Απο τον Ρωχάμη στον Παλαιοκώστα

από kapetanios

Η απόγνωση του κρατουμένου δεν προέρχεται από τις δηλώσεις του Γιωργάκη. Προέρχεται από την ανοχή και την επιβράβευση της κοινωνίας σε αυτές.

«..σήμερα ο πολίτης είναι πια χωρίς αίσθημα οποιασδήποτε ασφάλειας, η χώρα διασύρεται συνεχώς, «μας γελοιοποιούν, με βαρύτατες συνέπειες για την οικονομία μας, την αξιοπιστία μας στις διεθνείς αγορές, που τελικά πληρώνει η κάθε οικογένεια»..»
Γ. Παπανδρέου

Ο λαϊκισμός σε όλη του την έκταση! Ένα αντιπολιτευτικό παραλήρημα με όραμα την πρωθυπουργία, η επιθυμία της οποίας απ ότι φαίνεται έχει τυφλώσει πλέον τον Γ. Παπανδρέου με τα παραπάνω ( και όχι μόνο) αποτέλεσμα !
Τελικά είναι στον ίδιο βαθμό επικίνδυνος όσο και ο σημερινός πρωθυπουργός ο οποίος ανίκανος ων, βρέθηκε στην θέση του πρωθυπουργού με τα ίδια ακριβώς κίνητρα και κριτήρια.
Γόνος μιας άρχουσας τάξης η οποία κυβερνά τον τόπο τα τελευταία 50 χρόνια .

Μόνο(!!) 546 νοματαίοι το σκασαν από την φυλακή κατά το διάστημα 1996-2002 κατά την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, με όποιον τρόπο μπορούσε να φανταστεί ο καθένας ! Φαντάζομαι ότι όλες αυτές τις μέρες έχετε διαβάσει και έχετε ακούσει πολλά για το ζήτημα οπότε είναι ανώφελο να επεκταθώ με περισσότερες λεπτομέρειες για τις ιστορίες καθημερινής τρέλας των αποδράσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσο αυτές επηρέασαν τον τουρισμό και τα οικονομικά της μέσης Ελληνικής οικογένειας όπως αποφαίνεται ο Γ Παπανδρέου .
Καλό είναι όμως να δώσουμε ακόμη μια φορά το βήμα να ακουστεί και η άποψη των ίδιων των κρατουμένων απ την οποία κλέβω το παρακάτω απόσπασμα:
«Αναζητούν μονοπάτια αυταρχισμού, προτείνουν παλιές μεθόδους, επιχειρούν να περιχαρακώσουν το θλιβερό τους σύστημα με περισσότερα κάγκελα, σύρματα, αλυσίδες. Ούτε που διανοούνται ότι η ελευθερία είναι δυνατότερη από όλα τα κελιά, ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι το πρόβλημα δεν είναι η απόδραση, αλλά ο εγκλεισμός και τα βασανιστήρια.»

Διαβάστε όλο το άρθρο
http://www.keli.gr/2009/02/blog-post_23.html

Άλλα αξιοπρόσεκτα δημοσιεύματα:
Οι «Πεταλούδες» των ελληνικών φυλακών
Καταζητούμενοι ( εγχώριοι)σταρ στις λίστες της Ιντερπόλ
Ανάληψη κρατουμένων και λοιπές ιστορίες φυγής

Προηγούμενα ποστ στο «καρνάγιο»
Ανθρώπινες χωματερές!

10 Σχόλια to “Απο τον Ρωχάμη στον Παλαιοκώστα”

 1. Όταν ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο και χρήμα ασχολούμενοι με την καταστολή αντί για την πρόληψη, τότε είναι το πρόβλημα.

 2. Πολλή σοφία εμπεριέχει το σχόλιο της Σοφίας.

 3. Και εγώ θα συμφωνήσω με την Σοφία Σκύλε ( ελπίζοντας Σοφάκι να εννοούμε το ίδιο πράγμα λέγοντας «πρόληψη») μόνο που οι ειδήμονες κυβερνώντες αλλά και υποψήφιοι περί άλλων τυρβάζουν!
  Διαβάστε τι είπε ο Μαρκόπουλος (Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης) σε πρωινή εκπομπή κρατικού καναλιού:

  Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:» .. θέλω να βάλω ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό και να εκφράσω και μία άποψη, διότι εγώ δε θέλω να κάνω μόνο συλλογισμούς, θέλω να εκφράσω και άποψη προσωπική.
  Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερη και εντονότερη αστυνόμευση. Δηλαδή κοντολογίς, η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν ο Έλληνας δε φοβηθεί, αν δεν πιεστεί, δεν υπάρχει περίπτωση να στρώσει. Αυτό το σύστημα της οιονεί ατιμωρησίας ή της αίσθησης του καθενός ότι μπορεί και να τη σκαπουλάρει…»

  http://www.pasok.gr/portal/gr/3/74226/7/7/1/showdoc.html

  Και διαβάστε (96σελ) τι γράφουν οι σοσια ληστές στο πρόγραμμα τους
  (που ο καραβοκύρης ο παντοδύναμος να το κάνει τέτοιο) γεγονός που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως αντιλαμβάνονται την πρόληψη » ..Προτεραιότητά μας είναι οι πεζές περιπολίες και ο αστυνομικός της γειτονιάς..»

  Click to access Binder1.pdf

  Ε δεν μπορείς να πει κανείς ότι διαφέρουν και σημαντικά, δεν νομίζετε?
  Μόνο το συναίσθημα της λύπης με κυριεύει πλέον, ώρες ώρες
  Τις ώρες που αρνούμαι πεισματικά να δεχτώ ότι τελικά αυτοί μας αξίζουν!

 4. Και όμως Καπετάνιε μας αξίζουν.
  Έφόσον παραδεχόμαστε την αρχή της πλειοψηφίας, κάθε λαός έχει τη κυβέρνηση που του αξίζει.
  Γιατί στην τελική τι είναι ο υπέροχος λαός μας; Άσε να μη πω καλύτερα.
  Αν ήμουν η εξουσία θα σου απαντούσα:
  Καθρέφτης σου είμαι κοινωνία
  και σου μοιάζω…

  Καλημέρα και καλό μήνα!

 5. Κούκο
  δεν αρνούμαι την συλλογική ευθύνη που φέρουμε ( στο βαθμό που την φέρουμε) κι εμείς σαν πολίτες για τις επιλογές μας.
  Όμως πιστεύεις ότι μας δίνονται πραγματικά εναλλακτικές τέτοιες που να ανταποκρίνονται στο ποιόν του μέσου Έλληνα?
  Προσωπικά δεν το νομίζω.
  Παρακολουθώ τους δύο «μεγαλοηγέτες» τα τελευταία 20 χρόνια και εάν μου έλεγε κάποιος εκείνα τα χρόνια ότι αυτοί οι δύο θα κάνουν κουμάντο στην χώρα μας κάποια στιγμή θα έβαζα τα γέλια!
  Όπως και πολλοί άλλοι απ ότι θυμάμαι.
  Εντάξει, επικρατούσε και μια άποψη ότι σαν διάδοχοι κάποια στιγμή θα αναλάβουν τις τύχες των κομμάτων τους αλλά δεν μπορούσε να εκφραστεί με βεβαιότητα καθότι το πνευματικό επίπεδο αλλά και η πολιτική οξυδέρκεια των 2 αυτών θρεφταριών ήταν και είναι κάτω του μέσου όρου. Θα φανταζόταν ο Μπαρμπα Καραμανλής ή ο μπαμπάς Παπανδρέου ( ο οποίος είχε βάλει τα γέλια όταν έθεσαν θέμα μελλοντικής διαδοχής του από τον τότε νεαρό Γιώργο) ότι οι δυό τους σήμερα θα καθορίζουν το μέλλον ενός ολόκληρου λαού?!
  Γιατί αυτοί το καθορίζουν φίλε κούκο και όχι ο κατακαημένος λαουτζίκος ο οποίος θαρρεί μάλιστα ότι παίζει και σπουδαίο ρόλο στην εκλογή τους!
  Υπηρέτες του λαού και τα κάδρα μας κουνιούνται οι ανεπρόκοποι.
  Ούτε σερβιτόρους δεν θα τους έβαζα, όχι πρωθυπουργούς!
  Υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει ότι έχουν κάποια άποψη οι δυό τους ή γνώμη για το σωφρονιστικό σύστημα και πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα?
  Αποκλείεται!
  Ή πρέπει να παίρνει ληγμένα!
  Περισσότερη αστυνόμευση οραματίζονται και οι δύο , και μάλιστα αυστηρότερη από ποτέ!
  Λες και δεν φτάνει ο βαθμός της βίας που χρησιμοποιούν τα αστυνομικά όργανα σε όλες τους τις δραστηριότητες, θα χρησιμοποιήσουν και περισσότερη!
  Για κάθε πολίτη και δύο αστυφύλακες ονειρεύονται τα απολίτιστα όντα και για κάθε γειτονιά τον σερίφη της!
  Πιότερο απάνθρωπους θέλουν τους δεσμοφυλάκους και περισσότερη ανελευθερία και καταπάτηση όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν απομείνει ( εάν έχουν απομείνει δηλαδή) στους κρατούμενους ζητούν εδώ και τώρα από τους υφισταμένους τους οι άχρηστοι!
  Περισσότερες και πιο «ασφαλείς»( για ποιόν άραγε?) φυλακές σχεδιάζουν ,ή ακόμη καλύτερα μια μεγάλη ανοιχτή φυλακή για όλους μας για να μην σκοτίζονται και από τις αποδράσεις τα παλικάρια και σπαταλούν φαιά ουσία απ αυτήν που δεν έχουν.
  Ε όχι ρε κούκο
  Ακόμη και την κουτσή Μαρία να ρωτήσεις θα σε πει στο περίπου και γιατί βρίσκονται μέσα αυτοί που βρίσκονται αλλά και γιατί όταν βγαίνουν έξω είναι χειρότεροι από τα τότε που μπήκαν .
  Μονάχα αυτοί οι δυό καλοαναθρεμμένοι δεν ξέρουν
  Ή ξέρουν και κάνουν πως δεν ξέρουν
  Αλλά τότε , εκτός από ηλίθιοι, είναι και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον.
  Μόνο που είναι τόση η δυνατότητα παρέμβασης του πολίτη στην εκλογή της πολιτικής του ηγεσίας που και να θελε σήμερα να τους αλλάξει , δεν θα μπορούσε ούτε και σε χίλια χρόνια 😉

  Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους

 6. 8.100 από τους 12.315 που βρίσκονται στις φυλακές έχουν καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Μόνον οι 4.200 σχετίζονται με άλλα ποινικά αδικήματα

  Συμβουλευτικοί σταθμοί

  Κέντρα σωματικής αποτοξίνωσης, λειτουργία συμβουλευτικών σταθμών, δημιουργία πτέρυγας «ελεύθερης» από ναρκωτικά και σύνδεση των παραπάνω δομών με Κέντρα Υποδοχής και Επανένταξης στην κοινωνία επείγει να συμπεριληφθούν στο σωφρονιστικό σύστημα.

  *Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε άτομα που συμπλήρωσαν ένα χρόνο σε θεραπευτικά προγράμματα στην κοινότητα: Η χρήση ηρωίνης από 95,9% κατέβηκε στο 23,1%, η ενέσιμη χρήση ουσιών από το 89,6% στο 21,7%, η κάνναβη από το 100,0% στο 26,4%, η εμπλοκή με το νόμο από 75% περιορίστηκε στο 27,3%, ενώ η επαγγελματική απασχόληση από 25,6% αναρριχήθηκε στο 83,7%

  *Παρ’ όλα αυτά, τα 15 προγράμματα συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας διενεργούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς να εξασφαλίζονται στοιχειώδεις προϋποθέσεις
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112

 7. *»Μια μέρα στο σπίτι που τα αγόραζα με έπιασαν. Ετσι γνώρισα τη ΓΑΔΑ. Δύο πράγματα θυμάμαι από εκεί: Το στρώμα που ήμουν ξαπλωμένη και το χαμηλό κίτρινο φως, που επί μέρες αντίκριζα και μου προκάλεσε αλληθωρισμό. Δύο λόγια στον ανακριτή έφταναν για να μου «δώσει» ο εισαγγελέας προφυλάκιση για αγορά και κατοχή με σκοπό την εμπορία. Ούτε σκέφθηκα να ζητήσω δικηγόρο, ένιωθα χαμένη.

  *»Στο δρόμο από την Ασφάλεια στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκα αντιμέτωπη με τον πανικό. Εζησα τον εξευτελισμό στην απομόνωση, την απόλυτη βρομιά. Δεν έψαξα το θάνατο, αλλά χάπια για να γλιτώσω τη μοναξιά. Εύκολα μου τα έδιναν οι γιατροί της φυλακής. Αναζήτησα περισσότερα, έκανα μια χαρακιά στο χέρι και με έστειλαν στο «Δρομοκαΐτειο». Οι ψυχίατροι, από τα παραμύθια που πούλησα, αμέσως αποφάσισαν ότι πάσχω από βαριά κατάθλιψη. Με «τάισαν» μπόλικα Aloperidine και παρέλυσα ολόκληρη.
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=9046820

 8. Κουτσή Μαρία
  σε βρίσκω απόλυτα ενημερωμένη 🙂
  ασφαλώς και μιλάμε για πολίτες Γ΄ κατηγορίας και μην νομίζει κανείς ότι μπήκαν σε αυτήν την κατηγορία μετά την φυλάκιση τους.
  Απλά , η φυλάκιση τους ήρθε να επικυρώσει αυτήν τους την κατηγοριοποίηση( όσοι ανήκουν στην Α κατηγορία είναι και θα παραμείνουν στην απέξω)
  Αλήθεια, απ την στιγμή που μόνο οι 4.200 κρατούμενοι σχετίζονται με άλλα ποινικά αδικήματα πέραν της παραβατικότητας που προκύπτει από τον εθισμό τους στα ναρκωτικά ( με τα πιο πολλά από αυτά να είναι κακουργήματα όχι ιδιαιτέρως απεχθή), σε ποιους απευθύνονται και ποιους στοχοποιούν όλα αυτά τα μέτρα τα οποία ετοιμάζονται να πάρουν οι λεγάμενοι, εάν όχι τον μέσο πολίτη.
  Γιατί έχω την εντύπωση ότι την τρομοκράτηση αυτού ακριβώς του πολίτη έχουν στόχο και τίποτε περισσότερο !Η εξουσία βλέπεις πρέπει απαραίτητα να επιβεβαιώνει συχνά τον ρόλο της . Ακόμη και χωρίς αιτία 😉

  ΥΓ
  Να δω την επόμενη φορά που θα γράψεις, ποιο όνομα θα βάλεις 😆
  Καλό μήνα

 9. Λίγο λίγο γιατί συγχέουμε τα πάντα. Κατ’ αρχάς σύμπτωμα του λαΪκισμού είναι ο πατερναλισμός (βασική κοινωνιολογική θέση της πολιτικής επιστήμης) και τέτοιος ποτέ δεν υπήρξε στα λόγια του πανδρέου. Δεύτερον, οι δραπέτες του παρελθόντος, το έσκαγαν πάντα με την αφορμή των αδειών που δίνονται σε κρατούμενους (και καλά κάνουν και τις δίνουν μπροστά στο χάος που καθημερινά αντιμετωπίζουν). Επιπλέον, στον αριθμό που παραθέτεις δεν παρουσιάζεις κανένα συγκρίσιμο στοιχέιο. Καλοί οι αριθμοί (αλλά θέλουμε ακι ποιτικά στοιχέια). Πόσοι εξ αυτών ήταν εγκληματίες κι όχι οικονομικοί παραβάτες ή τοξικομανείς; Και πόσοι από αυτοές τις δραπετεύσεις έκαναν τα διεθνή μέσα να στραφούν στην Ελλάδα και να σχολιάσουν το περιστατικό;

  Αντίθετα, θα μπορούσες να πεις πάρα πολλά για όσα το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε για τις φυλακές τα τελευταία 10 χρόνια (ας προτέινω και κάτι).

  Καλό μήνα.

 10. δείμο
  δεν είμαι εγώ αυτός που συγχέει τα πάντα!
  Ο Παπανδρέου είναι !
  Όσο για τις δραπετεύσεις των προηγούμενων χρόνων, έχεις άδικο !
  Τίποτε δεν γινόταν διαφορετικό και στις τότε αποδράσεις, χώρια που αρκετές από αυτές είχαν και θανατηφόρους τραυματισμούς.
  Για τα στοιχεία που ρωτάς νομίζω ότι παρατίθενται στα άρθρα που παραπέμπουν οι σύνδεσμοι του ποστ
  Και όπως λέει και η @κουτσή Μαρία μόνο οι 4.200 κρατούμενοι από τους 12.315 είναι μέσα για τα λοιπά αδικήματα πέραν των αδικημάτων που προκύπτουν απ την χρήση ναρκωτικών
  Και μια ερώτηση γιατί νομίζω ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί!
  Έχεις μήπως υπόψη σου ποιοί κρατούμενοι δραπέτευσαν στην Ευρώπη αυτόν τον καιρό? Και κανονίζεις τις επισκέψεις σου σε αυτές τις χώρες σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά?
  Ας είμαστε σοβαροί!
  Τουλάχιστον εμείς οι πολίτες γιατί αυτοί, οι κυβερνόντες αλλά και οι υποψήφιοι για την θέση αυτή, ΔΕΝ είναι!
  Το πρόβλημα δεν είναι οι αποδράσεις αλλά οι συνθήκες κράτησης τους.
  Απ αυτές στο φινάλε κρίνεται και αναδεικνύεται ο πολιτισμός της κάθε χώρας.
  Και προς αυτήν την κατεύθυνση το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια.
  Το μόνο που φρόντισε να κάνει είναι να δημιουργήσει στις φυλακές το αδιαχώρητο
  Καλό μήνα φίλε μου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: