Τιτανικός “η Ελλάς”

από kapetanios

Δεν ξέρω εάν το έχετε προσέξει αλλά πληθαίνουν αυτές τις ημέρες τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που αφορούν στο μέλλον της χώρας μας . Κάποια απ  αυτά όπως επι παραδείγματι αξιωματούχων ή μη του ΔΝΤ(όπως πχ αυτό που μετέφρασε ο Βαγγέλης προχθές για λογαριασμό του Αθήνα 984)  και της ΕΕ υιοθετούν την άποψη που θέλει την Ελλάδα να μην χρεοκοπεί ( να μην χρειάζεται ή να είναι άσκοπο να χρεοκοπήσει είναι η ακριβής διατύπωση για να είμαστε ειλικρινείς ) και κάποια άλλα επώνυμων ή ανώνυμων οικονομολόγων και οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης αλλά και υπηρεσιών των ΗΠΑ ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο. Δεν λείπουν μάλιστα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ακόμη και για το ενδεχόμενο «εμφύλιας σύρραξης» ( πολιτών εναντίον κρατικών οργάνων )  εάν η μεγάλη ανεργία σε συνδυασμό με τα μέτρα άγριας λιτότητας και φοροεπιδρομής  συνεχίσουν να αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό τα επόμενα δύο χρόνια  . Το βέβαιο είναι ότι κάθε στοιχείο που ανακοινώνεται για την ελληνική οικονομία αναλύεται με έναν  τέτοιο τρόπο που να αποδεικνύει αυτό που ΗΔΗ έχει γίνει αποδεκτό από τις δύο πλευρές. Απ αυτό και μόνο μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να συμπεράνει  ότι το σημείο που χωρίζει την «καταστροφή» από την «σωτηρία» μας είναι δυσδιάκριτο.

Παρ όλα αυτά εάν όλοι μας καταλαβαίνουμε τι μπορεί να σημαίνει η «καταστροφή» -και σαν ορισμό να την πάρει κανείς δεν μπορεί παρά να είναι κάτι «πολύ κακό»- λίγοι είναι αυτοί οι πολίτες και εργαζόμενοι που έχουν διαμορφώσει ξεκάθαρη άποψη  για το τι μπορεί να σημαίνει πραγματικά η «σωτηρία».

Πάντως εάν «σωτηρία» είναι :
-από την μια, η μείωση ποσοτικά αλλά και ποιοτικά του κοινωνικού κράτους, η περιορισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  οι  μισθοί των 500 ευρώ , οι συντάξεις των 400 ευρώ, η πανάκριβη «δημόσια» εκπαίδευση , η ανεργία ενός εκατομμυρίου και βάλε- ανασφάλιστων μετά από  τον πρώτο χρόνο-  συνανθρώπων μας  ,
-και από την άλλη η πώληση μέρους της Δημόσιας  ακίνητης περιουσίας (λέγεται και «αξιοποίηση») και η ρευστοποίηση των υπολοίπων δημόσιων οργανισμών κοινής ωφέλειας , ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ βύσσινο . Αυτή δεν είναι «σωτηρία», δεν είναι ούτε καν «χρεοκοπία» ,είναι πτώχευση και προϋποθέσεις κατάρρευσης  της ίδιας της δομής της  κοινωνίας μας και είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.

Σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στην  ΔΕΘ . Καλό θα ήταν λοιπόν να μας ξεκαθαρίσει τουλάχιστον ποια «σωτηρία» της χώρας και ημών των ιδίων( γιατί και αυτή ακόμη η ευημερία των αριθμών εάν και όποτε προκύψει δεν σημαίνει απαραίτητα  και ευημερία των συμπολιτών μας)  ευαγγελίζεται και δρομολογεί – έτσι κι αλλιώς απαντήσεις στο μεγάλο ΓΙΑΤΙ  των ψηφοφόρων που τον τίμησαν στις περσινές εκλογές δεν πρόκειται να δώσει. Πώς μπορεί εξάλλου κάποιος να δικαιολογήσει τις εκ διαμέτρου αντίθετες  πολιτικές και μάλιστα στην πιο στυγνή τους μορφή(εκπλήσσοντας ,κατά προχθεσινή δήλωση του, ακόμη και τον ίδιο τον Παπακωνσταντίνου )  που εφάρμοσε λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του?
Στην καλύτερη περίπτωση να αθωωθεί λόγω άγνοιας και διανοητικής  αν-ικανότητας (αυτά τα δύο  στην πολιτική, και μάλιστα γι αυτούς που έχουν ηγετικές θέσεις , δυστυχώς για τον ίδιο  πάνε μαζί, το ένα καθορίζει και το άλλο )

2 Σχόλια to “Τιτανικός “η Ελλάς””

 1. Εγώ , άποψη δεν θα εκφέρω , διότι δεν κατανοώ επαρκώς την μακρο / μικρο οικονομία.
  Θα αναφέρω όμως μια πληροφορία , την οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι.
  Απόστρατος αξιωματικός , φίλος μου καρδιακός από έτη πολλά , παρακολουθεί ‘υποχρεωτικά’ (μονά εισαγωγικά) σεμινάρια αντιμετώπισης κοινωνικής κρίσης (αυτή την διατύπωση χρησιμοποιούν) , εδώ και 5 μήνες.
  Αν σας λέει κάτι αυτό.

 2. Φίλε Αβρόχοις εάν το πράγμα πάει εκεί δεν τους σώζουν ακόμη και 5 χρόνια σεμινάρια.
  Πάντως η είδηση είναι σημαντική γιατί επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο την ύπαρξη σεναρίων ΚΑΙ στο μυαλό των κυβερνόντων. Επιβεβαιώνει βέβαια δυστυχώς και την αποφασιστικότητα τους..

  *

  Λέτε να το δούμε ΚΑΙ αυτό?!
  http://thenetwar.com/2010/09/protasi-apochis-ton-dimosiografon-apo-ti-sinentefxi-papandreou-stin-deth/

  Πρόταση αποχής των δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Παπανδρέου στην ΔΕΘ

  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας του δημοσιογραφικού κλάδου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΔΝΤ.

  Δημοσιογράφοι από όλους τους κλάδους των ΜΜΕ και από κάθε γωνιά της χώρας με πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας ως ελεγκτικού μηχανισμού της εκάστοτε εξουσίας, ως λειτουργοί της ενημέρωσης αλλά και ως κομμάτι των εργαζόμενων που πλήττονται από τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ, αποφασίσαμε να προσθέσουμε τη φωνή μας στην κοινωνική κραυγή διαμαρτυρίας.

  Προτείνουμε προς την ΠΟΕΣΥ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ της χώρας την υιοθέτηση της πρότασης για ΑΠΟΧΗ των δημοσιογράφων από την προγραμματιζόμενη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη φετινή 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

  Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων δεν είναι αποκομμένη από τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αποτελούν κομμάτι τους και πλήττονται εξίσου. Έτσι, διερμηνεύοντας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, γυρίζουν την πλάτη τους σε μία στημένη απόπειρα να δικαιολογηθεί η βάρβαρη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική. Οι δημοσιογράφοι θεωρούν ότι δεν έχουν απομείνει άλλα επιχειρήματα στην κυβέρνηση του ΔΝΤ για να «δικαιολογήσει» οποιοδήποτε «παλιό» ή «νέο» μέτρο.

  Ζητάμε την ανατροπή τους, απορρίπτουμε την κοροϊδία των υποσχέσεων, αρνούμαστε να μετατραπούμε σε ιμάντα μεταφοράς της κυβερνητικής προπαγάνδας. Θέλουμε έτσι να μπλοκάρουμε τη «νομιμοποίηση» του ανώτατου κυβερνητικού συνομιλητή και τη δυνατότητά του να μπορεί ακόμη να επιχειρηματολογεί σε βάρος της νοημοσύνης και της υπομονής της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

  Η ΑΠΟΧΗ από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα και θα αναδειχθεί σε ουσιαστική πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων που θα αρχίσουν να αποκτούν και πάλι την αξιοπιστία τους στα μάτια της κοινωνίας.

  Η υιοθέτηση της πρότασης ΑΠΟΧΗΣ από την ΠΟΕΣΥ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ της χώρας, πρέπει να συνοδεύεται από:

  -Ανακοίνωση που θα μεταδίδεται από τα ΜΜΕ.

  -Επιστολή γνωστοποίησης της διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή και στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

  -Ορισμό επιτροπής αυστηρής περιφρούρησης που θα διασφαλίσει την επιτυχία της διαμαρτυρίας.

  -Μοίρασμα της ανακοίνωσης από τους δημοσιογράφους στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

  Γιάννης Αγγέλης, Μαίρη Ευθυμιάτου, Μέλη του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

  Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση -συνεργαζόμενα σχήματα: Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο (ΕΣΗΕΑ), Παρατύπως (ΕΣΠΗΤ), Ασύνταχτος Τύπος (ΕΣΗΕΜΘ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: