Επαγγελματίας οικολόγος ο Τρεμόπουλος

από kapetanios

«…Μέχρι το σημείο αυτό ήταν όλα καλά.nanos Βγήκε ένα ποσοστό 1,05% το οποίο σημαίνει περίπου 75.000 ψήφους, από ’κεί που θα έπαιρναν 3.000. Από τη στιγμή που σημειώθηκε αυτή η πρώτη επιτυχία, άρχισαν να αναφαίνονται οι επαγγελματίες, που προσπάθησαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Και αυτοί οι επαγγελματίες ήταν άνθρωποι οι οποίοι από χρόνια τώρα κινούνται γύρω από τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς. Δηλαδή, είναι μέσα κι έξω στα υπουργεία. Μετεκλογικά, λοιπόν, ήρθε ο Τρεμόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, και ζήτησε να αναλάβει όλη την Κίνηση. Στην αρχή είναι αλήθεια ότι δεν με ήθελαν ούτε οι εδώ, ο Χρυσόγελος και κάποιοι άλλοι. Είχαν σκοπό να βάλουν μία ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η οποία, όμως, δεν είχε… όνομα και στην οποία δόθηκε η δεύτερη θέση, την οποία και αρνήθηκε. Από εκεί και μετά συνάντησα μόνο αδιαφορία και εχθρότητα. Παρ’ όλα αυτά, έκανα κι άλλες κινήσεις: έδωσα πολλές συνεντεύξεις, ενώ διέθεσα κάποια από τα εικαστικά έργα που κάνω σε δημοπρασία, και έτσι βοήθησα και οικονομικά την Κίνηση. Στην αρχή, λοιπόν, τα πράγματα πήγαιναν καλά, ώσπου έμαθα ότι ο Τρεμόπουλος είπε να το βουλώσω και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός…. Και όπως είδα κατόπιν, ήθελε να με ελέγξει τι θα πω για τον πολιτισμό, εάν είμαι κατατοπισμένος για τη θέση των Οικολόγων Πράσινων κ.λπ. Προσπαθούσε να πει ότι αν δεν ήταν η ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η επιλογή θα ήταν ανάμεσα σε μένα και σε μια ανόητη παρουσιάστρια των καναλιών. Προσπάθησε, δηλαδή, να με γελοιοποιήσει. Αυτό ήταν καταρχάς το ευχαριστώ. Μετά, βέβαια, ήξερα ότι κινείται για να μπουρδουκλώσει όλο το σύστημα με δικούς του τρόπους και να βγάλουν τελικά αυτόν, πράγμα που έγινε με πολλά τηλεφωνήματα, υποσχέσεις κ.λπ. Αλλά το πρόβλημα εδώ δεν είναι μόνο τα προσωπικά, αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνονταν σε περίπτωση που έπαιρναν περισσότερες ψήφους ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε και παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα… »

Νάνος Βαλαωρίτης

Όλη η συνέντευξη ,όπως και το ηχητικό ντοκουμέντο

9 Σχόλια to “Επαγγελματίας οικολόγος ο Τρεμόπουλος”

 1. Είχαν σκοπό να βάλουν μία ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η οποία, όμως, δεν είχε… όνομα και στην οποία δόθηκε η δεύτερη θέση, την οποία και αρνήθηκε. Από εκεί και μετά συνάντησα μόνο αδιαφορία και εχθρότητα. Παρ’ όλα αυτά, έκανα κι άλλες κινήσεις: έδωσα πολλές συνεντεύξεις, ενώ διέθεσα κάποια από τα εικαστικά έργα που κάνω σε δημοπρασία, και έτσι βοήθησα και οικονομικά την Κίνηση. Στην αρχή, λοιπόν, τα πράγματα πήγαιναν καλά, ώσπου έμαθα ότι ο Τρεμόπουλος είπε να το βουλώσω και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός…. »

  απο που το έμαθε άραγε ;
  (πω πώ κατινιά που έπεσε ….πω πώ πωω!!
  Και δεν εννοώ τον Τρεμόπουλο αλλά αυτούς που βάζουν λόγια στον παππούλη ..καλά δεν ντρεπονται;)

 2. γάτε
  δεν ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος Τρεμόπουλος » του 54%» δεν θα χε πρόβλημα να του το πει ο ίδιος ..
  Από την άλλη έτσι όπως το λες: «που βάζουν λόγια στον παππούλη» ακούγεται σαν να είναι ηλίθιος ο άνθρωπος.
  Τέλος πάντων περσινά ξινά σταφύλια μιας και «ο κόσμος της οικολογίας» δικαίωσε με την ψήφο του τον επαγγελματία πολιτικό Τρεμόπουλο και τον έστειλε στα Ευρώπας με ποσοστά που ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν ( σε αντίθεση με τον ποιητή που τον έστειλε στην γωνιά του όπως συμβαίνει πάντα με τους ποιητές ,στους οποίους η πολιτική έτσι κι αλλιώς δεν ταιριάζει )

 3. »Από την άλλη έτσι όπως το λες: “που βάζουν λόγια στον παππούλη” ακούγεται σαν να είναι ηλίθιος ο άνθρωπος.»
  Δεν εννοώ κατι τέτοιο φίλε.Κάθε άλλο…
  Θυμίζω οτι ο Βαλαωριτης ειναι 86 ετών ..

  Είναι σε μια ηλικία που οι ανθρωποι γινονται εξαιρετικά ευαίσθητοι και ευάλωτοι.Και οσοι εχουν σ’αυτήν την ηλικία γονείς που να ζούνε καταλαβαίνουν τι εννοώ..
  Μακάρι να φτάσουμε και μεις τα χρόνια του Νανου Βαλαωριτη και νάχουμε το ενα χιλιοστό απο την ευφυία του .. Μακάρι ..
  Απο την άλλη καταλαβαίνεις και συ, φανταζομαι, οτι δεν ειναι καθολου δυσκολο οι διαφοροι γλοιώδεις και γλύφτες που τριγυριζουν μια προσωπικότητα σαν τον Νανο να του βάλουν λόγια ..οι Κατινάρες..
  Και φυσικά οταν τα λόγια αφορούν στον Τρεμόπουλο , αυτό γινεται ακόμα
  λιγότερο δύσκολο γιατί ισχύει και αυτό που είπες 😉

 4. γάτε
  Χαίρομαι που συμφωνείς γιατί είναι πλέον τοις πάσι γνωστό ότι πρόκειται περί ανθρωποδιώκτη 😉
  Όσο για τον Βαλαωρίτη το σημαντικότερο κομμάτι της συνέντευξης του κατά την γνώμη μου , και το οποίο εκτός ότι δείχνει την πολιτική του οξυδέρκεια παραμένει επίκαιρο είναι αυτό που λέει:
  «..Αλλά το πρόβλημα εδώ δεν είναι μόνο τα προσωπικά, αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνονταν σε περίπτωση που έπαιρναν περισσότερες ψήφους ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε και παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα..»
  Κι αν κρίνω από το γεγονός ότι έχουν υιοθετήσει την θέση που βρίθει σύγχρονου και ξεκάθαρου πολιτικού λόγου ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ( εκτός άκουσον άκουσον του ΛΑΟΣ όχι γιατί πρόκειται περί μιας παρέας φασιστοειδών και παιλαιοχουντικών αλλά γιατί πικράθηκε λέει ο Τρεμόπουλος από τον βρώμικο πόλεμο που τουκαναν του παιδιού με τις παρελθούσες παπαριές που ξαμολούσε δεξιά αριστερά!!!) θαρρώ ότι ο ποιητής έχει πολλές περισσότερες της μιάς πιθανότητας να δικαιωθεί

 5. Κοίτα ..
  Συμφωνώ οτι ο Τρεμόπουλος εχει πολλά ελαττωματα : (απο υπρμετρο εγωισμό, ξεροκεφαλια , ελλειψη διπλωματίας , εμμονή ,μέχρι απιστευτο πεισμα )
  ομως καρακατιναριό δεν ειναι …..

  Βεβαια του αναγνωριζω το οτι με μια απίθανη ενεργητικότητα
  (που οφείλεται σε ολα αυτά τα πεισματώδη του ελαττωματα ταοποια ομως σε μια παχυδερμη κοινωνία σαν την ελληνική αναδεικνυονται σε ..προτερήματα – γιατί ποιος ευγενής ανθρωπος θα μπορουσε να αντέξει ολή αυτή την άζουσα κατάσταση, ολον αυτόν τον μιθριδατισμό στα σκανδαλα,τον κυνισμό ,την διαχυτη προστυχιά )

  καταφερε οχι μόνο να τα βγαλει περα σε πολλές δυσκολες καταστάσεις (απο τον Ψωμιαδη μεχρις τήν αντοχή του στις αισχρες φασιστικές επιθέσεις απο λογής λογής προβοκάτορες ,
  που δέχτηκε στις τελευταιες εκλογές)

  απο την αλλη ..

  Αυτό που λεω πιο πάνω

  ‘ Και φυσικά οταν τα λόγια αφορούν στον Τρεμόπουλο , αυτό γινεται ακόμα
  λιγότερο δύσκολο γιατί ισχύει και αυτό που είπες »

  ήθελε να δείξει ακριβώς το οτι
  αν ήταν να τα πει ο Τρεμοπουλος τα λόγια που μετέφεραν

  οι …καλοθελητές
  στον Ν. Β δεν θαχε κανένα προβλημα να του τα πει καταμουτρα .. Τι διαολο .στο ιδιο κόμμα ειναι ..

  Και αμφιβαλλεις οτι ο Τρεμόπουλος- ακριβώς γιατί οταν ανοιγει το στομα του δεν λογαριαζει τιποτα – , αν ηταν να τα πει ολα αυτά , θαχε και το κουραγιο -η το θρασος – να τα πει στον ιδιο;

  Αυτό ακριβώς με κανει να αμφιβάλλω .. Γιατί οτι και να καταλογίσει κανεις τον Τρεμόπουλο δεν μπορει να του καταλογισει ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ετσι δεν ειναι;

  Δυστυχώς στην κοινωνία μας και δυστυχώς σε ολους τους πολιτικους χωρους

  εκεινο που λειπει ειναι η-εστω και ωμή και »ανθρωποδιωκτική» -ειλικρίνεια
  ενώ εκεινο που περισσεύει ειναι η Κατινιά , η μικροπρεπεια , το γλύψιμο ,
  η ρουφιανιά ,τα πισωπλατα μαχαιρώματα,
  η α-ήθεια των μικρών,

  πολύ μικρών ανθρωπων ….

 6. γάτε
  εάν θέλεις την γνώμη μου, απ όσο φυσικά μπόρεσα να διακρίνω μέσα από τα γραφόμενα του Τρεμόπουλου στην γειτονιά μας, μια σχετική κατινιά την έχει 😉
  Απ εκεί και πέρα το γεγονός ότι «δεν λογαριάζει τίποτα» όταν ανοίγει το στόμα του μπορεί να δείχνει και μια ανικανότητα στους υπολογισμούς και δη στους πολιτικούς ,ανικανότητα που ΣΙΓΟΥΡΑ θα στοιχήσει στους ΟΠ. Γιατί το θέμα μας ΔΕΝ είναι η προσωπική πορεία του συγκεκριμένου πολιτικού , αλλά το πόσο αρνητικά ή όχι θα επηρεάσει έναν πολιτικό χώρο με την παρουσία του
  Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω και την έλλειψη πολιτικού λόγου ικανού να παντρέψει την ακατάσχετη οικο-λογία (οικο-λα-λα όπως την περιγράφουν κάποιοι) με την πολιτική σαφήνεια σε ότι έχει να κάνει με προτάσεις σε ζητήματα που αφορούν τον Έλληνα πολίτη, φορολογούμενο, εργαζόμενο, συνταξιούχο. Πολιτικές θέσεις που θα δίνουν διέξοδο στην οικονομική δυσπραγία, στην απαξίωση του τουριστικού προϊόντος, στον επαπειλούμενο αφανισμό του μικρομεσαίου επιχειρηματία και άλλα πολλά.
  Γνώμη μου
  Η νεοφασιστική κάστα που μας προέκυψε δυναμικά τον τελευταίο καιρό στην πολιτική σκηνή (όχι ότι δεν προϋπήρχε αλλά δεν εκφραζόταν πολιτικά από κάποιον συγκεκριμένο χώρο ) όχι μόνο ΔΕΝ έκανε ζημιά στους ΟΠ και στον Τρεμόπουλο προσωπικά με την εμμονή της να καταδείξει τον αντεθνικό τους χαρακτήρα, αλλά έκρυψε με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική τους γύμνια καθ ‘ολη την διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας.
  Ακόμη λοιπόν και κάτω απ αυτές τις ευνοϊκότατες συνθήκες για τους μέχρι χθες άγνωστους ΟΠ ίσα που κατάφεραν να διπλασιάσουν τους ψηφοφόρους που τους ψήφησαν ( ο καθένας για τους δικούς του διαφορετικούς, λόγους) και μάλιστα σε ευρωεκλογές .
  Παρόμοια τύχη δεν ματαξαναβλέπω

  Υγ
  Προσωπικά επιθυμώ την ύπαρξη τους , μιας και ενταγμένοι σε ένα προοδευτικό πολιτικό σχήμα, μπορούν να λειτουργήσουν θετικά προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης του πολιτικού σκηνικού απ το οποίο χρόνια τώρα έχει υποφέρει ετούτος ο τόπος .

 7. καπετάνιε
  το πιο ουσιαστικό σε οτι γράφεις ειναι -κατ’ εμέ – τούτο :»Προσωπικά επιθυμώ την ύπαρξη τους , μιας και ενταγμένοι σε ένα προοδευτικό πολιτικό σχήμα, μπορούν να λειτουργήσουν θετικά προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης του πολιτικού σκηνικού απ το οποίο χρόνια τώρα έχει υποφέρει ετούτος ο τόπος .»

  το ίδιο ακριβώς επιθυμώ κι εγώ .

  .Για να τα λέμε με το ονομα τους , νομίζω πως η ανοδος της Ακροδεξιας – Δεξιας τα τελευταια χρόνια οφειλεται ακριβώς στην πολυδιασπαση την ιντριγκα την κακομοιρια , την μιζερια και την μικροπρεπεια του πρωην »προοδευτικου χωρου’.
  Και μέσα σ’ αυτόν – με ολη τους την ανεπαρκεια βάζω και το Πασοκ και τους Ο -Π και το Συριζα .
  Σε οτι λες για τις ανεπαρκειες του Τρεμόπουλου δεν θα διαφωνουσα και πολύ..Ομως εχω βαρεθει την γκρίνια και την μιζερια .

  .Εχω βαρεθει π.χ να βλπεω τα μισα μελη του Συριζα να στρέφονται εναντιον των αλλων μισων και σχεδόν ολα εναντιον του Τρεμοπουλου και τουμπαλιν ενώ οι Ακροδεξιοί – δεξιοί οργιάζουν

  Θα μου πεις : επισειεις τον Μπαμουλα της Δεξιας .

  Ναι , αυτό κανω .. Αυτή εδώ η δεξια ειναι Χειροτερη ολων σχεδόν των Δεξιων που γνωρισαμε μεταπολιτευτικά ..Και βαζω μεσα και το Λαος και την Ν. Δ .. ειναι το ιδιο

  Και αυτό το βλέπουμε στην Θεσσαλονικη ..

  Μιας που λέμε για Θεσσαλονικη θα σου θυμισω το εξής

  Καποτε , που παιζοταν ποιος θαναι επικεφαλής στο ενιαιο σχημα τοτε Οικολογων -Συνασπισμού

  υπήρχε η επιλογή μεταξύ Πλωμαρίτη και Τρεμοπουλου..

  Για να μη τα πολυλέμε : Ο Πλωμαριτης ειναι ενας εξαιρετικός ευγενής κυριος.. Οτι πρέπει για παρέα να βγεις σε μια ταβέρνα μαζι του να συζητησεις σαν ανθρωπος ηρεμα , ομορφα κλπ ..

  Ομως σε μια πολη του Φαρ Ουέστ οπως εχει καταντήσει η Θεσσαλονίκη εδώ και καμμιά εικοσαρια χρόνια κυριαρχει μια αδίστακτη συμμορία
  (αυτή που καταλαβαινεις και συ οτι δεν αντεχεται αλλο)

  δε θα προτιμούσα το κυριο Πλωμαρίτη απέναντι στο Ψωμιαδη
  αλλα τον Τρεμοπουλο

  Τουλαχιστον ξερει να μιλά την γλώσσα που καταλαβαίνουν….
  τουλαχιστον τους ενοχλεί κάπως
  Τωρα
  σε οτι αφορά τις αχρείες και αδίστακτες επιθεσεις που δεχτηκαν (οχι απλά ο Τρεμοπουλος αλλά οι Ο -Π)

  στην διαρκεια του προεκλογικου αγώνα

  (με αιχμή του δορατος τα εθνικιστικά …)

  λεω πωςειναι κριμα που ο Συριζα δεν συμπαρασταθηκε στον Μ. Τρεμοπουλο και στους Ο-Π

  οσο κριμα ειναι που οι Ο-Π δεν συμπαρασταθηκαν οσο επρεπε στον Συριζα οταν πρινα δυο τρεις μηνες δεχοταν εκεινες τις Βρωμερες επιθεσεις για τους κουκουλοφορους , τα » σκανδαλα» του…. Τσιπρα κλπ κλπ
  Πολύ δε περισσοτερα που -τουλαχιστον στο Ιντερνετ –

  Τα ιδια ακριβώς Μπλογκς και περσονες με τα ιδια πάνω κατω »επιχειρηματα » του κώλου ,

  συκοφαντούσαν και το Συριζα και τους Ο-Π ,

  διοτι για τα φανερά και κρυφά παπαγαλάκια της Δεξιας
  ο- π και Συριζα ειναι το ιδιο ..
  Και
  ‘των οικιων ημων εμπιπραμένων , συνεχιζωμεν να αδωμεν
  καταλαβαινεις τωρα τι εννοώ;

 8. και για να μη ξεχνάμε και το Θέμα ..
  Φανταζεσαι σε αυτές τις εκλογές να ηταν Τωρα (οχι πριν που δεν τους εννοιζαν και πολύ οι Ο -Π ) αλλά τωρα
  Να παρεμενε επικεφαλής ο Νάνος Βαλαωριτης ;
  Και να δεχοταν αυτός ολο τον Οχετο της λάσπης που τα φανερά και Κρυφά παπαγαλάκια της δεξιας ριχνανε στον Τρεμόπουλο και Χρυσόγελο κλπ

  και να αντεχε ;Στα χρονια του ;
  ; Και μη μου πεις πως αν ο Νανος ηταν επικεφαλής θα τον σεβονταν οι διαφοροι λασπολογοι ..

  Αν νομιζεις κατι τετοιο φιλε μου λυπαμαι αλλά δεν καταλαβες κάτι:

  Οι Ιδιοι που λασπολογουσαν ασυστολα κατά του Συριζα ακριβώς οι ιδιοι λασπολογουσαν και κατα των Ο-Π ..και αυτοι Δεν καταλαβαινουν τιποτε ..απολυτως τιποτε .

  Αλλωστε για αυτούς (για την Δεξια) οι ποιητές ειναι ..»λαπάδες» οπως ελεγε ο μεγαλος δασκαλος και μεντορας της Νεοδημοκρατικής παραταξης στην Θεσσαλονικη ΚΟΥΒΕΛΑΣ…

 9. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΄΄ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ΄΄ ΑΥΤΟΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ
  ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: