Τι είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ?

από kapetanios

Εάν θέλει κάποιος να προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσει την ομιλία  του  πρωθυπουργού   δεν μπορεί παρά να σταθεί στα παρακάτω  σημεία :

.  Στην απουσία κάθε αναφοράς  στην Τρόικα, στους «δανειστές μας», στις υποχρεώσεις του μνημονίου ,κλπ  στην προσπάθεια να αναλάβει το κόστος των μέτρων αποκλειστικά ο ίδιος και το κόμμα του

. Στην προσπάθεια να δοθεί μια άλλη ερμηνεία της  «απελευθέρωσης και της ανάκτησης της ανεξαρτησίας μας»  διατυπώσεις που έχει χρησιμοποιήσει –και τον κυνηγούν ανελέητα- ο ΓΑΠ επανειλημμένος όλο τον προηγούμενο διάστημα

. Στο σαφές και αποφασιστικό μήνυμα προς τους ευρωπαίους οικονομικούς παράγοντες ότι αδιαφορεί για το πολιτικό του μέλλον

. Στην προσπάθεια να εθνικοποιηθεί στην συνείδηση του κόσμου η αποτυχία των οικονομικών πολιτικών που έχει επιλέξει η κυβέρνηση καθώς εντείνει το εκβιαστικό μήνυμα «αυτήν την μάχη ή θα την κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί»

. Στο νέο μοντέλο «ανάπτυξης»  των εικονικών (ηλεκτρονικών) επιχειρήσεων του ενός , των διαδικτυακών   πελατών,  με λίγα λόγια την ανάσταση της γνωστής «νέας οικονομίας» που μας απασχόλησε όλη την προηγούμενη δεκαετία και ήταν αυτή που έφερε το χρηματιστηριακό κραχ του 2000. ΟΧΙ , για τους τομείς της οικονομίας που πλήττονται δεν είπε τίποτε απολύτως.

Ο πλούτος αυτής της χώρας,  είπε ο πρωθυπουργός , μπορεί να μεταφραστεί σε πλούτο για τους πολίτες με μισθούς που αντανακλούν την εργατικότητά μας και συντάξεις που αντανακλούν τον σεβασμό που έχουμε στην Τρίτη ηλικία.(!)

-Ήδη ξεδιπλώνουμε ένα Δίχτυ Προστασίας στην αγορά εργασίας ανέφερε (χωρίς να ντραπεί στο ελάχιστο)

– Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ήδη διπλασιάσαμε το 2010 το ποσό που διατίθεται για την αύξηση των θέσεων σε, και μέχρι το 2013 θα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 100.000 μητέρες (και δεν έπεσε το κτήριο)

– Το συνολικό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων που κάνουμε, ώστε ν’ αλλάξουμε τη χώρα μας και να την κάνουμε πρότυπο πράσινης οικονομίας διασφαλίζει:
.Την προσέλκυση και την πραγματοποίηση αναπτυξιακών επενδύσεων δημόσιων και ιδιωτικών με συνολικό προϋπολογισμό 44,44 δισ. ευρώ έως το 2015.
·Τη δημιουργία άνω των 210.000 νέων θέσεων εργασίας εκ των οποίων 27.000 αφορούν σε προσωπικό μόνιμης απασχόλησης.
·Την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε μερικούς από τους σημαντικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας όπως είναι ο κλάδος των κατασκευών (!)

Είπε και άλλα σημαντικά τα οποία έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιεί αυτή η κυβέρνηση , απ την μια την σιδερένια πυγμή ενάντια στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και από την άλλη την ευελιξία απέναντι στο κεφάλαιο -και δη το κεφάλαιο που θα προέλθει από το εξωτερικό- με μέτρα όπως :

– μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20%

– απελευθέρωση του επιχειρηματία από το παρελθόν.
-απελευθέρωση των φορολογικών μηχανισμών από τις ανέλεγκτες χρήσεις.

– δυνατότητα να κλείσουν όλες οι ανέλεγκτες χρήσεις κλπ

Αυτό που ΔΕΝ  μας είπε είναι  ότι  αυτά που πραγματικά θα γίνουν περιγράφονται επακριβώς στο μνημόνιο ….. δεν το λέω βρέστε το εσείς

Καλημέρα σας

Ετικέτες:

5 Σχόλια to “Τι είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ?”

 1. Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε και τρία μέλη του υπουργικού του συμβουλίου που κατηγορούνται για αμέλεια στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, απεφάνθη το Σάββατο αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

  Η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της «εκθεσης Αλήθεια» που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο και που υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη αμέλεια των βασικών πολιτικών ηγετών της χώρας, καθώς και τραπεζιτών της εποχής της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, που οδήγησαν τη νήσο σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.

  Στην 274 σελίδων έκθεσή της, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι εκτός του πρώην πρωθυπουργού στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα πρέπει να οδηγηθούν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Αρνι Μάτιενσεν, Εμπορίου Μπιοργκβιν Σίγκουρντσον και Εξωτερικών Σόλρουν Γισλαντότιρ.

  Η επιτροπή αποφαίνεται ότι οι ανωτέρω επέδειξαν αμέλεια και ζητά «να δικαστούν και να τιμωρηθούν καταλλήλως από το Ανώτατο Δικαστήριο».

  Τη Δευτέρα το κοινοβούλιο θα μελετήσει την έκθεση και θα διορίσει έναν ειαγγελέα καθώς και δικαστές που θα αποτελέσουν το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1905.

  «Πρόκειται για μια σοβαρότατη κατηγορία κατά του πολιτικού μας συστήματος, των πολιτικών, του κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου και άλλων, πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» ανέφερε η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρντατότιρ, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

 2. Αβρόχοις,
  Δυστυχώς όμως στο Ελλάντα ισχύει και εφαρμόζεται η βαθυστόχαστη παπαριά του Εθνάρχου «έναν πρωθυπουργό δεν τον κλείνεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του».
  Κι επειδή εμείς όταν βρούμε μια καλή ιδέα δεν την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη, δεν σταματάμε καν σε επίπεδο πρωθυπουργού. Έτσι φτιάξαμε και ένα νόμο περί ευθύνης υπουργών, τους υψώσαμε πάνω από τη στρατόσφαιρα όπου φτάνει το μακρύ χέρι της Δικαιοσύνης, και ως αποτέλεσμα είμαστε στο σημείο όπου έναν πχ. επίορκο μιζωμένο υπουργό δεν τον κάνουμε με τα κρεμμυδάκια, απλώς τον ανασχηματίζουμε.
  Κι επειδή όταν πάρουμε φόρα δεν σταματάμε πουθενά, ακόμα κι εκείνους που μπορούμε να δικάσουμε (πχ, έναν χρηματιζόμενο δημόσιο λειτουργό -ας πούμε εφοριακό), δεν τον απολύουμε δημεύοντας παράλληλα την παρανόμως αποκτηθείσα περιουσία του αλλά τον μετατάσσουμε για να κλέψει κι απ’ αλλού κλπ κλπ. Έτσι που η ασυδοσία και η ατιμωρησία εξαπλώνονται σαν πανούκλα σε όλο το σώμα μιας χώρας μέχρι να πάει κατά διαόλου. N’ est ce pas?

  Αλλά βέβαια, όταν αυτή η τιτανοτεράστια χώρα επινοούσε τη Δημοκρατία οι απολίτιστοι Ισλανδοί΄ντύνονταν με προβιές και τρέφονταν με βαλανίδια. (Ή μήπως με σκέτο μεταλλικό νερό από τις θερμοπηγές τους; Δεν θυμάμαι…)

  ΥΓ. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο και όχι τρίχες κατσαρές, ο Εθνάρχης το εννοούσε στο πολιτικό επίπεδο και όχι στο ποινικό. Συνεπώς, αν υήρχε η βούληση, και να παραπεμφθούν και να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι θα ήταν εφικτό…

 3. Εtat interessant , n’ est ce pas madame ?

 4. Etat interessant? La Grece ou l’ Islande, monsieur? 😆

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: