Τακτοποίηση Ημιυπαιθρίων χώρων (μέρος Β)

από kapetanios

Μετά και την αλλαγή της κυβέρνησης, η ρύθμιση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων παγώνει(!) για ένα εξάμηνο

Η νέα κυβέρνηση, παραδεχόμενη την ανετοιμότητα της και την έλλειψη συγκεκριμένης πρότασης για την διευθέτηση μιας σειράς προβλημάτων που ταλανίζουν δεκαετίες τώρα τους πολίτες αλλά και τον κλάδο των κατασκευών γενικότερα , υποσχέθηκε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει τις όποιες προτάσεις της . Εν τω μεταξύ φουντώνουν οι φήμες που θέλουν  την νέα ρύθμιση να προχωρά με την μέθοδο της αγοράς/μεταφοράς  συντελεστή και την ταυτόχρονη επιβολή εφάπαξ(?) προστίμου.

Κατά τα άλλα κανείς δεν ξέρει σήμερα και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της κατάθεσης νέου φακέλου για την έκδοση οικοδομικής αδείας για τον απλούστατο λόγο της άγνοιας για το τι μέλλει γενέσθαι στο αμέσως επόμενο διάστημα στον ΝΕΟ (με τις απο 2/7/09  τροποποιήσεις Σουφλιά) ΓΟΚ!

Ο οποίος , κατά την πλήρως άσχετη με το θέμα υπουργού Κ  Μπιρμπίλη ισχύει έως ότου…πάψει να ισχύει.

Για τον λόγο αυτό (της έλλειψης δηλαδή πολιτικής – νομοθετικής πρότασης ) ουσιαστικά καλεί τον κόσμο να μην προχωρά στην έκδοση αδειών μέχρι την άνοιξη που ανθίζουν τα λουλούδια νεοτέρας!

Τακτοποίηση Ημιυπαιθρίων χώρων (μέρος Α)

2 Σχόλια to “Τακτοποίηση Ημιυπαιθρίων χώρων (μέρος Β)”

 1. Πάντως εμένα ποτέ δε μου είχε αρέσει η προσπάθεια του Σουφλιά. Πρώτα και κύρια επειδή δεν νομιμοποιούσε τις παρέμβάσεις, αλλά μόνο μάζευε χρήματα για το κράτος. Έπειτα καθώς παράνομες οι παρεμβάσεις ουσιαστικά δε μεταβιβάζονται σε κανέναν. Ένα άχρηστο μέτρο που ξεγέλασε και δημοσιογράφους και πολίτες.

  Άσε που είμαι υπέρ της ύπαρξης ημιυπαίθριων χώρων κλπ.

 2. δείμο καλημέρα

  -για τους ημιυπαίθριους χώρους :
  Παρ ότι δεν σου άρεσε η ρύθμιση Σουφλιά, πρέπει να δεχθούμε ότι έδινε τέλος σε μεγάλο βαθμό στην ομηρία που υπάρχει σήμερα σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες.
  Η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο παρα συνεχίζει την ίδια κατάσταση για την οποία το κόμμα του ΠΑΣΟΚ συνέβαλε τα μέγιστα στην δημιουργία του

  – για μεταβίβαση των χώρων :
  ο Άρειος πάγος (στον οποίον απευθύνθηκαν με ερώτηση οι συμβολαιογράφοι) είναι απόλυτα σαφής :

  «…Σε καμία περίπτωση αλλαγής χρήσεως και μάλιστα είτε η αλλαγή αυτή συνοδεύεται από δομικές κατασκευές είτε όχι, δεν προβλέπεται από το νόμο ως κύρωση η απαγόρευση της μεταβιβάσεως του ακινήτου και μάλιστα με την συνέπεια της ακυρότητας. Κατ΄ ακολουθίαν, τόσο υπό το προ του νόμου 3775/2009, όσο (κατά μείζονα λόγο) και υπό το νέο καθεστώς του εν λόγω νόμου, (ο οποίος αναφέρεται αποκλειστικώς σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσεως κτιριακών χώρων, επιτρέποντας υπό προϋποθέσεις τη νέα τους χρήση, και δεν μεταβάλλει τα σχετικά με την εξαίρεση όλων των περιπτώσεων αλλαγής χρήσεως από την ακύρωση της απαγορεύσεως της μεταβιβάσεως), επιτρέπεται η μεταβίβαση ακινήτων που άλλαξαν χρήση των κτιριακών χώρων τους και διατηρούν τη νέα χρήση κατά τη μεταβίβασή τους..»
  Κανένα πρόβλημα το λοιπόν

  Βεβαίως αυτό που θέλω να θίξω ιδιαίτερα είναι το τέλμα στο οποίο αυτή η κυβέρνηση βάζει τον κλάδο με την εξάμηνη παράταση για την κατάθεση των πολιτικών της προτάσεων σε ότι αφορά και άλλες τροποποιήσεις του ΓΟΚ από τον Σουφλιά ( διαστάσεις Η/Χ, συμμετοχή των πάρκιν στον Σ/Δ , ύψος υπογείου κλπ) , η οποία παράταση δείχνει αν μη τι άλλο την ανετοιμότητα της σε σοβαρά ζητήματα που μας αφορούν όλους.
  Αναρωτιέμαι , στην συζήτηση στην βουλή το καλοκαίρι για τα θέματα αυτά , με τι προτάσεις πήρε μέρος το ΠΑΣΟΚ?

  -Με το χωροταξικό τι θα γίνει ?
  Πόσα χρόνια θα κάνει για να αυτοσυσκεφθεί και να μας ενημερώσει?

  δείμο
  θα συμφωνήσω με την ανάγκη ύπαρξης Η/Χ
  Μόνο όμως στην περίπτωση που αυτοί δεν δημιουργούνται εις βάρος των κύριων χώρων χρήσης 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: