άλλων_ να μετριέται και σε πολλά εκατομμύρια ευρά από την μέρα της ανάληψης της!
  Για το πολιτικό κόστος δεν κάνω καν λόγο γιατί η πολιτική επιρροή της χώρας μας σήμερα σε οποιονδήποτε τομέα μας αφορά (οικονομικό , γεωστρατηγικό, εξωτ πολιτικής , πολιτικών συμμαχιών κλπ) είναι ένα σύντομο ανέκδοτο «για κάθε λογικό άνθρωπο» όπως λες κι εσύ. Εδώ ούτε και στην ίδια μας την χώρα δεν έχει πολιτική επιρροή μια τέτοια (υπηρεσιακή) κυβέρνηση. Η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα είναι η πολιτική του μνημονίου και ο εντολέας δεν είναι ο πολίτης αλλά οι «δανειστές μας»

  «Δανειστές» που το «διεφθαρμένη χώρα» το προχωρούν και λίγο παρακάτω απαιτώντας (μο τα ξανθά μου μούσια!) μάλιστα από τον Παπακωνσταντίνου να στείλει κάποιον από το πολιτικό μας προσωπικό στην φυλακή. Ποια γκρικ στατιστικς και κουραφέξαλα, λένε οι άνθρωποι με όλο το θράσος που χουν (αποκτήσει). Η Ελλάδα πήγαινε στον γκρεμό (κάτι που μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε τόσες δεκαετίες) εδώ και 30 χρόνια και ο μοναδικός ρόλος που της επιφύλασσαν είναι αυτός της αγοράς για τα προϊόντα τους.

  Και εδώ που τα λέμε, όλη αυτή η ανοησία περί στατιστικών πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Γιατί είναι ανοησία να πιστεύει κάποιος ότι εάν η προηγούμενη κυβέρνηση εμφάνιζε από το 2008 την δημοσιονομική εκτροπή δεν θα χαμε πρόβλημα ή δεν θα μας δημιουργούσαν οι ίδιοι ή οι αγορές πρόβλημα.
  Μεγάλη Ανοησία , με καταλαβαίνεις?
  Η οικονομική κρίση( κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των χρηματαγορών, των κρατικών ομολόγων, του δημόσιου δανεισμού, των ελλειμμάτων κλπ ) ξαναλέω και θα το πω όσες φορές ακόμη χρειαστεί είναι κυρίως εισαγόμενη δηλαδή παγκόσμια και μας αφορά μόνο σε ένα πολύ πολύ μικρό της μέρος.
  Ας το εμπεδώσουμε επιτέλους γιατί ειδάλλως δεν θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.
  Και η μάχη του συναλλάγματος που μόλις άρχισε (δηλαδή εδώ και 4-5 χρόνια) είναι ακόμη μια πτυχή αυτής της κρίσης.
  Εδώ λοιπόν ο κόσμος χάνεται κι εμείς χτενιζόμαστε ( κάνοντας την χώρα μας ένα απέραντο πρωινάδικο )

  Καληνύχτα παίδες

 13. Καλησπέρα, αρτι αφιχθείς και εγώ , από 2ωρο ταξίδι όπως ο Καπετάνιος, (είχα «εκδράμει» στο Χαλάνδρι και αντί για την Παμβώτιδα , αγνάντευα τον Κηφισό κατά την επιστροφή) 🙂 ,

  αν αφήσουμε το θέμα του επικοινωνιακού χειρισμού των δηλώσεων Γιούνκερ, λέγοντας απλώς ότι οι συνειρμοί για την ποιότητα του Δημόσιου Βίου, (των κυβερνώντων, της ΝΔ και των ΜΜΕ τουλάχιστον), οδηγούν σε καταθλιπτικά συμπεράσματα,νομίζω ότι έχει αξία να δούμε και τις ακόλουθες διατάσεις.

  Ακόμη και αν κάποιος πρώην πρωθυπουργός είπε τα περί διεφθαρμένης χώρας , «κατά μόνας» στο Γιούνκερ, αυτό που μετράει είναι ότι ο ΓΑΠ το έχει κάνει σημαία της πολιτικής του από τότε που ανέλαβε.
  Έτσι, είτε αυτό εννοούσε ο Γιούνκερ από την αρχή , είτε το είπε σαν δικαιολογία για να μη δημοσιοποιήσει ιδιωτική συζήτηση, δεν έχει διαφορά, διότι είναι πειστικό.

  Θεωρώ σημαντικό αυτό που επισημάνθηκε και από άλλους , ότι δηλαδή η ουσία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ως προς τους χειρισμούς του θέματος, αποδεικνύεται επιιεικώς ατυχής και επιζήμια.
  Η λογική «διεκτραγωδώ την κατάσταση, αποδεικνύω ότι έφταιγαν οι προηγούμενοι και υπόσχομαι μεταμέλεια» είναι , το λιγότερο, αφελής, διότι έτσι απαυθύνεσαι στο οικογενειακό περιβάλλον και μάλιστα στους ανιόντες, όχι σε αυτούς που σχετίζεσαι στη διεθνή πολιτική.

  Φοβάμαι ότι πίστευε ότι έχει συμμαχίες που θα τον υποδεχόντουσαν σφάζοντας το μόσχο, αρκεί να παραδεχόταν τις ασωτίες των προηγούμενων.
  Το πώς τους υποδέχτηκαν (πχ στο Νταβός) είναι γνωστό και «μιλάει από μόνο του» για το «εύστοχον» των επιλογών.

  Έχει επίσης σημασία το ότι αυτού του είδους η πολιτική αποτέλεσε και τη βασική προεκλογική επιχειρηματολογία, κάτι που έπαιξε ρόλο και στη διαφορά του 11%.
  Αποτελεί όμως και μια λογική εξήγηση για το παράλογο να αφήνουν τη Δημόσια Διοίκηση στο έλεος της ακυβερνησίας , επί μήνες, ψελίζοντας διάφορα περί «opengov» κλπ.

  Ελπίζω να μη στέκει ο συνειρμός μου, δηλαδή το ότι η στάση τους ήταν «εμείς τώρα εξηγούμε πόσο άσχημα τα έχουν κάνει τα πράγματα (οι άλλοι)» , άρα δεν μπλεκόμαστε στο πρόβλημα, και μόλις πάρουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις από τους «φίλους και συμμάχους» , μπαίνουμε επι της ουσίας και ασκούμε την πολιτική μας.
  Πάντως, όσο και να μη θέλω, το αστείο με το «αν φορτωθεί με χρέος το 2009, το 2010 η διαφορά να είναι μεγάλη» με βάζει σε σκέψεις.
  Τώρα, ανεξαρτήτως προθέσεων, το πόσο βάρυνε , αφενός η διεκτραγώδηση της χώρας, αφετέρου η εμφανής (και στην ΕΕ) κωλυσιεργία στην άσκηση πολιτικής (άρα και αναδιαρθρώσεων) , νομίζω ότι είναι εμφανής.

  Τέλος, θα ήθελα να καταθέσω το ότι βρίσκω το νόημα των δηλώσεων Γιούνκερ ανησυχητικό για τον εξής λόγο:
  Αν θεωρήσουμε ότι αποδέκτες των δηλώσεων είναι και οι λοιποί αποφασίζοντες και δεχθούμε ότι υπάρχει και ένα πνεύμα εσωτερικών αντιθέσεων, πρακτικά λέει
  «παιδιά, υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν βγει η άσκηση φταίμε και μεις , δηλαδή εσείς που τους είχατε κάνει γιουσουρούμ, αλλά αυτοί εδώ παραδέχονται από μόνοι τους ότι είναι διεφθαρμένοι και ότι αυτό τελικά είναι η αιτία. Εδώ (μου) το λέει και ο Πρωθυπουργός τους»
  Δηλαδή, μέσα στην ανησυχία και στον εσωτερικό τους καβγά, πρόταση κάνει ο άνθρωπος. 😉
  Και εδώ πρώτο θέμα ……. (όχι δεν το είπε αυτός, το είπε ο άλλος κλπ κλπ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: