Ακυβερνησία και άλλα ψευτοδιλήμματα.

από kapetanios

Με την επιχειρηματολογία και την κινδυνολογία να επιστρέφει και να ξαναματαεπιστρέφει στο παρελθόν, ας ξαναβάλω κι εγω το ίδιο ( περσινό ) ποστ μιας και απ ότι βλέπω το «θέμα» θα μείνει στην επικαιρότητα για πολύ καιρό ακόμη!

Αναδημοσίευση

Η ανυπαρξία αυτοδυναμίας δεν οδηγεί στην ακυβερνησία

Η ανυπαρξία αυτοδυναμίας οδηγεί τα κόμματα σε ζυμώσεις και διαφοροποιήσεις του πολιτικού τους λόγου.
Η ανυπαρξία αυτοδυναμίας δεν καταστρέφει την χώρα και τους πολίτες της.
Καταστρέφει πολιτικούς αρχηγούς και ακυρώνει μεθοδεύσεις
Διαμορφώνει τάσεις και αναδεικνύει πολιτικούς και πολιτικές συναίνεσης .
Σβήνει μονοκοντυλιά τους κληρονόμους, τους υπερόπτες , τους αλαζόνες , τους αδαείς , τους μονόχνοτους και στην θέση τους εμφανίζει πολιτικούς ικανούς να αναζητήσουν ένα διαφορετικό αύριο

Με αυτούς λοιπόν ασφαλώς μπορεί και πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Με τους υπάρχοντες όχι.
Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν είναι : πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει το γνωστό και καθιερωμένο σκηνικό και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του?
Προσωπική μου γνώμη είναι , πάρα πολύ γρήγορα.
Από της 17 του μηνός, να μην πω από της 16 το βράδυ!
Με ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα δίνει ποσοστά που δεν θα ξεπερνούν το 60-65% στα δύο μεγάλα κόμματα και ενισχυμένη την Αριστερά θα εξαφανίσει ως δια μαγείας τους φωστήρες της «πολιτικής αυτοδυναμίας» και στην θέση τους θα αναδείξει μια άλλη άποψη ( πού ούτως ή άλλως υπάρχει σε κάθε κόμμα) για τα πράγματα αλλά και για την διακυβέρνηση αυτής της χώρας.
Και με αυτούς να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει ακυβερνησία αλλά ίσως κυβερνηθεί αυτή η χώρα για πρώτη φορά με τον τρόπο που της αξίζει.
Δοκιμάστε το.

Υ.Γ. 1. Στο κάτω κάτω οι Πασόκοι και οι ΝΔκράτες που θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον τόπο και φοβούνται την «ακυβερνησία» ας ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ !

ΥΓ.2. Από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν κινδυνεύει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ή πληρωμών, ούτε επιδεινώνεται η κατάσταση στην δημόσια υγεία, στην παιδεία, στον εθνικό αερομεταφορέα, στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και σε ότι άλλο τέλος πάντων «εθνικό» !
Για την αντιμετώπιση κρίσεων όπως ναυάγια, σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ, δεν το συζητάω! Μεγαλύτερη ακυβερνησία απ τους καθ ύλην υπάρχοντες αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους δεν νομίζω ότι μπορεί να προκύψει . Μην στεναχωριέστε, η χώρα ξέρει να καίγεται και να βουλιάζει από μόνη της !
Ακόμη και αυτές οι συντάξεις των 300 ευρώ το μήνα, και δεν ξέρω πόσων ευρώ για τις ανύπαντρες ή πολύτεκνες μητέρες κλπ. θα πληρωθούν κανονικά και στην ώρα τους.
Από αυτό που κινδυνεύουμε είναι από τις πάμπολλες ηλιθιότητες που είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε για καιρό ,από ανθρώπους που πάνε να εξασφαλίσουν μια καλοπληρωμένη θέση στα έδρανα της βουλής, προσπαθώντας να μας πείσουν –και να μας εκβιάζουν ενίοτε – για την α-καταλληλότητα τους.
Γιατί πάνω σε αυτήν την βάση ζητάνε την αυτοδυναμία τους.
Στην βάση του λιγότερο ακατάλληλου!

Α ξέχασα, κινδυνεύουμε και από τους Τούρκους, που βλέποντας το υπουργείο Άμυνας χωρίς τον Μειμαράκη, ίσα που μπουκάρουν σε τίποτε νησιά του Αιγαίου ή σε καμιά Αλεξανδρούπολη για να μας κάνουνε ρόμπα.

9 comments:

μαραδο said…
Με ισχυρές κυβερνήσεις κάηκε η Ελλάδα ,γέμισε αυθαίρετα
είχαμε εξωτερική πολιτική ΠΕΡΗΦΑΝΗ ,
είχαμε αγορά με ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!!!,
είχαμε και τι δεν είχαμε
δεν βαρεθήκαμε να τρώμε την ίδια σούπα;
Ολα στα κόκκινα !

Καπετάνιε με αναστατώνετε και ξέρετε πως αντιδρώ όταν αποφασίζω να επαναστατήσω:-)

Lex_Luthor06 said…
σκατά

είμαι απαισιόδοξος κα ιελπιζώ να διαψευστώ αλλά νομιζω οτι ολα οσα ακουμ ε τις τελευταιες μερες ειναι λογια.

Στο τελος οι ψηφοι θα δωθούν υπερ καβάτζας στον ρουσφετολόγο της γειτονιάς.

Εκτος αν η εισοδος του ΛΑΟΣ στη Βουλη θεωρειται αλλαγη προς το καλυτερο του πολιτικου σκηνικου

ANemos said…
Ετσι!
Να τελειώνουμε!
Παρακράτησε αυτό το έργο!

ΠΡΕΖΑ TV said…
Παρολα τα παραπανω που ορθα λες…οι Ελληνες ειναι τοσο μαλακες που θα ξαναψηφισουν τους ιδιους…

Kapetanios said…
μαραντό, όχι δεν βαρεθήκαμε απ ότι αντιλαμβάνομαι , δυστυχώς!
Οι ισχυρές κυβερνήσεις δημιουργούνται στις παρακάτω περιπτώσεις:
1.Σαφή επιδοκιμασία ενός κυβερνητικού έργου από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας
2.Μαγείρεμα εκλογικού νόμου σε μια προσπάθεια να στηριχθεί μια αδύναμη και μειοψηφική κυβέρνηση με σκοπό την διακυβέρνηση μιας χώρας που διαφωνεί, για τουλάχιστον 4 χρόνια.
Τι από τα δύο συμβαίνει στην Ελλαδίτσα μας μην με ρωτάς γιατί δεν ξέρω.:))

diVa , εμ δεν ξέρω!
Τα κεφάλια μέσα…. ή στο πάτωμα ! :)))

Lex, δεν περίμενα ( και ελπίζω να μην συμβεί , έστω κι αν αυτό σημαίνει αυτοδύναμη «κυβέρνηση»)να δω χουντικό κόμμα στην Ελληνική βουλή !!Τα μηνύματα του Λεπέν στην Γαλλία και οι επισκέψεις του στα πέριξ το φώναζαν βέβαια αλλά εγώ το αρνιόμουν.
Και συνεχίζω να το αρνούμαι, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Πρέζα , ως πότε ρε γμτ?
45 χρονών έγινα κι αντίς να βλέπω τα πράγματα να προχωρούνε, θα πεθάνω βλέποντας το παρελθόν να επιστρέφει και να γυρίζει γύρω από τον εαυτό του.

Kapetanios said…
Καλώς τον ANemo !:))
Να τι χρειαζόμαστε !
Έναν άνεμο αλλαγής και αισιοδοξίας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Αλλά τι λέω «αλλαγής»
Έχουν καταφέρει να απαξιώσουν λέξεις που εκφράζανε σειρά από συναισθήματα και τις έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους!
Να τελειώνουμε, θα συμφωνήσω!
Και θα τελειώσουμε με δαύτους είμαι σίγουρος. Μπορεί όχι αύριο, ίσως όχι και μεθαύριο αλλά σίγουρα ο κόσμος θα πάψει κάποια στιγμή να είναι «κοσμάκης»!
Και τότε αλίμονο τους.
Εμείς εν τω μεταξύ στα πόστα μας.

ο δείμος του πολίτη said…
Ας το πούμε καθαρά, καπετάνιε: Από την τάχα ακυβερνησία-αυτοδυναμία ενοχλούνται μόνο τα αστικά οικονομικά συμφέροντα. Ο λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, οι κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να είναι πιο φιλολαϊκές και κυρίως το πρώτο κόμμα που θα κάνει κυβέρνηση και θα αναζητά την επόμενη αυτοδυναμία.

Kapetanios said…
Έτσι ακριβώς είναι δείμο τα πράγματα!
Τα δικαστήρια συνεχίζουν και λειτουργούν κανονικότατα ( καταδικάζοντας ή καλύτερα καρατομώντας με την «αυστηρότητα» τους νέους και νέες που έδειξαν-γιατί άραγε- μια παραβατική συμπεριφορά)και οι Αστυνομικοί συνεχίζουν και βαραν στο ψαχνό χωρίς την παρουσία των πολιτικών προϊσταμένων τους.
Οι λογαριασμού συνεχίζουν και έρχονται ασταμάτητα και οι τράπεζες δεν ξεχνούν να τοκίσουν και την ανάσα μας, χωρίς τους «οικονομικούς φωστήρες» των δυο μεγάλων κομμάτων της τελευταίας 20ετίας που διεκδικούν την αυτο-α-δυναμία τους

6 Σχόλια to “Ακυβερνησία και άλλα ψευτοδιλήμματα.”

 1. Βασικά, ειδικά αυτή τη στιγμή, προτιμώ τις συνεργασίες. Γενικότερα είμαι της άποψης να υιοθετούναι τα «ευεργετικά» κάθε ιδεολογίας και να συνυφαίνονται, ενώ τα αρνητικά να αποβάλλονται – αυτό συνεπάγεται συνεργασία.

  Με ένα αλλά – για το οποίο δίνω δίκιο σε όσους λένε ότι οι συνεργασίες επίσης κατέστρεψαν τον τόπο, τόσο, όσο και οι αυτοδυναμίες: Να συνεργάζονται και να μην αντιπαλευουν ο ένας τον άλλο μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας…

 2. Άραβα
  ( ποιες συνεργασίες καταστρέψανε τον τόπο ρε συ?)
  Κατ αρχήν, παίρνω σαν δεδομένο ( ως υπόθεση εργασίας) ότι μιλάμε για συνεργασίες και συνασπισμούς πολιτικών χώρων και ανδρών που έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους.
  Η πάλη, και μάλιστα η διαρκής , είναι αυτή που κρατά τις ισορροπίες σε πολιτικό επίπεδο. Ακόμη και μέσα στα πολιτικά όργανα του ίδιου του κόμματος.
  Πόσο μάλλον σε κυβερνήσεις συνεργασίας.
  Μια ισορροπία που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με υπεύθυνες δηλώσεις του Ν 105 ούτε και με όρκους πίστεως σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα .
  Ο πολιτικός άνδρας πρέπει σε κάθε περίπτωση να εκπροσωπεί τους ανθρώπους που τον ψήφησαν προστατεύοντας τα συμφέροντα τους έστω κι αν αυτό σημαίνει την διαφοροποίηση του πολιτικού του λόγου από την γραμμή του κόμματος ή των κομμάτων στην περίπτωση της συνεργασίας.
  Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό δεν μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία και υγιείς συνεργασίες αλλά για πολιτικές συναλλαγές , κάτι το οποίο δυστυχώς, είναι η αλήθεια, δεν λείπει στην εποχή μας.
  Η καλοημέρευση και η συνέχεια των οποιονδήποτε συνεργασιών περνά μέσα από την κοινωνική στήριξη του όποιου εγχειρήματος ,μια κοινωνία που θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στην όποια θετική προσπάθεια.
  Σε διαφορετική περίπτωση την λύση θα την δίνουν οι εκλογές
  Και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό.
  Το αντίθετο.

 3. Καπετάνιο μου, στο σημερινό πολιτικό σκηνικό όλοι απλά μηδενίζουν τους υπόλοιπους και αντιθέτως όσων διατείνονται, υπονομέυουν κάθε μορφή συνεργασίας με στόχο να πλήξουν την συνεργαζόμενη παράταξη, αντί να βρουν λύσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες δε θα χαρακτήριζα κάτι ως συνεργασία.
  Η «τελευταία κυβέρνηση συνεργασίας» το απέδειξε πιστεύω αυτό. Και η αλήθεια είναι πως έχω βαρεθεί να ακούω μηδενιστικές παράτες απ’ τους πολιτικούς μας. Ας καταλάβουν επιτέλους πως δεν είναι επαγγελματίες αλλά λειτουργοί (το ίδιο όμως θα έπρεπε να καταλάβει και ο πολίτης για τον εαυτό του ως προς την κοινωνία, οπότε… χάος…)

 4. Άραβα

  Το θετικό είναι ότι, πέραν των προσωπικών επί μέρους διαφοροποιήσεων του καθενός , πάρα πολύς κόσμος έχει αντιληφθεί την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης στον πολιτικό στίβο.
  Το χάος που επικρατεί στην σημερινή εποχή οφείλεται ακριβώς σε αυτήν την έλλειψη πολιτικής παιδείας που παρατηρείται σε πολιτικές παρατάξεις τσιφλίκια.
  Με τις πολιτικές συνεργασίες βγαίνει κερδισμένη η πολιτική και όχι οι πολιτικοί.
  Η αυτοδυναμία, στην πολιτική τουλάχιστον, εμπεριέχει ως κύριο χαρακτηριστικό την δυνατότητα της επιβολής μιας και ΜΟΝΟ άποψης.
  Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτήν την δυνατότητα φίλε μου

 5. Βρε σου είπε κανείς πως με τη συνεργασία δεν κερδίζεις;
  Το σχόλιό μου αφορά στην αμφιβολία που με διακατέχει ως προς την ύπαρξη ειλικρινούς διάθεσης συνεργασίας…

 6. Τι λες να τους αναγκάσουμε να συνεργαστούν θέλουν δεν θέλουν?
  ε ? 😉
  Όλα στο κόκκινο.
  [ και προσοχή,
  η ούγια να γράφει ΣΥΡΙΖΑ 🙂 ]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: