Λούκα Κατσέλη: η οικονομία της Ελλάδας βουλιάζει

από kapetanios

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=359643&dt=10/10/2010

«Η παλιά οικονομία της Ελλάδας βουλιάζει» επισημαίνει η κυρία Κατσέλη «και αναδεικνύεται σταδιακά μια νέα με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

«Η οικονομία της Ελλάδας ήταν στηριγμένη στην ανειδίκευτη εργασία,στη μικροϊδιοκτησία, στις οικογενειακές επιχειρήσεις και στις μικροϋπηρεσίες. Ηταν μια οικονομία με εσωστρεφή χαρακτηριστικά. Αυτή η εικόνα αλλάζει. Δημιουργούνται καινούργιες αγορές, γίνονται επενδύσεις κλίμακας σε νέους τομείς:στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,στα δίκτυα ενέργειας, στις επικοινωνίες και στις μεταφορές, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στο φάρμακο, ακόμη και στον τουρισμό και στον πολιτισμό» επισημαίνει η κυρία Κατσέλη.
«Πρέπει να διαχειριστούμε τη μιζέρια που υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα και την ελπίδα του κόσμου για το αύριο» σημειώνει. «Ενδεχομένως να χρειαστεί να πούμε στους πολίτες “δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για εσάς, δουλεύουμε όμως για το μέλλον των παιδιών σας”»
*
Να μας το πείτε να μας το πείτε -γιατί κάποιοι νομίζουν ότι θα ανακάμψουμε το 12…
 

26 Σχόλια to “Λούκα Κατσέλη: η οικονομία της Ελλάδας βουλιάζει”

 1. Λούκα Κατσέλη
  «Ενδεχομένως να χρειαστεί να πούμε στους πολίτες “δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για εσάς, δουλεύουμε όμως για το μέλλον των παιδιών σας”»
  ….. διότι το μέλλον των δικών μας παιδιών , το έχουμε εξασφαλίσει προ πολλού (και των παιδιών τους επίσης).
  Ρε καπετάνιε.
  Ποιόν μου θυμίζει η κυρία
  Ποιόν μου θυμίζει
  Ποιόν μου θυμ..
  Ααααα.
  Θυμήθηκα.
  Τον Μαρκεζίνη.

 2. το σερ ή το σαγόνια το μπαμπά του ορέ Αβρόχοις ;;;;

 3. Μα , τι ερώτηση είναι αυτή αγαπητέ ?
  Υπάρχει χαρακτηριστική ομοιότητα .
  Φτυστοί είναι .

 4. ..θυμάμαι κάποτε που παίζαμε μια παραλλαγή των δύο μπομπώνε με μονό καπέλλο στη πόκα με όνομα «τα σαγόνια του Μαρκεζίνη» ..

 5. Ξέχασα τις οδηγίες για τα διαδικτυακά καραγκιοζογελάκια. (χ3)
  Την καλησπέρα μου έχετε , αγαπητέ.

 6. Γεια σου ρε παπούλη , δυο φορές γεια σου και σε σένα καπεταν Νικολή (γύρισες?)

  Εγώ δεν αρνούμαι ότι η Κατσέλη έχει δίκιο και στα δύο σκέλη της τοποθέτησης της.
  Όντως η οικονομία στην χώρα μας είχε (εν μέρει μιας και δεν είναι λίγες οι επενδύσεις ελληνικών ομίλων που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων) εσωστρεφή χαρακτηριστικά και όντως στηριζόταν στην μικρομεσαία τάξη(στη μικροϊδιοκτησία, στις οικογενειακές επιχειρήσεις και στις μικροϋπηρεσίες)
  Αρνούμαι βέβαια κατηγορηματικά ότι στηριζόταν στην ανειδίκευτη εργασία (εάν δεν πρόκειται περί εκφραστικού λάθους πρόκειται περί μεγάλης άγνοιας…)
  Και ναι , όλο αυτό το οικοδόμημα διαλύεται – όσα κομμάτια του βέβαια συνεχίζουν και μένουν όρθια ακόμη και σήμερα.
  Και είναι αυτό θετικό ?!

  Και που είναι «οι καινούργιες αγορές και οι επενδύσεις κλίμακας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα δίκτυα ενέργειας, στις επικοινωνίες και στις μεταφορές, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στο φάρμακο, ακόμη και στον τουρισμό και στον πολιτισμό»?!
  Θα μας τρελάνουν?

  Χώρια που κάθε νεα ανάπτυξη έχει νόημα ΜΟΝΟ όταν το νέο παραγόμενο προϊόν έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον όχι όταν απλώς το αντικαθιστά και μάλιστα μειούμενο . Θέλω να πω ότι το παραγόμενο ΑΕΠ είναι ούτως ή άλλως ελάχιστο για μια οικονομία που κατατάσσεται στις ανεπτυγμένες όπως η δική μας (το ΑΕΠ αλλά και το κατά κεφαλήν μας εισόδημα μας κατατάσσει στις τελευταίες εάν όχι στην τελευταία _γιατί υπάρχει και η Πορτογαλία_ θέσεις της Ευρώπης των 15 )
  Κατά συνέπεια και η παραμικρή συρρίκνωση του έχει άμεσες και δραματικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού.

  Η μετάβαση απ την μια οικονομία στην άλλη πρέπει να (και εαν) προκύψει εκ τοις πράγμασι και όχι με αρνητικές πολιτικές παρεμβάσεις.
  Απ την άλλη η παραδοχή της Κατσέλη ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε στην δική μας γενιά είναι ειλικρινής.
  Άρα λοιπόν όλοι εμείς ,επαγγελματίες, εργαζόμενοι , μικρομεσαίοι, αν μη τι άλλο πρέπει να αναζητήσουμε εκείνους τους πολιτικούς που θα εφαρμόσουν οικονομικές πολιτικές που θα μας συμπεριλαμβάνουν. Νομίζω ότι είναι απλά τα πράγματα , πολύ απλά

 7. Καλημέρα
  Το ΠΑΣΟΚ και η κ Κατσέλη ας διεκδικήσουν την εξουσία τις επόμενες εκλογές με αυτό το σύνθημα. Προς το παρόν όμως το χρέος τους είναι απέναντι στις δεσμεύσεις τους , δηλαδή στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο πήραν την εξουσία στα χέρια τους και σε αυτούς που τους ψήφησαν. Σε αυτούς θαρρώ ότι συμπεριλαμβανόταν και οι σημερινές γενιές εργαζομένων και επαγγελματιών. Δεν ήρθαν να διαλύσουν την «παλιά οικονομία» αλλά να χτίσουν μια διαφορετική, ίσως. Μέχρις στιγμής αναπτυξιακό ,κοινωνικό και οικονομικό, πρόγραμμα δεν είδαμε. Τουναντίον αυτό που είδαμε είναι η σύμπραξη νεοφιλελεύθερων πολιτικών «εσωτερικής καταναλώσεως» με ότι χειρότερο έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα από άποψη πολιτικών και οικονομικών επιλογών, το ΔΝΤ.

  Η ευκαιρία λόγω της κρίσης που διατείνεται ο ΓΑΠ είναι ευκαιρία για περισσότερο μονεταρισμό, φτώχεια και κοινωνικές αντιθέσεις. Μα γιατί θα αναρωτηθεί κάποιος ? Αυτός που θα αναρωτηθεί δεν έχει αντιληφθεί τον κόσμο που τον περιβάλλει, ζει σε μια ψευδαίσθηση ενός κόσμου αγγελικά πλασμένου, σε μια γυάλα. Κι όσο και να καταριόμαστε το πολιτικοοικονομικό μας παρελθόν και την κινηματική και συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων σε τούτη την άκρη της γης, πρέπει και να το ευγνωμονούμε κάποιες φορές που μας επέτρεψε να γεννηθούμε και να ζήσουμε πιο ελεύθεροι από δισεκατομμύρια άλλους Όλα αυτά όμως καταρρέουν μαζί με την βύθιση της «παλιάς οικονομίας της μικροϊδιοκτησίας, των οικογενειακών επιχειρήσεων και των μικροϋπηρεσιών.

  Και δεν βυθίζονται γιατί δεν έπαψε στον κόσμο να υφίσταται μια τέτοια οικονομία (στην Ευρώπη πχ υπάρχουν μυριάδες οικογενειακές επιχειρήσεις είτε στον κτηνοτροφικό τομέα είτε στην μεταποίηση είτε στον τουρισμό, που μπορούν==> ακόμη και ανταπεξέρχονται θαυμάσια) , βυθίζονται λόγο της ανικανότητας των πολιτικών τελευταίας γενιάς που η σχέση τους με την πολιτική τους επιβλήθηκε και η σχέση τους με την ιστορία αυτού του τόπου θα τους και μας μείνει αξέχαστη

 8. Και τίθεται καπετάνιε ένα ακόμα ερώτημα

  Αν η παρούσα πολιτική ελιτ , αντιλαμβανόμενη το αδιέξοδο ( τάχα μου τώρα ) , επιχειρεί να στρέψει ρότα και ομολογεί ότι για το μέγιστο ποσοστό του σημερινού ενεργού πληθυσμού δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα ( το 90% και άνω των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν χαρακτηρίζονται καν μικρομεσαίες με ευρωπαϊκά στάνταρντς ) τότε αναρωτιέμαι σε ποιούς μπορεί ( και βασικά θέλει ) να προσφέρει.
  Αν η καλή κυρία καλεί τη μεγάλη μάζα του ενεργού πληθυσμού να αυτοκτονήσει ή να πηδήξει χωρίς σωσίβιο στο πέλαγος , επειδή το καράβι άλλαξε ρότα , τι περισσότερο χρειάζεται για να ομολογήσει τη πλήρη αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος.

  Και επειδή καλούμεθα να βλέπουμε μπροστά , δηλαδή να αναζητούμε λύση και προοπτική , είναι τελείως αδύνατο να σκεφτεί κανείς ότι αντί να πέσει στο πέλαγος η τεράστια πλειοψηφία των επιβατών , υπάρχει η εναλλακτική λύση να ριφθούν στη θάλασσα οι καπεταναίοι και οι καπετάνισσες . Αυτοί έχουν εξασφαλισμένη και τη διάσωση και τη τελική σωτηρία.

 9. Καλημέρα από τη Γαλατία που απεργεί,

  προσφιλέστατε παππούλη, με κάνεις και αισθάνομαι πολιτική αβανγκάρντ 😀
  Νομίζω δε οτι τώρα που με λαμβάνετε, μπορώ να μιλήσω 😉

 10. Μπλακσίπιε

  ήσουν πάντα εμπροσθοφυλακή , απλά δεν το είχες καταλάβει , πέρνα από το μαγαζάκι μου να δεις τα κατορθώματα των φραντσέζων..;)

 11. Μαυροπροβατή ,ε όχι και στην θάλασσα ρε γμτ και μου την μαγαρίσετε! 🙂

  παπς με την έδωσε αυτός ο μουντός καιρός , με σπάει και τα νεύρα ο Καργούδης ώρες ώρες οπότε……. την κάνω για μονοήμερη στα Γιάννενα(2 ώρες δρόμο 😉 ) στο ατάκα και επί τόπου . Η φτώχεια (και το κατσιό ) θέλει καλοπέραση αδέρφια
  Τα λέμε ( έχω προγραμματίσει να ανέβουν κάνα δυο ποστάκια όσο θα λείπω για το ξεκάρφωμα )
  Δεν είμαι εδώ λέμε,
  έφυγα κιόλας

 12. Μωρέ ας μην ήτανε ο Κώστας Λαλιώτης και θα σας έλεγα εγώ 2 ώρες στα Γιάννενα 🙂

 13. Tήνελλα , ω Καπετάνιε.
  Γύρισα , παρέα με το jet lag μου.

 14. Αλήθεια για πείτε μου που διαφωνείτε στα οσα διάβασα οτι ειπε η Κατσέλη;
  Δεν ειναι αλήθεια οτι η ελληνική οικονομία ειναι πλέον μη βιώσιμη στις σημερινές συνθήκες του ανταγωνισμού με το να συνεχίιζει τη ρότα της παραοικονομίας και εκτεταμένη φοροδιαφυγή;
  Ποια ανάπτυξη μπορεί να γίνει και σε ποιούς τομείς οταν εξακολουθεί η κοινωνία να προσβλέπει μόνο σε διορισμούς στο δημόσιοι τομέα και οχι να προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι σε ενα άλλον εργασιακό κλάδο που θα εναρμονίζεται με αναπτυξιακά σχέδια ακόμα και σε καινοτoμίες.;Οταν ομως δαιμονοποιούμε την ειδίκευση πώς θα αναπτυχθεί μια οικονομία με εργατικό δυναμικό της εποχής των καταφερτζήδων ελλήνων μικρο επαγγελματιών του παρελθόντος;
  Τι ειναι αυτό που ξενίζει στα λόγια της Κατσέλη, δεν θα πρεπει κάποτε να εκσυγχρονισθούμε (οχι με εισαγωγικά) μεσα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία; και οχι μόνο για τις μελλοντικές γενιές αλλά και τους σημερινούς εργαζόμενους, οι οποίοι μέχρι πότε η θα φοροδιαφεύγουν η θα βρίσκουν μόνιμη δουλειά σε ενα δημόσιο που ηδη ασφυκτιά;
  Τα παραδείγματα που δίνει το κείμενο δίνουν την εικόνα μιας οικονομίιας που θα εχει τα χαρακτηριστικά που ειναι εκ των ων ουκ ανευ για μια κοινωνία που δεν θα τελματώσει στα μέχρι σήμερα κεκτημένα, αλλά τόσο ευάλωτα σε κρίσεις, και η οικονομική ανάπτυξη φρενάρεται εκ των εσω απο ασκοπες προκαταλήψεις.
  Και παρακαλώ μη μου αντιπαραθέσετε οτι τα μεγάλα τραστ θα καταπιούν τους μικρομεσαίους μας επιχειρηματίες γιατί μπορούν αν θέλουν να εξελιχθούν οι ιδιοι σε μονάδες ανταγωνίσιμες οπως άλλωστε γίνεται παντού. Ομως θα πρέπει να ξεχάσουν φοροδιαφυγές και παραοικονομία.

 15. @Ενη
  Οι μόνιμα εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν ξεπερνούν του 500χιλ την ώρα που 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα του οποίου οι απαιτήσεις σε ειδίκευση και προϋπηρεσία κρίνονται παράλογες σε αρκετές περιπτώσεις (θα συμφωνήσω με τον @καπετανιο , η Κατσέλη υπέπεσε σε σοβαρό λάθος λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις στην χώρα μας βασίζονται «στην ανειδίκευτη εργασία» )

  Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι μια ελληνική Ζήμενς θα χρειαστεί να διαβρώσει κυβερνήσεις και πολιτικούς άλλων χωρών , το ίδιο θα χρειαστεί να κάνει και μια μεγάλη ελληνική εταιρία φαρμάκων και ούτω καθεξής.
  Λέτε επίσης για την παραοικονομία.
  Πληροφοριακά η παραοικονομία αυξάνεται όσο η ύφεση εντείνεται. Απόδειξη η αύξηση της τα τελευταία 2 χρόνια στις χώρες του νότου. Εκτός αυτού πρέπει να γνωρίζετε ότι η παραοικονομία πχ στην Γερμανία είναι ενάμιση ελληνικό ΑΕΠ και ίσως λίγο παραπάνω(αν δεν με απατά η μνήμη μου πρέπει να ανέρχεται στα 360 δις ευρώ). Μην απλοποιείτε , φοβάμαι ότι τα ΜΜΕ «κατάφεραν» κι έκαναν «κτήμα» των πολιτών οικονομικούς όρους και έννοιες για τις οποίες δεν γνωρίζουν το ελάχιστο.

  Η Κατσέλη γλαῡκ’ Ἀθήναζε
  Ο λόγος της κρίνεται υπερβολικά απλοϊκός (αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού) για κάτοχο διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη και για πρώην υπουργό οικονομίας , την στιγμή μάλιστα που στην συνέντευξη της υποτίθεται ότι εγκαλεί/απευθύνεται στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας (κι όχι στο πόπολο) ο οποίος φαντάζομαι ότι στην πλειοψηφία του είναι απόφοιτος δημοτικού σχολείου==>τουλάχιστον… (εκτός εάν έχετε κι εσείς διαφορετική άποψη)
  Κι αν το πέρασμα της από το υπουργείο οικονομικών κρίθηκε και από τον ίδιο τον ΓΑΠ πλήρως αποτυχημένο και με ανύπαρκτο έργο, και αυτή η παρουσία της στο υπουργείο εργασίας πρέπει να ειδωθεί αυστηρά κάτω από το πρίσμα που η ίδια (θρασύτητα) έθεσε ==>»Μη με ρωτήσετε πόσες θέσεις εργασίας θα φτιάξω , αλλά πόσες θέσεις εργασίας θα σώσω »
  Αν είναι δυνατόν!!!!

 16. Αν είναι δυνατόν
  ΝΑΧΩ ΔΕΣΜΟ Μ ΑΥΤΟΝ!!

  Αυτό έχει αξία,
  γιατ’ είν’
  ΟΜΟΙΟΚΑΤΑΛΗΞΙΑ!!

 17. @Β.Δ. Καργούδης
  Είχα την εντύπωση ότι με δική σας πρωτοβουλία είχαμε ξεκαθαρίσει την διαδικτυακή μας σχέση. Παρ όλα αυτά συνεχίζετε , χωρίς να σας απαντώ, να ασχολείστε μαζί μου και μάλιστα με ένα τρόπο που δεν σας τιμά ιδιαίτερα.
  Ασχοληθείτε με τους ομοίους σας, πλζ !

  (οι ανόητοι, λένε, είναι ανίκητοι . Το ίδιο θα έλεγα και για τα τρολλ )

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_%28%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%29

 18. Φυσικά Στέλιος τι να πεί μια διδακτόρισσα της οικονομικής επιστήμης και χρόνια εργαζόμενη σε διεθνείς οργανισμούς (ΟΟΣΑ κ.α.), στούς σχολιαστές των μπλόγκ ,οι οποιοι ολοι μιλάμε εκ του ασφαλούς, μιας και κανείς δεν δεσμεύεται με τα λόγια μας. Οπως επισης μπορούμε και να αναφέρουμε οικονομικούς δείκτες χωρίς να δίνουμε τη πηγή τους, ελευθεροι και ωραίοι.Πλήν ορισμένων περιπτώσεων βέβαια που δίνονται σχετικοι σύνδεσμοι).
  Τι γνωμη ομως εχεις για μια πολιτική σχετικά με την ανάπτυξη ως ο κάτωθι σύνδεσμος;

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=4599120

 19. Για την Κατσέλη και την δραστηριότητα της στο γνωστικό της αντικείμενο ισχύει το: η παράσταση έλαβε άδοξο τέλος. Στο εργασίας θα δούμε το έργο της και θα την κρίνουμε ==>η ίδια έβαλε τον πήχη ιδιαίτερα χαμηλά, μια πιθαμή πάνω από το έδαφος.

  Το ίδιο ισχύει και για τον Χρυσοχοίδη (οι πρακτικές του οποίου ήδη βρίσκουν μιμητές στο ΠΡΟ-ΠΟ με την άθλια συμπεριφορά της αστυνομίας στην περίπτωση των μαθητικών καταλήψεων ) , μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα από τις δηλώσεις του.
  Είμαι ενήμερος για την σημερινή συνάντηση του παρουσία του ΓΑΠ με τον ΠΣΕ και διάβασα τις σχετικές δηλώσεις της Σακελλαρίδη και του ΓΑΠ
  Στην περίπτωση που η ενημέρωση σας προέρχεται μόνο από τα νέα σας δίνω την ομιλία της στον παρακάτω σύνδεσμο (για να μην με εγκαλείτε ότι δεν δίνω συνδέσμους)

  Click to access S-OMILIA_SYNANTHSH-14-10.pdf

  Καλησπέρα σας

 20. (@Ενη )

 21. Η σοβαρότητα κύριε Στέλιο μας, δεν είναι κανόνας ευγενούς συμπεριφοράς, διαδικτυακής ή μη.
  Κατακτάται με τη σοβαρότητα λόγου, επιχειρημάτων και πρόσληψης αυτού με το οποίο ο καθείς ασχολείται.
  Το κατ εμέ λοιπόν, απόψεις του είδους και της ποιότητας των δικών σας, αντικρούονται μόνον δι’…ομοιοκαταληξίας…
  Και, προ πάντων, μημ μου θυμώνετε, νάχουμε κι’ άλλα, βραδυνιάτικα….

 22. @Β. Δ. Καργούδης
  Και ποιος σας όρισε κριτή των πάντων( απ όσο είχα την «τύχη» να σας παρακολουθήσω σε αυτόν τον ιστότοπο έχετε αναλάβει πολλάκις αυτήν την εργολαβία ) κύριε ;
  growup
  Δεν θυμώνω με τα τρολλ αλλά καλά θα κάνετε να περιοριστείτε ,οικιοθελώς, στο οικείο σας περιβάλλον .. ==> ενδεχομένως είναι και το μόνο που σας καταλαβαίνει

 23. Κρίνω μόνο για τον εαυτό μου κύριε Στέλιο μας!
  Και απαντώ ανάλογα.
  Πάλι για τον εαυτό μου.
  (Εκτός κι αν θεωρείται πως από μόνος μου, συνιστώ συλλογική οντότητα, οπότε και προκύπτει ανάγκη διορισμών! Κολακευτικό, δε λέω, αλλά πάλι…).

  Συνέλθετε, Στέλιο μας, και μην παραλογίζεστε.

  Όσο για το ποιός καταλαβαίνει ποιόν και πόσο, αφήστε να αποφανθεί επ αυτού η δημόσια παρουσία ενός εκάστου…
  Άντε γειά….

 24. Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας – η συζήτηση νομίζω ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς (στον βαθμό που αφορά και κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη)

 25. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει τρολλ? Τον ορο τον εχω ξανασυναντήσει και εδειχνε κάτι το πολύ απαξιωτικό για κάποιον, ομως απο κάποιον που εδειχνε εντόνως εμπαθής για κάτι.

 26. ΗΔΗ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ……ΧΙΛΙΕΣ ΦΠΡΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ…..ΓΙΑΤΙ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ,,,ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ …..ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΚΡΙΣΗ…..ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝΕ,,,,,,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: