Το ΔΝΤ απομακρύνει κάθε ιδέα για ελληνική χρεοκοπία

από kapetanios

Του Β. Καργούδη

http://www.athina984.gr/node/114133

«..Το ΔΝΤ, επιμένει να υποστηρίζει συνολικά, πως η κλιμάκωση των επιπέδων του χρέους για την ομάδα των 7 βιομηχανικών χωρών, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία & Ιαπωνία, δεν είναι, παρά το άμεσο αποτέλεσμα της επέκτασης του Κράτους Πρόνοιας, και πιο συγκεκριμένα, των δαπανών για την Δημόσια Υγεία.

«…Τα τελευταία 35 χρόνια, το δημόσιο χρέος στις αναπτυγμένες οικονομίες, λειτουργεί σαν ο πολιτικός «απορροφητής κοινωνικών κραδασμών. Αυξάνεται στις κακές εποχές, αλλά δεν πέφτει στις καλές», αναφέρεται σε έκθεση δύο οικονομολόγων του ΔΝΤ.

Οι ειδικοί, γενικά συμφωνούν στην διατύπωση πως η ύφεση έχει επιδεινώσει το πρόβλημα του χρέους.

Συμφωνούν όμως και στο ότι το σύστημα παροχής κινήτρων, ευθύνεται μόνο για ένα πολύ μικρό μέρος αυτής της επιδείνωσης.

Το κλειδί για να ξαναέρθει το χρέος σε πιο ελέγξιμα επίπεδα, εντοπίζεται στις αναλύσεις τους, στην ένταση των προσπαθειών για Ανάπτυξη, αλλά και στον έλεγχο (Στμ.: τη μείωση δλδ.) των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία & τις Συντάξεις…»

8 Σχόλια to “Το ΔΝΤ απομακρύνει κάθε ιδέα για ελληνική χρεοκοπία”

 1. Παραταύτα ο ΓΑΠ συνεχίζει και έχει στο μυαλό του το σενάριο της χρεοκοπίας
  Έτσι είπε εχθες ==> γιατί αντιπροχθές έλεγε άλλα και για το ίδιο το δντ

 2. την ιδέα , την έχουμε απομακρύνει και μεις.
  Την πραγματικότητα έχουμε μπροστά στα μούτρα μας, και σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση.
  δ

 3. @Καπετάνιε, «ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» (και ο νοών νοείτω…)

  http://www.zerohedge.com/article/why-market-now-more-certain-ever-greece-will-default-and-european-funding-update
  («Why Market Is Now More Certain Than Ever That Greece Will Default, And A European Funding Update»)

  @Στέλιο, το βίντεο αυτό που έδωσες είναι σημαντικό, αλλά… πιο ΠΛΗΡΕΣ είναι αυτό

 4. Νομίζω οτι το μυστικό (και ποιο μυστικό που λέει και ο ομαδεόνας ! ) βρίσκεται στην διαπίστωση των δντάδων για τις αιτίες της κρίσης.
  Πιστεύουν λοιπόν οι κύριοι αυτοί οτι μια από τις βασικές αιτίες της είναι η ύπαρξη κράτους πρόνοιας . Δηλαδή πριν περάσουν δυο τρία χρόνια από την εκδήλωση της, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να την μετατρέψουν σε ευκαιρία διαμόρφωσης ευνοϊκότερων συνθηκών για κερδοφορία.

  Αυτό που συμβαίνει σήμερα και παρακολουθούμε είναι η μετάβαση των μικρών κρατών -δορυφόρων από το κράτος /έθνος (με πολιτική σχέση εξάρτησης που επιβλήθηκε ολοκληρωτικά από την μια και από την άλλη πλευρά μέσα από τον ψυχρό πόλεμο ) στο κράτος /επιχείρηση (με οικονομική σχέση εξάρτησης – βλπ «δανειστές μας»)
  Δεν θα αργήσουμε να δούμε δηλαδή ολόκληρα κράτη να έχουν σχέση εξάρτησης από μια δύο επιχειρήσεις ή επενδυτικά σχήματα ( για τα οποία το κράτος πρόνοιας είναι άγνωστη έννοια )

  Η ζημενς δεν ήταν παρά ένα πρώτο σύμπτωμα αυτής της μετάβασης που έχει αρχίσει ήδη στο παρασκήνιο. Δέστε σαν παράδειγμα την deutsche bank και πως αυτή η επενδυτική τράπεζα ελέγχει (στην προσπάθεια να περάσει την γραμμή της) τα ελληνικά spread και οτιδήποτε συμβαίνει στον τραπεζικό κλάδο στην χώρα μας. Από την μια μέσω της «τρόικας» απαγόρευσε ουσιαστικά την δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού πυλώνα (συγχώνευση ΑΤΕ -Τ.Τ) εν συνεχεία εκτίναξε στα ύψη το spread (έφτασε στις 910 μονάδες βάσης) σπρώχνοντας και μάλιστα με μεγάλη για την ίδια ζημία μέρος του χρέους μας στην αγορά, και ταυτόχρονα ανέλαβε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την διαδικασία αποτίμησης της ΑΤΕ και του ΤΤ. Εάν προσθέσουμε εδώ και τον λόγο που έχει η τράπεζα αυτή στα πολιτικά πράγματα της Γερμανίας θα έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα της σημερινής και αυριανής πραγματικότητας -οικονομικής πρώτιστα και πολιτικής στην συνέχεια
  Όλα αυτά μην σας φαίνονται συνωμοτικά σενάρια, συμβαίνουν σήμερα που μιλάμε και δεν συμβαίνουν τυχαία (για να θυμηθούμε και την σχετική διαφημιστική ατάκα στις μέρες μας)
  Το δντ είναι εδώ, κι αν δεν υπάρξει κάτι συνταρακτικό θα μείνει εδώ για πολλάααα χρόνια ακόμη

  (κάποια σχετικά λινκ )

  http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=86490

  http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/5327-h-deutsche

 5. Τι είδους διάολο έχουν στο κεφάλι τους οι 5 (πέντε) οικογένειες (εξ΄ ευρώπης ορμώμενες και οι πέντε , ροκφέλλερ , ρόθτσιλντ ,βάρμπουργκ ,μόργκαν) , οι οποίες μετρούν τα χρήματα τα οποία δανείζουν σε δ.ν.τ , ευρωπαϊκή ένωση και ηπείρους ολόκληρες , σε τόνους , (εμείς διαθέτουμε 129 τόνους δολάρια και 289 τόνους ευρά , εσείς πώς τα πάτε Τζόρτζ ? – Μα αγαπητέ μου , σας έχομεν ξεπεράσει προ πολλού. Τα δολάρια μας σήμερα αγγίζουν τους 501 τόνους και τα γιέν μας τους 1.245) , δεν μπορώ να καταλάβω. Τα σενάρια άπειρα και απείρως συνωμοσιολογικά.
  Γεγονός όμως είναι , ότι κάνουν μεγάλη προσπάθεια να πάρουν πίσω ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους από τους δανειζόμενους , με αισχρά επιτόκια , λαούς (με αρχή την ανάκληση του Glass-Steagall Act) , διακινδυνεύοντας , κατά την γνώμη μου , πολύ. Και αυτό , διότι , εάν δεν έχουν μετρήσει με μεγάλη ακρίβεια την γενικευμένη , γνήσια , αυθόρμητη και μη κατευθυνόμενη αντίδραση των λαών η οποία αχνοφαίνεται πια , υπέρ μιας νέας Σολωνικής Σεισάχθειας , όχι μόνο θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση , του να μη μπορούν να ξοδέψουν γραμμάριο , από τους συσσωρευμένους τόνους χρήματος τους οποίους από πολλά χρόνια τώρα , διαθέτουν , αλλά ο χλευασμός και τα συμπαραμαρτυρούντα του τοκογλύφου Shylock από τον Σαίξπηρ , θα φαντάζει στα μάτια τους ως απλή οδοντόκρεμα , εμπρός στα δικά τους , επαπειλούμενα , δεινά.

 6. Όπως λέει και ο @Αβρόχοις εάν θέλει κάποιος να υπαινιχθεί σενάρια(συνομοσιολογικά κλπ) δεν έχει παρά να επισημάνει την σταθερά επαναλαμβανόμενη συμμετοχή του υψηλόμισθου νεοπροσληφθέντα πρωθυπουργικού συμβούλου Padoa Schioppa στις συναντήσεις της λέσχης Μπίλντεμπεργκ
  http://underinformation.wordpress.com/2008/06/06/bilderberg-attendee-list-2008/
  (βρίσκεται , με κόκκινο, στην 100η θέση της λίστας ακριβώς πάνω από τον Αλέξη Παπαχελά και λίγο πιο κάτω από την Άννα Διαμαντοπούλου==>δεν λείπουν και άλλοι εκ δεξιών εκλεκτοί )

  Η αριστερή άποψη βέβαια ,θα κάνει λόγο για την λεγόμενη συσσώρευση του κεφαλαίου μιας και τα λεφτά («τους») που «μας» δάνεισαν δεν έχουν πραγματικό αντίκρισμα και προέκυψαν από υπεραξίες ( δευτερογενή αγορά, τιτλοποιήσεις κλπ )που στην πλειοψηφία τους μέχρι σήμερα ήταν απλές εγγραφές(αέρας κοπανιστός)
  Ένα, αλλά όχι μόνο , θύμα της συσσώρευσης είναι και η Ελλάδα, τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο

 7. Αβρόχοις καλώς ήρθες στο καρνάγιο ( παίδες και κόρες ακόμη ένας καπετάνιος στην παρέα)
  Και μιας και ανέφερες τον φίλο μας τον Ροκφέλλερ και το ίδρυμα του, πάρε μια γεύση τι «οραματίζονται» οι μοσχαροκεφαλές

  Click to access bba493f7-cc97-4da3-add6-3deb007cc719.pdf

 8. Καλώς σας βρήκα.
  Ευχαριστίες και για τον τίτλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: