Παλαιστίνη ώρα μηδέν

από kapetanios

Αλαβάνος
«Η Ισραηλινή επίθεση δεν γίνεται μόνο ενάντια στη Γάζα, δεν γίνεται ενάντια σε μικρούς και μεγάλους πολίτες με εκατοντάδες πια νεκρούς, κάνοντας τη χώρα ένα σφαγείο, δεν γίνεται ενάντια στις υποδομές για τις οποίες και ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης έχουν συμβάλλει και αυτοί για να γίνουν, αλλά ενάντια στην ίδια την ιδέα δημιουργίας του Παλαιστινιακού Κράτους» «Παράλληλα απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, εξέφρασε την απορία πως γίνεται να παραμένει αντιπρόεδρος στη Σοσιαλιστική Διεθνή που προεδρεύει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ ο κ. Ε. Μπάρακ«

Η πιο μεστή και ειλικρινής δήλωση που διάβασα τις τελευταίες ημέρες με την ίσως πιο καίρια ερώτηση προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ , δίνει το στίγμα της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην γενοκτονία που διαπράττεται αυτήν την στιγμή στην Γάζα.
Κατά τα άλλα ο Σαρκοζί εμφανίζει σχέδιο εκεχειρίας το οποίο δικαιώνει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ περί απόλυτης ευθύνης της Χαμάς για την έναρξη των εχθροπραξιών!
Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνουν :

1. Οι συζητήσεις του με την Παλαιστινιακή Αρχή απουσία της Χαμάς , της μόνης εκλεγμένης αρχής της Λωρίδας της Γάζας?
2. Η μόνη απαίτηση-προϋπόθεση της εκεχειρίας που μιλά για τον πλήρη αφοπλισμό του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, το οποίο είναι και το μόνο που προασπίζεται την Λωρίδα της Γάζας ετούτη την ώρα?

Πρόβλεψη
Εάν γίνει αποδεκτό το δεύτερο αίτημα θα σημάνει και το τέλος της ελπίδας του Παλαιστινιακού λαού για ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Αλλά θα μου πείτε αυτό δεν είναι και το ζητούμενο όλων αυτών των χρόνων από τα φασιστοειδή Σιωναζιστικά υποκείμενα και τους συμμάχους τους ?
Σύμμαχοι ( και αφήστε τον Ομπάμα να λέει ότι τάχαμου ανησυχεί για τους αμάχους που σκοτώνονται κατά δεκάδες στην Γάζα ) οι οποίοι προστάτευσαν αυτά τα 60 και βάλε χρόνια που κρατά η διαμάχη το Ισραήλ δίνοντας του την δυνατότητα να γράφει στα αρχίδια παλαιά του τα παπούτσια όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ!
Ένας ΟΗΕ που διαβάστε τι λέει:

«Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή μία ειδική σύνοδο για την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας ύστερα από αίτημα ισλαμικών και των αναπτυσσόμενων χωρών, καθώς και της Ρωσίας. Στην επίσημη αίτηση των 29 εκ των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου αναφέρεται ότι στη σύνοδο θα συζητηθούν οι «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίθεσης του Ισραήλ στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας». Οι αποφάσεις του Συμβουλίου δεν είναι δεσμευτικές.
Πολλές χώρες εξέφρασαν ανησυχία για τους θανάτους αμάχους στην Γάζα όπου το Ισραήλ έχει εξαπολύσει επιθέσεις για να σταματήσεις τις εκτοξεύσεις ρουκετών από ενόπλους ισλαμιστές εναντίον του νότιου Ισραήλ. Σύμφωνα με αξιωματούχους από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν μέχρι τώρα τους 640. Η σύνοδος που αναμένεται να διαρκέσει μόνο μία ημέρα και θα είναι η πέμπτη που θα αποσκοπεί σε καταδίκη του Ισραήλ σε συνολικά εννέα ειδικές συνόδους που έχει πραγματοποιήσει το Συμβούλιο στα τελευταία δυόμισι χρόνια.»

Έκανε λέει 9 ειδικές συνόδους τα τελευταία 2,5 χρόνια , από τις οποίες οι 5 αφορούσαν καταδίκες του Ισραήλ!
Οι οποίες αποφάσεις του Συμβουλίου λέει δεν είναι δεσμευτικές φυσικά!
Α ρε ρουκέτες της Χαμάς που σας χρειάζονται!
Καληνύχτα σας.

ΥΓ
Όχι! Μην δείτε το παρακάτω βίντεο ! Το βάζω εδώ μόνον για προσωπική μου χρήση.
http://www.liveleak.com/view?i=3b3_1230864719

11 Σχόλια to “Παλαιστίνη ώρα μηδέν”

 1. Συνομιλητής του Σρκοζί ήταν ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Παλαιστίνης, που αποτελεί και το κεντρικό πρόσωπο, άσχετα αν η αντιτιθέμενη στην πολτιική, κυβέρνηση της Χαμάς τον έχει απομονώσει. Αυτός είναι το τυπικά κεντρικό πολιτικό πρόσωπο της Παλαιστίνης.

  Η κριτική στον Παπανδρέου είναι, βέβαια, αντιπολιτευτική της συνομοταξίας οπισθίων. Γιατί αν χρειάζεται να θυμηθούμε θα χαθούμε. Το ζήτρημα επί της ουσίας παραμένει το ίδιο, είτε το εξετάσουμε από σκοπιά νομική είτε ηθική: η βία δε λύνει κανένα πρόβλημα και μόνο η κυριαρχία της Παλαιστίνης στα εδάφη της θα αποτελέσει λύση.

  Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι τα αραβικά κράτη δεν έχουν βοηθήσει καθόλου -μόνο ανθρωπιστικά σε μικρό βαθμό. Αυτό αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και ένδειξη του φόβου τους. Και όλα αυτά αφενός μεν για να πιεστέι ο Ομπάμα πριν ακόμα αναλαβει και αφετέρου ενόψει των εκλογών μιας κυβέρνησης που ήδη έχασε τον πόλεμο με το Λίβανο.

 2. Πάντως, άσχετα με τα πολιτικά παιχνίδια, τα εθνικά παιχνίδια, τα θρησκευτικά παιχνίδια, τα οικονομικά παιχνίδια, τις δηλώσεις, τις συνόδους και όλα τα σχετικά, αυτό που μένει στο τέλος είναι πως το αίμα που χύνεται, είναι πάντα κόκκινο από όποιον κι αν προέρχεται…. Και θα έπρεπε να κυλάει στις φλέβες, όχι να ποτίζει το χώμα.

 3. δείμο
  Παρ ότι απαντάς και εξηγείς με τον καλύτερο τρόπο το πως αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα της Γάζας ( και όχι μόνο) λέγοντας ότι η ΠΑ υπό τον Αμπάς είναι ο μόνος κεντρικός πολιτικός φορέας της Παλαιστίνης και ότι αυτό που την έχει απομονώσει είναι η Χαμάς και όχι ο Παλαιστινιακός λαός στο σύνολό του , θεωρώ ότι αδικείς τον εαυτό σου [ από άποψη πολιτικής οξυδέρκειας 😉 ]
  Ο Γιωρίκας ήταν ο ποιο αδαής Υπουργός Εξωτερικών σε μια σειρά τουλάχιστον 70 χρόνων κι άμα θες το ερευνούμε 🙂
  Μην τον υποστηρίζεις το λοιπόν
  Επανέρχομαι εν ευθέτω χρόνο

  Γεια σου Σοφία
  Το αίμα φαντάζομαι ότι πρέπει και κάπου κάπου να ποτίζει το χώμα
  Τουλάχιστον αυτών που μάχονται για να υπερασπίσουν πατρίδες 😉

 4. OHE και τρίχες κατσαρές…
  Ξυσταρχ… του κερατά είναι οι άνθρωποι μωρέ, τί λέμε τώρα, σιγά και μην σταματήσουν το πιοτί και το φαγί για να ασχοληθούν με τους αμάχους. Εκ του καναπέος πολιτική…

 5. Καπετάνιε, δεν αξιολογώ τον Παπανδρέου. Αξιολογώ την οπισθιολογία του Αλαβάνου. Έχει διαφορά μεγάλη. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αν θυμάμαι καλά σε συμμετέχει σε καμία παγκόσμια οργάνωση -υπολείμματα του ΚΚΕ Εσωτερικού- ξεπουλώντας την ιδέα του διεθνισμού στην αναρχική ιδέα της αυθόρμητης αντίδρασης και των ευκαιριακών αντιδράσεων (βλ. Γένοβα κτλ). Ωστόσο, δεν κάθεται να εξηγήσει κανένας Αλαβάνος γιατί απουσιάζουν από τέτοια φόρα, όταν η οργανωμένη παγκόσμια συντονισμένη δράση αποτελεί βασική υποχρέωση και διαφορά της αριστεράς.

  Υποβιβάζοντας το λαϊκισμό σε επίπεδο οπισθίων, αδικεί τον ίδιο το συντονισμό. Μία Διεθνή που έχει να παρουσιάσει εκτός από αρνητικά και αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών και πολλά θετικά, ειδικά στην κοινωνική πρόνοια και τον πολιτικό διάλογο-εκδημοκρατισμό.

 6. Άραβα
  Σκέψου όμως να λειτουργούσε σαν ΟΗΕ !
  Τα πράγματα σίγουρα θα ταν διαφορετικά

  δείμο
  Μην αλλάζεις κουβέντα.
  Το θέμα του ποστ ήταν οι δηλώσεις του Αλαβάνου και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτά που συμβαίνουν αυτήν την ώρα στην Γάζα.
  Εάν έχεις κάποια συγκεκριμένη αντίρρηση σε αυτές τις θέσεις με χαρά να την ακούσω.
  Από εκεί και πέρα έκανε και μια συγκεκριμένη επίσης ερώτηση προς τον ανησυχούντα κατά τα άλλα ΠΡΟΕΔΡΟ (άντε να μην πω τίποτα τώρα) της Σοσιαλιστικής Διεθνής που έχει σαν αντιπρόεδρό της τον Ισραηλινό Μπάρακ.
  Έκανε κάτι ο ΓΑΠ προς αυτήν την κατεύθυνση ή όχι?
  Κι αν ναι τι ήταν αυτό?
  Εκτός εάν νομίζεις ότι η κατάσταση στην Παλαιστίνη δεν υποχρεώνει τον οποιονδήποτε και δη τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης , να βρίσκεται σε εγρήγορση!
  Η θέση που εξέφρασες σε προηγούμενο σχόλιο σου ( για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο Αμπάς ή η Χαμάς στην Γάζα) ισχύει?
  Κι αν ναι, είναι σύμφωνη με τις θέσεις του κόμματος του ΠΑΣΟΚ?
  ( για να ξέρω τι να απαντήσω 😉

 7. Μα, ναι! Πατρίδες και ιδεώδη…. Πολλές φορές όμως, η επικαιρότητα δεν βασίζεται σε αυτά, δυστυχώς.

 8. Σοφία
  Μου έδωσες ιδέα για νέο ποστ!
  ( έχω στο αρχείο μου ένα αφιέρωμα της «Καθημερινής» του 1995 για την Βούλα Παπαιωάνου η οποία μας ταξιδεύει με τις φωτογραφίες της στην εποχή ( 40) που ΚΑΙ η Ελλάδα στέναζε όπως καλή ώρα τώρα η Παλαιστίνη. Ένα χθες που δεν είναι και τόσο μακριά από το σήμερα όπως χαζοειδέστατα μπορεί να νομίζουν αρκετοί από εμάς )

 9. XAXAXAXA!! Είμαι πολύ καλή στο να δίνω ιδέες!!!! Και μάλιστα, παρήγγειλα και το βιβλίο με τις φωτογραφίες της για την βιβλιοθήκη του σχολείου…
  ;-D

 10. Άμα ν είναι έτσι
  τσάκα μια γεύση [ και άσε το ποστ να κουρεύεται 😉 ]

  Click to access 29101995.pdf

  Κατα τα άλλα στην Παλαιστίνη η σφαγή συνεχίζεται!

  «Το Ισραήλ χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times, στο οποίο περιλαμβάνεται και η σχετική διάψευση Ισραηλινού εκπροσώπου.
  Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου σε αποθέματα πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού σε φωτογραφίες που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.
  Οι οβίδες φέρουν την εγγραφή M825A1, με την οποία αναγνωρίζονται οι βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με την εφημερίδα.
  Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τις βόμβες αυτές για να δημιουργήσει παραπέτασμα καπνού στο πεδίο της μάχης, διευκρινίζει η εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι έχει αποδείξεις ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν τραυματισθεί από τις βόμβες αυτές που προκαλούν εξαιρετικά βαθιά εγκαύματα.
  Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε με δήλωση στην εφημερίδα ότι έγινε χρήση βομβών λευκού φωσφόρου.
  Οι οβίδες M825A1 «είναι άδειες, δεν έχουν εκρηκτικά, ούτε λευκό φωσφόρο. Δεν υπάρχει τίποτε στο εσωτερικό. Τις εκτοξεύουμε για να μαρκάρουμε τον στόχο πριν εκτοξεύσουμε πραγματικές οβίδες … δεν προορίζονται για να σκοτώσουν ανθρώπους» είπε η εκπρόσωπος.

  «Χρησιμοποιούμε ό,τι χρησιμοποιούν και οι άλλοι στρατοί και δεν χρησιμοποιούμε κανένα όπλο που είναι απαγορευμένο από το Διεθνές Δίκαιο» επέμεινε η εκπρόσωπος.
  Ένας εμπειρογνώμονας της βρετανικής επιθεώρησης Jane’s επιβεβαίωσε ωστόσο στη βρετανική εφημερίδα ότι οι M825A1 ήταν χωρίς αμφιβολία βόμβες λευκού φωσφόρου.
  Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να αποβεί μοιραία.
  Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη. Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.
  Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τέτοιες βόμβες εναντίον «στρατιωτικών στόχων» κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το 2006.«

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=973563&lngDtrID=245

 11. Το θέμα μας λοιπόν, δεν είναι μόνο ο άμεσος θάνατος που προκαλείται από τις συρράξεις αλλά επίσης, και οι έμμεσοι θάνατοι που ακολουθούνε. Μου είναι αδύνατον να ξεχάσω τις εικόνες με τα παιδιά που γεννηθήκαν με χίλιες μύριες μεταλλάξεις καθώς και τις ασθένειες που παρουσίασαν οι πληθυσμοί που κατοικούσαν σε περιοχές που βλήθησαν από παρόμοια όπλα στο Ιράν (για παράδειγμα…).
  Νομίζω και το tvxs.gr έχει το παραπάνω ρεπορτάζ, πρέπει να το είδα κι εκεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: