Το ΠΑΣΟΚ είναι εδω ..

από kapetanios

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
(Ολομέλεια της Βουλής, 13.01.09)

«..Είμαι υποχρεωμένος όμως να ξεκινήσω την παρέμβασή μου με ορισμένα σχόλια επί των πολιτικών σας σχολίων τα οποία επιχειρήσατε στην έναρξη της ομιλίας σας. Μας είπατε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης, διότι ήδη λειτουργεί το πρόγραμμα ρευστότητας, διότι ήδη υπάρχει μείωση του πληθωρισμού, διότι ήδη λειτουργεί το Ταμείο Εγγυοδοσίας και βεβαίως όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό την ευεργετική επίδραση αυτών των μέτρων.
Είστε σε θέση, κύριε Υπουργέ, να μας πείτε μια επιχείρηση –όχι δεύτερη, μια- η οποία να έχει πάρει ένα ευρώ από το Ταμείο Εγγυοδοσίας ή από κάποια τράπεζα; Μια επιχείρηση η οποία να έχει τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος της μικρομεσαίας επιχείρησης; Όχι πολύ μικρής οικογενειακής επιχείρησης. Μικρομεσαίας επιχείρησης, δηλαδή μέχρι 250 εργαζόμενους. Μπορείτε να μας πείτε μια επιχείρηση η οποία να έχει χρηματοδοτηθεί;..»

http://www.pasok.gr/portal/gr/3/71912/7/7/1/showdoc.html

Δεν είναι που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν γνωρίζει ότι το πρόγραμμα ρευστότητας μέσω του ΤΕΜΠΜΕ αφορά μικρές επιχειρήσεις ΈΩΣ 50 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ( αυτό το ξεπερνώ γιατί δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό εδώ που τα λέμε)
Είναι που η πρεμούρα του αφορά τις επιχειρήσεις των 250 εργαζομένων ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
Θα μου πείτε που είναι το περίεργο από ένα κόμμα του οποίου η πολιτική επένδυση 20 ετών ήταν τα νέα τζάκια
Ε δεν θα τους κάνω την χάρη!
Παραμένω ψύχραιμος..

14 Σχόλια to “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδω ..”

 1. Καλά τα παρακάτω ( από την ίδια ομιλία μιας και αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης, επί ενός νομοσχεδίου για την ενέργεια ) το κράτησα για επιδόρπιο γιατί δείχνει με τον καλύτερο τρόπο απ την μια ΠΩΣ αντιλαμβάνονται αρκετοί από δαύτους τα «λάθη του παρελθόντος» τα οποία τους οδήγησαν στην αντιπολίτευση , κι απ την άλλη ΠΩΣ αντιλαμβάνονται τις ΑΠΕ!!
  Κάτι σαν την ώρα του παιδιού στις οποίες κάνουν επιδείξεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων ένα πράμα!!
  Απολαύστε απάντηση
  Απολαύστε πνεύμα
  Απολαύστε ΠΑΣΟΚ ορέ λέμε 😀

  » Τρίτο θέμα: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μας είπατε ότι η Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχασε πάρα πολύ χρόνο για την εφαρμογή των οδηγιών και των νόμων για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  Η αλήθεια είναι ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα είναι αποκλειστικά έργο των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  Κι επειδή γνωρίζετε, την περίοδο κατά την οποία ήσασταν Ευρωβουλευτής ήταν δική μου πολιτική πρωτοβουλία ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τον τομέα της ενέργειας, η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, χρονολογία 1996, η «πράσινη βίβλος» για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολταϊκών, με όλα τα προγράμματα επίδειξης, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα. Για να μπορέσουν, όμως, να εφαρμοστούν στα κράτη-μέλη, πέρα από τις πρωτοβουλίες των εθνικών κυβερνήσεων, χρειαζόταν νομοθετικό πλαίσιο, η διαπραγμάτευση για το οποίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ολοκληρώθηκε το 2001, 2002. Αυτό σημαίνει ότι από το 2003, 2004 και μετά άρχισε να υπάρχει νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή των Ανανεώσιμων Πηγών.

  Στο μεταξύ, όμως, η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με σημαντικότατη χρηματοδότηση του Κ.Α.Π.Ε., του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είχε ήδη προχωρήσει σε επιδείξεις προγραμμάτων μέχρι ακόμα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είχα μάλιστα την ευκαιρία να κάνω μία επίδειξη με τον κ. Αβραμόπουλο, το συνάδελφό σας, τον τότε Δήμαρχο των Αθηνών, στην πλατεία Συντάγματος, ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως επίσης να κάνουμε στην Ελλάδα και πολλές άλλες τέτοιου είδους επιδείξεις.

  Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι δεν υπήρχε η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, γιατί τα ντοκουμέντα, η ιστορία και βεβαίως όλοι οι παρεπιδημούντες εις την Ιερουσαλήμ των Ανανεώσιμων Πηγών, από εταιρείες μέχρι επιστήμονες μέχρι ερευνητικά ινστιτούτα μέχρι τεχνολογικά ινστιτούτα, γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια..«

 2. Με κάτι τέτοιες δηλώσεις, στο τέλος θα απολαύσουμε και ένα εγκεφαλικό…

 3. Μαζί γράφαμε μπρε 😉
  Το δεύτερο εννοείς….

 4. Ναι, ναι το δεύτερο… αυτό το μνημείο (α)λόγου και τέχνης…

 5. Καλά το κατάλαβα!
  [Βέβαια εγώ εννοούσα το δεύτερο εγκεφαλικό.. 😀 ]
  Καληνύχτα Σοφία

 6. Από το ίδιο «ανθολόγιο»

  «..Όταν λοιπόν απευθυνόμαστε στους πολίτες και την Εθνική Αντιπροσωπεία, δηλαδή στους εκπροσώπους των πολιτών οι οποίοι μας στέλνουν εδώ και μας εκλέγουν, καλό είναι να χρησιμοποιούμε και την γλώσσα της αλήθειας γιατί ο κόσμος μας ακούει. Και όταν μας ακούει να λέμε πράγματα που δεν στέκουν, τόσο αυξάνεται η αναξιοπιστία εις βάρος του συνόλου πολιτικού συστήματος..»

  Έτσι!!

 7. το τελευταίο ήταν η χαριστική βολή.. κι όταν ανάβω και κορώνω.. με λέτε απόλητο.. δε κατάλαβαίνω.. ποιοι είμαστε εμείς που θα πάμε ενάντια στη λαική βούληση;:):)
  την καληνύχτα μου:):)

 8. άντεξες ρε καπετάν κούλπα μέχρις το τελευταίο!! 😀
  Από τους «σεμνά και ταπεινά» στους
  «να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας αλήθεια με τον λαό» !
  Σαν να λέμε από την σκύλα στην Χάρυβδη .
  Κατά τα άλλα «ο λαός μίλησε»
  καληνύχτα σου
  [ κάνεις καμιά δουλειά στην βάρκα , για όχι?.
  Άντε, γιατί η μέρα αρχίζει και μεγαλώνει , απ το απόγεμα τουλάχιστον , και άρχισε να μυρίζει καλοκαίρι 😉 ]

 9. Ο Παπουτσής ειναι γνωστός νεοφιλελεύθερος. Έχει απεμπωλισει προ πολλού τα αριστερά του ένστικτα και δικαιώματα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση, δεν θα πω ότι εκφράζει το κόμμα. Οι βουλευτές (πλην ψηφισμάτων και ψήφισης) εκφράζουν τον εαυτό τους μέσα ένα ιδεολογικό πλαίσιο που ορίζουν στον εαυτό τους -είτε για λαϊκισμο είτε για άλλους λόγους. Βέβαια, το μακρύ χέρι του κόμματος τους κόβει όταν έρχεται η γραμμή…

 10. είχαμε μπει σε ένα κόλπο σε ένα νησάκι τη λεβίθα.. έλεγα να μετακομίσω εκεί να ησυχάσω.. αλλά με πρόλαβε αλλος..:):)
  ε σιγά σιγά.. 25 ανεβαίνει ο ιστος.. αρχές φλεβάρι.. έτιμοι για νέες περιπέτιες..:):)

 11. ρε συ δείμο
  ο Παπουτσής είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος και δεξί χέρι του ΓΑΠ, και τον λες φιλελεύθερο??!!
  Πως δεν εκφράζει το κόμμα δηλαδή?
  Κι αν δεν εκφράζει ούτε αυτός το κόμμα,
  ποιος μωρέ τον εκφράζει?
  Ο Λαλιώτης , για ο Βενιζέλος?
  Ο Πάγκαλος για ο Σκανδαλίδης ?
  Ναι, για το ποιος είναι τέλος πάντων αυτό το «μακρύ χέρι του κόμματος» ρωτώ κι εγώ 😉
  Σε κάθε περίπτωση φίλε δείμο όποιος και να εκφράζει αυτόν τον χώρο με αφήνει παγερά αδιάφορο. Από πολιτικής άποψης,( πέρα από τα πρόσωπα δηλαδή) η παντελή άγνοια ενός ζητήματος που απασχολεί το σύνολο του κόσμου των επιχειρήσεων μικρών και μεγάλων , και μάλιστα ένα ζήτημα ,όπως η ρευστότητα, που αποτελεί το μείζον θέμα μιας συζήτησης που γίνεται αυτήν την ώρα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι απαράδεκτη!!
  Δηλαδή νισάφι !

  Καπεταν κούλπα
  Άντε να βάλουμε και κανα αγωνιστικό πανάκι
  Να κάνουμε κι εκείνον τον αγώνα που είχες αφήσει στην μέση με τον φίλο σου από τα πέρσι εάν θυμάμαι καλώς 😉

 12. «δηλαδή μέχρι 250 εργαζόμενους»

  Καπετάνιο.. το πιο πάνω λέει και ΜΟΝΟ 250;

 13. καπεταν ζέπο
  το πιο πάνω δείχνει απλώς άγνοια
  η πρεμούρα φαίνεται απο την διευκρίνηση οτι μιλά για αυτές και ΜΟΝΟ τις επιχειρήσεις 😉

  «Είστε σε θέση, κύριε Υπουργέ, να μας πείτε μια επιχείρηση –όχι δεύτερη, μια- η οποία να έχει πάρει ένα ευρώ από το Ταμείο Εγγυοδοσίας ή από κάποια τράπεζα; Μια επιχείρηση η οποία να έχει τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος της μικρομεσαίας επιχείρησης; Όχι πολύ μικρής οικογενειακής επιχείρησης. Μικρομεσαίας επιχείρησης, δηλαδή μέχρι 250 εργαζόμενους«

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: