Αποφασισμένοι επαναστάτες

από kapetanios

» ..η επιλογή μας να δράσουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο ήταν κατά κύριοdsc000441 λόγο πολιτική. Αποφασίσαμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τους ένστολους τραμπούκους του καθεστώτος, έτοιμοι ακόμα και να συμπλακούμε μαζί τους με τα όπλα και να δώσουμε μάχη. Δύο σύντροφοι, βγήκαμε πεζοί και περπατώντας αργά, σταθήκαμε στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Νοταρά ακριβώς απέναντι από τους τρεις ενόπλους που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στη μέση της διασταύρωσης των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτου, ελέγχοντας την περιοχή πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού. Δεν έκαναν περιπολία όπως ειπώθηκε αλλά ήταν ακίνητοι και κοιτούσαν και οι τρεις προς την Σπύρου Τρικούπη. Οταν βγήκαμε από την γωνία, σταθήκαμε στη μέση του δρόμου και στρέψαμε τα όπλα προς τα πάνω τους χωρίς να καλυπτόμαστε από πουθενά, από κανέναν τοίχο και από κανένα αυτοκίνητο. Και οι τρεις μπάτσοι μας αντιλήφθηκαν αμέσως αφού ήταν στραμένοι προς το μέρος μας και όταν είδαν τα όπλα μας το μόνο που ακούστηκε ήταν ένα «ωχ»…«

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=6167532

Δεν μπορεί, πρέπει όταν ήταν μικροί,(τουλάχιστον ο εμπνευστής της προκήρυξης ) να διάβαζαν πολύ Μπλέκ, Ομπραξ , Μικρό Ηρωα κλπ Επαναστατική οργάνωση ( και τα αρχίδια μας κουνιούνται) σου λέει μετά! Που στόχο έχει λέει , να εκφράσει το σύνολο της αγανακτισμένης κοινωνίας ενάντια στην οικονομική παγκοσμιοποίηση και στις δυνάμεις καταστολής που την εξυπηρετούν !

Εντάξει

20 Σχόλια to “Αποφασισμένοι επαναστάτες”

 1. «..Αυτή άλλωστε είναι και η ευκαιρία που προσφέρει κάθε μεγάλη οικονομική κρίση. Είναι η εποχή που κορυφώνεται η κοινωνική, πολιτική αλλά και ηθική απαξίωση απέναντι σε ένα καθεστώς που βρίσκεται στη μέγιστη παρακμή του. Είναι η εποχή που αναμένονται οι μέγιστες κοινωνικές αντιδράσεις και κοινωνικές εκρήξεις. Είναι η εποχή που μια πραγματικά αισχρή μειοψηφία οφελείται πλέον από το οικονομικό και πολιτικό αυτό σύστημα. Είναι η εποχή που ανοίγουν οι μεγαλύτερες ρωγμές ανάμεσα στην ελίτ και τους υπερασπιστές τους από τη μια και στο μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας που μαστίζει η κρίση από την άλλη. Είναι η εποχή που δίνεται η μοναδική ευκαιρία στις επαναστατικές δυνάμεις να δράσουν προς την κατεύθυνση της επανάστασης.»

 2. Η διαφορά, καπετάνιε, είναι ο Μπλεκ δεν έδινε επιχειρήματα στην αστική τάξη, αλλά την εξέφραζε συνειδητά. Αυτοί τι κάνουν;

 3. χα χα χα τώρα το σκέφτηκα.
  Άν περιμένουν μ΄αυτή τη γλώσσα να τους καταλάβει η νέα γενιά επαναστατικών δυνάμεων, θα πρέπει πρώτα να της μάθουν και γράμματα, αχαχαααχα.
  Μεγαλύτερη εκδίκησι δεν υπάρχει .Δεν υπάρχει.
  Γιαυτο πάψε να τους δίνεις ιδεες γιά κόμικς.
  δ

 4. Σκέτο;
  Το ωχ λέω…

 5. μπα αυτή η γενιά μάλον έχουν μεγάλώσει με τους μεταλλαγμένους της μάρβελ.. μη σου πω με τα πόκεμοντ..:):)

 6. XAXAXA, κι εγώ όταν ήμουνα μικρή, διάβαζα Μπλεκ, Όμπραξ, Μικρό Σερίφη, Μικρό Καουμπόη, Μικρό Αρχηγό, Σούπερμαν, Μάχη, Κράνος και όλα τα σχετικά, λες να έχω λαμπρό μέλλον στην γραφή προκυρήξεων?? Να το κοιτάξω αν είναι….

 7. Εγώ βλέπω ότι η προκήρυξη , σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της , προσπαθεί να συγκινήσει μια μερίδα νέων που εξάπτεται με εκδικήσεις και μαγκιές ενάντια στις δυνάμεις καταστολής.
  Η χρήση ενός «μαγκιόρικου» λόγου , όπως :
  «..σταθήκαμε στη μέση του δρόμου και στρέψαμε τα όπλα προς τα πάνω τους χωρίς να καλυπτόμαστε από πουθενά, από κανέναν τοίχο και από κανένα αυτοκίνητο..»
  ή
  «Αποφασίσαμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τους ένστολους τραμπούκους του καθεστώτος, έτοιμοι ακόμα και να συμπλακούμε μαζί τους με τα όπλα και να δώσουμε μάχη»
  απευθύνεται σε μια μερίδα νέων που η βία αποτελεί τρόπο έκφρασης τους.
  Η χρήση δε του πρώτου πληθυντικού προσώπου στο κείμενο ( επιλογή μας, στάθηκαμε, ήμασταν έτοιμοι κλπ) προσπαθεί απεγνωσμένα να ταυτίσει το εκτελεστικό όργανο με τον πνευματικό πατέρα της προκήρυξης , δίνοντας του θεωρητικό υπόβαθρο.
  Θεωρητικό υπόβαθρο που όπως είδαμε όλοι στην περίπτωση της 17Ν κάθε άλλο παρά υπήρχε στα περισσότερα μέλη της.
  Βέβαια η διαφορά θεωριτκού πολιτικού λόγου ανάμεσα στις δύο οργανώσεις είναι θα έλεγα τεράστια!.
  Η γνώμη μου πάντως παραμένει
  Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι στην περίοδο της παντοκρατορίας του «μεγάλου αδερφού» ( και μιλώ για την περίοδο που ΟΛΗ η Αμερική είχε κατασκηνώσει στην Ελλάδα με αφορμή την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων) μπόρεσε και ανδρώθηκε μια «ένοπλη ομάδα» η οποία σήμερα μετά 5 σχεδόν εξακολουθεί να υπάρχει!!
  Δυσκολεύομαι λέμε

  δείμο
  Αυτό το «τι κάνουν?» είναι που με βάζει σε περισσότερες σκέψεις 😉

  Μανδαμ D
  Τι εννοείς με την μεγαλύτερη εκδίκηση?

  Άραβα
  δευτερόλεπτα μετά το ωχ ακούστηκε το «στ άρματα στ άρματα , εμπρός στον αγώνα»

  Καπεταν κούλπα
  πάντα θαύμαζα το βάθος της σκέψης των πόκεμον 🙂

  Σοφία
  παιδί μου, είναι δυνατόν να διάβαζες Μάχη ?!
  Δηλαδή χάθηκε μια Μανίνα, μια Κατερίνα κάτι σε μπούκλες τέλος πάντων?
  🙂
  ( για την προκήρυξη θέλει και θράσος απύθμενο, οπότε…)

 8. Συμφωνώ σε αυτό που λες με το στυλάκι που θέλουνε να περάσουνε βέβαια δεν την διάβασα όλη την προκήρυξη ακόμα…
  Εννοείται ότι διάβαζα ΚΑΙ τα μπουκλέ αναγνώσματα!!! Τι μας περάσατε εδώ, είμαστε της ολοκληρωμένης διαχείρισης.. (Αλλά, χωρίς πλάκα, ήταν πολύ πιο ενδιαφέροντα τα καουμπόικα και τα Σούπερμαν, παρά τα κατινέ που δεν είχε δράση!!)
  ;-D

 9. Ε δεν χάνεις και πολλά που δεν την διάβασες ολόκληρη ..
  Ένα κάκιστο copy paste ( ότι να ναι δηλαδή) από προκηρύξεις της 17Ν θαρρώ πως είναι.
  Μιας 17Ν που πολύ θέλαν να φανούν ως συνεχιστές της όταν πρωτοφάνηκαν
  ( η πρώτη τους ενέργεια έγινε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπιδων που απολογούταν η 17Ν ) γιατί δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ( και αρκετοί το πιστεύουν ακόμη) ότι δεν είχαν συληφθεί όλα τα μέλη της
  ( για δράση υπήρχαν και τα άρλεκιν βρε Σοφία μου 😀 )

  Όλη η δράση των «αποφασισμένων επαναστατών»
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=39307212

 10. Εχμ.. αν πράγματι ήθελαν να φανούν ως συνεχιστές της, φαντάζομαι θα έπρεπε να είναι ελαφρώωωως πιο εύστοχοι σε έργα και λόγια….
  (Μα, μα… μα… εννοείται πως έχω αποκτήσει το εξαιρετικό μου γούστο σε αναγνώσματα αφού πρώτα διάβασα εκατοντάδες τρασιές!! Είναι που πρέπει να γνωρίσεις πρώτα καλά τον εχθρό!!)
  ;-D

 11. Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν ως συνεχιστές γιατί στην πορεία της δίκης αλλά και σε ότι προηγήθηκε η 17Ν απομυθοποιήθηκε οριστικά και αμετάκλητα.
  Εάν δεν είχε συμβεί αυτό θα σφάζονταν πολλοί για τις ευχές του Γιωτόπουλου και της παρέας του.
  Πως όμως να γίνει αυτό απ την στιγμή που ο «μεγάλος θεωρητικός» της οργάνωσης αρνήθηκε την συμμετοχή του?
  Δες τι έλεγε στην απολογία του:

  «..Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης και μέσα στο συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που υπήρχε και υπάρχει μέχρι σήμερα, βίαιες ένοπλες ενέργειες δεν μπορεί να είναι αποδεκτές. Για τους μαρξιστές το υπ΄ αριθμόν ένα καθήκον, είναι η δημιουργία ενός Αριστερού μαζικού νόμιμου πολιτικού φορέα, μέσα από την ανάπτυξη νόμιμων μαζικών αγώνων που είναι και οι μόνες αποδεκτές μορφές πάλης. Μόνο σε δυο περιπτώσεις και μόνο σαν εξαίρεση στον κανόνα θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιες βίαιες ενέργειες.
  Σαν άμυνα ή απάντηση σε σειρά ανάλογων επιθέσεων από φασιστοειδείς ομάδες ενάντια σε αγωνιστές του λαϊκού Κινήματος, είχε προεπαναστατική περίοδο μεγάλων κοινωνικών μεταβολών και κινητοποιήσεων και με απαραίτητη πάντα προϋπόθεση την ύπαρξη ισχυρού λαϊκού Κινήματος και μαζικού πολιτικού φορέα. Τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν σήμερα.
  Γι΄ αυτούς τους λόγους δεν συμφωνώ με τις ένοπλες ενέργειες της 17Ν αλλά και δεν τις καταδικάζω…»

  Δηλαδή πιασταυγό και κούρευτο

 12. Η ανεγκεφαλία τους είναι σαφής από την την στιγμή που αποφασίζουν ότι παίρνουμε το κουμπούρι και βαράμε γιατί εμείς αυτόκλητα είμαστε πάντα με τα δίκαια του λαού,και γίνεται σαφέστερη ακόμα μέ την τεράστια προκήρυξη που άπευθύνεται στον λαό ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσει όλο αυτό το σεντόνι.

 13. και γιατί ρε αθεόφοβε να μην γράψουν τα παιδιά και ένα και δυό και τρία άμα λάχει σεντόνια?
  Σάματις αυτοί τα σκαρφιστήκαν 😉
  Για ο λαός είναι αυτός που θα τα διαβάσει?
  Γράφε όσα περισσότερα μπορείς σου λέει και ο καθένας ας τσιμπήσει απ όπου θέλει
  Είναι του ρητού “λέγε λέγε ,όλα και κάτι θα μείνει στο τέλος”
  Βέβαια παίζει και το σενάριο να είναι της σχολής:
  «και λέγε λέγε, λέγε λέγε
  Ο χριστιανός μπερδεύτηκα
  Και από τα πολλά σου λέγε λέγε
  Χωρίς να θέλω μπλέχτηκαααα»

  🙂

 14. εννοώ , πως τους καταλαβαίνουν μόνο αυτοί στους οποιους ΔΕΝ απευθύνονται.
  Και πως σήμερα άν ήθελαν να επικοινωνήσουν με την πιτσιρικαρία, μόνο με κόμικς θα μπορούσαν.Ή με εμεσέν.
  καλημέρα σας.
  🙂

 15. 😀
  Καλημέρα Δημητρά μας

 16. guys,μαλλον ΔΕΝ διαβαζαν Μπλεκ γιατι ηταν πολυ μικροι για να ξερουν να διαβαζουν,τις εικονες κοιτουσαν και μαλλον μπερδευτηκαν με τα…δρωμενα.
  Αργοτερα επεσε στα χερια τους ο δικαστης Ντρεντ οπου μαλλον παλι μπερδεψαν την π….. με τη β…..(αυτο γιατι το’κοψα τωρα;)
  Εικονοκλαστικος αχταρμας μου κανει εμενα κι επιδρασεις απο κακιστους ινστρουχτορες-σου λεει για να μιλαει αυτος τοοοοοση ωρα και να μη καταλαβαινω χριστο,κατι ξερει,ετσι γινεται.Καθοδηγητες δεν τους ελεγαν αυτους;Και φυσικα ολο αυτο με τα κομικς στα κρυφα στη ζουλα,μην τους παρει χαμπαρι ο ακατονομαστος που λεγαμε κι αρχισει την τιμωρια που αφησαν τον εχθρο καπιταλισμο να εισχωρησει στη φωλια του…κουκου.Γι’αυτο δεν καταλαβαν τπτ,γιατι εριχναν κλεφτες ματιες μην τυχον και τους πιασουν και γινουν ρομπα στα συντροφια.
  Κατι σαν τον Φρανκ Μιλερ και την προσπαθεια του να μεταφερει κομικς στην οθονη…κατω τα χερια απο το Λεοναιντας,ρε!(που λενε και οι μαθητες μου,χαχα!)Κατ δε κραπ μου λενε τα μικρα οταν πλατιαζω(καλη ωρα)κανε μας μια περιληψη,πες μας την κεντρικη ιδεα τελος παντων…ευτυχως που το υποτιθεμενο κοινο τους δεν τρωει κουτοχορτο κι οχι μονο δεν κοβει εισιτηριο αλλα τους βαζει να πληρωσουν και το ξενοδοχειο μια και κοιμουνται ορθιοι!Ευχαριστω για την υπομονη σας 🙂

 17. starsailor
  μπέρδεψαν την Πούδρα με την Βαζελίνη εννοείς? 🙂
  Θα συμφωνήσω στο σύνολο σχεδόν του σχόλιου σου ( να ξέρεις , αυτό είναι σπάνιο από μέρους μου 😉
  Η σημερινή γενιά βαριέται αφόρητα τις αναλύσεις και ζητά την ουσία σε περίληψη, μα εμείς εδώ δεν ανήκουμε σε αυτήν οπότε πλατίαζε όσο τραβά η ψυχή σου.
  Οι σερίφηδες του ΕΑ είχαν δώσει το στίγμα τους από νωρίς μιας και από τις πρώτες τους προκηρύξεις περιέγραφαν σαν σε «μονομαχία στο ελ πάσο» τις «επαναστατικές» τους εμπειρίες προσπαθώντας να τονίσουν την αντρίκια στάση των αγωνιστών οι οποίοι δεν διστάζουν να τα βάζουν «στα ίσα» με τους αστυνομικούς όπως δείχνει και το παρακάτω απόσπασμα :

  «..και ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ιράκ, επιτεθήκαμε στο «πολυδύναμο» αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας. Χτυπώντας μέσα στην ίδια τους τη φωλιά τις ένοπλες συμμορίες του καθεστώτος, φάνηκε πόσο ευάλωτοι είναι στην πραγματικότητα και πώς το περίφημο «δόγμα ολικής ασφάλειας» είναι άνευ ουσίας..»

  όσο για την γελοία διατύπωση περί «ανάληψης της ευθύνης» μιας επίθεσης ,το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν μετά από ενδεχόμενη σύλληψη τους θα επαναδιατυπώσουν με την ίδια άνεση την ανάληψη ή θα κρύψουν την ουρά κάτω από τα σκέλια τους όπως οι προηγούμενοι «αποφασισμένοι επαναστάτες»? της 17Ν?

  Μια συλλογή απ τα πεπραγμένα των μορφονιών υπάρχει και εδω γι αυτόν που θέλει να μάθει λεπτομέρειες ( που δεν πιστεύω οτι υπάρχουν και πολλοί)
  http://pointgreece.blogspot.com/2007/01/blog-post.html#links

 18. Έχω διαβάσει πολλά στη ζωή μου. Ως εκ τούτου έχω διαβάσει και πολλές μλκίες. Σφίχτηλα, το λοιπόν, να διαβάσω και τούτη τη σαχλαμάρα αλλά δεν τα κατάφερα… Κάπου στις 4.500 λέξεις (μπορεί και 5.000) είπα «ασταδιάλα!». Κάθε κείμενο, που για να το διαβάσεις, πρέπει νάναι υπογραμμισμένο με σφαίρες, δεν αξίζει να το διαβάσεις. Τόσο απλά!

 19. Σκύλε
  είχαμε ( και έχουμε ) εργατοπατέρες
  οι επαναστατοπατέρες μας έλειπαν!
  ή τουλάχιστον έτσι προσπαθούν να εμφανιστούν.
  Το τελευταίο τους πόνημα περί επαναστάσεως δεν το διάβασα ολόκληρο παρά μόνο τα κομμάτια που δημοσιεύτηκαν σε κάποιες εφημερίδες.
  όμως έχω διαβάσει τις περισσότερες προκηρύξεις με καλύτερη αυτήν που ακολούθησε την αποτυχημένη ( μα να προσπαθούν να σκοτώσουν άνθρωπο μέχρι σήμερα και να μην μπορούν!!) επίθεση κατά του Βουλγαράκη.
  Την οποία βέβαια δεν θεωρούσαν τυφλό χτύπημα αλλά οργανωμένο με όλους τους κανόνες ασφάλειας των πολιτών!!
  Διάβασε τι έγραψαν τότε:
  «..Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να κινδυνέψουν παιδιά ούτε κανείς άλλος (εννοείται ότι δεν μας απασχολούσε η σύζυγος του υπουργού ή τα παιδιά του)…»
  Στα αρχίδια μας η γυναίκα του και τα παιδιά του!!
  Καταλαβαίνεις για τι κουμάσια αλήτες και εγκληματίες μιλάμε??!
  Συλλογική οικογενειακή και γενεαλογική ευθύνη σου λέει έχουν τα παιδιά του άρα στα αρχίδια μας!

  Και κλείνει το πόνημα με το παρακάτω:
  «..Oι ένοπλες επαναστατικές ενέργειες εναντίον της νεοταξικής πολιτικής στο εσωτερικό των χωρών που μετέχουν στην διεθνή νεοϊμπεριαλιστική συμμαχία όπως είναι η Eλλάδα, δομούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των αντιστεκόμενων λαών, επιδιώκουν την ανάπτυξη μιας ουσιαστικής διεθνούς αλληλεγγύης με όσους πλήττονται από την Nέα Παγκόσμια οικονομική και πολιτική Tάξη και κατ’ επέκταση, μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στα πολεμικά αντίποινα των ενόπλων ισλαμιστών…»

  Δηλαδή φίλε μου μας προστατεύουν από τρομοκρατικές ενέργειες των Ισλαμιστών και έχεις και παράπονο?!

  Καληνύχτα σκύλε

 20. «..Στην Ιταλία, π.χ., οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δρούσαν κάτω από πολύ διαφορετικές από αυτές που επικρατούν τώρα συνθήκες, ταξικής σύγκρουσης, ψυχρού πολέμου κ.λπ.

  »Οι απόγονοί τους δεν είναι τίποτε άλλο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη χώρα μου, παρά το προϊόν του αγώνα κατά της τρομοκρατίας της δεκαετίας του ’80. Είναι δηλαδή άνθρωποι που εξαναγκάστηκαν στην παρανομία όταν οι σύντροφοί τους οδηγήθηκαν στη φυλακή, που γνώμονα έχουν τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους συντρόφους τους, αλλά και τον αγώνα για την επιβίωση. Οδηγούνται έτσι πολλές φορές στη ληστεία και τη δολοφονία. Γι’ αυτό τον λόγο, συχνά οι πολιτικές δολοφονίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ιδεολογική κάλυψη μιας δύσκολης ζωής στην παρανομία..»

  «..Ετσι, αν εγώ σκεφτώ το παρελθόν μου, μπορώ να πω με σιγουριά ότι μέσω της βίας δεν χτίζεις μια διαφορετική κοινωνία, μια κοινωνία με λιγότερη βία. Πιστεύω ότι δεν είναι αλήθεια τελικά ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…»

  «..Θυμάμαι τα λόγια που χρησιμοποιούσε απέναντί μας ο Marco Pannella. Μας αποκαλούσε συντρόφους δολοφόνους. Με αυτό το παρατσούκλι καταδίκαζε τη μέθοδό μας και τα λάθη μας, γνώριζε όμως και αναγνώριζε το πολιτικό μας πάθος, το γεγονός ότι δεν συμβιβαστήκαμε με μια άθλια πραγματικότητα..»

  Σέρτζιο Ντ’ Ελια
  Ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Prima Linea
  Συλλαμβάνεται τον Μάιο του 1979 για τη δολοφονία του αστυνομικού Φάουστο Ντιονίσι, καταδικάζεται σε 30 χρόνια κάθειρξη και παραμένει στη φυλακή μέχρι το 1991

  Απο συνέντευξη στην Ελιζαμπέττα Καζαλλότι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: