Πάμε Ηράκλειο?

από kapetanios

Η μεταβολική χειρουργική αντιμετωπίζει το διαβήτη τύπου 2

http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=81703

Αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 προσφέρει πλέον η Μεταβολική Χειρουργική, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του 15ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσω.
Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε 6 με 7 Σεπτεμβρίου στο Long Beach  της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, παρουσιάστηκαν συνολικά 15 ανακοινώσεις από Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ινδούς  χειρουργούς ενώ συμμετείχε και ο  καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Ιωάννης Μελισσας ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στο  Παγκόσμιο Συνέδριο.

«Η Μεταβολική Χειρουργική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επιστημονικών εργασιών που παρουσιάστηκαν  στο Παγκόσμιο Συνέδριο, αντιμετωπίζει τον διαβήτη τύπου 2 και σε ποσοστό που κυμαίνεται από 70 μέχρι 80% οι ασθενείς απαλλάσσονται  οριστικά από  τα φάρμακα που έπαιρναν εφ όρου ζωής», δήλωσε ο  κ. Μελισσας.
Σύμφωνα με τα  συμπεράσματα των επιστημονικών εργασιών, οι λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις που προτείνονται είναι αποτελεσματικές, ασφαλείς και χωρίς  την ανάγκη παραμονής του ασθενούς  στο Νοσοκομείο για περισσότερο από 2-3 ημέρες.
Οι λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις που προτείνονται για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη προκαλούν  γρήγορη διάβαση  της τροφής από το στομάχι στο περιφερικό τμήμα του λεπτού εντέρου με αποτέλεσμα την έκκριση ορμονών που ομαλοποιούν την παγκρεατική λειτουργία.
Εκτός των κλασσικών επεμβάσεων όπως ο γαστρικός δακτύλιος και η γαστρική παράκαμψη, η τεχνική  που κερδίζει έδαφος λόγω της απλότητάς της είναι η επιμήκης γαστρεκτομή που περιορίζει την χωρητικότητα του στομάχου και την όρεξη,  αφαιρώντας τον θόλο και τμήμα του σώματος του στομάχου.
Η χειρουργική θεραπεία του σακχαρώδη  διαβήτη έχει πλέον καθιερωθεί στο θεραπευτικό οπλοστάσιο της ιατρικής απέναντι σε μια νόσο που έχει προσβάλλει 300,000,000 ανθρώπους στον πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 ο κάθε διαβητικός κόστισε στις ΗΠΑ 11.700 δολάρια, ενώ συνολικά για το νόσημα αυτό χρειάστηκε να διατεθούν 170 δισεκατομμύρια  δολάρια.

«Στη χώρα μας έχουν ήδη χειρουργηθεί στα μεγάλα ιατρικά κέντρα και ιδιαίτερα στην Κλινική  Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, της οποίας είναι διευθυντής , πάνω από 1000 ασθενείς», ανέφερε ο κ. Μελισσας.
Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες οι λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις που προτείνονται για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη προκαλούν  γρήγορη διάβαση  της τροφής από το στομάχι στο περιφερικό τμήμα του λεπτού εντέρου με αποτέλεσμα την έκκριση ορμονών που ομαλοποιούν την παγκρεατική λειτουργία.

4 Σχόλια to “Πάμε Ηράκλειο?”

 1. Ζώντας με την αγωνία του διαβήτη
  http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=84247

  Ο φόβος της υπογλυκαιμίας

  Υπογλυκαιμία ονομάζεται η κατάσταση εκείνη κατά την οποία τα επίπεδα της γλυκόζης, δηλ. του σακχάρου στο αίμα, μειώνονται κάτω του φυσιολογικού. Εκδηλώνεται με λιποθυμικές τάσεις, ακατάστατο καρδιακό παλμό, μυϊκούς τρόμους, ακόμη και με απώλεια συνείδησης. Πρόκειται για ένα από τα συχνότερα προβλήματα στην καθημερινή αντιμετώπιση και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Ωστόσο, ακόμη και η σε τακτή και συχνή βάση εμφάνισή της στην ρουτίνα των διαβητικών ελάχιστη εξοικείωση προκαλεί στους ασθενείς.

  Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα της έρευνας, ο φόβος της επαπειλούμενης υπογλυκαιμίας σκιάζει τον φόβο για την ίδια την ασθένεια! Το 76% των ασθενών παραδέχεται ότι φοβάται ένα πιθανό υπογλυκαιμικό επεισόδιο περισσότερο από τον ίδιο τον διαβήτη. Όταν δε αυτό εκδηλώνεται σε εργασιακό χώρο, η κατάσταση τείνει να χαρακτηρίζεται εκτός ορίων από τους ασθενείς, καθώς θεωρούν την υπογλυκαιμία ως τη μεγαλύτερη ένδειξη της «γλυκιάς» τους αδυναμίας και ως την πιο σαδυσώπητη έκθεση του εαυτού τους εμπρός σε τρίτους.

  *
  ακριβώς έτσι!

  μια καλημέρα σε όλους μας

  (άσχετο)

  από χθες κυκλοφορούν φήμες ( την πρωτοδιάβασα στον μαυροπροβατή) για προτάσεις της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου (μέλος της είναι και η κυρία Θάλεια Δραγώνα- κόκκινο πανί για αυτούς που μάλλον προσπαθούν από προχθές να δημιουργήσουν θέμα με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις) που αφορούν στην προαιρετική παρακολούθησηκάποιων μαθημάτων
  Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:

  1.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

  2.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

  3.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

  4.Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

  5.Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

  6.Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

  εάν κάποιοι φίλοι γνωρίζουν περισσότερα ας ρίξουν σύρμα

 2. @καπετανιος

  Δεν είναι μόνο οι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι που δημιουργούν θέμα, είναι και μέλη της ίδιας της εκπαιδευτικής κοινότητας
  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11088

 3. του Χρήστου Κάτσικα

  Με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι συνεχίζεται το ξερίζωμα της ιστορικής γνώσης από τα κεφάλια των μαθητών

  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10887

Trackbacks

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: