Ψευδώνυμες σκέψεις.

από kapetanios

open sea

Άντε να γράψεις τώρα κάτι που θα μείνει σαν ένα στίγμα, ένα ίχνος σου!
Και τι είναι οι γραφές μωρε, σάμαλι είναι ;
Που ο καθένας βάζει το χέρι του και παίρνει ένα κομμάτι;
Που μάθαμε τώρα όλοι μας, άλλος 5 άλλος 10 αράδες γράμματα και πήραμε φόρα και γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας σαν να ‘μαστε γραφιάδες μεγάλοι και τρανοί;
Χορτάτος είναι ετούτος ο τόπος από λογάδες μπόλικους, οι συγγραφείς μας λείπανε! Σαν χτες θυμάμαι -δεν έχουν περάσει δα και πολλά χρόνια καμιά 20αρια όλα και όλα, που ο λόγος ειπωμένος με μαεστρία έφτανε για να ξεχωρίσεις από τα «λιμά», τους «παρακατιανούς» και τους «αγράμματους» , κι ας μην έφτιανες τίποτα απ όλα αυτά που ‘σερνες και μολογούσες!
Έτσι και σήμερα, με μόνη διαφορά που ο λόγος έγινε γραφή…. , που η σύνταξη και η ορθογραφία μετράνε περισσότερο και από το περιεχόμενο, που η έξυπνη ατάκα γραμμένη αυτή την φορά φτάνει να καλύψει την γύμνια των περισσοτέρων από εμάς.
Και όσο περνάν τα χρόνια τόσο περισσότερο βυθιζόμαστε στην ερημιά μας και στην παράλληλη- πάντα παράλληλη- πραγματικότητα μας σε σχέση με τους άλλους.
Μα και με τον εαυτό μας δεν πάμε και καλύτερα! Και πως να πάμε δηλαδή με τα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες που του τσαμπουνάμε. Που τον γεμίζουμε με «ανάγκες» και απαιτήσεις ….για τους άλλους!! Που ζητάμε στυλ, λες και το έχουμε εμείς τρομάρα μας-που ζητάμε κατανόηση και ανάθεμα εαν κατανοούμε τα μισά απ αυτά που οι ίδιοι κάνουμε- που ζητάμε αγάπες και δοσίματα, λες κι είμαστε κι εμείς έτοιμοι να δώσουμε και να δοθούμε -που ζητάμε …κι αν δεν ζητάμε δηλαδή!!
Και να ‘μασταν εμείς, έστω, αυτοί που γράφουν πάει στο διάολο. Ψευδώνυμα γεμάτο ο κόσμος-το ΙΝΤΕΡΝΕΤ γιατί αυτό λογίζεται ως κόσμος σήμερα- ίσως γιατί ψευδώνυμα σκεφτόμαστε και γράφουμε ….να όπως καλή ώρα και εγώ τώρα!

11.3.07

Αρέσει σε %d bloggers: